What are you looking for?
pondělí 3. září 2018

HOLČIČÍ DEN V BRNĚ



Protože mi Alex dnes odlítá na Bali a já stále nemám jasno v tom, jestli tam za ní zvládnu letět, udělaly jsme si spolu pro jistotu minulý týden rozlučkovej den. Vyrazily jsme na výlet do Brna. Proč zrovna do Brna? Protože v Praze jsme furt a Brno má spoustu super kaváren a barů, který jsme spolu chtěly vyzkoušet. :D Fakt. Dokonce jsme kvůli tomu vstávaly za tmy, abychom vyjely včas a stihly všechno, co jsme si naplánovaly. No a samozřejmě jsme hodně fotily, takže vám teď mám co ukázat. Nejdřív teda Brno a hned v dalším článku se vrhneme na Lipno, kterým jsem zahltila Stories o víkendu.





Část cesty jsme prospaly, část projedly a část propracovaly. K něčemu ty dlouhý cesty dobrý jsou, to zas musím uznat. Na svý cestě za našima nestihnu během těch 50 minut skoro nic, takže tohle jsem ocenila. Skoro už jsem totiž zapomněla, jaký byly moje pravidelný vysokoškolský cesty Hradec-Olomouc. 



Uplně prvním navštíveným místem byly 4pokoje. Podnik, kterej v sobě spojuje hned 4 typy zařízení - bistro, kavárnu, bar i noční klub. S denní dobou mění nejen jídelní a nápojový lístek, ale i ceny. A taky osvětlení. Zatímco nám ráno nad hlavou svítila jen "Láska", po půlnoci se rozsvítí celý nápis "Láska po půlnoci". No, znám lidi, co tam chodí ráno i večer a vůbec se jim nedivím. Dlouho jsem neseděla v podniku, co má tak zajímavou atmosféru. Jakmile zas budu v Brně, moje první kroky povedou právě sem. 







Ubytování v hotelu Barceló můžeme jedině doporučit, ale věřím, že by nikdo nic jinýho ani nečekal. Tenhle hotel je prej totiž taky láska. 



Prošly jsme si okolí a užívaly si naše turistický momenty, moc často se nám totiž nestává, že bychom se společně ocitly mimo Prahu, což bychom rády změnily. Už jsme vymyslely novou edici článků na blog, v rámci který bychom vždy pobyly v nějakém městě, nechaly si od vás dát různá doporučení a pak sepsaly články, ve kterých bychom se s vámi podělily o to nejlepší a o tipy, kde se co dobře dělá, kde se dobře najíte, jakej bar stojí za to, kde si nejlíp odpočinete, kde načerpáte inspiraci nebo kde se vám bude dobře pracovat. 





Oběd jsme si daly ve SKOGu, kterej jsme obě znaly už z minula a jsme tam vždycky spoko. Já tam miluju hlavně levandulovou limonádu, kterou jsem si dávala už před lety a podle mě ve mně právě tu lásku k všemu levandulovýmu vypěstovala.








Vyhřívaly jsme se na střeše nějakýho marketu, kam nevedly žádný ukazatele, ale my jsme tam zespoda zahlédly lidi, tak jsme se tam prostě taky dostaly. Ženy. Však to znáte. :D 





A tento outfit jsem si, prosím vás, musela koupit v brněnský Zaře. Nějak mě totiž nenapadlo, že bude zase léto a měla jsem s sebou samý věci s dlouhým rukávem. Teplákovka mě v Zaře naprosto dostala a za tu polovičku tejdne jsem jí měla na sobě tolikrát, že se to normálně stydím říct!



A přesouváme se o pár kroků dál - do Café Momenta s naprosto boží zahrádkou s výhledem na náměstí. A se super dobrotama na prkýnku a levandulový limonádě s....ginem, ehm. NEJLEPŠÍ KOMBINACE EVER. 







A poslední zastávkou za světla byl Melounový cukr. Další z mých dávných brněnských lásek. Sem se vždycky chodilo na Pálavu a cheesecake, tak jsem si tohle kombo zopakovala. ♥



Tahle obří sklenice podle mě nikde jinde nemaj a tu Pálavu...tu taky ne. 



Na hotelu se nám pak oběma povedlo parádně vytuhnout, haha. V noci jsme ale díky tomu aspoň měly energii na vyzkoušení toho nejzajímavějšího baru, v jakým jsme kdy byly. Super Panda Cirkus je uplně jinej svět a něco, co by měl každej vyzkoušet. Není to bar, kde si sednete naprosti sobě ke stolu, objednáte si víno a gin-tonic a budete si povídat. Kdepak. Ale já vám nebudu kazit překvapení, my jsme si dopředu taky nic nezjistily a pak jsme od příchodu do odchodu nezavřely pusu údivem. Na webu mají třeba tuhle větu, která mě zas krásně ladí na celou atmosféru - nejen Super Panda Cirkusu, ale celýho tohohle našeho výletu: 

"Nemáme obyčejné menu, máme příběhy. V každém se musíte ztratit, abyste našli, co potřebujete - ať už je to smysl vesmíru, nebo jen drink pro dnešní večer."

...

No a co vy a Brno? Máme tam nějaký svý oblíbený podniky? 

Add your comment

  1. Jeee, to musel být bezva výlet! Já bych takovou edici článků určitě uvítala, nejen kvůli fotkám, ale i doporučením, kam vyrazit. A ta teplákovka vypadá opravdu super pohodlně, takže se nedivím, žes jí nesundala! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krasny fotky! Podle me je Brno urcite hezky mesto, ja tam nikdy nebyla dyl jak na 2 hodiny a ty jsem vetsinou stravila v nejakym nakupnim centru, proto bych se fakt rada podivala do mesta!

    OdpovědětVymazat
  3. Boží, úplně mi to připomnělo můj loňský výlet s kamarádkou.. taky jsme vyrazily do Brna na víkend, protože proč ne a protože má Brno spoustu super podniků :D a šly jsme do Super Panda Cirkus baru a vůbec nic si předem naštěstí nezjistily (málem jsme tam kvůli tomu ani netrefily :D) a byl to nejlepší zážitek ever!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Brno je celý láska <3 Vybraly jste jedny z nejlepších podniků a stihly jste toho dost, ale stále je tu co objevovat. Přes tu gastronomii to tady neskutečně ožilo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Brno je fajn a určitě se tam najde velká spousta podniků, ve kterých jsem ještě nebyla. Asi bych si měla udělat výlet. :) Škoda jen, že většina lidí kolem mě Brno ráda nemá. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Brno mám moc ráda, ale v podnicích se moc nevyznám, trávila jsem tam hlavně čas jako dítě u babičky :) Nyní akorát mohu doporučit restauraci u Mamuta, tam to mám ráda.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, na Bali bych moc ráda, ale sama bych se tam asi taky nevypravila. Kdyby to bylo za někým.. nevím.
    Jinak ty fotky jsou doko :3

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤