What are you looking for?
sobota 7. září 2019

FASHION WEEK SNAPS



Můj pátej fashion week a i tak je náš vztah stále VELMI ambivalentní. Letos jsem si to víceméně užila, ale... No řekněme to takhle - nejen, že většinu lidí, co se fashion weeku neúčastněj, totálně rozčiluje, že na instastories nenajdou po 5 dní nic jinýho než šílený módní kreace návštěvníků a ještě šílenější kreace návrhářů - ale nakonec i 80 % těch návštěvníků má  podle mě totální nervy. Včera jsem se potkala na akci s Vaness, která nejen, že přehlídky chodí, ale i když přijde jako návštěvník, vypadá jak vystřižená z módního magazínu a stejně měla uplně stejný dojmy jako já a spousta dalších holek, se kterýma jsem tohle téma otevřela. Takový to, kdy někam přijdete a máte okamžitě dojem, že tam vůbec, ale vůbec nemáte co dělat a nejradši byste se otočili na patě a zmizeli domů. Máte pocit, že vás každej hodnotí a že pokud nemáte na nose Dior brejle, na nohách Balenciagy a na každou přehlídku jinej outfit od návrháře, jste uplně marní. Velmi pravděpodobně to tak vůbec není a tohle kritický oko mají jen streetstyle fotografové, co si tam lověj svoje ultra cool záběry, reálně si vás nikdo nevšimne, když nejste výrazně oblečení a ten blbej pocit z toho prostě máte jen vy. Pokud ho ale zvládnete překonat, zjistíte, že je to celý uplná pecka. Já už jsem přišla na to, že je lepší si na nic nehrát a nepatlat zbytečně dohromady outfity, ve kterých se budu cítit nesvá. Takže jsem většinou nenápadnej účastník, ale taky spokojenej účastník. Vzhledem k tomu, že jsem si k tomu neplánovala ani žádný outfitový focení, mám pro vás v tomhle článku spíš takovou všehochuť a spoustu fotek z telefonu jen tak na přiblížení tý atmosféry, pokud jste ji ještě nestihli nasát na všech těch Instagramech. 



Lokací byla letos Invalidovna. To znamená dlouhatánskou přehlídkovou chodbu, vysoký stropy a pošmournou, ale cool atmosféru. A taky parádní vnitroblock, kterej se hlavně v noci díky těm světýlkům změnil na naprosto magický místo.













Za moje vstupy na přehlídky děkuju Lindexu, od kterých jsem měla full service a i proto jsem jako jeden z těch dejme-tomu-výraznějších outfitů zvolila tyhle jejich pyžamový kalhoty, co jsem měla na minulým fashion weeku i se sladěným vrškem. Rozhodně jsem totiž neměla v plánu nakupovat nový věci na nový outfity ani si všechno někde půjčovat, nope.





Tady jsem se teda taky trošku vyřádila a zkombinovala dohromady věci, který většina lidí nenávidí. Neforemný kalhoty, obří boty a velkou neelegantní ledvinku. Že mě to strašně bavilo asi říkat nemusím, co? :)))







Můj nejoblíbenější outfit byl ale ten, co jsem cvakla jen narychlo před odchodem v zrcadle. Karl košili jsem měla půjčenou a dost vážně si pohrávám s myšlenkou, že si jí půjdu koupit. 



Tady nějaký agentky.



A moje oblíbený blondýny.







Přehlídkový židličky pod sebou sem tam skrývaly nějaký překvápka. Občas to byla kosmetika a občas nudle. :D





Věřím, že fotek modelů jste viděli až až, ale nějaký si sem nemůžu odpustit.















Ta jednoznačně nejvýraznější přehlídka byla přehlídka ODIVI. Iva to vzala úplně jinak než ostatní designéři a rozhodla se rozproudit debatu o udržitelnosti. Protože jak vypadá 100% udržitelná kolekce? No... nijak, neexistuje. Jsou to takové pomyslné císařovy nové šaty. Upoutávka na show zněla následovně: "You might see what you’ve never seen before, even if you've had it in front of you all the time." Myslím si, že málokdo ale čekal, že show budou chodit opravdu úplně nazí modelové a modelky. I mean uplně nazí, ne jen polonazí jako tady na fotce. Byla to síla. A taky obrovskej zážitek a jsem strašně ráda, že jsem u toho mohla být. A taky jsem hodně zvědavá, jaký to bude mít pokračování, protože dneska už s Ivou vyšel rozhovor v DVTV a myslím, že se máme na co těšit. 



A co byla za mě rozhodně nejkrásnější a nejnositelnější kolekce - Pietro Filipi. Kromě toho, že písničku z jejich show jsem si musela vyshazamovat během přehlídky a od tý doby ji mám on repeat, nejradši bych měla i polovinu tý kolekce doma. Bylo to opravdu nádherný a za mě naprosto skvělý zakončení celýho fashion weeku.



A víte co? Ono to ve finále zdaleka není jen o těch přehlídkách, ale spíš o lidech. Jak o těch, se kterýma se tam seznámíte, tak i - a hlavně - o těch, se kterýma si to celý užíváte, se kterýma strávíte ty dvouhodinový pauzy mezi přehlídkama, hodnotíte jednotlivý shows a se kterejma si pak dáte víno a je vám prostě... dobře. 

Schválně mi napište ti z vás, co na takový akci nikdy nebyli, jak to na vás zvenku působí. Hrozně by mě to zajímalo. 

Add your comment

  1. Mně by se líbilo si prohlídnout Invalidovnu, dát na nádvoří víno a něco dobrého na zub... Ale celý den módních přehlídek bych nedala, a už vůbec ne takových, co je jich asi na Fashion weeku většina. Nemám ráda samoúčelné, nenositelné kreace... Jinak když koukám na lidi v publiku, tak mi nepřijde, že by tam v oblečení byly nějaké bůhví jaké kreace - vlastně mne na divácích na první pohled nic nezaujalo. Tolik názor od někoho, kdo FW viděl jen u tebe na blogu.
    A MMCh - přijde mi, že bez těch velkých brýlí ti to sluší víc ;-)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Domčo,
    ten poslední outfit, cvaknutý jen v zrcadle ti sekne :)
    Jinak mě taky zaujala Invalidovna a atmosféra, spolu s takhle vyzdobeným a připraveným prostorem, musela být super. Musím říct, že jinak na mě celá akce působí dost zvláštně, věřím že to někoho baví, ale osobně bych se tam asi necítila a vidět modely, které nejsou úplně nositelé, taky není nic pro mě. Na druhou stranu mě hodně zaujala přehlídka ODIVI, ta myšlenka a odvaha jsou fakt pecka! A značka Pietro Filipi je prostě láska, takže tyhle dvě podívané trochu závidím :D Jinak naprostý souhlas, v konečném důsledku je většina akcí hlavně o lidech :) Měj se a užívej další akce,
    Verča

    OdpovědětVymazat
  3. Od dob co módní mola zaplavila "ugly fashion" už pro mě většinou všechny přehlídky v čele s Balenciagou ztratily lesk, vzpominam na doby, kdy jsem v devadesatkach na ct2 koukala na módu, extravaganci a manýry, bylo to jako koukat do výlohy v cukrárně, ale o to víc si vážím těch pár poslednich mohykanu, jako treba prehlidek Giambattista Valli, kde se pořád vynáší kousky, ve kterých se každá malá holka sní vdávat :D Cimz nerikam, ze se sama nenechavam aktualnimi trendy unest, ale popravdě už se těším na změnu. Zboznuju ty tvoje "ugly shoes", jednak ocenuju ze sis dokazala vybrat originalnejsi model, než Fila, ktere se dají v ulicich pocitat po desitkach, a krom toho konkrétně tyhle tvoje mi připadaj, že se k tobě prostě strašně hodí a sednou ti, jako by je pro tebe navrhli ,) a potřebovala bych vědět, co to bylo za písničku :) LUCA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, moc děkuju za komentář! Jméno Giambattista Valli jsem si musela vygooglit, ale máš teda pravdu, že je to opravdu jak z pohádky. Jsem ráda, že se ti botky líbí, já jsem z nich taky nadšená - narozdíl od většiny mýho okolí. :D

      Písnička na přehlídce Pietra se jmenovala Racing Cars a byla od Ruti. Tak schválně mrkni. :)

      Vymazat
  4. páčil sa mi ten úprimný úvod :P a outfity sa ti podarili :) ostala si taká...svá :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤