What are you looking for?
úterý 26. března 2019

PRODLOUŽENÍ VLASŮ ULTRAZVUKEM



Dominika a její vlasovej vývoj, to je dlouhá story. Od prosince 2017 mě znáte s prodlouženejma vlasama. Kdo je tady se mnou už pár let, tak ví, že už předtím jsem si prošla všema možnejma změnama. Kdysi jsem měla svý dlouhý hustý hnědý vlasy, ty jsem pak v návalu nějakýho šílenýho přesvědčení, že musím vyzkoušet mikádo, ostříhala na krátko - ale ne na mikádo, ale na rozčepejřený kuře - roky mi to pak dorůstalo do normální délky. Když už jsem to prodloužený mikádo fakt měla, zase jsem to sestříhala. A protože jsem pořád chtěla blond, pořád jsem to odbarvovala a snažila se docílit toho fakt bílýho odstínu. Jednu dobu jsem to i celoblonďatý měla (třeba tady v článku). Jen mě to stálo asi tak polovinu mých vlasů, ač toho bylo docíleno dost šetrným způsobem. Ze světla jsem pak šla ještě na šedo, pak zpátky na blond a tu jsem si nakonec nechávala odrůstat. Od tý doby byla ale kvalita, hustota a rychlost růstu v podstatně nula nula nic. Tak došlo na variantu prodloužení. Na konci roku 2017 jsem se objednala na vlasové pásky, začala jsem blonďatým ombré a na podzim 2018 jsem přešla na tmavě hnědou, protože mi s blond došla trpělivost - neustále jsem měla na hlavě několik blond odstínů a vlasy (moje i ty prodloužený) dostávaly zabrat neustálým upravováním barvy. A tak jsem se ze dne na den rozhodla pro velkou změnu a šla na hnědo. Reakce byly různorodý, z mý strany i z vaší, ale myslím, že teď se všichni shodneme, že hnědá je opravdu moje barva a měla bych u ní zůstat. Pojďme se ale přesunout k samotnýmu prodloužení.

PROČ PŘECHOD Z PÁSKŮ NA JINÝ TYP PRODLOUŽENÍ?

Nějakej rok a půl jsem teda nosila pásky, psala jsem vám o tom tehdy rozsáhlej článek, doteď se k němu spousta z vás vrací a doteď dostávám dotazy na to, jak mi to vyhovovalo. Odpověď je, že vyhovovalo, ale jsem typ člověka, co když může mít víc, tak víc chce. A když mi bylo v rámci otevíračky Salonu Cool představeno prodloužení vlasů ultrazvukem, který by mělo být k vlasům taky šetrný a na který jsou v Coolu odbornice, netrvalo dlouho a plácly jsme si na spolupráci. Pásky jsem teda sundala a byla zvědavá, v čem to bude jiný, jak mi to bude vyhovovat a co mi na to řekne moje okolí. 





V Coolu nedělají jen ultrazvuk, vyjdou vám vstříc i v případě, že chcete pásky nebo třeba keratin. Výběr vlasů je taky obrovský a vlasy jsou hlavně na první pohled neuvěřitelně kvalitní.



Moje vlasy povyrostly od nasazení pásků celkem výrazně, nicméně vás chci upozornit na jednu věc - ono to ve finále není tak úplně o délce. Nebo původně být může, poprvé jdete do prodloužení proto, že chcete delší vlasy. Ale když se pak rozhodnete prodlužko sundat, budete velmi pravděpodobně nešťastný z hustoty, která vám zmizí společně s délkou. Na hustý vlasy se zvyká strašně rychle a já jsem si pak musela sama přiznat, že i kdybych je chtěla zas mít krátký, stejně bych si nechala jen zkrátit to prodlužko, ale díky hustotě bych si ho nechala nasazený. Takže bacha, je to návykový. Stejně jako prodloužený řasy a další tyhle vylepšováky. Není to něco, co si dáte na chvíli a za chvíli to zas sundáte. Nebo možná jo, pokud se řešíte trochu míň, než já. :D



PRODLOUŽENÍ ULTRAZVUKEM

Že jste o tom ještě neslyšeli? Já právě donedávna taky ne. Je to totiž jedna z nejmodernějších a nejnovějších metod prodlužování. Provádí se za studena a je k vlasům nesrovnatelně šetrnější než třeba právě keratin - ten se totiž dává za tepla a na vlasy se namotává, takže se s vašima vlasama různě točí a díky tomu taky lámou. Ultrazvukové spoje mají tvar minidestičky a ta se jen ultrazvukovými kleštěmi nacvakne na váš pramínek a zatíží ho tak opravdu minimálně. Posun se provádí po 3-4 měsících a místo "rozpouštědla", které se používá na keratin (a vlastně i na pásky) se spoj pouze mechanicky "požvejká" těma kleštěma, spoj se tím uvolní a stáhne se z vašich vlasů, aniž by nějaké vaše bral s sebou. Navíc se vlasy nemusí při každém posunu zkracovat jako tomu je u keratinu (tam je třeba celý spoj odstřihnout a udělat nový).









Spoje jsou téměř neviditelné a díky tvaru se naprosto přizpůsoběj směru růstu vlasů a nikde nevykukujou ani nepřekážej. Na dotek samozřejmě cítit jsou, ale rozhodně to nikde netlačí. Co se účesu týká, nosím normálně culíky, i ty vyčesaný uplně nahoru, a nikdy si nikdo nevšiml, že bych měla vidět spoj. Ono to s těma vašima vlasama opravdu krásně splyne. Přítel mi na pásky občas říkal, že jsou někde vidět, že když venku zafouká, tak se to odkreje a jak je ten spoj dlouhej a světlej, tak to prostě občas vidět bylo, což se u ultrazvukových spojů neděje. 





Podle mě je ohromně důležitý si vybrat salon, kde jsou na prodlužování odborníci. Já mám spoje udělaný nádherně, kadeřnice mi vlasy vybrala v takovém odstínu, že jsme je pak vůbec nemusely barvit, jak si to ihned sedlo dohromady a moje vlasy se jen zastřihly tak, aby to dokonale splynulo s prodlouženýma a navázalo se to dohromady. Zvolily jsme delší vlasy, než jsem kdy v životě měla s tím, že si to chci vyzkoušet a pak to případně zkrátím tak, jak jsem byla zvyklá.



DLOUHOVLAS

Tu délku jsem si zvolila i proto, že jsem hned další den fotila reklamu pro L'Oreál do Elle, takže se mi dlouhý vlasy hodily na můj super divokej účes, co jsme s kadeřníkem, který mi byl přidělen, vytvářeli. Tak doufám, že tu Elle už máte doma! :)))









FINÁLNÍ DÉLKA

Pak jsem to teda trošku šmiknu, hlavně kvůli tvaru a tomu sestřižení, který podporuje vlnění vlasů - prostě tak, jak jsem zvyklá. A teď, teď jsem se svýma vlasama snad nejspokojenější za celej život. Mám je zdravý - ty svoje i ty ne-tak-uplně-svoje, hustější než kdy dřív, dá se s nima suprově pracovat, vymejšlet různý účesy a tenhle typ spojů mi naprosto vyhovuje. No a taky... taky si můžu zajet do vlasů. To mi s páskama chybělo úplně nejvíc. 







Závěrečný shrnutí? Mně ty pásky vyhovovaly, to neříkám, že ne. Ale zvolila jsem je proto, že jsem nechtěla keratin, nechtěla jsem si ničit vlasy a o nějaký ultrazvukový metodě jsem vůbec nevěděla. Takže když se tahle možnost objevila, chtěla jsem ji taky vyzkoušet. Pásky (aspoň ty, které jsem měla já), jsou mnohem levnější, to kdyžtak mrkněte do článku, kde o tom píšu. Tohle prodlužko, který mám teď, má cenu 22 000,-. Ano, je to hodně peněz, ale je to naprosto opodstatněný, ten rozdíl je patrnej na první pohled a je to prostě....bomba. Posunutí pak stojí myslím okolo 3 000,-, ale to přesně nevím, ještě jsem na něm nebyla. Většina zákaznic taky vlasy prý po roce až dvou mění, u blond dříve, u hnědé později. Stejně jako se vám lámou vaše konečky, lámou se i ty prodloužené, který navíc samozřejmě chybí ta přirozená výživa z pokožky hlavy a tak nevydrží navěky.

PLUSY A MÍNUSY

+ přirozený, téměr neviditelný spoje
+ nic nikde netahá ani netlačí
+ vlasy jsou nádherný, silný, kvalitní a hustý
+ i přes spoje se dá zajet do vlasů

- vyšší pořizovací cena



PÉČE O VLASY

No a vzhledem k ceně těch vlasů bylo jasný, že začnu víc řešit i péči. Častokrát jsem si z nouze koupila nějaký produkty z drogerie a u svý kadeřnice jsem to pak radši zapírala. A když jsem se kvůli prodlužku ptala na doporučení v salonu, bylo mi potvrzeno, že právě Maria Nila je uplně super. Já tuhle značku používám už sakra dlouho a nemůžu být spokojenější. V době svých blond vlasů jsem měla řadu Strukture Repair a teď používám tuhle růžovou na zvýraznění barvy.



PRODUKTY NA STYLING

A co se stylingu týká, díky spolupráci s L'Oréalem mám k dispozici ty nejlepší produkty, co používají i přední kadeřníci - kolekci Tecni Art. Můj každodenní pomocník je PLI - to používám před tepelnou úpravou a ostatní produkty střídám podle toho, jak moc divoký a strukturovaný vlasy chci ten den mít. Stejně jako u všech produktů, co mám v koupelně, i u vlasový péče a stylingu mi trvalo celkem dlouho, než jsem si našla svý favority a jsem hrozně ráda, že mi teď v koupelně i díky blogu hrajou prim právě tyto dvě značky, který jsou přesně tím, co mým vlasům vyhovuje.





Doufám, že jsem tímhle rozsáhlým článkem zodpověděla všechno, co by vás ohledně vlasů mohlo zajímat a případný doplňující dotazy mi hoďte do komentářů.

Add your comment

  1. Hnědá ti opravdu moc sluší :-) Já jsem nosila dříve vlasy prodloužené keratinem :-) skoro rok, a ta hustota je vážně návyková :D odstupem času bych už keratin nevolila, právě kvůli spojů, které byly viditelné a nedalo se tak s vlasy moc experimentovat.. :(

    V čem spočívá ženská síla

    OdpovědětVymazat
  2. Takové vlasy jako máš na první fotce bych chtěla. :D V hnědé barvě se mi moc líbíš a jsi taková víc šmrncovní. Já jsem o této metodě zatím neslyšela, a je o keratinu ano, ale naláká mě to podstoupit. Párkrát jsem experimentoval s barvením, ale to bylo v období střední školy. Potom už jsem zůstala u své přírodní a nějak jsem se vždy cítila ve své barvě víc přirozená než v barvených. Jedine kdy jsem podlehla trendu bylo vlna blond ombré před 3 roky. Potom jsem vlasy nechala růst a ombre šmikla pryč.

    OdpovědětVymazat
  3. Prodloužení mě opravdu zaujalo! Jinak úplně vím o čem měníš s neustálou změnou účesu, taky jsem si tím prošla a vlastně pořád procházím a mé hrozně husté vlasy jsou téměř fuč.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤