What are you looking for?
středa 14. srpna 2019

BUDAPEŠŤ & SZIGET FESTIVAL



Když jsme minulou neděli jeli z wakeboardu, totálně zničení a zároveň plní endorfinů a motor řvoucího auta se přeřvával s písničkama z mýho playlistu, skočil tam v jednu chvíli Post Malone. Oba jsme se s Vojtou chvíli pohupovali do rytmu a pak mě to napadlo - když jsme se bavili o festivalech, proč nepřišla řeč na Sziget? Nevím, jak moc to bylo těma endorfinama z prkna, ale oběma se nám to zdálo jako skvělej nápad, tak jsme se dohodli, že zkusíme dát dohromady partu lidí, vzít karavan a užít si tam pořádnou párty. Ukázalo se, že dát během dvou dnů dohromady několik lidí, co se znaj, maj zrovna volno a chtěli by tam na stejný dny jako my dva, je nemožnej úkol a když se dva dny před plánovaným odjezdem stále nic moc nedělo, pomalu jsem se s tou myšlenkou rozloučila. V pátek jsem byla celej den nabručená a když mi odpoledne Vojta volal, aby se zeptal JESTLI TEDA JEDEM, nechápala jsem, proč to téma ještě otevírá. O hodinu pozdějc jsem už stála v Palladiu a hledala nalepovací kamínky na obličej a o další hodinu pozdějc jsem měla v mailu lístky, svý nadšení jsem po telefonu vysypávala mámě a snažila se sbalit pár oufitů do tašky do fitka, protože velký zavazadlo jsem vláčet odmítla. 

Začínám mít konečně pocit, že všechno se děje z nějakýho důvodu. Po těch posledních týdnech, kdy mi hned několik věcí zvládlo zlomit srdce, se teď dostávám do stavu, kdy jsem hrozně spokojená a vděčná za to, jaký lidi okolo sebe mám a jak se moje okolí pročistilo. A taky hlava. A obecně všechno. Je to fajn. Je fajn mít kamarády, co vám zavolaj, když jim napíšete strohou zprávu o tom, že nemáte na nic náladu, co na vás viděj, že potřebujete vypadnout a co se s váma nadchnou i pro takhle last minute výlet. Já jich mám naštěstí hned několik a tenhle spontánní trip s Vojtou jsem si hrozně užila.

Většinu fotek jsem vám už sdílela na stories nebo ve feedu, protože jsem z nich samozřejmě uplně nadšená a přijde mi škoda vám je neukázat takhle všechny pohromadě. Má je na svědomí Vojta, tady na blogu včetně editu. 





Můj plán byl, že po cestě naplánuju denní aktivity, kam půjdem, co chci vidět a kde budeme jít a pít. Z toho nakonec (díkybohu) sešlo, protože Vojta zná Budapešť skoro líp jak Prahu a přesně věděl, kudy mě protáhne, abych si to užila na maximum. Naštěstí mu 100% věřím a tak když jsme se v jednu vraceli na hotel a on nadhodil, že by mohl jen dát nahoru foťák a ještě můžem do jednoho cool klubu, váhala jsem jen malou chviličku a nakonec jsme se vrátili ve 4 ráno. No. K tomu za chvíli. :D Naše první kroky totiž vedli do Karavánu, kterej mi připomněl Manifesto. Byl plnej streetfoodu, světýlek a lidí, logicky. Do očí mi padl langoš burger, protože jestli je někdo langošová královna - jsem to já - a k festivalům mi nic nepasuje líp než právě obří langoš s kečupem a sýrem. :DD Tady je měli vytuněný do burgerů a můžu vám říct, že lepší (ani větší asi) prasárnu jsem nikdy neměla. 





Výraz mluví za vše!!







Dalším místem, který mi uplně vzalo dech byla (bylo?) Szimpla Kert. Údajně - a zcela pochopitelně - nejznámější party místo v Budapešti. Koncept popsanej jako ruin pub a vlastně tak i vypadající. Nevěděla jsem, kam koukat dřív. Polorozpadlá obří budova, v ní snad 10 různejch barů, živý kapely, miliarda pokojovek všude okolo, vypuštěný vany, ve kterých se kouřily vodní dýmky, vetešnictví, prodeje všechno možnýho a... no jak jsem o tomhle místě někde četla - bizár je slabý slovo. 











Po nasátí atmosféry jsme se posunuli jen o pár vchodů dál, do ráje arkádovejch her, kde bylo mnohem míň lidí a zároveň mnohem aktivnější zábava. Hádejte, kdo všechno prohrál. Ehm.











Ten, kdo pak platil drinky v nádherným baru Yes, Gertrude, kterej jsem si vyhlídla já. A ještěže tak, lepší GT jsem nikdy neměla. Tak mi těch peněz aspoň nebylo líto. :D









Napadlo nás, že by i tady mohla existovat nějaká Náplavka, co by mohla v tomhle období hezky žít a tak jsme se vydali na noční procházku. Potkali jsme tohle kolo, katedrálu a taky tu Náplavku. Čekali jsme toho myslim hodně, ale to, co se dělo tam, fakt ne. Totální párty, ale totální. :D Tak jsme si radši sedli stranou s drinkama, kochali se výhledem na most a na druhej břeh a bylo to  taky uplně boží.





















Po Náplavce jsme se vrátili na hotel, unavení a natěšení na druhej den, nicméně návrhu pokračování do ještě jednoho klubu jsem neodolala. A ještěže tak. Instant (nebo taky Fogas) je totiž další ruin pub koncept. Taky několika-patrovej, ale zatímco v tom první se víceméně sedělo a leželo (:D), tady se jen tančilo. VŠUDE. Kamkoliv jste vlezli, do jakejkoliv dveří, tam bylo narváno tančícíma lidma, jen pokaždý na jinou hudbu. Naprosto neuvěřitelná atmosféra a jediný negativní, co si z toho odnáším je to, že pochybuju, že mě teď bude bavit něco v Praze. V neděli jsme se teda pořádně prospali, místo brunche si dali polívku, další langoš burger (potřebovali jsme přece kvalitní základ!) a prošli se ještě znova do centra k mostu a vyšlápli si to na Rybářskou baštu, která je podle mě nejhezčí "budovou" v Budapešti a je z ní navíc nádhernej výhled na Parlament, kterej je v tý kráse hned v závěsu.























A pak!! Pak už nastal highlight a vlastně důvod celýho tohohle výletu. Sziget. Na jeden den, na zkoušku. A víte co? Příští rok aspoň na tři, když ne na víc. Bylo to geniální. Teda skoro - geniální by bylo o 10 stupňů míň, ale nemůžu chtít všechno, že jo? Co můžu posoudit ve srovnání s českejma festivalama, všechno bylo skvěle zorganizovaný, značený, všechno odsejpalo a nikde nenastal sebemenší trabl. Všude střílely rozprašovací vodní děla, byl dostatek vody, stínu, barů. A i skvělý jídlo jsme nakonec našli, jen jsme se museli trošku projít. 













Dorazili jsme už na čtvrtou odpoledne, kdy byl ještě areál v podstatě prázdnej. Nalákal nás tam totiž Tyla Yaweh, kterýho jsme si hezky naposlouchali po cestě z Prahy. Byl to rozhodně dobrej tah, zaprvý to byla skvělá show a zadruhý jsme se podívali přímo k pódiu, což už se nám pozdějc ani omylem nepovedlo. Obešli jsme pak za ten den spoustu menších interpretů a večer si užili Years&Years - hlavně toho ultra cute frontmana, kterýho prostě člověk chce poslouchat každou vteřinu celý tý show, ať zpívá, mluví nebo se jen chichotá do mikrofonu. No a nedělní headliner? Samotnej Post Malone, od kterýho znám téměř každej song. A ten jeden, co jsem neznala, mě ve finále zasáhl uplně nejvíc a jedu ho teď nonstop. Každopádně tenhle trip za to rozhodně stál. A rozhodně mě naladil na další takovýhle výlety. 























A v Coca-Cola lounge byly dokonce Vánoce, vítr a sníh. :D 

















Český festivaly mě vždycky bavily. V podstatě každej rok víc a víc a to, že je zásadní s kým tam jste - to asi ani nemusím nijak extra vypichovat. Teď jsem konečně zjistila, že toho festivalová sezóna nabízí mnohem víc než jen Rokáč a Colours a že je škoda to neobjevit. Takže nejvíc děkuju Vojtovi za to, že je tak skvělej parťák a že do toho se mnou šel. A taky za všechny tyhle super fotky, který se sice Instagram rozhodl skoro nikomu neukázat, ale nad tím už nemám sílu se rozčilovat a poradím si jinak - hodím vám je sem takhle v plný parádě. Tak doufám, že se vám líbily a že vás to hezky naladilo na letní výletní a festivalovou notu. ❤

Add your comment

  1. Po delší době pro mě opravdu zajímavý a poutavý článek (neběhám, nemaluju se, sorry :-D ). Domčo, já prostě nechápu, co někoho s tak krásnou postavou, jako máš ty, vede k tomu aby se zahalil do něčeho tak neforemnýho a upřímně i nehezkýho, jako jsou ty černý šaty. Tahle věta mi jela hlavou hned z kraje, když jsem je viděla na jedné z prvních fotek...a pak jsem narazila na ty zelené a řekla si, že to vlastně sedí na oboje. Nezlob se. Třetí outfit - proužkovaná sukně a rudý top ti naopak tak strašně sekne, až bych si okousala nehty závistí.
    Zlomený srdce se samo nikdy neuzdraví, a nespraví to ani ten, kdo ho zlomil, tak držím palce abys šla dál, našla někoho, kdo si tě zaslouží a srdce spraví. LUCA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář i kritiku a hlavně ty poslední dva řádky. :)) Co se týká outfitů, mám ráda volný věci, v tom vedru jsou navíc nejpříjemnější na těle a v tý obtáhlý sukni a tílku jsem se právě vůbec necítila tak dobře, jak ty říkáš, že to vypadá. Asi je to prostě o pocitu, ale ještě jednou děkuju.

      Vymazat
  2. Proč myslíš, že instagram fotky neukazoval?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože vidím statistiky a ty posty z festivalu mají čtvrtinovej dosah než ta z Rybářský bašty. :)

      Vymazat
    2. Ahoj Domi, mohla by si tohle trošku víc vysvětlit. Jak se ovlivní dosah, proč má něco víc a něco míň a co je tvým cílem? Děkuji, Štěpánka

      Vymazat
    3. Jinak za mě fotky pecka, šikovný fotograf! Tvoje dlouhé šaty jsou sice pytel, ale rozhodně zajímavé. Sukně a tílko skvělé, to ti sekne a zaujme. A zelené šaty hrůza no 😀

      Vymazat
    4. Já to pořádně vysvětlit neumím, je to vždy kombinace více věcí dohromady. Samozřejmě jde o ten obsah samotnej, o den a čas přidání, o to, jak je člověk aktivní na stories, jak často přidává do feedu, jak reaguje na obsah ostatním a tak. Já mám zkušenost, že stačí 24 hodin nic nepřidat a už to na dalším příspěvku udělá obrovskej skok dolů, co se dosahu týká - a když se to dostane k málo lidem, má to logicky i málo lajků, takže je to takovej začarovanej kruh.

      Samozřejmě to ale celý taky může být tím, že ten obsah už není dostatečně zajímavej - na Instagramu ho vzniká tolik, že jsem si jistá, že můj naprosto obyčejnej život není zrovna nejideálnější instagramovej obsah ve srovnání s všema travel-fitness-fashion blogerkama. Ale tak to prostě je a nic s tím neudělám. Mým cílem je, aby mě to pořád bavilo. Nikdy to pro mě nebyl a nebude fulltimejob, takže se žádnejma číslama vlastně nemusím stresovat. A chci si ňuňat hlavně blog, na něj vidím, že vás chodí čím dál víc a je to tady jen moje.

      Vymazat
  3. Zajimala by me jedna vec. Proc ses najednou uplne jinej clovek, vsechno je najednou uzasny a bozi. Delas vsechny tyhle veci, party, vylety s kluky, nove aktivity, dokonce se stykas se svym ex -_-?
    Proc si takhle aktivni nebyla se svym partnerem? Proc to nebylo taky tak uzasny a vsechno? :D Prijde mi to dost zvlastni a trosku to nechapu.
    Diky. B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je zvláštní pohled. Vůbec nejsem jinej člověk a všechno není boží a úžasný - naopak v tom článku jasně píšu, že se teď konečně po pár týdnech začínám cítit fajn.

      Myslím si, že s Jakubem jsme taky podnikali spoustu věcí a já jsem se netajila tím, že jsem si to užívala, pravidelně jsem to sdílela. Je ale přece logický, že po rozchodu (zvlášť pokud jste typicky vztahovej člověk a s tím druhým plánujete život a většinu svých aktivit) potřebuje člověk nějaký roztýlení, bude rád jezdit na výlety, vídat se s lidma, opustí svojí rutinu a prostě si najde radost v něčem novým. Nebo je lepší být jen doma a brečet do polštáře? Nevím no, asi každej podle svýho, já to mám takhle. A vlastně po nikom z vás nevyžaduju, abyste to chápali, já taky nechápu spoustu věcí a prostě jsem se s nima smířila a žiju. :)

      Měj se hezky, D.

      Vymazat
    2. No pokud pises ze to byl clovek se kterym si planovala zivot tak o to vic to nechapu, ze takhle skaces z jedny veci ke druhy a nejses v klidu a nezpomalis, nejses sama a nedas vecem cas..

      Vymazat
    3. Popravdě nevidím jedinej důvod, proč bych měla něco vysvětlovat někomu, kdo mi ani nenapíše komentář pod vlastním jménem. Ale děkuju, že máš o mě starost.

      Vymazat
    4. Dekuju za odpoved.
      Ja jsem vas prave videla jen nekde na Floride a pak jsem furt premyslela zda jste spolu nebo ne. Ale tak instagram asi holt klame. B.

      Vymazat
  4. Neni pro tebe trochu divný, trávit takhle čas s Elišky bývalým přítelem? Myslíš, že by jí to bylo příjemné? Nejste něco jako kolegyně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle tvůj komentář mi přijde úplně zcestný! Jako proč by to mělo být nepříjemný Elišce ? Za prvé si myslím, že v Čr je tato komunita influencerů opravdu malá, tak je snad jasný, že se budou všichni znát... neříkám, že třeba na bližší úrovni, ale té co je spojuje = pracovní. Dle mého názoru tvůj komentář skrýval trochu jiný podtext, který si šalamounsky chtěla obejít, aby to nebylo tak vidět. Myslím, že nám je do toho putna s kým se Dominika schází, tráví čas a jaké má přátele...

      Vymazat
    2. možná proto tam byla otázka jestli nejsou něco jako kolegyně, tím že je spojuje pracovní prostředí ne? :) s kolegyně bývalým partnerem (i třeba byť v malé firmě) taky asi někdo nevyrazil, a netrávil s ním čas ... každý to máme nastavené trochu jinak, ale asi šlo v dotazu o to, jestli to dominiku vůbec napadlo ...

      Vymazat
    3. Naposledy - s Vojtou jsme kamarádi. Každej můj expřítel měl taky kamarádky a taky klidně ze stejný sféry, ve který se pohybuju já a taky se s nima kamarádil i potom, co jsme se rozešli, takovej je prostě život. Děláte zbytečný drama.

      Vymazat
  5. Wtf? Co to tady máš za komentáře od anonymního rýpače? To jsou dobrý💩. Nejlepší je, jak musej bejt anonymní, aby takovej komentář poslali😂🤣.

    Jinak díky za super článek. Já nejsem festivalovej člověk, ale tipy na cesty se vždy hodí. V Budapešti jsem nikdy nebyla. Ty místa jsou fakt krásný, musím uznat, že si na tom dávají fakt záležet. Je to insta friendly a ještě dobrý místo na pařbu. Fotky jsou jako vždy hrozně hezký.

    Btw anonym je někdo z okolí co? Že ví, kdo chodí a nechodí s nějakou Eliškou😁. Úplný detektivové a práskači🤣.

    Každopádně doufám, že se ti bude dařit a budeš, co nejvíce spoko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, klasika, přece se pod to člověk nepodepíše, že jo.

      Za pochvaly moc a moc děkuju, vážím si toho. Vojta s Eliškou každopádně chodil, měli spolu i blog, byli super dvojka. Ale už je to několik let minulost a my jsme s Vojtou dlouho kamarádi. Na jednu stranu chápu, že to maj lidi potřebu řešit, ať je nějaký drama, ale v tomhle případě je to fakt zbytečný. :)

      Vymazat
    2. Měla by ses kamarádit jenom s holkama, Domčo. Fakt jsi hrozná, že trávíš čas s chlapama. Ty jsou fuj fuj☝. Haha😁.

      Ještě jsem nepsala, že doufám, že se někdy dostanu na tvojí pracovní úroveň. Teď bych ráda do marketingu a pak dělat sama na sebe. Ráda bych dělala socky nebo něco okolo nich. Dělám copywriting, ale spíš si chci rozšířit obzory a kombinovat👌. O socky se hodně zajímám, sleduju marketingové blogy, videa a tak dále, ale stále mi přijde, že toho třeba umím málo. Vůbec nevím, jak se ujistit, že to umím😁. Každopádně ráda tvé kariérní posuny ráda sleduji, to mě moc ba🙂. Přeju hodně (platících!) inspirativních klientů.

      Vymazat
  6. Na tenhle článek jsem se těšila a zároveň doufala, že ho vydáš sem na blog. Protože když jsem viděla na Ig tvoje fotky právě z fesťáku a Budapešti byla jsem okouzlená celkovou atmosférou. Nesouhlasím s synonymem ohledně výběru outfitů. Mně se líbí úplně všechny co máš na fotkách a právě ty zelené jsou do-ko-na-lé za mě prostě Hot-Hot-girl jinak to prostě napsat nemůžu.:D Co se týká zlomeného srdce ať už se to týká čehokoliv nejenom vztahu ale nezdaru, který tě mrzí vše chce čas a zase se to zlepší a změní k lepšímu. Je dobře nezůstávat ponořená do těch sra*ek a něco dělat, být s lidmi co tě naopak nakopnou a dodají ti novou energii nebo jí v tobě právě nakopnou. K algoritmu ig je to sviňárna...Já tedy tvoje příspěvky vidím bez problémů a když nejsem aktivní na hl.stránce dohledávám si sama své oblíbence. A na závěr ti chci popřát, ať se máš krásně a daří se ti na co šáhneš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak hezkej komentář, děkuju mocmocmoc ❤

      Vymazat
    2. Není za co Dominiko. Koukám že se mi ten komentář dal bez jména... Tak aspoň zdraví pravidelná čtenářka Lucka ;-)

      Vymazat
  7. Moc pěkné, dříve jsem nad tímto festivalem také uvažovala, ale nějak mě festivaly už nenaplňují. :) Každopádně to určitě stojí za ten zážitek.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Za mě jsou ty zelený šaty moc krásný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤