What are you looking for?
pátek 3. srpna 2018

BEAUTY NEZBYTNOSTI NA DOVOLENÝ



Kosmetika na dovolený je asi tak stejně velký téma jako kosmetika při sportu. Člověk se potí, nejradši by na sobě neměl vrstvu vůbec ničeho, ale jen málo z nás si to opravdu může dovolit. Pleť je navíc dost nevyzpytatelná a u mě třeba na dost výrazně reaguje na změny klimatu nebo právě hodně sportovní aktivity. Bez nějaký základní kosmetický výbavy se tím pádem neobejdu a dneska jsem si pro vás připravila článek, ve kterém bych vám ráda ukázala to, co jsem si před dovolenou pořídila na Notino.cz, abych měla výbavu do Řecka přesně podle svých potřeb.





Přestože se ani vzdáleně nepovažuju za nějakou beauty blogerku, už mi pod rukama prošla spousta kosmetických značek, od těch základních, co seženete v každý drogerii, až po celkem luxusní věci drahejch kosmetickejch značek a napříč celým tímhle spektrem jsem si vytipovala svý oblíbence. Z dekorativní kosmetiky je to hlavně značka theBalm a Make-up Revolution. Za moment vám vysvětlím proč zrovna tyhle dvě a co bych vám rozhodně doporučila vyzkoušet.





Než se ale pustíme do samotný dekorativky, musím zmínit ještě vlasový a pleťový produkty. Sun Protect Schwarzkopf sprej do vlasů v kombinaci s šamponem Klorane - taky pro vlasy vystavený slunku - pro mě byla celkem záchraná kombinace pro moje vlasy. Protože tolik slunce, slaný vody z moře, popřípadě chlorovaný z bazénu, neustálý nasazování potápečských brýlí a motání drdolů se holt na těch vlasech nějak projevit musí. Tím spíš pokud je třeba náhodou máte taky prodloužený...



To, co používám na pleť denně už nějakej ten týden, je Minéral 89 od Vichy, posilující a vyplňující sérum s kyselinou hyaluronovou. Nikdy jsem nevydržela používat delší dobu nějakej jeden krém nebo podkladovou bázi. A už vůbec jsem se nikdy ničím nemazala poctivě ráno a večer. Tenhle zázrak jsem si ale musela vzít i s sebou, protože představa, že bez něj budu týden, byla nemyslitelná. Dokonce už jsem si objednala i druhý balení, pro jistotu. 



Teď už pojďme k tomu esteticky nejhezčímu - theBalm. Moje láska. Jinak to nejde říct, přísahám. Tahle značka je známá svými specifickými obaly, díky kterým ji nikde nepřehlédnete. A taky svýma rozjasňovačema, který nemaj chybu. Já mám zlatej (uplně totálně rozsypanej, ehm :D) Mary-Lou Manizer, který má podle mě každá druhá holka, protože je naprosto skvělej a teď jsem si vybrala tohle rozjasňující trio. Ten růžovej odstín mi taky krásně sedne a ten hnědej se hodí v opravdu mini množství na opálenej obličej. 



Tvářenku Balm-Beach jsem si, přiznávám, pořídila čistě kvůli dovolený a jejímu názvu. Sedí to dokonale. A stejně jako všechny ostatní produkty theBalm, i tehle mi vydrží na obličeji přesně tak dlouho, jak potřebuju.



A do třetice s theBalm - matný rtěnky. Víte, že já v podstatě jiný nenosim a přesně tyhle vychvaluju do nebes kudy chodím. Opravdu totiž vydržej nejdýl a navíc jsou na puse strašně příjemný. Nelepěj, nevysušujou a jsou krásně svěží po mátě. Už mám 3 odstíny a rozhodně nekončím.



Co se týká líčení očí, samozřejmostí je pro mě báze pod oční stíny, jinak se mi - díky tvaru víček - stíny během pár minut slejou dohromady a fakt to není hezký. Oproti tomu s bází mi vydržej ve dne i v noci a ani se nehnou. Tady zůstávám věrná značce Artdeco, od který zatím nemám nic jinýho, než právě tuhle bázi, na kterou nedám dopustit. Kromě toho, že díky ní stíny držej jak přibitý, je i krásně zvýrazní. 



Oční stíny pro mě znamenají značku Makeup Revolution. Je podle mě až nesmyslně levná a výběr je obrovskej. Dá mi vždycky hrozně zabrat, vybrat si jen jednu jejich paletku, takže už mám doma 4. Matný, třpytivý i kombinovaný, všechny jsou nádherně pigmenovaný, s bází vydržej na víčku věky, nedrolej se a prostě jsem na nich nenašla jedinou vadu, proto si z nich dělám sbírku. No a na léto jsem si teď vybrala právě tuto s několika "tělovejma" odstínama, který dlouhodobě využívám uplně nejvíc (ono taky kdo ne, že jo).



Řasenek jsem už taky vyzkoušela nezpočet a v létě se vždycky (vždycky!!) vrátím k voděodolný Maybelline.



Jak říkám, bez základní výbavy se neobejdu, ovšem některý věci tady jdou uplně stranou. Linky používám jen občas večer, make-up jen jako korektor a třeba konturování vypouštím uplně, přitom mě to tak baví. Ale hádám, že v tom horku jsme na tom všechny stejně, chcem prostě přežít a vypadat u toho dobře, tak volíme kombinaci, co nám to umožní. Já jsem s tím svým výběrem naprosto spoko a jednu věc vedle druhý vám můžu s čistým svědomím doporučit. 

No a co mě teď hlavně zajímá - co vy a theBalm nebo Makeup Revolution?

Add your comment

  1. No u nás v irsku máme makeup revolution normalne v drogerke a nikdy ma to nejak netahalo vyskusat si nieco od nich, ale tak mozno tomu dam sancu.. The balm som ešte tiež nevyskusala. Inak ja sa tiez vzdy vratim k spirale od maybelline, používam normalnu lash sensational ale ked idem na dovču tak si kupujem vodeodolnu :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, v drogerii jsem taky zahlédla. :) A od Maybelline mám taky obě verze.

      Vymazat
  2. Ochranný sprej na vlasy je super, lonský rok jsem ho měla a byla jsem s ním spokojená moc se mi osvědčil, jinak The balm trio rozjasnovačů mám také a je to moje topka.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.com/2018/07/ochrana-pred-slunickem-aneb-opalovaci.html

    OdpovědětVymazat
  3. Make-up Revolution miluju! Boží a pořád se hrozně zlepšují:)!

    OdpovědětVymazat
  4. Co já a theBalm nebo Makeup Revolution? Nic :-D (ani jednu ze značek jsem nevyzkoušela). A přiznám, že já na dovolené používám jen krém na obličej, sprcháč, šampon, pomádu na rty a krém na opalování. My jedzíme většinou někam do hor a chodíme na túry po kopcích, tak tam nějak nemám potřebu se malovat.
    Ta paletka očních stínů je moc hezká. Tu bych měla tak na pět let, možná na dýl :-D.Vždyť i tu svoji současnou se 4 odstíny mám tak dlouho, že už ani nevím, dke jsem ji koupila
    Hezký den (a prosím "přibitý" s měkkým I po B, s tím Y to vypadá děsně; taky mne vždycky omejvaj, když si po sobě na blogu najdu nějaký takový překlep :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář i za opravu, taky mě málem museli omejvat, achjo :D

      Vymazat
  5. Naprosto nejkrasnejsi plavky Domi!!! <3 A diky za tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Škoda jen, že se mi víc líběj takhle na stole než oblečený na těle :D

      Vymazat
  6. Používam už dlhšiu dobu podkladovú bázu pod mejkap od The Balm (taký ružový obal) a je to najlepšia báza na svete.Je síce drahšia ako bežné drogérkové bázy, ale je úplne geniálna. Mám dosť mastnú pleť, už som vyskúšala hrozne veľa báz, ale táto je najlepšia na svete a s ňou mi mejkap vydrží hrozne dlho bez porušenia aj bez prepúdrovania, čo je pre mňa zázrak :D . A určite sa chystám vyskúšať aj iné produkty od the Balm, veľmi ma lákajú. Naopak, značku Makeup Revolution som vôbec neskúšala a zatiaľ ma ani nejako neláka, ale tak možno niekedy vyskúšam. Inak krásny článok, mám veľmi rada tvoj blog. Prajem pekný zvyšok dňa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooo děkuju mockrát za tip, hned v tejdnu pro ní naběhnu, protože přesně to je produkt, kterej mi chybí.

      A moc děkuju za pochvalu blogu, vážím si toho. :)

      Vymazat
  7. Já mám od theBalm teda dvě paletky a taky si je nemůžu vynachválit. A ty jejich obaly? Jsou fakt originální a prostě boží! :D Chtěla bych vyzkoušet ty jejich matný rtěnky, ty mě zaujaly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám i paletku, používala jsem ji několik měsíců pořád dokola, tak jsem teď ráda, že mám nějakou novou, haha. Rtěnky zkus určitě, za mě jsou fakt top mezi všema matnejma.

      Vymazat
  8. The Balm je moje láska :-) Makeup Revolution mi není sympatická tím, jak vykrádá nápady značek, takže nekupuju a nepodporuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fákt? Vidíš, já jak se v tý beauty sféře vůbec neorientuju, tak netuším, že to jsou "napodobeniny". :/

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤