What are you looking for?
čtvrtek 6. června 2019

VLASOVÉ OKÉNKO



Prodloužený vlasy jsou jedna věc, kvalitní produkty jsou věc druhá. A já jsem dřív byl přesně ten člověk, co si v drogerii koupil šampon na zničený konečky nebo něco podobnýho a neřešil, jaký látky to obsahuje a jestli to reálně je pro vlasy prospěšný nebo naopak. Až díky mojí kadeřnici, která mi pokaždý tloukla do hlavy, ať konečně začnu používat kvalitní věci a značky, že se ta investice vyplatí a že to sama uvidím a pochopím. No, měla pravdu, viděla jsem a pochopila. Protože prodloužený vlasy nejsou levná sranda, je potřeba se o ně starat a já jsem navíc díky skvělý kampani s L'Oréalem narazila na produkty, který používám každej den a už jste je u mě na Instagramu mohli několikrát vidět. Dneska vám to ještě celý shrnu tady na blogu a přidám i odkazy na Notino, kde všechny moje oblíbený produkty mají. Nejen co se stylingu týká, ale i tý základní péče. Pořád říkám, že tam maj uplně všechno, dokonce i když jsem hledala, kde se dá sehnat ta moe kulma, kterou zbožňuju, našla jsem ji tam. :D 

Před pár dny jsem navíc byla na posunutí prodlužka a viděla, že moje vlasy jsou v naprosto fajn stavu, rostou a nejsou nijak oslabený. Stejně tak to prodloužení - přestože vlasy pravidelně žehlím nebo natáčím, jsou uplně v pohodě. To bylo pro mě celkem důležitý, abych vám mohla všechny tyhle svý oblíbený produkty doporučit i v rámci toho, že o vaše vlasy budou hezky pečovat dlouhodobě, ne jen chvilkově


PÉČE

Tady jsem věrná veganský značce Maria Nila, kterou si podle mě chválí každej, kdo ji kdy vyzkoušel. Já střídám řadu Strukture Repair a Pure Volume, vždycky si pořídím šampon, kondicionér a masku a kombinuju to. To, co budete od týhle značky nejpravděpodobněji znát, jsou Colour Refresh přelivy, který mají ve všech odstínech, co si umíte představit - od stříbrný, přes hnědou, růžovou až k modrý. A během pár umytí to máte pryč a vlasy jsou zároveň vyživený. Já když nestíhám kadeřnici a mám pocit, že už mám na hlavně moc různorodých hnědých odstínů, sjednocuju to právě tou hnědou barvou.


STYLING

Co se stylingu týká, tam u mě na plný čáře už od března vítězí L'Oreál Professionnel a jejich řada Tecni.Art. Kdybych vám měla doporučit jednu jedinou věc na pořízení, byl by to termo-fixační sprej PLI, kterej používám před každou tepelnou úpravou vlasů a tím je zároveň chráním i fixuju v požadovaným tvaru. Kromě toho požívám ještě fixační sprej, klasickej i pudrovej, pokud si dělám vlnky a Kuba zas má rád všelijaký ty vlasový pasty. 








Pak jste se mě ještě ptali na kulmu, respektive na to, jak dělám ty divoký objemový vlnky. Já jsem si vždycky dělala vlny žehličkou, ale přišlo mi, že jsou právě hrozně umělý a všechny stejný, takže jsem si k narozeninám přála kulmu a u Natálky Kotkový jsem viděla model Remington CI91X1 a zaujalo mě hlavně to, že se vlasy nikam nescvakávají, ale jen se namotají okolo a po pár vteřinách je hotovo. Hrozně mě to s ní baví a už jsem si i zvykla vstávat o pár minut dřív, abych pak měla dva dny hezky vlnitý háro. 






Tolik k mému dnešnímu vlasovému okénku a cokoliv byste k tomu měli - ptejte se. 

Add your comment

  1. Ahoj Domi, po přečtení tohoto článku mi nedalo jinak, než na něj zareagovat.

    Píšeš, že sis dřív kupovala šampony v drogerii a neřešila, jaký látky to obsahuje a jestli to reálně je pro vlasy prospěšný nebo naopak.

    Když se ale třeba podíváš na složení výrobku toho šamponu od Maria Nila Structure Repair, tak to zrovna dvakrát prospěšný (zdraví) látky neobsahuje, viz např. Amodimethicone https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/amodimethicone/? ; Trideceth-5 https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/trideceth-5/? nebo Methylisothiazolinone https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/methylisothiazolinone-mi/?

    Neber to tak, že tě chci nějak moralizovat, to vůbec, spíš mi to přišlo jako v rozporu s tím co tu píšeš o těch látkách, sama se právě o složení jednotlivých látek ve vlasových přípravcích zajímám, takže proto ten můj komentář.

    Měj se hezky

    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  2. Anooo, tenhle článek je přesně to, co jsem zrovna potřebovala! :Dd O té veganské značce slyším teda prvně, tak ji asi běžím omrknout, když si ji všichni tak vychvalují ♥
    Rozálie Růžičková

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤