What are you looking for?
středa 12. září 2018

VÍKEND NA LIPNĚ



Když to ještě vypadá, že se počasí umoudřilo a léto se na chvíli vrátilo zpět, je nejvyšší čas vám dát tip na jeden super výlet. Super byl totiž i pro nás a to jsem měli dost nechutný počasí. V podstatě nám celej víkend pršelo, byla mlha a šílená kosa. A když je to někde dobrý i v takovým počasí, představte si, jak božský to musí být, když je slunce a teplo. 

Řeč je samozřejmě o našem výletu na Lipno, který jsme absolvovali předminulý víkend a já vám dnes podávám plnej report včetně odkazů na všechny aktivity, co jsme tam podnikli, abyste to v případě zájmu mohli prozkoumat ještě víc a něco takovýho si taky naplánovat. Pojďme na to.

Článek vznikl se spolupráci s Lipnem, ze kterého nás na víkend pozvali.




Nejspíš to nejpopulárnější místo v okolí Lipna. Veliká dřevěná stezka, která vás vyvede až nad koruny stromů a kde je to totální zen a navíc fotogenický jak blázen - a to prosím i v uplně bílý mlze. Samozřejmě je jasný, že za hezkýho počasí to musí být jiná paráda, tak pokud tam někdo pojedete a výhledy uvidíte, pošlete mi aspoň fotku, já jí sem třeba doplním. :D



















Pamatujete na minulý střihy a toho motorkáře? Tak tohle je on. Ač se to z týhle fotky nemusí zdát, po pár týdnech je celkem danej dohromady (čti sešroubovanej, ale funkční). Díky týhle "slabší části"(:D) našeho víkendovýho týmu jsme museli trochu přizpůsobit program z původně hodně aktivního (koloběžky, kola a tak) na něco míň sportovního. Přece jen s devíti přelámanejma žebrama se uplně nedoporučuje drandit lesem na kolobežce...


















"A tohle dáme na Instagram."




Do Království Lesa jsme původně vůbec neměli v plánu jít. Je to totiž hlavně pro rodiny s dětma. Prostě pro děti. Prolejzačky a tak. Ale protože byla zima a pršelo, viděli jsme, že v celým areálu vůbec nikdo není a řekli jsme si, že bychom to mohli aspoň prozkoumat, když už jsme tam byli - je to totiž hned vedle Stezky korunami stromů. Ve finále jsme to zhodnotili jako nejlepší část dne, protože jsme tam řádili jak malí dobrý dvě hodiny - špinaví, mokří a zmrzlí jak blázen, což nám ale v tu chvíli vůbec nevadilo. Moc nechápu, pro jak malý děti je to myšlený, protože spousta míst dala zabrat i nám a to se považujem v podstatě za dospělý, když nejmladšímu členovy naší výpravy bylo 24, ehm. No schválně mi pak do komentářů napište, jestli by vás tyhle obří prolejzačky lákaly! A pokud jo, vypravte se tam v dešti. :D Za hezkýho počasí to totiž celkem jistě bude uplně plný dětí a to už by vás pak asi tolik nebavilo. 






















Na bobovou dráhu jsem se nejvíc těšila já, jakmile totiž něco připomíná zábavní park s horskejma drahama, nikdo mi nezabrání v tom, abych se tam vypravila. Sem ale doporučuju výpravu jen v opravdu hezkým počasí, protože mokrá bobová dráha není uplně to, po čem byste toužili. Musíte jen fakt opatrně a není to ono. Dráhy jsou v areálu dvě, korytová a trubková, a náš tým se nemohl shodnout, která je vlastně lepší. Za sucha je ale ta korytová prej naprostý dělo. Tak třeba příště. 






V marině se taky nachází velká půjčovna Intersport, ve který nabízej všechno možný. Kola, brusle, koloběžky, elektrokola, čluny všech typů, plachetnice a další. My jsme si chtěli vyzkoušet elektročlun, ale vydrželi jsme na něm asi dvacet minut, protože se hrozně rozpršelo a ten člun jel jen strašně pomalu. A prosim vás, měla jsem na sobě zimní bundu. Prvního září, díky za nic. 







Nejlepší steak v restauraci Marina. 




Všechno, o čem byla řeč výše, jsme stihli během soboty. Byl to pěkně dlouhej a vyčerpávající den, proto jsme si na neděli zvolili před cestou domů uplně opačnej program - dvě hodiny v naprosto nádherným welness centru. Musím říct, že po tý pohádce, kterou jsem zažívala dlouhý léta s našima na Kronplatze, mám na tyhle místa dost vysoký požadavky a tohle je teda splnilo do puntíku. Bylo to dost pravděpodobně ovlivněný i tím, že jsme tam byli v téměř uplně sami a měli to tak celý pro sebe, ale působilo to celý neskutečně uklidňující dojmem a krásně jsme si odpočinuli. 













Pokud teda ještě plánujete nějakej výlet v rámci ČR, Lipno vám můžu rozhodně vřele doporučit, je tam skvěle i ve špatným počasí, což se o moc místech říct nedá. Určitě mi dejte v komentářích  vědět, jakou z aktivit byste určitě nevynechali vy a co by třeba šlo uplně mimo vás.


Budu se těšit a zas brzo pa!

Add your comment

  1. Já bych šla na vše. No ale možná trošičku bych se bála bobový dráhy, ale nakonec bych i do toho šla a to království se mi moc nezdá pro děcka :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotografie, tiež by som to miesto rada navštívila :) Pred pár týždňami som bola na Chodníku korunami stromov v Bachledovej doline, tiež to bolo nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny fotky, to vypada naprosto bozsky!!! <3

    OdpovědětVymazat
  4. Sakra nikdy v hezkým počasí mě to nelákalo :DDDD a takhle.....Asi tam potřebuju

    OdpovědětVymazat
  5. Upřímně, mně se tyhle "zamlžený" fotky líbí mnohem víc než kdyby tam bylo azurový nebe. Má to mnohem lepší atmosféru!
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych tam asi mohla taky jen za takového počasí, nesnásím davy lidí, které tam za pěkného počasí nutně musí být (Lipno při přišlo dost komerční, už když jsme tam před 15 vyzvedávali dítě ze školy v přírodě, a myslím, že komerčnosti za tu dobu ještě přibylo). Ale je fakt, že stezka vypadá zajímavě a ty prolézačky pro děti taky. Na bobové dráze bych se asi bála ...

    OdpovědětVymazat
  7. Zase další komerční článek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že kromě Foreo dlouho žádnej komerční článek nebyl. :) Organizátoři zábavy na Lipně nás tam pozvali a vymysleli nám program, za článek ani za fotky mi neplatěj, neměli jsme ani domluvené žádné konkrétní výstupy. To, že to značím jako spolupráci je čistě moje transparentnost a fakt nevím, proč bych si to měla nějak víc obhajovat. Článek bych napsala i o jakýmkoliv jiným výletě, takže tak. :)

      Vymazat
  8. Lipno je krásné. V mlze u tebe, ale i při jasnu :) Domi, můžu se prosím zeptat, odkud máš plavky? Jsou BOŽSKÉ ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤