What are you looking for?
pátek 31. května 2019

KRABIČKY - PROČ, JAK A ZA KOLIK?


Sázená vejce s dýní a kadeřávkem
Jedna z mých vysněných spoluprací? Krabičky. Krabičky, který jsou opravdu dobrý a ne jen "hubnoucí nouzovka", který mi ušetřej čas, dokonale ukojej moje rozmlsaný chuťový buňky, pomůžou mi dosahovat mých cílů (vizuálních i výkonových) a který bych si po skončení spolupráce sama prodloužila, protože to za to stojí a vyplatí se to. A přesně tohle je definice krabičkový "diety" My Chef Kitchen, kteří mě oslovili nějaký ten týden zpátky, kdy jsem zrovna testovala jiné krabičky a tak jsem zvažovala, jestli do toho vůbec jít. Naštěstí jsem šla, protože mít tohle srovnání je pro mě naprosto skvělý i z hlediska toho, že vám teď můžu dát mnohem lepší zpětnou vazbu a doporučení. 

Od My Chef Kitchen mi chutná naprosto každý jídlo. KAŽDÝ. Uplynulých 14 dní mi na každý všední den přijel večer předem kurýr s taškou s pěti krabičkama na další den a já se už při uklízení všeho do lednice nemohla dočkat až to budu jíst. Ty jídla jsou výborně dochucený, jsou sytý a dokonce i krásně vypadaj. Několik jsem vám jich nafotila, jinak ale doporučuju sledovat jejich Instagram, kde ukazujou i přípravu, takže se můžete těšit ještě víc dopředu a vidět ty jednotlivý ingredience.

Nejdřív vám řeknu, proč vlastně krabičky. Potom jak to celý funguje a kolik to stojí.


Paleo chleba s vajíčkovou pomazánkou
PROČ KRABIČKY?

Protože jsem líná vařit a zároveň chci mít kontrolu nad tím, co do sebe dostávám - kvalitativně i kvantitativně. Bohatě mi stačí, když si uvařím o víkendu, kdy na to mám čas a dokonce si to třeba i užiju. V týdnu jsem ale většinu času jedla po restauracích a poslední dobou jsem ujížděla na nudlích, který přiznejme si - nejsou zrovna cestou k #hotbodyforsummer. A že bych si měla vařit a počítat kalorie? Eeeeeh. Já tomu prostě ten čas a energii nechci věnovat. Radši to věnuju jiným věcem a proto jsou pro mě krabičky super volba. U My Chef Kitchen si navíc můžete vybrat mezi keto, paleo nebo healthy balance menu a různým počtem kalorií podle toho, čeho chcete dosáhnout. Já mám verzi HB na 1500kcal na den. S tím, že vím, že je to na mě kalorií málo, že bych mohla hubnout i na vyšším příjmu a i proto jsem si tuhle hladinu zvolila - neodpustím si totiž svý Starbucksový lattéčka, večerní vína a občas nějakou zmrzku. Tak tam aspoň mám prostor a když si k tomu máknu ve fitku, výsledky pozorovat můžu. Respektive i teď po těch 14 dnech je vidím a to jste si asi všimli, že to uplně poctivě nedodržuju, protože prostě občas jdu s někým na oběd nebo večeři i v týdnu. 

JAK TO FUNGUJE?

Od nedělního do čtvrtečního (nebo pátečního) večera vám kurýr přiveze tašku s krabičkama. Jídla jsou z farmářských surovin, čerstvá a v krabičkách, které jsou biologicky rozložitelné a zároveň se dají ohřívat v mikrovlnce. Objednat si je můžete klidně od prostředku týdne a klidně zkušebně jen na jeden týden. Když vám nějaký jídlo zbyde (protože máte třeba pracovní oběd), klidně vydrží do dalšího dne nebo si na něm pochutná jinej člen rodiny, protože to opravdu nejsou jídla, co by působila "dietně" a někdo se vám nad nima ušklíbal. Já takhle dávala ochutnávat mamce, bráchovi i Kubovi a všichni byli nadšení. 


Lowcarb trhanec s lesním ovocem

Chia pudink s ovocem a ořechy
Tady je třeba ukázka menu na dva dny, abyste měli představu, protože nikdy jsem nefotila uplně všechno, dost často jsem to do sebe prostě jen nasypala a pak byla smutná, že si to nemůžu dát znova a že zítra nebude to stejný. 






Panenka s pečenou zeleninou a houbovou omáčkou.

Mleté maso s quinoovým salátem, zeleninou a hummusem.

Detoxikační polévka - nejlepší věc ever

Zelenina s paprikovou majonézou.

Mrkvový dortík.

Pečená pošírovaná hruška
A ZA KOLIK?

Hodně důležitej bod, jasně. Když to celý sečtete, zdá se to dost drahý, ALE! Pokud stejně jako já dost utrácíte za restaurace a v potravinách taky nakupujete stylem "na co mám zrovna chuť" a pak toho spoustu vůbec nespotřebujete a divíte se, že vás nákup "skoro ničeho" stojí dva tisíce, ve finále se to fakt vyplatí. I proto jsem rozhodnutá si krabičky na další minimálně dva týdny zaplatit. Teď si dám týden pauzu, protože jedu pryč, ale je mi jasný, že ten luxus připravených a tak strašně dobrých jídel - který bych si zaprvý sama nikdy neudělala a kdybych si je dávala v restauraci, utratím za ně dvojnásob - bude chybět.

To, že mám pod kontrolou příjem kalorií, že mám jídlo nachystaný bez toho, abych hnula prstem a že mi to tak strašně chutná, je pro mě tak velká výhoda, že za touhle firmou 100% stojím a každýmu z vás bych ji doporučila, pokud jste někdy nad krabičkama uvažovali. V budoucnu by navíc měli zavést i vege variantu. 

Pokud byste se rozhodli, že krabičky vyzkoušet chcete, můžete při objednávce využít moji slevu 10 %. Platí při objednávce na týden, na dva i na čtyři, je to uplně jedno. Kód je DOMI-10. Napište ho do poznámky v objednávce (tady odkaz) a určitě si projeďte i celej ten web, on vás totiž naláká dokonale. 


Budu moc ráda, pokud mi dáte do komentářů vědět, jestli máte s krabičkama nějakou zkušenost a jak se k tomu třeba stavíte. Já mám totiž dojem, že teď hrozně nabývaj na popularitě právě kvůli tomu, jak hekticky lidi žijou a jak obrovský ulehčení to pro ně je. Nehledě na ty chuťový zážitky, který určitě každá krabičky nenabízej - ale tyhle jo, za to dám do ohne obě ruce. :))

Add your comment

  1. Ahoj Domco,já krabičky zkoušela několikrát a musím říct že tyhle vypadaji peckove👍👍👍jdu objednat...cena mě přijde úplně oukej....za ten servis je to super

    OdpovědětVymazat
  2. 584 kc za 1 den?! Wau. docela raketa. Slusna spoluprace. Blahopreji.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dost dobře, ale asi mi vyhovuje spíš vlastní příprava a vlastní strava :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Domi, článek je to určitě zajímavý, ale souhlasím s tím, co už zaznělo - kolem 500 Kč (a víc) na den je pálka. To opravdu není záležitost pro každého - dát kolem 10 tisíc měsíčně (vlastně víc, protože v tom nejsou víkendy, a to od nějakých mlsek odhlížím) za jídlo si může dovolit fakt jen někdo. Nechci hodnodit oprávněnost výše ceny (přece jen kvalitní suroviny, práce, rozvoz něco stojí a taky z toho musí mít firma nějaký profit). Ale tvoje stránky čte spousta holek,které nemají vlastní příjem, jen si přivydělávají při studiu nebo prostě dělají v profesi, která není špičkova honorovaná, a pro které jsi třeba vzor, tak chci, aby tu zaznělo, že se někomu ta cena (která je hlavně za pohodlnosti) zdá vysoká a že není norma se takhle stravovat (že v reálném životě lidí, kteří jedí krabičky, bude podstatně míň než by se mohlo zdát podle toho, co člověk čte a vidí na netu).
    Vadil by mi taky trochu fakt, že člověk nemá možnost ovlivnit v týdnu svůjohybuju je v trochu jiném světě (třebav práci máme slušně vařící závodku), takže jsem nikdy nebyla v pokušení je zkoušet. A myslím, že je to populární jen v určitém okruhu lidí, pak je spousta lidí, která upřednostňuje domácí vaření, vyrábí si i věci, které jdou koupit (chleba, džemy, jogurty...). Někdo třeba i kvůli penězům, někdo z principu, že mu to jeho přijde lepší (a navíc ho to třeba baví).
    jídelníček podle aktuální chuti (nebo tedy má, ale musí počítat s dalšími náklady a řešením, co s nesnědenou krabičkou).
    Na druhou stranu upřímně přiznám, že kdyby mi někdo takovou spolupráci nabídl, tak ji neodmítnu. Taky by mi přišla zajímavá a podle fotek to jídlo vypadá hodně dobře.
    Pokud jde o popularitu krabiček, myslím, že je to populární jen v určitém okruhu lídí. Pak je zas okruh, který upřednostňuje domácí věci (a třeba si sami pečou chleba, dělají džemy, jogurty, nakládají zeleninu) - ať už kvůli penězům nebo proto, že jim to přijde lepší (a třeba je to i baví). Já třeba mám v práci slušně vařící závodku s výhodnou cenou, takže jsem nikdy nebyla v pokušení krabičky zkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, díky za komentář, naprosto s ním souhlasím. Proto jsem i k té ceně psala, že to může vlastně vycházet ok, pokud se člověk hodně stravuje v restauracích a je zvyklý za jídlo měsíčně utratit hodně peněz. Právě pro takové lidi jsou myslím i krabičky míněny, respektive je to právě ta sociální bublina, o které mluvíte v komentáři. Je mi jasný, že většina lidí si raději vaří, ať už proto, že je to baví nebo že je to pro ně praktičtější a finančně výhodnější. Za sebe ale můžu říct, že jsem z téhle spolupráce naprosto nadšená a moc ráda tak o firmě napíšu a doporučím ji možným dalším zájemcům. :)

      Vymazat
  5. Krabičky vypadají super, ale když vidím tu cenu, která mi i za ten servis přijde dost vysoká, raději si podobná jídla připravím sama. Sice by bylo fajn nemuset každý den vařit a mít tak více času na jiné věci, ale ten pocit, že to jídlo chutná i ostatním, je pro mě k nezaplacení:) Spolupráce super, moc ti to přeji. Osobně si však myslím, že dát ve 2 lidech skoro 20 tis měsíčně za krabičky je trochu sci-fi.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak už zmiňovala děvčata je to prostě o každém z nás, jak se bude stravovat. Já ráda vařím, takže mi přijde zbytečné zkoušet tuto formu stravování i za cenu toho že budu mít víc času na jiné věci. Vaření by mi chybělo, protože to beru jako jistou formu relaxace, navíc vařím z větší části podle své aktuální chuti anebo na přání partnera. A taky to spíše vnímám jako jedna z pohodlných cest a to by mě konkrétně nebavilo. Asi tak, jako by mě nebavilo chodit každý den nebo hodně často do restaurace. A vím, že každý z nás to může cítit jinak. Já chození do restaurace mám spojené s výjimečnými událostmi, které se ti za život přihodí, ale například u kaváren to mám přesně naopak.:D Taky mám hodně nastavené priority na plnění si svých cestovatelských tužeb nebo jiných věcí a taky pro strýčka příhodu.
    A není to o tom, že bych se držela zkrátka kvůli financím (to nemusím), jen jsem takto nastavená.
    Přeji ti tuto spolupráci a věřím, že někteří z tvých čtenářů budou za tuto inspiraci rádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuju za komentář, je fajn vidět, jak to máme každej nastavený jinak a že to ani nemusí být ovlivněný financema. Tvůj postoj naprosto chápu a věřím, že tím pádem pro tebe nějaký krabičky vůbec zajímavý nejsou. :))

      Vymazat
  7. Já jsem sice člověk, co se takhle nebude stravovat, ale ráda se podívám, jak to funguje a kolik a jaké jídlo dostaneš.

    Je pravda, že někdy jsem fakt otrávená vařit, takže si dám polévku z pytlíku a jsem spokojená😁. Takže na nějaké dny bych tohle určitě ocenila. Někdy se mi u tý plotny stát nechce. A nebo se člověk může naučit nové recepty a pak si to vařit sám, to je taky super.

    Co se mi nelíbí je to, že dostáváš 1500kcal, to je docela málo. Ještě, když někdo cvičí😁. ALe je pravda, že ty to pak využiješ na kafča nebo nějaký kravinky. To se zas člověk cítí o něco lépe, že jo😁.

    Je nějaké jídlo, které bylo fakt "the best" a budeš si ho chtít dávat pravidelně?

    Verča ze Ztracena v Praze I JAKÉ ZAJÍMAVOSTI JSEM NAŠLA V KVĚTNU?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc díky za komentář! Přesně jak říkáš, já nikdy nesním jen těch 1500, naopak si myslím, že jsem to častokrát přešvihla až moc na to, abych mohla mít nějaký fyzicky viditelný výsledky. :D

      Hodně jsem si díky krabičkám oblíbila dýni a kdybych se plánovala nějak víc pouštět do vaření, rozhodně bych hodně využívala právě ji. A taky bych si hledala víc polívkových receptů, protože ty polívkový jídla byly uplně nejlepší a to i v tom vedru. :)

      Vymazat
  8. Ahoj, neber to jako primární hejt, už dlouho nad tím přemýšlím při sledování tvého instagramu a blogu, tak mě to zajímá - uvědomuješ si, jak je tento způsob života kromě neekonomičnosti strašně neekologický? Krabičky jsou kompostovatelný, jasně, ale každý den je vozí kurýr..jak píšeš, nakupuješ stylem, na co máš zrovna chuť a spoustu toho pak nespotřebuješ..zmiňuješ starbucksový lattéčka..časté nakupování v řetězcích. Nevidím snahu nakupovat třeba z druhé ruky apod. Přemýšlíš někdy nad tím, že jako "influencer" vysíláš svým čtenářům či sledovatelům signál, že tenhle způsob života je v pohodě bez nějaké sebereflexe, že optikou šetření planety a udržitelnosti vlastně moc v pohodě není? Zajímalo by mě, jak k tomuhle tématu přistupuješ, jestli je ti to jedno nebo není, jestli je tvůj postoj takový, že se nehodláš omezovat apod. Protože si myslím, že je důležité, aby právě lidi, kteří mají potenciál někoho ovlivnit, zejména pak třeba mladší generaci, se nad těmito tématy aspoň trochu pozastavovali a otvírali je popřípadě šli příkladem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to je asi otázka na místě, vzhledem k tomu, že se k udržitelnosti vlastně vůbec nevyjadřuju. Dělám to ale schválně, protože jakmile se k tomu někdo vyjadřovat začne, je pod totálním drobnohledem a schytá to za každý šlápnutí vedle. Takže já tohle téma raději veřejně neřeším. Ve svým soukromým životě taky nejsem žádnej extrémista, ale zase nejsem ani ignorat. Dělám takový ty běžný věci, jako snad většina populace - třídím odpad, mám vlastní lahev na vodu, nekupuju si igelitový tašky a podobně. To, že občas nakupuju fast fashion je pravda, ale už dávno ne tak moc, jako dřív a i to je podle mě progres. Stabucks je na druhou stranu u mě fakt průser, protože se stále nejsem schopná naučit mít svůj tumbler a nosit ho s sebou. Rozhodně ale nemám pocit, že bych vysílala signál, že je to všechno v pohodě a každej má žít obklopenej plasty, plýtvaj vodou a vším ostatním taky. Prostě jsem jen člověk a něco dělám správně a něco ne. Můj blog každopádně nikdy ekologicky zaměřenej nebude, od toho jsou tady jiní blogeři a já se jima aspoň můžu inspirovat jako čtenář. :)

      Vymazat
  9. Jídla jsou naprosto super, "běžné" populaci bych doporučil Health Balance, který je nejpestřejší a obsahuje hlavně perfektní dezerty! :) Ale i vegetariáni si přijdou na své s jejich vege programem. Škoda, že nerozvážejí i v HK a je to zaměřeno pouze na Prahu, snad někdy v budoucnu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤