What are you looking for?
pátek 22. února 2019

MŮJ KOSMETICKEJ LOVEBRAND



Dlouho jsem se vyhýbala všem kosmetickým spoluprácím, pokud se nejednalo o dekorativní kosmetiku. Nevěděla jsem, co a proč bych měla asi tak psát o krémech, pleťových vodách a dalších takových věcech, který sice každá holka používá, ale víte jak... Já to opravdu vždycky měla tak, že jsem žádnej pleťovej produkt nevydržela používat pravidelně - buď jsem na něj zapomínala nebo mě to přestalo bavit a ve finále jsem tak ani nestihla poznat, jestli mi ta věc vyhovuje nebo ne. Když mi ale před třema měsícema přišla nabídka od značky Decléor, já si o ní zjistila pár informací a rozhodila sítě i mezi svoje kamarádky, uvědomila jsem si, že tohle by mohlo být něco, co můj přístup k péči o pleť změní. A neuvěřitelné se stalo skutečností. Každý ráno a každej večer teď trávím v koupelně pár minut s Decléorem a když nespím doma a nemám ty produkty u sebe, dokážu z toho být pěkně otrávená. 

Než se dostanu ve svým zkušenostem, bylo by asi fajn vám v pár větách Decléor představit, ať pochopíte, proč jsem vůbec kývla na spolupráci se značkou, kterou jsem do tý doby vůbec neznala. Jedná se o luxusní francouzskou značku kosmetiky, která je v oblasti aromaterapie největší kosmetickou značkou na světě a která zastává holistický přístup ke kráse, čemuž odpovídá i motto SKIN-BODY-MIND. Má více než 40ti letou tradicí a vyznačuje se především tím, že produkty obsahují ty nejlepší přírodní ingredience, které bojují proti poškození pleti způsobeným městským životem vyznačujícím se běžnými problémy jako je nedostatek spánku, znečištěné ovzduší, nevyvážená strava a stres. Značka si zakládá také na tom, že esenciální oleje, které využívá, pocházejí z pečlivě vybraných rostlin z obnovitelných zdrojů a zpracovávají se (destilací párou) lokálně, aby byla zachována čerstvost. Složení produktů je minimálně z 95 % přírodní, míchají je profesionálové v oboru a každá ingredience prochází kontrolou na alergie.

Základem všech produktů jsou právě esenciální oleje. Ty mají silné protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, takže hrají velkou roli při zpevňování a pročišťování pleti a poskytují přirozenou detoxikaci. Co se názvu týká, Cléor znamená v překladu zlatý klíč odemykající chrám krásy. Ikonickým produktem značky je Aromaessence, 100% přírodní esenciální olejové sérum, které je aktivní (zcela bez vody) směsicí těch nejjemnějších panenských, za studena lisovaných rostlinných olejů. Aromaessence oleje jsou tak koncentrované a silné, že stačí nanést pouze 3 kapky. Kromě blahodárného účinku na pleť jeho aromatické vůně navozují také emoční rovnováhu - a to bylo přesně to, na co jsem nejvíc slyšela já a co na značce miluju. Vůbec to totiž není jen o tom, že si něco namažu na obličej, on je to celej rituál a mě to neskutečně uklidňuje. Tak se pojďme podívat, jak ten rituál vlastně probíhá a jaký produkty jsou moje top. 



První věcí, kterou jsem začala používat, byly produkty podporující opalování, protože jsem trávila polovinu prosince v tropech. Před odletem jsem tedy používala Aromaessence Solaire, což je aktivační sérum pro podporu opálení. Ke všem produktům přikládám odkazy na Notino, kde je seženete, akorát tyto dva sluneční produkty, které zmiňuju jako první, momentálně nemají dostupné. Vše ostatní, co v článku zmiňuju, ale mají, tak můžete mrknout. Kromě toho jsou produkty k dispozici ještě například ve Fragranza Perfume Gallery nebo ve vybraných salonech (v Praze například Franck Provost a v Brně Sensualite). V salonech se také provádí pleťové a tělové rituály s Decléor produkty, ale k tomu se dostanu za chvíli. 



Do Thajska se mnou putoval Aroma Sun Expert Balm, 100% přírodní balzám na obličej po opalování, který měl za úkol mi každý večer zklidnit pleť a zbavit ji pocitů horka. Svoji cestu k pravidelnýmu používání produktů na pleť jsem teda začala s tímhle jedním balzámem a byl mi tak příjemnej, že jsem si na něj okamžitě zvykla a těšila se, až pak budu doma používat i další věci. 



V lednu jsem si udělala jedno HODNĚ PŘÍJEMNÝ pondělní dopoledne v salonu Franck Provost ve Slovanském domě, kam jsem zašla na jeden z mnoha nabízených rituálů. Z Thajska jsem byla rozmazlená tou spoustou masáží, na které jsme tam chodili a po kterých se mi stýskalo, takže jsem si vybrala relaxační masáž celého těla a nechala se hodinku hýčkat. Na výběr jsou i rituály zaměřené na pleť nebo třeba vyhlazovací na nohy a zadek. 







Vybrat si ze třech vůní, kdy každá byla uplně jiná a uplně nádherná, byly pro mě vlastně jediný "nervy", jaký jsem ten den měla, haha. Strašně moc jsem si to užila a pochopila jsem, jak velkou roli má právě ta vůně, protože to byl další level jakýkoliv masáže, která je příjemná i sama o sobě, že ano. Teď mi navíc došlo, že od chvíle, kdy tyhle voňavý produkty používám, neustále doma zapaluju svíčky, aby mi to v pokoji vždycky vonělo a bylo mi tam hezky.


Aromaterapie, něco na tom bude, hodně na tom bude. 



Po slunečních produktech a rituálech ze salonu se přesouváme k rituálům do mé koupelny, která je plná Decléor produktů. Některé používám denně, některé jen občas a některé si plánuju odvézt do Hradce, abych je měla k dispozici, když přijedu k našim. 



Trojička těhlech oranžových produktů mi přišla v reakci na jedno moje nešťastný stories o tom, že mám v zimě pleť v hrozným stavu a že nevím, co s tím. K odličování už teda nějakej ten pátek používám dvoufázový odličovač, ráno pleť čistím pleťovým tonikem a párkrát týdně to ještě ráno nebo večer doplním micelárním olejem, který vmasíruju do pleti a pak teplou vodou smyju, pleť mám po něm neuvěřitelně hebkou a nádherně voňavou. Proč ho teda nepoužívám denně? Protože na tyhle "omejvací" produkty musím mít náladu (můžete mě někdo v komentáři ubezpečit, že nejsem jediná, prosím?). :D 





Aromaessence Lavandula Iris je jeden z mých nejpoužívanějších produktů. Jeho nanášení je právě rituál sám o sobě, do dlaně si totiž nakapete tři kapičky, pak si dlaně promnete, zahřejete, což ještě víc uvolní aroma, s hlubovým nádechem si k nim přičichnete a olejíček potom táhlými pohyby vmasírujete do vyčištěné pleti. 



Další moje trojička, bez který už si to teď neumím představit, je balzám na rty, noční zklidňující balzám a zpevňující denní krém, kterej je naprosto bez přehánění ten nejlepší krém, jakej jsem kdy měla a i kdybych si na ten obličej neměla celej den dát nic jinýho, tak tenhle krém prostě musím. 



Moje celá pleťová rutina vypadá tak, že večer, než vlezu do vany, se odlíčím a použiju micelární olej. Těsně před spaním pak provedu rituál s Aromaessence olejíčkem, vmasíruju ho do obličeje a na závěr se namažu noční balzámem. Pleť mám tak na noc krásně promaštěnou a vyživenou. Ráno ji pak čistím pleťovým tonikem a chvíli před líčením nanáším Aromaessence a denní krém. Výsledkem týhle dlouhodobý péče je, že už mě netrápěj žádný suchý místa, ať je venku jakýkoliv počasí, pleť mám prozářenou a hezky vyživenou. Navíc se každý ráno i večer díky těm vůním uklidním i vnitřně a to mě na tom baví snad ze všeho nejvíc. 



K Valentýnu mi teď navíc přišla tahle nádherná kytka s produkty s esenciálním olejem z růží, které jsou vhodné pro velmi citlivou pleť. Pomineme-li na moment to, jak nádhernej a pozornej dárek to je, jedná se o super přírůstky do mojí sbírky. Aspoň teď můžu můj levandulovej olejíček střídat s tímto a celkově je i vůně týhle řady moc příjemná - já si ji tenkrát v tom salonu vybrala i jako tu hlavní na masáž.





Po skoro třech měsících používání si troufám říct, že se jedná o jednu z nejlepších značek, které se mi díky blogování dostaly do ruky a od který toužím vyzkoušet další a další věci. Netušila jsem, že mě péče o pleť nakonec bude bavit. Netušila jsem ani to, že někdy napíšu takhle dlouhej článek o produktech na pleť. Tak doufám, že vás tohle téma bavilo a kdybyste k tomu měli jakýkoliv dotazy, určitě pište. 


Add your comment

  1. A je nějaký produkt, který by ti od nich nesedl? Nebo jsi spokojená fakt naprosto se vším:).
    Mně se moc líbí to jejich balení. Vypadá to jemně, ale zároveň luxusně a elegantně:). Na mě je to moc drahý, ale věřím, že se v tom někdo najde a bude spokojený jako ty:).

    P.S. Zkontroluj si větu, která začíná: "Další moje trojička, bez který už si to teď neumím představit....", máš tam chybku:).

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, že by mi něco nesedlo říct rozhodně nemůžu, ale třeba odličovač na takový tý mléčný bázi nepoužívám, protože mi to není na obličeji příjemný, ale to je můj obecnej problém, ne s konkrétní značkou nebo produktem, jde o tu "strukturu".

      Za PS děkuju moc, opravila jsem. :)

      Vymazat
    2. Odličovače na mléčný bázi taky nemám ráda. Vůbec mi to nic neodlíčí a spíš mi to na pleti vše rozmaže :(. Nechápu, že to může někdo používat:D.

      Vymazat
  2. Produkty vypadají zajímavě. Zrovna se po něčem ohlížím, takže to asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Chápu, že má každý jinou představu o kráse, ale více přirozenosti by ti podle mě jen prospělo. Umělé vlasy, řasy, dost výrazně obočí... už je toho trošku moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještěže tu představu máme každej jinou, jak říkáš. :))

      Vymazat
    2. Achjo. V dnešním světě totálně přemakeupovaných a vyumělkovaných ženských mě takový komentář na Domču opravdu nepřestává udivovat :D
      Vlasy i řasy vypadají naprosto přirozeně, no a co, že si je trochu prodloužila. Nemá obr řasy, které dělají průvan na kilometr daleko. A hezké obočí je nejpodstatnější část obličeje ;)
      Sečteno podtrženo, Domi, moc ti to sluší :D

      Vymazat
  4. Já dřív recenze na kosmetiku nerada četla i psala a v poslední době mě to začalo celkem bavit. :) Zjišťuji, že je to docela přínosné. Pěkný článek. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤