What are you looking for?
čtvrtek 31. října 2019

ZÁŘÍ & ŘÍJEN V OBRÁZCÍCH



Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát, ale po několika měsících (možná i několika letech vlastně, uhhh) jsem zapomněla napsat klasický měsíční shrnutí. Když jsem to ale včera říkala Alex, pravila, že to je jasný, že jsem v září přece nic nedělala. Nechtěla jsem nikam chodit, že to se mnou bylo hrozný, jaký jsem měla asociální období a že je ráda, že už jsem zase normální. Vlastně měla pravdu. Nejvíc mi pomohlo se víc věnovat sama sobě plus pak polovinu října procestovat a vrátit se uplně nabitá do všech svých pracovních i nepracovních aktivit. Pojďme se teda dnes podívat na rovnou dvouměsíční várku fotek, protože s tím "nic jsem nedělala", to až tak žhavý nebylo, žejo, z nonstop ležení v posteli by se mi asi líp neudělalo.



Vezměme to teda pěkně postupně. Září začalo Adidas během pro ženy, kdy jsem zaběhla svůj rekord a mega se těším na další běžeckou sezónu - přes zimu fakt neběhám, zas takovej srdcař nejsem, to radši dám přednost aktivitám, u kterých nezmrznu a do běžeckejch bot vklouznu zas na jaře. 



Celý září a v podstatě i říjen bylo naprosto nádherný počasí. A já se snažila si ho užít na maximum - doufám, že vy taky. Vysedávat na schodech na Míráku, povídat si o tom, co bude dál a přemýšlet, kam druhej den na snídaňový lívance.







A pak ty lívance samozřejmě využít v rámci tréninku!



Po dlouhý době jsem zavítala na koncert. Ve Fóru byl Machine Gun Kelly a protože jsem na poslední chvíli nesehnala parťáka, šla jsem prostě sama



O francouzský restauraci La Gare jsem vám psala už v srpnu, nicméně od tý doby se stala jedním z mých nejoblíbenějších jídelních míst, poprvé jsem tam ochutnala šneky, několikrát si pochutnala na jejich výborných steacích a vyzkoušely jsme s Alex i nedělní brunch, kde by člověk opravdu proseděl půl dne.











Dalším jídelním objevem je pro mě Mondieu na Chodově. Je to první kavárna, kvůli který nemám problém jet přes skoro celou linku metra. Všechno, co jsem tam ochutnala - od polívky, přes saláty, snídaně, dorty i třeba horkou čokoládku - bylo uplně dokonalý. 









Jeden ze zářijových highlightů - pořízení novýho zelenýho mimina. ❤



Jedna z posledních návštěv hradeckýho wakeparku. Tohle místo byla láska na první i každej další pohled a už teď se strašně těším, až ho zas otevřou. Snad ta zima rychle uteče.





Protože tyhle západy, ty mi teď hodně, hodně chyběj.



Dalším oblíbeným místem, kam se vždycky ráda vracím, je vinice v Botanický. V září jsme s partou vyrazili na burčákový vinobraní.



Když slavit, tak ve velkým stylu. Yuniku BBQ na Míráku je pro mě číslo jedna pro všechno oslavný momenty, kdy si chci dopřát něco fakt dobrýho. 



Taky jsem byla na foodfestivalu Ochutnej Vietnam a už tam jsem začala spřádat plány, jak se zas tímhle směrem vydat. A pracuju na nich doteď!



Nejautentičtější fotka září, haha, desetiletá Domi s plyšákem čekající na metro.



I doma v Hradci jsem byla. ❤



A moje hradecký doma přijelo do pražskýho doma. S mamkou si ty pražský dny umíme užít.



Můj nejoblíbenější outfit a taky nejoblíbenější fitko. Extrifit si v Hradci nenechám ujít nikdy.



Převážnou většinu času jsem ale opravdu měla období, kdy se mi vůbec nechtělo mezi lidi a jeden takovej fajn večer byl přesně třeba u mě doma s kamarádkou, donutama a kafem. Protože i to je občas potřeba.



Na konci září jsme taky s Alex nafotily kampaň pro s'Oliver, ze který jsme obě měly hroznou radost a já si ji nenechala zkazit ani těma negativníma reakcema na můj výběr oblečení. :D





Sundala jsem řasy. Potom, co jsem měla zánět spojivek, jsem dostala ještě nějakej zánět víček a pauza tak byla nutná. No a tak nějak jsem se k nim od tý doby nevrátila, protože jsem si zvykla na ten jemnější look a přijde mi to celý pohodlnější. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. 



Babí léto taky dost svádělo k Bakeshopovým randíčkům.





A bylo i plno hezkých blogerských akcí. Třeba s Niveou (foto nahoře) nebo s CCC (foto dole).



No a to už jsme v říjnu, kterej byl rozlítanej v tom pravým slova smyslu. Tolik letů za měsíc jsem nikdy neabsolvovala.



S mamkou jsme vyrazily na holčičí odpočinkovej týden do Turecka, což bylo naprosto skvělý, přečetla jsem několik knížek, poslechla si hodiny a hodiny podcastů, opalovala se, plavala a užívala si to nevšední nicnedělání.





Hned po návratu z Turecka - konkrétně celých 5 hodin po příletu - jsem letěla na blogerskej trip do Varšavy, kam nás pozvalo CCC. Ten teplotní skok byl sice šílenej, ale byly to boží dva dny.

















A do třetice všeho dobrého jsem ještě ten stejnej týden odletěla do Barcelony.



Na wake víkend. S partou lidí, který jsem předtím vůbec neznala. A bylo to nejlepší.





Jediný, co bych tomu vytkla bylo, že to bylo moc krátký a z Barcelony jsme neviděli nic kromě Sagrady.



Aspoň jsme se ale dobře najedli, Brunch&Cake měl na Instagramu tak lákavý fotky, že nalákal i neinstagramový lidi a pěkně jsme si vystáli frontu na místa! 





Tohle je můj tajně nasranej výraz, když jsem na super výhledu a nemám s sebou fotografa. :D



No a jak jsem říkala, do Prahy jsem se vrátila plná energie a těšila se na holky, na všechny naše schůzky, do práce a na podzimní Prahu. Tu jsem si teda užila fakt naplno a věřím, že vy taky, protože takhle nádhernej podzim podle mě normálně nemáme. 







Díky spolupráce s e-shopem Klarstein, který prodává designový spotřebiče, jsem objevila kuchyňskou vychytávku, kterou většina z vás znala, zatímco pro mě byla novinkou - to vlastně není nic překvapivýho, asi jste si všimli, že v kuchyni nejsem moc často. :D Jedná se o rakletovací gril. Na kameninové desce zdravě grilujete cokoliv máte rádi a dole na pánvičkách si rozpékáte sýr. Každý u stolu si tak nachystá jídlo přesně podle sebe a strávíte společně mnohem víc času než při klasický večeři. Já z toho byla uplně nadšená, takže jsem si pozvala návštěvu, objednala obří nákup na Rohlíku a udělali jsme si ve čtyřech naprosto boží večer, kdy jsme několik hodin jedli a pili. A evidentně to bylo moc dobrý, kluci mi totiž pak v noci za odměnu namontovali lampy! 









Pokud by vás pořízení takovýho grilu taky lákalo, tak já mám přesně tento Prime-Rib gril, který je prý až pro 8 osob, nicméně pro 4 je podle mě ideální, ať má každej aspoň dvě sýrový pánvičky a ať se vůbec se vším tím jídlem vejdete ke stolu. Aktuálně jsou na e-shopu Black Friday slevy a já mám pro vás i svojí vlastní slevu na 10 % dolů s kódem "dominikalukasova10", která platí až do konce prosince, takže to můžete využít i na dárky.



U jídla ještě zůstanem. Tentokrát u poměrně neobvyklýho. Jakmile jsme s Alex ochutnaly šneky, přestaly jsme se bát snad všeho a teď třeba postupně zkoušíme jednotlivý ústřice v restauraci Sia.





Po několika měsících jsem taky byla na posunutí prodloužení (nahoře moje aktuální délka a stav vlasů - rozhodně lepší než před prodloužením, protože moje vlasy téměř tepelně neupravuju) a následným barevným refreshi. 





Na první pohled je to na mě vždycky po barvení děsně tmavý, ale rychle si zvyknu. 



Poslední teplej víkend jsem se byla rozloučit s vinicí, kde je to s barevným listím ještě nádhernější než obvykle. 







Došlo i na acai na zahrádce Cacaa. Na konci října. V tričku. Ledový acai. NEJLEPŠÍ.



Toulky Prahou. ❤
Pěšky...



...nebo na Vespě.



Jako turista na těch nejvyhlášenějších místech a vyhlídkách...





...i jen tak různě v uličkách.



A taky pracovně. A kdyby bylo počasí na saka ještě další měsíc, tak bych se vůbec, ale vůbec nezlobila.



No a když už začala bejt zima, nastal čas se někam zašít. Třeba do kina.



...nebo na drink.



...nebo na ty nejnadýchanější lívance.



...nebo se prostě pomazlit. To je stejně nej. ❤

Add your comment

  1. Jak já se na tohle čtení těšila! Teď se mi fotky líbily obzvlášť, protože prostě podzim ❤️ a kde dělají ty nejnadýchanější lívance? 😇 Jarmila

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, děkuju moc! ❤ Tyhle lívance jsme objevili ve SWIM, což je kombinace klubu a restaurace, je to tam strašně cool a ty lívance maj fakt dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  3. Na to, jak jsi psala, že září bylo takové nijaké, tak by to u mě spíše znamenalo, že jsem v jednom kole. :) Ale říjen byl teda bombastickej! Trochu bych byla piclá z toho lítání... Ta dovolená s mamkou vypadá jako dream holiday :)
    Těším se na další články!!

    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  4. No ještě, že jsem si k tomu článku udělala večeři! :-D Já věděla proč. Zase plno úžasně vypadajícího jídla a vůbec krásný fotky. :-) Jinak díky tomu super grilu jsem slintala už u tvých stories!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásně fotíš Domi :-) to musel byt skvělý měsíc. Těším se na další články ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Mam takovej pocit, že vždycky když sahnes po necem zlutem, dopadne to zakonite genialne! Pamatuju si zlutou mikcu, matně i nějaky super outfit se zlutou Karl kabelkou a ted ta žlutá sala taky trefa do cerneho, moc ti sluší. Teď se možná budu opakovat nebo jsem to minimálně už někdy chtěla napsat ale vypustila to, ta tvoje kozena bundicka je totalni jackepot, ať si ji vezmeš k cemukoli, je z toho super originální outfit, a neni to typ kozeny bundy, kterou ma doma kazda, tahle ma krasnou originální patinu a sedne ti, jak se říká, jak prdel na hrnec. Návrat k vlastním řasám maximálně kvituju. Na příští rakletovaci party mam jeden tip, my si moc rádi dolu do panvicek davame nejen sýry, ale i male kousky vseho ostatního, slaniny, jarni cibulky... ale hlavně to korunujeme domacim vajickem, jsou z toho pak vlastně takovy mini omeletky, když dáš sýr úplně nahoru tak i s dokonalou krustickou. LUCA

    OdpovědětVymazat
  7. Na tvé fotky v souhrnu měsíce (tedy tentokrát měsíců) se vždycky dcoela ráda kouknu. Tentokrát jsem ani nedostala hlad - díky tomu, že jsem si před chvílí udělala trénink na Vánoce a snědla balení sněhového pečiva :-D.
    Hezký listopad.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤