What are you looking for?
úterý 15. října 2019

WHOLE NEW WORLD



S mokrou hlavou, nenamalovaným obličejem a úsměvem od ucha k uchu usrkávám caipirosku, kterou skoro neudržím v ruce, jak moc mě bolí každej sval. Uplně jinej svět. Nepoznávám se a přitom jsem tady tak strašně spokojená. Nechápu a zároveň... chápu. Tohle mi v životě chybělo, tohle jsem potřebovala najít. Sebe jsem tady potřebovala najít.

Když jsem na konci srpna poprvý zkoušela velkej vlek v Hradci a buď jsem skákala šipku hned na startu nebo to se mnou švihlo v první zatáčce, dávala jsem tak 10% šanci tomu, že se zvládnu kousnout a objedu aspoň jedno kolo. A teď jsem tady. V Barceloně s partou lidí, který v podstatě vůbec neznám a přitom bych tady s nima zůstala klidně měsíc. Ta bezstarostnost mě fascinuje, nikdo neřeší nic jinýho než jakej trik zkusí nebo jakej si dá v pauze drink. Je jedno, co máš na sobě, jakou děláš práci, kolik máš peněz a kolik sledujících na Instagramu. Jestli seš šťastnej nebo si zrovna léčíš zlomený srdce. Tady nemyslíš na nic, co by ti mohlo jen nepatrně kazit náladu. Svůj svět jsem nechala doma. V Praze, společně s notebookem, nabíječkou k foťáku, make-upem a všema kabelkama.


Je jedno, jestli se známe pár minut, dva dny, měsíc nebo roky. Tady jsme všichni na stejný lodi, každej ti poradí, každej s tebou prohodí pár slov aniž by tě soudil nebo od tebe cokoliv očekával. A všechnu radost spolu sdílíte. Všechny ty rozzářený pohledy, kdy ani nemusíte mluvit a prostě víte. Víte, co se v tom druhým děje, i když o sobě vlastně nevíte skoro nic.


Miluju to. Nemůžu bejt vděčnější, že jsem tenhle svět objevila. Co jsem díky tomu v sobě objevila, že vidím svět jinýma očima a sama sobě rozumím zas o kousek víc.

































Add your comment

  1. Castelldefels <3 Za mě naprosto skvělá lokalita. Kolem téhle nádrže jsme chodívali na vlak, když jsme chtěli jet do centra Barcelony, což se nám popravdě ani nějak extra často nechtělo. Když se vydáš přes most k pláži a pak podél pláže doleva, narazíš na plážový bar/restauraci Mona Roja, kde maj tu nejlepší Pinacoladu, co jsem kdy pila (nebylo jich málo) a TO JÍDLO a atmosféra...vřele doporučuji, případně vyhlášená zmrzlinárna Jijonenca také bezkonkurenční. Hned bych se tam vrátila. LUCA

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤