What are you looking for?
úterý 7. ledna 2020

ZIMNÍ VÝLET NA PÁR HODIN



Tak dlouho jsem otravovala Kubu, že chci v zimě na Ještěd, až jsme konečně jeli. A dokonce s prknama v autě, kdyby náhodou bylo tolik sněhu, že by stálo za to si jít i zajezdit. To sice nakonec nestálo, ale výlet to byl i tak uplně krásnej. Kromě toho, že vám samozřejmě chci ukázat tu spoustu fotek, co jsme tam nafotili, vám to chci i poradit jako takovej hezkej jednodenní výlet. 

Ať už vyrazíte brzo nebo si pospíte, doporučuju navštívit i Mikynu - vyhlášený liberecký bistro, kde se o víkendu snídá až do 16:00 a ty jídla jsou geniální. A za rozumný (nepražský no) ceny. S plnejma bříškama a dobrou náladou pak můžete popojet o pár kilometrů dál pod Ještěd, kterej se tyčí nad městem a dodává mu tu pravou jiskru. Dole se pak můžete rozhodnout, na kterým ze tří parkovišť zůstanete. Pro ultra líný kůže je možnost vyjet až úúúplně nahoru, ale tím se ochudíte o hezkou procházku. My stavíme většinou v "mezistanici", takže na tom největším parkovišti, kde už pak dál vede hezká cesta nahoru, zabere pár minut a i tak se stihnete dost zapotit. Pro ty nejakčnější je parkoviště v dolní polovině hory, ze kterýho se projdete pěkně daleko, což by nebylo vůbec špatný, ale jdete po silnici, která je dost vytížená a namrzlá, takže mi to nepřijde moc bezpečný ani že bych si tu procházku užila. Z logickýho hlediska mi tak přijde, že by tam měla být i jiná cesta, ale zatím jsme na ni nikdy nenarazili. Když ale nejsou v provozu všechny sjezdovky, dají se pak nahoře jít i různý trasy po hřebenech. Uplně mi bylo líto, že s sebou nemáme pejsky, kteří by si to určitě hrozně užili - všude by měli spoustu uštěkanejch kámošů v oblečcích, ňuňu. 

Jak říkám - na otočku na výlet uplně ideální, pokud to nemáte víc jak dvě hodiny cesty. Teď už mrkněte na fotky a nechte se nalákat, ať si tam zajedete třeba hned další víkend taky. V zimě to má totiž podle mě největší kouzlo, fakt mnohem větší než v létě. 



















































Add your comment

  1. To vypada krasne! <3
    Sandra / https://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Měli jste tam krásně -sněhový poprašek, výledy, modré nebe...

    OdpovědětVymazat
  3. Krása krása! ❤
    Taky pořád otravuju Toma, že chci na Ještěd....ale od nás je to bohužel o kousek dál :DD

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný fotky. Mně se tedy Ještěd líbí i v létě. Ráda tedy chodím po turistické cestě, která začíná skoro od konečné tramvajové zastávky. Je to výšlap ale stojí to za to. :D. Poslední fotka je úplně kouzelná. ♡

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤