What are you looking for?
pondělí 30. listopadu 2020

PLEŤOVÉ ROZMAZLOVÁNÍ

Tenhle rok byl plnej péče sama o sebe. Ne vždy se mi to dařilo, ale našla jsem si pár rituálů, který mě uklidňujou a dělaj mi dobře na duši i na těle. Pravidelně vám o nich píšu a dneska bych se ráda zaměřila na jeden tělovej, respektive pleťovej. 

Rozmazlování se plántýkovejma maskama se totiž stalo jednou z mých nejoblíbenějších selfcare činností v celým tomhle roce a protože jsem vyzkoušela snad všechny značky, co existujou, sepsala jsem vám výběr mých nejoblíbenějších. Všechny má v sortimentu Notino - protože jak už taky dávno víte - tam pořizuju uplně všechno. Objevila jsem, že některý masky jsou ideální ráno na probrání, některý mi dělaj dobře jen tak během dne a jedna je speciálně před spaním. 

Plátýnková maska je super hned z několika důvodů:
  • zlepšuje přirozenou bariéru pleti
  • vyživuje pokožku a obnovuje kožní buňky
  • zjemňuje, osvěžuje a hydratuje
  • rozjasňuje a omlazuje

Já je skladuju v lednici, kde mám pokaždý pořádnou zásobu. To vítají i moje kamarádky, když je tady mám na homeoffice a součástí našeho dne je pak i pleťová regenerace. Když do toho občas přijde brácha a vidí nás u stolu u počítače, jak dva fantomasy, celkem se baví. Další můj tip na využití masek je při kocovině, protože je člověk dehydratovanej a pleť bývá suchá a strhaná. Je teda dobrý jí dodat šťávu plátýnkovou maskou z lednice, což vás vlastně probere celkově a budete moct normálně fungovat. 

Doporučuju si z toho udělat hezkejch 20 minut, kdy si na sebe plácnete masku, začtete se do knížky nebo do nějakýho zpravodajství a vypijete si u toho kafe. Takhle to mám zavedené já a je to strašně fajn. Pojďme se ale podívat na ty konkrétní tipy.

Missha je korejská značka kosmetiky a korejská kosmetika je plátýnkovýma maskama vyhlášená. U týhle značky je skvělej zejména poměr cena výkon. Masky maj vysoký podíl aktivních látek a zároveň jsou jedny z nejlevnějších na trhu. Zelenej čaj a citron si kupuju nejčastěji, jsou velmi fresh a opravdu krásně hydratujou. 
Tahle maska je můj nejnovější objev a zároveň je momentálně moje nejoblíbenější. Korika je další korejská značka a pyšní se využitím nejvyspělejších asijských technologií v oblasti kosmetiky a je díky tomu specialistou v kosmetické péči. 

Tato detoxikační plátýnková maska má gelovou strukturu, která se vám přicucne na obličej a předá mu tolik látek, že pleť potom v podstatě nepoznáte. Já jsem z ní opravdu nadšená. Jen tady doporučuju důkladně dbát na dobu působení, protože když to přetáhnete, bude se vám pak blbě sundávat, protože zaschne na obličeji. Každopádně pokud byste měli vyzkoušet jednu jedinou z celýho článku, sáhněte po této. 
Díky dlouhodobé spolupráci s Vichy jsem se dostala i k této masce z řady Minéral 89 a jako dlouhodobej uživatel všech produktů od téhle Vichy řady, i s ní jsem moc spokojená a pravidelně si ji dopřávám. 
 

Většinou preferuju ty plátýnkové masky, protože ty klasické mě nebaví smývat (lenost hodně vysokýho levelu, uvědomuju si to :D), ale mám 3 favority i mezi těmi klasickými, takže mrkněte i na ně. Jednou mi byla jako absolutní zázrak na citlivou pleť se sklonem k pupínkům doporučena tato čistící maska. Je z porfolia francouzský přírodní značky Caudalie, redukuje póry, zbavuje nečistot, odumřelých buněk a má krásnou bylinkovou vůni. Díky dvojímu obsahu jílu je vhodná pro mastnou problémovou pleť, kterou prokazatelně čistí a zmatňuje.
Smooth sugar scruby mám v šuplíku už několikátej rok (ne tohle balení samozřejmě :D), objevila jsem je asi tři roky zpět díky spolupráci s L'Oréal Paris a ten kakaovej jsem si oblíbila tak, že ho kupuju dodnes. 
SuperMud od Glamglow jsem naopak vyzkoušela na základě doporučení jiný blogerky. Kvůli vyšší ceně jsem si pořídila jen tohle menší balení, ale musím uznat, že chápu, proč je nejprodávanějším výrobkem týhle značky. Obsahuje aktivní uhlí, mix šesti kysel a kaolinu, což je kombinace, která evidentně s pletí kouzlí. Pleť při jejím použití lehce štípe, což však není na škodu, jak je všude zmiňováno a není teda třeba se toho lekat. Výsledky jsou navíc viditelný ihned. 


No a tuhle večerní Hydra Bomb masku beru vždycky rovnou po více kusech, protože patří do mojí pravidelný večerní rutiny, kdy si s ní sednu k seriálu než jdu spát. 

O pleť bychom se měli starat poctivě celej rok, ale zima je speciální zátěží, změny teplot pokožce rozhodně dobře nedělaj a do toho už několik měsíců nosíme roušky, což se podepisuje na každým z nás. Tak se trošku rozmazlujte a vyzkoušejte některý z masek. Většina je velmi cenově dostupná a vaše pleť vám za to poděkuje, to vám slibuju. 

Add your comment

  1. Niekedy si myslím, že by si bola moja fajn kamoška. Nie preto, že máš všetky tie super veci, ale preto, že pri tom všetkom čo dávaš von sa cítim podobne.
    Nikol

    OdpovědětVymazat
  2. Domčo.. zajímalo by mě, zda sleduješ kauzu Notino na instagramu Denči Sládkové a jestli ano, tak jak se k tomu stavíš. Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sleduju, Denisu znám i osobně a nemám s ní žádnej problém, jen nesouhlasím s tím bojem, co vede. Respektive nejsem na její straně, protože s Notinem spolupracuju několik let a mám od nich úplně všechnu kosmetiku a všechny voňavky, co mám a nikdy, ani jednou jedinkrát jsem neměla jedinej problém s čímkoliv. To samý platí pro moje široký okolí - mamka, babička, všechny kamarádky - vždycky bylo všechno tak, jak bejt mělo. Věřím, že takovej gigant jako je Notino, si nemůže dovolit prodávat fake produkty nebo mít jakýkoliv shady praktiky, protože musej procházet kontrolama a nemyslím si, že by jim něco z toho, co Denisa sdílí mohlo procházet. Ale je samozřejmě na každým, jak se k tomu postaví a jakej si udělá názor, tohle je můj postoj k celý situaci a vychází čistě z mojí dlouholetý zkušenosti.

      Vymazat
    2. Díky za odpověď. Rozumím, že máš třeba roky dobrou zkušenost a proto Notino hájíš, to je v pořádku. Na druhou stranu, asi musíš uznat, že Denisa si to nevymýšlí a lidi jí svoje story asi taky neposílají jen tak vymyšlené. Takže jo, Notino je gigant, ale všechny praktiky v pořádku rozhodně nemá.

      Vymazat
  3. A co tvůj postoj ke kauze Notino?

    OdpovědětVymazat
  4. Jarní lockdown mě postrčil k zaměření pozornosti na pleťovou kosmetiku, narazila jsem na Havlíkovu přírodní apotéku, začala jsem právě základními maskami. Sledovala jsem je na IG, hlavně streamy jejich školitelky Jessiky. Zrovna tehdy nějak nově vyšla řada 77 doplňkových pleťových masek, což ve mě probudilo něco, co jsem nezažila od dob, kdy jsem na prvním stupni ZŠ sbírala fotky Spice Girls :-D (aneb potřebuju nutně všechny, že jo, no reálně jsem tak na desetině aktuálně) Postupně jsem si poskládala produkty přesně pro mojí pleť a vytvořila rituály, který mě hrozně baví, i když samozřejmě ne vždycky na to vyjde čas. Teď při druhé vlně jsem naprosto propadla i jejich vlasové kosmetice a jsem fakt nadšená, úplně předčila moje očekávání. Dřív jsem se těšila z práce domů třeba na novej díl seriálu, dobrou večeři, skleničku vína, teď se nemůžu dočkat, jakou masku si napatlám. Kéž bych se někdy takhle nadchla pro nějaký sport, to bude muset přijít ještě hodně lockdownů (bože, prosím, už ne!). LUCA

    OdpovědětVymazat
  5. Já masky začínám používat až teď "na stará kolena" a zvykám si pomalu :).

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem od první karantény začala používat The Ordinary. To je moje nejoblíbenější pečující kosmetika. A ještě jsem přidala nějaké krémy Ziaja a nedávno koupila pár novinek od The Inkey List. The Ordinary asi nikdy nevyměnim, protože mi to brutálně sedlo 😍.

    A ačkoliv v detox nevěřím, tak se mi líbí ta detoxikační maska. Ale 150 Kč za jednu masku je fakt hodně. Ale ta Missha vypadá taky dost dobře a pade bych klidně obětovala 😁. Nejlepší by bylo, kdyby tyhle emulze dělali rovnou v tubě, to mi přijde praktičtější.

    PŘES 30 TIPŮ NA NETRADIČNÍ DÁRKY, KTERÉ VÁS MOŽNÁ NENAPADLY 🎁 | VÁNOCE | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤