What are you looking for?
sobota 18. dubna 2020

10 OBJEVŮ A RADOSTÍ Z KARANTÉNY



Za ten měsíc a půl doma jsem objevila spoustu super věcí - od pohodlnejch outfitů přes domácí cvičení, seriály, recepty, co jsem dělala pořád dokola až po nový beauty produkty, co mi perfektně sedly. O tom nejlepším bych vám dnes chtěla napsat a o ty materiální části si můžete také zasoutěžit - o tom ale až později.

1. OUTFITY, CO CHCI NOSIT UŽ NAVŽDYCKY

Pohodlí nadevše, to asi doma razí většina lidi. Nemyslím si, že je správný trávit den v pyžamu a čekat, že budu produktivní, ale že bych si na sebe chtěla soukat džíny a košili, abych si navodila pocit, že jsem v kanceláři, na to teda taky nehraju. Naopak, poslední měsíc a půl žiju v teplákovejch soupravách a v dospěláckejch dupačkách - jejich zimní plyšovou verzi jsem vyměnila za látkovou, takže mi v nich není teplo a byla jsem schopná v nich chodit i na procházku s pejskama. Co se tepláků týká, zainvestovala jsem do těch z Gymsharku a od tý doby v nich jezdím i na návštěvy za kamarádkama, na nákup a pravděpodobně v nich budu chodit i do práce a do baru, až se všechno otevře. Jsou nejpohodlnější na světě a navíc se mi fakt líběj. 







2. KONEČNĚ TA SPRÁVNÁ PÉČE O PLEŤ

Jestli jsem něco kromě seriálů v karanténě sledovala fakt poctivě, byl to vliv produktů na moji pleť. Začátkem roku jsem si totiž pořídila drahou kosmetiku a čekala jsem zázraky, který se bohužel nekonaly. A tak jsem sbírala další tipy od kamarádek, co mají podobný typ pleti jako já a kromě spousty plátýnkových masek jsem začala používat tuhle Curcuma Clear řadu od Neutrogeny. Je určená na citlivou pleť se sklonem k tvorbě pupínků, což je přesně můj problém i v době, kdy se nenosej roušky, natož když se nosej. Díky zkušenosti s novejma produktama na začátku roku jsem i tady byla dopředu celkem skeptická a o to víc jsem pak byla překvapená, že jsem najednou opravdu viděla rozdíl. Čistící pěnu používám ráno a večer, krém ráno na vyčištěný obličej a stříkací mlhu jen tak na osvěžení během dne, skladuju ji v lednici, takže je to ultra příjemnej rituál. Protože jsem z toho fakt nadšená a byla bych ráda, abyste tuhle řadu vyzkoušeli taky, přidala jsem řadu do soutěžního balíčku, kterej najdete na konci článku.



3. VLASY JAK OD KADEŘNICE

Bez kadeřnic a manikérek je to náročný. S nehtama vám neporadím, ty moje odnesly karanténu dost neblaze a jsou v hrozným stavu, ale vlasovej tip vám dám. Kromě Tangle Teezeru, což je jedinej kartáč, kterej jsem ochotná používat a látkou obalených Invisibobble gumiček, který mám hned v několik barvách a točím je dokola, protože nevyrvou vůbec žádný vlasy a zároveň jsou super doplňkem (i teplákovýho) outfitu, vám chci dát tip na masku, která vám refreshne barvu. Maria Nila Colour Refresh má totiž hned několik odstínů a mě ten hnědej zachraňuje pravidelně právě v době, kdy jsem dlouho nebyla u kadeřnice a mám odrost nebo různě vymytou barvu. Masku si necháte na hlavě 20 minut, opláchnete a je to. Vlasy jsou vyživený a barva jak nová. A postupně se vymývá, trvalý pigment tam není. Ty barevný varianty masek jsou tak hojně využívaný třeba v období festivalů, což asi nebude letos uplně aktuální, ale co už. 



4. AKTIVITY V KARANTÉNĚ ANEB JAK NEZEŠÍLET

Tady mám dva jasný favority. Šlapadla a wakeboard. Na šlapadlech jsme byly s kamarádkou při západu slunce uplně samy, což bylo geniální. Měly jsme s sebou kafe a víno a užily si výhled na prázdnou romantickou Prahu z vody. Co se wakeboardu týká, na Džbáně otevřeli vlek, protože je jen dvousloupej a může na něm být jen jeden člověk. Takže dorazíte na čas svojí rezervace, dáte si pár privátních jízd a pak odjedete vyčerpaný a poloutopený domů a další dva dny strávíte v posteli, protože vás bude bolet celá horní část těla, haha. Akorát musíte mít svoje vybavení, protože půjčovna je zatím zavřená, stejně jako bar a jakýkoliv společný prostory. My tam jezdíme už pravidelně s naší wake-partou každej tejden a je to skvělý. Konečně je člověk chvíli mezi lidma a dělá nějakou sportovní aktivitu, aby se udržel při smyslech. 





5. CVIČENÍ DOMA (JE PŘEKVAPIVĚ FAJN)

Dokopat se ke cvičení doma pro mě byl velkej problém. Když jsem se k tomu po týdnu rozhodla, vyvrtla jsem si kotník a tak bylo cvičení zase odloženo. Nakonec jsem ale sama uznala, že mi nějaký zapojení svalů chybí a že by se - vzhledem k tomu, že furt vařím a peču a jím - hodilo, abych trochu hnula zadkem a nějak to vyvážila. Začala jsem ranním poledním jógovým protažením, který mě nastartovalo a donutilo začít nějak fungovat. A postupně jsem přidala i posilování. Z Aktinu jsem si na začátku karantény prozíravě objednala rezistence bands (prostě gumičky) a našla jsem si s nima několik videí, podle kterých pravidelně cvičím. Doporučuju třeba tohle na zadek od Péti nebo tohle full-body. A začalo mě to bavit. Na závěr (nebo na začátek) se navíc většinou zaseknu na nějaký písničce a prostě si tancuju, což je vlastně super zábavný kardio. Neříkám, že se netěším na stroje do fitka, ale jsem si celkem jistá, že u cvičení doma částečně zůstanu i po odeznění nouzovýho stavu.





6. KUCHYŇSKEJ SPOTŘEBIČ - EHM, ANO, OPRAVDU

Tahle kategorie se zdá být hodně random, ale prosim vás! Já jsem po shlédnutí jednoho full-day-of-eating vlogu objednala malou horkovzdušnou fritézu a nevím, kdy naposled jsem měla z nějakýho nákupu takovou radost. Jsem schopná v ní dělat všechno, je to rychlý, zdravý, křupavý a já to popravdě ani nechápu. Jediný negativní je, že jím o mnoho víc brambor a batát než kdy dřív - jsou dělaný na sucho, takže nejzdravější možná verze, ale kdo to má pořád krájet, že jo. :D



7. RECEPT, CO DĚLÁM DOKOLA A DOKOLA

A když už jsem v tý kuchyni, patří sem do tý desítky objevů rozhodně i recept na peanut butter jelly rolky ve zdravé verzi a já už přemýšlím, kdy je udělám zas. Recepis tady na Aktinu. 



8. NETFLIX & DRINK

Popravdě nechápu, jak někdo může přežívat karanténu bez Netflixu. Respektive asi chápu, že to jsou přesně ti lidi, co jedou seberozvoj ve velkým a karanténu vzali jako příležitost k naučení se všeho možnýho. Já jsem to vzala tak půl na půl a svoje kuchyňský experimenty a pracovní chvíle vyvažuju válením u Netflixu. No, vyvažuju, popravdě ten Netflix výrazně převažuje a já z toho ani nemám špatný svědomí. Vždyť kdy jindy, když ne teď. Mezi moje největší objevy, co jsem předtím neznala a zvládla je zkouknout za pár dní, patří Spinning out, Elite a Toy Boy. Od ani jednoho jsem se nemohla odtrhnout. Kromě toho jsem zkoukla taky Interior Design Masters, Selling Sunset a Instant Hotel. A taky Too Hot Too Handle, ale za to se dost stydim, protože to je hodně velkej trash (ale málokdo se mu ubrání!!). Teď koukám znovu na Lucifera a v plánu mám ještě Dare me



9. VŮNĚ DOMOVA

Vypálila jsem za poslední dva měsíce milion různejch svíček, od těch z Ikey, přes Yankee a Perfumed Prague až po moje oblíbený Woodwicky. Ta nejlepší, která je pro mě vůně domova je  vůně Humidor, která se dřív nedala na Notinu sehnat a teď tam je jako novinka, takže já si objednala rovnou dvě. A třetí pro vás! 



10. DOMÁCÍ DŮVODY K RADOSTI

Naučila jsem se mít radost z maličkostí. Takových, když vám někdo blízkej jen tak napíše, aby zjistil, jak se máte a jestli zvládáte ten režim. Nebo když uklidíte byt a cítíte se tam opravdu jako doma. Když sedíte na balkoně a hřeje vás zapadající sluníčko. Když se vám povede recept, kterej jste si upravili podle sebe a ingrediencí, který doma máte. Když při úklidu najdete něco, co jste dávno zapomněli, že máte. Nebo - a to teď prožívám nejvíc - když si všimnete, že se vašim kytkám daří, přestože s nima jste doma mnohem víc než jindy a tím pádem se o ně mnohem víc staráte. Já se totiž bála, že je všechny tou přehnanou péčí zahubím. A místo toho maj skoro všechny nový listy, ňuňuňu. 



A TA SOUTĚŽ? COMING SOON!

To bylo mých 10 objevů a oblíbenců za uplynulý týdny. O část těch materiálních radostí si můžete díky Notinu zasoutěžit už zítra na mém Instagramu. To, co mám opravdu nejradši, jsem totiž objednala i pro vás, aby to zpříjemnilo chvíle zbytek karantény.

Připravila jsem pro vás balíček s Woodwick lodí (Humidor), hřeben Tangle Teezer, černou Invisibobble Sprunchie, čistící pěnu a krém z řady Curcuma Clear od Neutrogeny a masku na vlasy Maria Nila. Tak se nezapomeňte zastavit u mě na profilu, soutěž poběží jen o víkendu, aby měl výherce u sebe věci co nejdříve. 



A budu moc ráda, pokud mi do komentáře hodíte tipy na nějaký vaše objevy!

Add your comment

  1. Super, super článek. Jako vždycky.
    1. Jojo, já jsem žila jen v pyžamu, ale pak si člověk začne připadat tak nějak divně... Je to občas sranda, to jo. Ale pak když potřebuješ pracovat, tak si v pyžamu přijdeš tak nějak... neaktivně a ospale. Aspoň tak to mám já😅.
    2. Já jsem si teď zamilovala značku The Ordinary. Používám skoro jen výhraně ji a jsem spokojená. Bohužel nemám žádnou čistící pěnu, která od tý Neutrogeny vypadá naprosto parádně🌸. Určitě na ní mrknu. Teda prvně zkusím svoje štěstí v soutěži a pak si ji připadně objednám. Kurkuma je na pleť prej hrozně super. Já jsem si ji občas dávala do různých masek na obličej.
    3.Aaa, zrovna masku od Maria Nila mám! Akorát červenou😃. Je na vlasech fakt příjemná a hezky barvu zvýrazní, když je potřeba. A ani není potřeba použít velký množství, to je super. Jinak já mám teď vlasy fakt hnusně odrostlý🤣. Ale zase je mi líto tu masku nebo barvu na vlasy používat, když jen dřepím doma, nebo jdu do Lidlu.
    4. Já bych chtěla tenhle rok na paddleboard! Hrozně se mi to líbí a už to chci zkusit na vlastní kůži. Tak uvidíme, jak to celé dopadne no. Stejně bych asi šla až za 2 měsíce třeba, aby bylo teplíčko.
    5. Cvičení doma je super, když se člověk dokope. Já můžu doporučit Natachu Océane. Má boží workouty na youtube, ale má jich milion taky na Instagramu. Ta je fakt úžasná. Její cvičení nejsou žádná nuda, což u Péti trochu pociťuju. Moc často mě bohužel nebaví :(.
    6. Joo horkovzdušná fritéza je fakt super. Máme jí doma a je to fakt šikovná věcička. Ráda bych si jí pořídila i do svého bytu. Myslím, že je to něco, do čeho se vyplatí ty 2 litry vrazit.
    7. Škoda, že nám nefunguje trouba, hned bych si to udělala :(. Tak to zase nechám až na novej byt, no🙄.

    Moc díky za super článek a dávej na sebe bacha!

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovědětVymazat
  2. Mně asi karanténa naučila mít větší radost z maličkostí a víc si ty drobné radosti užívat - cestu z práce přes řeku a prázdný Staromák, rozkvetlé sakury u nás na sídlišti, kvetoucí třešen před chalupou, radost sousedky, které jsem donesla kus upečené bábovky ke kafi, vlastnoručně upečené housky (moje první v životě), fajn knížku, klidnou chvilku u televize, panáka Legendária s manželem u detektivky v bedně...
    Jinak pracovně je pro mne karanténa spíš větší mazec než běžný provoz, takže kromě práce na home office s občasný výletem do kanceláře už toho moc nestíhám. A nenávidím roušky a igelitové rukavice :D.
    Ale poňoukla jsi mne k tomu, že kromě toho, že se snažím vyrazit každý den aspoň na půl hodiny na procházku, bych taky měla hnout zadkem a trochu zaposilovat.
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤