What are you looking for?
pondělí 21. ledna 2019

VÍKEND ZNAČKA IDEÁL



Některý dny se člověk zastaví až večer v posteli a usne pár minut (nebo vteřin?) potom, co si konečně může dovolit vypnout hlavu. Je jedno, jestli celý dny sedíte v kanceláři nebo jestli lítáte z místa na místo. Jestli koukáte do počítače nebo lidem o očí. Soustředit se na svoje činnosti musíme každej, ať děláme cokoliv. A někdy toho každej máme víc, než je reálný dlouhodobě zvládat. Vy víte, že mě pracovní vytížení baví (a že vám pořád dlužím ten článek o tom, proč už pravidelně nesedím v Sunu a co vlastně dělám teď.)! A taky víte, že v posledních měsících neřeším o moc víc než práci a byt, protože na víc jsem neměla kapacitu. Na dotazy o  room-tour respektive byt-tour odpovídám hromadně tady - bude, ale asi až za pár měsíců. Vybavit holobyt o několika pokojích není záležitost pár týdnů. Věci kupuju postupně, postupně je montuju a postupně se zabydluju. A tenhle víkend... Tenhle víkend byl prvním, kdy jsem se tam cítila jako doma.

Totálně šťastně a doma. Nemůžu se toho pocitu nabažit. Přitom ten víkend byl uplně obyčejnej. Ale neobyčejně obyčejnej. Nedělala jsem nic speciálního, nebyla na žádný akci, nelítala po městě. V pátek večer jsem si střihla několikátej výlet do Ikey a udělala nákup, kde bylo víc kytek než krabic a to byl první bod, co mě uplně rozveselil. Konečně se dostávám k tomu, kupovat nejen funkční věci, ale i jen vyloženě hezký a na efekt. 







V sobotu ráno mi přijeli na hlídání pejsci. Brácha si je mohl nechat v Hradci, ale to já nedovolila, já jsem si je vyžádala rovnou na tejden. Protože jsem věděla, že si ten tejden s nima strašně moc užiju a ty dva uplynulý dny mi to potvrdily hned několikanásobně. Neříkám, že ráno skáču radostí, když musím v županu rozespalá do tý zimy venčit, ale tohle jediný negativum vyváží všechno to ostatní - co vyváží, samozřejmě převáží, hned! Všechny ty láskyplný chvíle, kdy se v posteli tulíme, kdy po mě radostí skáčou, kdy se všichni válíme v sedacím pytli a děláme blbosti, kdy lítaj v oboře ve spadaných listech, seznamujou se s dalšíma pejskama a jsou tak šťastní, že to na mě přenášej. Najednou ta zima člověku vůbec nevadí. 













Mami, ano, Tobínek je v kufru. Andy tam byl taky, ale nenechal se zastrašit zvednutou područkou a skočil dopředu, aby se mohl válet na pověšeným kabátu. Vlastně nic překvapivýho. :D



Vařila jsem. VAŘILA JSEM. Chápete to? Já, která si k tomu vypěstovala v garsonce totální odpor a radši se naučila jíst míňkrát denně a objednávat všechno přes Wolt. Když jsem pak zjistila, že mi do novýho bytu Wolt nejezdí, málem jsem to obrečela. Tím spíš, když jsem přes měsíc neměla kuchyň. Tak jsem chvíli žila na konzervách tuňáka a zmrzlině. No a teď, když už mám i funkční lednici, jsem se v tý kuchyni začala zase cítit dobře. Vařit jen tak sama pro sebe asi s žádným velkým nadšením nikdy nebudu, ale jinak je to boží. A hlavně už mám zase uloženo spoustu receptů na dobroty, co chci vyzkoušet a zdravý dorty, co chci upéct. 



Po dlouhým doléčování se z nastydnutí v Thajsku se zas konečně dostávám do sportovního režimu. Občas fitko, nově tancování, brzo zas box a taky bych zase chtěla přidat běh. 



Přes víkend mi to centrum města vůbec nechybí. V týdnu jsem tam pořád. A dřív jsem tam obecně byla pořád, nechtěla jsem bejt doma, mít klid, nic-nedělat. Teď jsem vytáhla paty jen na psí procházky a do botanický zahrady, kde je ve Fata Morgáně nová expozice. Džungle, která mi na pár minut připomněla Thajsko a donutila mě přemýšlet, kam budou směřovat moje další cestovatelský plány. Každopádně to tam byl balzám na duši, jako vždycky všechny zelený prostory. 



Jak říkám, nedělala jsem vůbec nic výjimečnýho a přitom to pro mě bylo výjimečný uplně celý. Protože "doma" jsem se dlouho nikde necejtila. Rozhodně ne v Praze. Tak jsem to s váma chtěla sdílet a doufám, že máte za sebou taky takovej víkend. Nebo že už si plánujete udělat krásnej ten další.

Protože vyrazit na procházku, uklidit byt, vařit a koukat na seriály je krásnej program. 

Add your comment

  1. Já měla víkend naopak mimo domov - objednali jsme si gurmánský víkend v penzionu v Mariánkách. Takže jsme výletovali (Loket, trochu pochodili po městě a každý den končili několika chodovou večeří. Užili jsme si to. Ony jsou potřeba oba typy víkendů - aspoň tedy já sí ráda vychutnám jak domácí pohodu, tak nějaký výlet.
    A o nějaké zdravější recepty se můžeš podělit ;-) (po svátcích i po těch bohatých večeřích tento víkend se hodí)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek Domi. :) Jsem ráda, že se snažíš vyzdvihnout i ten rádoby obyčejný život a fakt, že bychom si měli vážit i těch nejmenších maličkostí. Docela jsem teď po dýl jak měsíci učení, sezení doma a absenci společenského života potřebovala něco takového slyšet. Děkuju a měj se hezky, Katka <3

    OdpovědětVymazat
  3. Supr článek a ještě lepší fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Pani, super fotky! To vypada vazne uzasne. <3
    Sandra / https://shineoffashion.com/

    OdpovědětVymazat
  5. první a poslední fotka "nevtíravá" neoznačená reklama haha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oukej, tak znovu. Příspěvky, co jsou reklamní, jsou VŽDY označeny. V Botanický jsme mimo jiné fotili reklamní foto pro Naked Juice na Instagram a až ji na Instagram dám, tak bude označená jako spolupráce. Na blog po mě žádné výstupy nechtějí ani mi je neplatí, ale vzhledem k tomu, že se mi fotky líběj a protože jsou focený na místě, o kterém v článku píšu, nevidím důvod, proč je nevyužít. Ráda značku podpořím i jen tak a přestože od nich v rámci spolupráce dostávám pravidelné dodávky džusů, dost často si je ve Starbucksu kupuju.

      Možná by bylo fajn, kdybys to ty (a další podobní) přestala řešit a přestala se snažit útočit na všechno, co ti přijde podezřelý. Ono se stačí normálně zeptat, já pak normálně odpovím.

      Vymazat
    2. Domi, mě ta fotka tedy nijak nenadzvedla (popravdě jsem ani nezaregistrovala, že máš v ruce nějaký džus, natož to, jaký džus to je :-D), ale na druhou stranu jsi mohla rovnou napsat, že v Botanické jsi byla fotit i reklamní fotky. V článku to totiž vyznělo,že jsi tam šla na novou expozici a trochu rozjímat. Možná by to anonymům předem sebralo vítr z plachet ;-)

      Vymazat
    3. Stáňo, to je právě ono, já jsem tam šla na novou expozici :)). Akorát jsem si pak řekla, že by mohlo být fajn využít to prostředí i na fotku, ať už prostě jen nějakou oufitovou nebo reklamní. Uznávám, že jsou situace, kdy jdu někam vyloženě za účelem něco vyfotit, ale zrovna tohle fakt nebyl ten případ, takže ten původní komentář trošku nadzvedl mě. :D

      Vymazat
    4. Dominiko, na druhou stranu nikdo nemůže tušit jestli sis nafocení rozmyslela až na místě, minimálně pokud fotky vypadají takhle reklamně, tak to můžeš v článku objasnit, pokud takovým komentářům chceš předejít. furt to může působit jako vtíravá reklama i když z ní zrovna v tomhle článku nic nemáš, tak tím spíš je to zbytečný. reálně se člověk takhle v botanický zahradě nefotí, tak to bije dost do očí. a to jestli ty profituješ nebo ne je už vlastně ve výsledku jedno. to by si měla pochopit, že je lidem fuk, jestli ty z toho zrovna máš peníze, ale že je jim dokola něco podsouváno. přijde mi, že čím déle si v reklamní komunitě, tak už vůbec tyhle věci nedokážeš rozlišovat. a pokud píšeš články i pro čtenáře, ne jen pro sebe, tak bys měla tyto názory respektovat a ne se hned z nich zvedat ze židle :) hezký den Terka

      Vymazat
  6. Nádherný článok, milujem tvoj štýl písania! :)

    OdpovědětVymazat
  7. boží článek a skvělé fotky ❤❤ úplně ti to "nicnedělání" a užívání si pohody závidím :D já mám teď zkouškové, takže se místo toho akorát učím a už se těším, až od toho budu mít pokoj! :D a na článek o práci se těším ❤ :))

    OdpovědětVymazat
  8. Naked miluju, už ho piju přes rok a nikdo v mém okolí ho do té doby neznal:D. Ale je to lahůdka.

    Jinak ti moc závidím ten byt a doufám, že se tam budeš mít fajn. Určitě ti dodá pocit klidu a hlavně se večer budeš vracet někam, kde to budeš milovat. A to je strašně super:)!

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  9. Psala jsi, že budeš bydlet s bráchou. Pomáhá při zařizování? Shodnete se? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byt je můj, brácha je tady jen na určitý časový období, takže si ho vybavuju podle sebe. :) Nicméně teď má zkouškový, takže na pomáhání při montování a zařizování má teď takovej "free pass", ale pak na něj nějaký úkoly určitě hodím ještě.

      Vymazat
  10. V komentáři zmiňuješ focení reklamní kampaně pro naked. Zajímalo by mě, jestli nějak řešíš např. s botanickou zahradou, že tam fotíš komerční fotky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřeším. Je to na sociální sítě, dál se to nikde nevyužívá a nejedná se o žádný profi focení se světlama a další technikou, což se pak samozřejmě domlouvá dopředu, když se fotí třeba něco většího do kampaně pro klienty.

      Vymazat
  11. Ahoj Domi,moc tě obdivuju že jsi si takhle zařídila vlastní bydlení 😉. Já si koupila ve vile byty rovnou dva, dvojité stesti i neštěstí. Jen tedy já si nechávám dělat vše do bytu od truhlare( kvůli tomu že chci vše že dřeva a ne drevotrisky) ty jsi s drevotriskou ok a nebo jsi volila ikeu z důvodu toho že je dostupná? Já od počátku měla vizi parket a všeho z dubu a povedlo se a mám hotovo, teď je hotovej víc truhlář, že mě. Přeju krásné bydlení tyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi...gratuluju? :D

      Já jsem s dřevotřískou i Ikeou naprosto ok, chtěla jsem to sfouknout všechno při jednom - návrh, měření, vybavení včetně spotřebičů, dovoz, montáž, případný reklamace. Přijde mi to nejjednodušší, nemám kapacitu na to, řešit každou věc někde jinde.

      Krásný bydlení i tobě.

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤