What are you looking for?
pátek 25. října 2019

THESE BOOTS WERE MADE FOR WALKING



V dnešním dvojtém outfitovém postu bych vám ráda detailnějc představila výběr mých dvou podzimních střevíců z Ecco Shoes. Víte, jak se říká, takovýto "hodně jste se mě ptali" a ve většině případů se na to nikdo neptal a danej influencer tam akorát potřebuje dostat slevovej kód nebo něco takovýho? Tak na tyhle boty - zejména na ty hnědý - jste se ptali doopravdy. Na stories jsem jednou přidala fotku, kde držím kafe a na zemi (kde jinde) je vidět kousek jedný boty a rázem jsem měla v directu hned několik dotazů, kde jsem je koupila a kdy. Takže - here we go. 

Článek vznikl ve spolupráci s Ecco.





Hnědej model Ecco Soft 8 W jsou jak bačkůrky. Jsou vyrobené z hrubozrnné usně (Věděli jste, že useň je pojmenování zpracované kůže? Já totiž ne.) pomocí revoluční technologie, jejíž název vám nic neřekne, ale ta revolučnost je v tom, že při výrobě šetří obrovský množství využitý vody a použitých chemických látek. Jde teda vlastně o ekologickej model. Důležitej fakt taky je, že veškerá kůže, která je na Ecco produkty použitá, je pouze odpadní produkt při zpracování masa pro potravinářský trh, takže žádný zvíře neumře kvůli tomu, abychom měli kvalitní boty. Důraz je kladen i na to, jak zvířata, jejich kůže je takto využita, žijí, protože kvalita kůže je podmíněna právě kvalitou jejich života - kvalitní stravou a dostatkem volného pohybu v přírodě. I díky tomu je kůže, kterou Ecco využívá, natolik kvalitní, že jsou z ní vyrobené i některé kabelky Louis Vuitton. 

Já jsem z tohohle sportovně-elegantního modelu uplně nadšená, hrozně se mi líbí ta tmavě hnědá barva, jak jsou vyšší a jak snadno se mi laděj k čemukoliv, nemluvě o tom, jak dokonale mi jdou k Vuittonce. Moje mamka je se mnou byla vybírat a pořídila si je rovnou taky, akorát ve verzi, která končí níž po kotníkem - jako klasická teniska (odkaz) - a nosí je pořád. 















Kabát - STRADIVARIUS / kalhoty - ZARA / kabelka - ANSWEAR / sponky - LINDEX / boty - ECCO / 



Druhým modelem jsou Ecco Shape Sculpted Motion 75 - podpatky, který seženete v Eccu nejen v týhle mojí černý, ale taky v bílý (tady můžete mrknout k Val, která si vybrala právě ty) nebo ještě ve vínový. Já jsem sáhla po černých z jednoho prostýho důvodu - jsou to snad první podpatky, který se na noze vůbec nezdaj tak vysoký, jako reálně jsou a proto jsem věděla, že je budu nosit častějc než výjimečně a chtěla jsem, aby byly maximálně kombinovatelný. Ten podpatek je udělanej nějak extrémně chytře, protože patu máte reálně o kus níž, než se vizuálně zdá. Díky tomu bota perfektně kopíruje chodidlo a je pohodlná - nebo takhle, pokud jste na podpatky aspoň trochu zvyklý, budou tyhle patřik k těm pohodlnějším ve vašem botníku. Pokud ale běháte nonstop v teniskách, tak samozřejmě ucejtíte, že máte na nohách podpatky. :D Líbí se taky to, že nejsou přehnaně elegantní ani přehnaně sportovní, takže jdou úplně ke všemu. Já jsem je pro účely tohohle článku zkombinovala s jednoduchýma košilovýma šatama a prodlouženým sáčkem. 









Sako - VERO MODA / šaty - EDITED / kabelka - POMIKAKI / boty - ECCO



Určitě mi dejte v komentářích vědět, jak se vám můj výběr líbí a kterej outfit vás baví víc. 

Add your comment

  1. Já jsem ještě pořád nepřišla na chuť bílým platformám. Jinak by se mi boty líbily. Jinak mi oba outfity přijdou fajn

    OdpovědětVymazat
  2. Značka Ecco mě nikdy neoslovila, vždycky jsem ji tak nějak podvědomě házela do pytle s módou pro starší/konzervativní, mimochodem stejně tak jako jako kousky s klasickým potiskem LV, ale musim uznat že tyhle tvoje černé vypadají super. LUCA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mám právě pocit, že to tak má zafixované spousta lidí a i já dřív tuhle značku brala jako "pro starší", nicméně teď jsou ty kolekce fakt naprosto skvělý a mladistvý, takže jsem ze spolupráce uplně nadšená. :)

      Vymazat
  3. To že se kůže na oblečení a boty zpracovává jako vedlejší produkt masného průmyslu není nic nového, ale zároveň to rozhodně neznamená že "žádný zvíře neumře kvůli tomu, abychom měli kvalitní boty". Samozřejmě že zemřít muselo, jako součást masného průmyslu, tak jako součást oděvního průmyslu. Tak prosím pozor na tu terminologii.
    Můžeš nějak popsat jak tedy konkrétně se ta voda šetří, oproti třeba výrobě jiné boty? Kde přesně úspora vzniká. Nevyčetla jsem to ani z jejich webu, ale počítám že ty k tomu máš určitě podrobnější info. Předem děkuji za odpověď.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, podle informací, které jsem dostala já, jde o to, že při zpracování kůže se využívá vlastní vlhkost té kůže, díky čemuž se ušetří voda - konkrétně až 20l na jednu kůži. Během roční výroby, kdy Ecco zpracuje až 1,25 milionů kůží ušetří 25 milionů litrů vody ročně, což je podle Světové zdravotnické organizace spotřeba vody pro 9 000 osob. Jde taky o první velký krok v tomto odvětví, díky němuž je celý proces výroby kůže bez klasického množství vody a je tam prostor pro to, aby se podobným směrem ubíralo celé odvětví.

      Vymazat
  4. kvuli kozenym botam neumre zvire jo? ... to pro novy boty zadarmo napises i uplnou kravinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu to naprosto jasně, kůže, která je na boty Ecco využívaná je odpadní produkt z masného průmyslu, není to tedy tak, že by ta zvířata byla chována kvůli tomu, aby se jejich kůže využila na boty nebo kabelky.

      Vymazat
    2. Dominika: zajímalo by mě, kdo vymyslel spojení odpadní produkt pro tenhle případ. Nic, co se použije ze zvířete, snad není odpadní produkt. A že někdo řekl že maso budou považovat za hlavní produkt, zbytek za odpadní, tím pádem na to můžeme dát zelený razítko a podsouvat to lidem jako Eko :-D Nic to nemění na tom, že to je pořád zvířecí kůže. Můžete si říkat, že to zvíře umřelo třeba na stáří, pořád je to zvířecí kůže. Komu kůže nevadí, koupí si to a nepotřebuje báchorky o odpadním produktu, komu vadí, nekoupí si to i kdyby to mělo deset eko certifikátů.

      Vymazat
    3. Já ale nikomu nepodsouvám, že je to eko, eko jsem zmiňovala v souvislosti způsobu výroby jednoho typu bot, o kterým je v článku řeč. Já kožený věci nosím, nepotřebuju kolem toho nic vymýšlet, jen předávám message o tom, kde se bere kůže používaná touto značkou, protože mi to přijde jako zajímavá informace a nemyslím si, že to může říct každej brand. Toť vše.

      Vymazat
  5. Domi, opravdu se pro nové boty a peníze chováš jako kašpárek. Mohla si se aspoň víc informovat a ne jen slepě něco psát. Jinak já myslím, že toto není typ článků, na který by tvoji čtenáři čekali. Ty už jsi byla "odborník" a milovník tolika značek, že už to není věrohodné.
    Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevidím jedinou negativní věc na tom, že v outfitovém článku spolupracuju se značkou kvalitních bot a kabelek, se kterou navíc spolupracuju dlouhodobě a vypíchnu díky tomu informace, které mi přijdou zajímavé i pro vás jako čtenáře.

      Nazývat mě díky tomu kašpárkem je uplně zcestný a příště si to odpusť. Místo toho mi radši napiš, na jaký značky jsou podle tebe byla kdy "odborník". A pokud máš ráda jen jednu nebo dvě značky, tak gratuluju, já mám prostě ráda věcí hodně a píšu o nich, ať to jsou spolupráce nebo ne.

      Vymazat
    2. A ty tedy víš i o tom jak se vyrábí boty u jiných značek? Nebo žiješ v domnění, že všechny ostatní značky si chovají zvířata speciálně jen na své produkty, když tedy tvrdíš, že tohle nemůže říct "každej brand". Prostě mě jednoduše zajímá, jak moc se o tuhle problematiku zajímáš, jestli máš tedy přehled o jiných značkách.
      Něco jiného je nějaká "message" a "zajímavá informace" a něco jiného jsou marketingové obraty, které používají značky pro větší prodeje. To ale snad ty nemáš zapotřebí, nebo si to měla v zadání ke kampani? V tom případě to chápu, ale pak je myslím na místě to umět obhájit i laikovi (kterému informace o vnitřní kůži a 20l na jednu kůži určitě nic neřekne).
      Katka

      Vymazat
    3. Ne, opravdu nevím, jak se vyrábí boty u všech ostatních značek a nepovažuju to ani za svojí povinnost, jen je logický, že to nedělaj všechny stejně. Pokud někdo recenzuje kosmetickej produkt a vypíchne tam, kde vzniká a jak vzniká, nevšimla jsem si, že by k tomu zmiňoval i jak to dělaj všichni ostatní.

      Nevím, co máš za problém, že do toho potřebuješ tak rýt. Dostala jsem od Ecca spoustu informací, abych si sama vybrala, co budu sdílet a vybrala jsem to, co přišlo zajímavý mně. Tobě to evidentně zajímavý nepřijde, tak ses ozvala, rýpla si do mě a můžeme to uzavřít, já se s tebou taky dál dohadovat nebudu. Pokud bys ještě měla něco na srdci, napiš mi na email.

      Vymazat
  6. ty jo tebe se nekdo konstruktivne zepta a ty se hned po nem zacnes vozit jak zbesila. tak muzes normalne odpovedet na dotaz ne? a ne hned remcat ze nekdo rejpe boze.
    a souhlasim s tim, ze mas tech love brandu uz tolik, ze uz to vlastne neni zadny podle vkusu, ale podle toho jak kdo posle a zaplati co?
    driv tobyl samej adidas, ted sama puma... je to strasne ocividny u tebe, ze propagujes co ti zrovna nese.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že někdo napíše, že tvrdím kraviny nebo že se chovám jako kašpárek opravdu není konstruktivní kritika.

      Ani to, co tvrdíš ty moc konstruktivní kritika není, ale zas chápu, že to takhle můžeš vidět. Já nosím Adidas i Pumu, ani jeden brand mi ale neplatí, normálně si ty věci kupuju nebo si je objednávám v rámci spoluprací s různýma e-shopama, kde si tyhle značky vybírám, protože jsou moje oblíbený. Takže tak. :)

      Vymazat
  7. psala jsem o konstruktivnich otazkach nekoho kdo se podepsal Katka, ktere by mohli prinest dalsi informace. nic o tom, ze ti nekdo pise, ze jsi kasparek. a svuj komentar jsem zase jako konstruktivni kritiku nemyslela jen neco konstatuji z toho jak se mi to jako ctenari zda. pokud ti vadi komentare lidi kteri te jen NECHVALI, tak nejak nechapu, proc tu mas moznost pridavat komentare ...

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤