What are you looking for?
úterý 28. května 2019

NEDĚLEJ TO



Není to tak dávno, co jsem měla neustále potřebu někomu něco dokazovat. To, že jsem hodna toho, aby se se mnou danej člověk bavil. Že dokážu tohle a tamto, že jsem taková a maková.  Občas to asi dělá každej. Je v lidský přirozenosti snažit se zalíbit a dostat se někam dál, do vyšších kruhů, dejme tomu. Jenže k čemu to ve finále je? Ne, fakt nemusíte nic dokazovat šéfovi v práci - pokud mu nestačí to, co děláte, najděte si jinýho šéfa. Nemusíte nic dokazovat partnerovi - pokud vás nebere takové, jací jste, najděte si jinýho partnera. Nemusíte nic dokazovat ani rodičům, přestože ty si jiný nenajdete, prostě si jděte tou svojí cestou, která činí šťastnýma vás a ne někoho jinýho. Nikdo jinej vám totiž klid v duši nepřinese. 

Jsou to hrozný nervy. Pořád se o něco snažit. O něčí pozornost, o něčí uznání, o něčí zájem, o něčí pochvalu. Pro tu chvilku, kdy se vám tý pozornosti dostane a pak bum - jste zase na začátku. V začarovaným kruhu honění se za něčím, co je jen iluze úspěchu a nějakýho vnitřního naplnění. Přitom stačí tak málo - uvědomit si, že tudy cesta nevede. A to, že:

JEDINEJ, KOMU MÁŠ NĚCO DOKAZOVAT, SEŠ TY SÁM. 

Protože to je to jediný, co se v dnešní době vyplatí. Dokazujte sami sobě, že dokážete být lepším člověkem. Že dokážete posouvat svý vlastní limity. Že si dokážete plnit sny. Že dokážete pomáhat, když je to potřeba. Že dokážete vystoupit ze svý komfortní zóny a zkusit štěstí tam, kde nemáte vyšlapanou cestičku. Dokažte sami sobě, že na to máte a vychutnejte si pak tu opojnou radost ze sebe samotných. Je to totiž mnohem silnější pocit, než když se snažíte kvůli někomu jinýmu. 

Mě už to přešlo. Neříkám, že už před lety, ale ani ne včera. Prostě mě to přešlo. Přestala jsem se obhajovat. Sobě, ale hlavně všem ostatním. Přestala jsem se snažit dokázat, že to, co mám, ke mně nepřišlo samo. Že mi to nikdo nenaservíroval na stříbrným podnose. Že jsem si to musela vydřít. Že nemám všechno zadarmo. Že jsem všechno nedostala ze spoluprácí. Že za mě moje výmysly neplatěj rodiče ani přítel. Že těch pár kilo dokážu dát zase dolů. Že prodloužený vlasy a upravený nehty neznamenaj, že se nemám ráda taková, jaká jsem, ale že se mi to takhle prostě líbí. A že to dělám pro sebe, ne pro lajky na Instagramu. Že to, co vidíte na mým Instagramu není přímej odraz mýho života a toho, jak se každej den mám. 

Takže ještě jednou - jedinej, komu byste měli cokoliv dokazovat, jste vy sami! Hádám, že tady mezi váma bude někdo, kdo to právě teď potřebuje slyšet. Tak se nenechte unést tlakem vašeho okolí, nenechte si namluvit, že budete šťastnější, když vás někdo jinej ocení nebo když o vás někdo jinej projeví zájem. Starejte se o sebe hlavně vy sami. Vyvíjejte se pro sebe a ne pro lajky na Instagramu nebo pozornost toho kluka, co se o vás zajímá jen když se mu to zrovna hodí. Zlepšujte se pro sebe a proboha - mějte se rádi. Protože tohle je ta cesta ke štěstí. Tohle je ta cesta, která je zároveň i cíl. 



















Kalhoty - H&M / košile - LINDEX / kabelka - LOVE MOSCHINO via ANSWEAR / pásek - GUCCI / boty - CCC / náušnice - CALVIN KLEIN / hodinky, náramky, prstýnky - DANIEL WELLINGTON


Add your comment

  1. Celé tohle dělej to pro sebe, měj ráda sama sebe...pro mě pozérství. Jsme holky, v první řadě se chceme líbit chlapům a pak taky ostatním holkám. Kdo říká že ne, ten si tím jen vytváří ochranej štít proti tomu, že se mu to nedaří podle jeho představ. Ale OK, třeba je to jen můj názor.
    K outfitu: jednotlivý prvky se mi líbí všechny, ale kombinace bohužel. Barevně kombinovat kabelku a boty už je pasé, tím spíš, když se jedná o tak výraznou barvu, jako je červená. S rafinovanějším topem a jinou kabelkou by tyhle botičky i jeans mohly fungovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě, že se chceme líbit. Podle mě je ale vhodný začít vždycky u sebe a mám bohužel pocit, že spousta holek posuzuje svojí hodnotu podle toho, jak ji právě vnímaj chlapi, což je špatně a je dobrý si to občas uvědomit. :)

      Vymazat
    2. Veľmi pekne a výstižne napísaný článok :-)
      a to, že dnes sa už topánky neladia s kabelkou? Nemusia sa, ale môžu sa, nechápem, prečo vôbec vzniká potreba niečo také človeku vytýkať. Proste tak si sa cítila, tak si sa obliekla a na tebe a na fotkách to podľa mňa vyzerá super a má to šťavu práve preto, že si s tým bola stotožnená (a možno keby si si vzala inú kabelku, lebo vraj sa to dnes už neladí - lebo si to nejaká sliepka vymyslela, lebo doma k lodičkám nemala žiadnu vhodnú kabelku - tak by si sa v tej kombinácii už necítila až tak dobre a možno by to na tých fotkách bolo aj vidno.. Veď o tom je ten článok, rob to pre seba! :-)

      Vymazat
    3. Tady bych řekla,že to je myšleno od Dominiky né ve stylu : miluj sama sebe, svoje špeky, vrásky, nemyj si vlasy jsi to ty..spíše tím stylem jako měj ráda sama sebe ve smyslu nikomu nic nedokazuj a měj se ráda investuj do toho co opravdu dělá šťastnou tebe..jako máme jako ženy přirozenou potřebu se líbit chlapům a ostatním holkám..Tak máme také přirozenou potřebu dělat věci o kterých si myslíme,že potěšíme druhé(alespoň můj případ)Takže já děkuji Domi protože někdy je těžší varianta myslet sám na sebe i tak,že to není okolí na první pohled patrné.Ale pro Tebe je to důležité.Poslední dobou mne tvé články baví víc a víc.

      Vymazat
    4. No anonyme a o tom to je. Dominice je úplně u prdele, co je pasé a není. Prostě se jí to líbí, tak to nosí. Přesně tyhle hloupý názory, co se teď nosí a co ne a je pasé? Wtf, četla jsi ten článek?

      A jasně, že se chceme líbit chlapům, ale když se holka oblékne a namaluje tak, aby se to líbilo ostatním neznamená, že z ní bude něco dobrého vyzařovat.

      Já se taky maluju, ale musí se to prvně líbit mně. Už dávno vím, že se to bude líbit chlapům i holkám. Nepotřebuju na to myslet při každém oblékání a malování. Stačí se naučit, co ti sluší a pak už jde vše jak po másle.

      Vymazat
  2. To je nejlepší, jak ten pohled na první fotce vyjadřuje všechno, co říkáš v tom článku!❤

    OdpovědětVymazat
  3. Já tenhle tvůj outfit zbožňuju! A co říct k tomu článku.. někde uvnitř vím, že by to tak mělo být.. ale ještě jsem nedospěla do bodu, že bych byla schopná dělat věci fakt pro sebe a ne kvůli uznání a pochvale od ostatních.. snad se mi to jednou taky podaří..

    OdpovědětVymazat
  4. Outfit jako celek se mi líbí, kabelka už moc ne, přijde mi kýčovitá, ale to je věc názoru, já jsem srdcem minimalista. A k těm botám, jsou boží..., ale tak na fotku, když přišly do obchodu, byla jsem si je vyzkoušet a bolelo mě v nich i stát :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt, jo? Já v nich právě vydržím až nečekaně dlouho a jsou mi pohodlný, přitom jsem na boty největší cíťa Ale asi je to individuální. :))

      Vymazat
  5. Ahoj holky...Ja se takhle snažila presvedcit kamarádku o tom jak jsem pro ní vhodná až mě došlo že ona není vhodná pro mě 🤣a několikaleté přátelství skončilo protože jsem se musela porazbpodrizovat. Domco- dotaz úplně mimo- kolik meris? Líbí se mi strašně ty kalhoty ale nevím jak by na mě vypadaly, ta vejska by mě dala hrubou představu....moc děkuju.tyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, tak aspoň, že sis to uvědomila a mohla ses posunout dál! ❤
      Měřím 167. :)

      Vymazat
  6. Za mne dobrej článek. A heslo "Cesta je cí" je mé oblíbené.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tvý myšlenkový pochody <3

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle článek už čtu asi podruhé nebo potřetí a jak píšeš, zrovna tohle teď potřebuji slyšet. Nebát se udělat další krok v mém životě a kariéře. Je to hrozně těžký, mít předsudky hlavně vůči sobě a říkat si že to nedám...přitom je to hrozná blbost. Buď to bude dobrý nebo ne a když to nezkusím nezjistím jestli to bylo správné rozhodnutí. Dělám to přece kvůli sobě a ne kvůli ostatním abych se jim zavděčila.
    Děkuji Domčo za takové články, někdy je člověk prostě potřebuje. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤