What are you looking for?
pondělí 30. března 2020

RECEPT: TRESKA PO THAJSKU



Já vím, já vím. Taky bych tady recepty nečekala. Jenže co člověk zmůže, v karanténě se musím nějak zabavit a lepší než utratit milion za nezdravý jídlo z rozvozu (protože nic zdravýho ke mně nejezdí), je lepší vyzkoušet pár receptů. Když jsem dostala tip na tenhle a prohlídla si celou kuchařku (Revoluce v opravdovém jídle), ve kterém jsem ho našla, řekla jsem si, že to zkusím už proto, že rybu volím málokdy. V podstatě nikdy, pokud ji zrovna nedělá mamka, když jsem v Hradci a nemám jinou možnost. Nebo pokud nejde o sushi. 

Dost zbytečnejch řečí. Co budete na dvě porce potřebovat?

- 2 filety z tresky
- 200 ml kokosového krému (toho mléka v plechovce)
- 2 lžíce kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- šťávu z 2 limetek
- najemno nakrájenou jarní cibulku (aspoň dva stonky)
- sůl, česnek, chilli
- čerstvý koriandr







Postup:

1. V misce smícháme kokosový krém, kari pastu, šťávu z limetky, rybí omáčku a koření. Pořádně promícháme a přidáme nakrájenou jarní cibulku. 

2. Připravíme si arch alobalu a na něj stejně velký arch pečícího papíru. Na to položíme omytý filet a vytvoříme okolo něj pomocí alobalu jakousi kapsičku, ve které bude omáčka držet (dále na fotkách máte ukázku). 

3. Filety zalijeme omáčkou a navrch přidáme koriandr. Pečeme v troubě na 200° 12 minut. 

Příloha je na vás, super je cokoliv, co si budete máčet v té omáčce. Brambory, batáty, zelenina nebo třeba rýže.















Tak dobrou chuť a budu ráda, když se mi pochlubíte, pokud recept vyzkoušíte!


Add your comment

  1. Vypadá to moc dobře (a máš to hezky nafocené ;-)). Akorát nemám doma nejen tresku, ale vlastně nic (teda česnek, sůl a chilli ano), takže asi v nejbližší době nevyzkouším. Ale jinak recepty vítám všema deseti.
    Já dneska spáchala krajně nefotogenickou pomazánku ze zbytků vepřového, co jsme měli v neděli k obědu :) a teď jdu na poháry z tvarohovopudinkového krému...
    Krásný den

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to lákavě! Připomíná mi to krevety v kokosové omáčce, na které jsem si vytvořila závislost ve španělsku na pláži. Zkusím to trochu po babicovsku, alias když nemáš tresku, dej tam lososa, když nesnášíš koriandr, dej tam petrželku. A protože jsem fanatik na zbytečný odpad, zkusím to v zapékací míse. Děkuji za inspiraci!
    A bylo by super, kdyby ses někdy chtěla pochlubit i s nějakými těmi recepty pro pomalý hrnec, jelikož se mi také doma povaluje a doteď jsem v něm dělala víceméně jen vývary.
    LUCA

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤