What are you looking for?
úterý 14. dubna 2020

BYDLÍM VII. - BALKON



Přesně včas - v době, kdy jsme pořád doma - se hlásím s dalším dílem zabydlovací série. Tentokrát bude řeč o mým milovaným balkonu, kterej byl jedním z důvodů, proč jsem si tenhle byt vybrala. Mám dojem, že je ideální doba k jeho zútulňování, pokud ho máte, protože je to pro vás varianta, jak být venku bezpečně a vstřebávat vitamín D. Řekněme si narovinu,  že k udržení příčetnosti teď potřebujeme všechny vitamíny, který existujou

Když jsem v listopadu 2018 po projití několika bytů na prodej stála na tomhle balkoně a rozhlížela se okolo a rozhodla se, že tohle bude moje doma, byl právě ten balkon jednou z prvních "místností", kterou jsem okamžitě začala v hlavě plánovat. A přestože jeho podoba ještě není finální, už teď splňuje moji představu naprosto dokonale a tak vám to chci všechno postupně ukázat a dát vám pár tipů, jak si zútulnit ten svůj a udělat si z chladnýho šedivýho koutu něco tak útulnýho, že tam budete chtít sedět pořád. 



Ještě dřív než jsem měla obývák jsem se tak vydala na nákup venkovního nábytku a pořídila jsem v Ikee to jejich nejklasičtější sezení. A byla z toho maximálně nadšená.



S jeho sestavením jsem se poprala celkem hravě, rozhodně líp než s jeho následným stěhováním zevnitř ven. :D A kdykoliv jsem pak šla na metro, zkoumala jsem, jak maj lidi okolo ty balkony zařízený a sbírala inspiraci. 



No a tak jsem objevila závěsný houpací křesla. Prozkoumala jsem nabídku, ozkoušela jich pár v obchodech a zjistila, že nechci tvar kapky, ale kulatý a že si za pohodlí klidně připlatim. A tak jsem nakonec pořídila přesně tohle z Mobelixu. Akorát teda před karanténou stálo 5 500,- a teď stojí skoro o 2 tisíce víc, což moc nechápu. Nebo asi chápat nechci. 



Každopádně od tý chvíle, co jsem ho měla, jsem si to tady zamilovala ještě o kus víc. I s chladnou šedivou podlahou. V létě jsem tam seděla pořád, ve dne s kafem, večer s vínem a byly to podle mě nejlíp investovaný peníze právě i na úkor toho obýváku.



No a na konci léta jsem objevila firmu Gumideck. Málem jsem už koupila tenhle podlahovej systém v Ikee, ale pořád jsem si říkala, že musí existovat něco hezčejc zpracovanýho a fakt dřevěnýho a měla jsem pravdu. Stačilo trochu googlit, projet instagramový hashtagy (konečně jsem podle nich našla něco pořádnýho!) a měla jsem jasno v tom, že tohle chci. Stačilo mi se podívat na všechny ty jejich hotový realizace a nakonec mi bylo líto, že jsem je neobjevila dřív. Domluvila jsem se s nimi na spolupráci, dodala jsem rozměry, fotky a představu položení (dá se to poskládat všelijak, ne jen takhle ve čtvercích, jak to mám já) a na podzim mi domů přišlo několik krabic s podlahou nachystanou na míru. No a ty krabice tam pár měsíců čekaly, až na ně přijde řada. 



A pak přišla karanténa a první hezký dny. To byl jasnej signál a já se do toho pustila. Jo, tuhle dřevěnou podlahu si zvládnete položit sami. Zvládne to každej, přísahám. Jen vám doporučuju vybalit všechny ty krabice a najít tam návod. Protože já je otevírala postupně a divila se, že mi to nějak nevychází a že jsem to asi špatně změřila. Přitom bylo všechno v pořádku a já akorát nepřišla na to, že mám i kratší varianty prken a přesnej nákres, kde jaký použít. Po chvilce mého obvyklého vztekání mě ale zachránila jejich zákaznická linka a já měla po jednom odpoledni balkón jak novej. 







Vůbec jsem nechápala, jak moc velkou změnu zvládla udělat právě podlaha. ❤ 

Najednou to tam bylo útulný. Najednou jsem tam chtěla chodit bosa. Sedět na zemi a jen na to láskyplně koukat. 



A co teprve ve chvíli, kdy jsem si (i s tou šílenou přirážkou za dovoz, pfff!!) objednala z Ikey poštářky, deky, umělý kytky a lampu a z obýváku vytáhla ven obří sedací pytel, kterej tady už rok překážel. Jak lusknutím prstu se balkon stal mým nejoblíbenějším místem v bytě a s pejskama jsem tam vysedávali a slunili se každej den. Myslim, že z následujících fotek je celkem jasně vidět, jak moc si to užíváme. ❤

Z chladnýho obyčejnýho balkonu se mi tak během tohohle domácího období povedlo udělat útulnej kout, kde jsem ráda i sama a ohromně se těším, až tady budeme vysedávat s holkama nebo celou partou kamarádů, dávat si vodní dýmku a užívat si večerní sluníčko. Teď už mi jen zbývá vymyslet, co s tou poslední třetinou balkona, která je zatím nevybavená. Jestli tam dát gril, udělat si tam mini zahradu nebo třeba nějaký romatický sezení na zemi se světýlkama okolo. Láká mě každá z těch variant, tak uvidíme, co z toho nakonec zrealizuju. Mrkněte na zbytek fotek a dejte vědět, co byste tam doplnili vy! 
























Add your comment

  1. Tak na tenhle dil zabydlovani jsem se nejvic tesila! Vypadá to uzasne utulne :) Domi moc dekuju za tip na kreslo, sice jsem ho stihla objednat za tu nizsi cenu, ale pockam si na nej az do pulky cervna... debilni koronavirus a zavreny fabriky..ale verim, ze pak si ho budu uzivat cely leto kazdej den♥️ Mej se krasne, Nikca

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné pokračování zútulňování bytu. Velikost balkonu je úžasná a perfektně jsi to zařídila. To houpací křeslo je parádní. Jinak za mě tam rozhodně chybí kytičky. Ty udělají balkon balkonem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zařídila sis to opravdu krásně, také bych tam vysedávala pořád! :) Balkon je to jediné, co mi v novém bytečku opravdu schází, tak vysedávám alespoň na parapetu okna do vnitrobloku. :D Při příštím bydlení už bakon bude must have. Ve zbylém prostoru bych asi začala pěstovat bylinky do vaření. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle oazu opravdu zavidim. Ac mam sama zahradu, relativne malou, ze by se dala zvladnout "snadno", interiery u me dostaly prednost a zahrada prichazi na radu teprve letos, zatim jsem ve fazi upravy terenu, takze zutulnovani v nedohlednu. Jak uz psal nekdo vyse, na tvuj balkon bych taky urcite jeste zakomponovala bylinky, krasne voni, pekne vypadaj a jeste povysej vareni o level výš. LUCA

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to krásný krásný krásný❤
    Taky se chystám na menší úpravu našeho balkonu, akorát tam nebude moc prostor pro fantazii - je totiž asi metr "dlouhej" :D
    A co do posledního koutku? To je jasná věc - kytičky!❤

    OdpovědětVymazat
  6. Rozhodně pěkný. Podlaha vypadá příjemně a fakt balkon zvedla. A máš fakt velký balkon, když se ti tam vejde takové poměně masivní sezení, křeslo a ještě řešíš nezařízený zbytek :)
    Já bych ráda udělala něco s naší panelákovou lodžií (zatím jsem loni skončila u dvou skládacích židlí). Jako první krok asi budu muset sehnat opraváře na posouvací zasklení, protože při otevření jednoho skla, co aktuálně otevřít jde, je to v teplejších dnech trochu skleník.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta podlaha vypadá skvěle! Právě jsme v procesu kupování bytu (a pak budeme muset ještě pár měsíců čekat, než ho dostaví), ale těším se na balkón a tahle podlaha vypadá naprosto parádně! Ukládám si a jakmile to bude aktuální, myslím, že taky dostane balkón přednost před zbytkem bytu. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Máš to tam nádherný! Tvoje zabydlování si nikdy nenechám utéct, vždy mě to moc baví pozorovat. Máš hrozně dobrej vkus, takže je to skvělý vidět, jak to roste před očima. Věřím, že za tím bylo strašně moc sraní, ale výsledek je naprosto boží. Závidím a doufám, že budu mít jednou něco podobného 😅😞. Musím začít víc makat😃.

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovědětVymazat
  9. Jen tak pro zajímavost, jak je balkon prosím velký? Je krásný! Moc děkuji za odpověď:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤