What are you looking for?
sobota 26. prosince 2020

TAK TROCHU JINÝ VÁNOCE

Jen málo lidí bylo v tak vánoční náladě jako já už zhruba od poloviny listopadu. Postupně jsem po celým bytě rozvěsila světýlka, místo černejch outfitů nosila bílo červený a cokoliv mělo přívlastek "vánoční" jsem nutně potřebovala. Vánoční posezení s holkama, vánoční místa v Praze, perníčkový latté, vánoční focení, vánoční kampaně, vánoční kytky, vánoční recepty, pečení perníčků... you name it. Všechno jsem zvládla. Protože po tomhle roce, kterej zkazil většinu plánů, byly Vánoce takovýto světlý místo, který jsem si odmítla nechat zkazit. Místo vánočních večírků v barech jsme měli jeden za druhým na bytech a covidu jsme šikovně uskakovali. 

Občas na mě někdo koulel očima, že to trochu přeháním, ale... nepřeháněla jsem. I díky tomu, jak to nakonec (ne)dopadlo, jsem moc ráda, že jsem si vánoční nálady užívala tak dlouho. Dva dny před Štědrým dnem jsem šla na testy, abych měla jistotu, že doma nikoho neohrozím a byla jsem v pohodě. Bohužel se totéž nedalo říct o zbytku rodiny a jeden coviďák se nám v našem nejuzším kruhu objevil a protože jsem byla jediná, kdo ještě kvůli posledním dárkům čekal v Praze, zasekla jsem se tady jako jediná z rodiny a musela si na Vánoce vymyslet náhradní plán. Den před Štědrým dnem. O tom, jak mi z toho bylo smutno a jak naštvaná jsem byla na celej svět, vám asi nemusím moc dlouze vyprávět. 

Naštěstí mám ale kolem sebe skvělý lidi, kterým se povedlo mě vytáhnout z vánoční depky, ať už jejich fyzickou přítomností a společným programem (spousta cukroví a Láska Nebeská included) nebo mnoha telefonníma hovorama a kontrolníma zprávama. Nakonec mě k sobě vzala babička, s našima jsme si několikrát facetimovali, pofňukali si vzájemně, jak je ten svět nespravedlivej a počítali, kdy se teda budeme moct vidět. Štědrej den jsem si nakonec moc užila, sice ne s celou rodinou jak jsem si přála, ale s lidma, který mám taky nejradši na světě. 

A díky všem následujícím fotkám chci připomenout těm z vás, co jsou na tom třeba podobně a jejich Vánoce byly taky ovlivněný tím neřádem, že to není jen o tom jednom dni. Je to o atmosféře trvající několik týdnů, o gestech, o magii, kterou cejtíte ze všech stran, když se tomu otevřete, o spoustě vánočních filmů, kilech spořádanýho cukroví, hádkách o tom, jestli do salátu patří hrášek a taky o vánočních zázracích. 

Je to magickej čas a je potřeba na něm vidět to dobrý, ať se děje, co se děje. A víte, jak to je v Lásce Nebeský - o Vánocích se říká pravda. Takže pokud máte něco hezkýho na srdci, řekněte to svým blízkým. Slovy nebo promyšleným gestem. Však vy sami víte nejlíp.

Užijte si zbytek roku a děkuju - děkuju, že tu se mnou jste. ❤

* outfit by s.Oliver

Add your comment

  1. Ahoj Domi, jak já ti rozumím.

    Bohužel jsme se s přítelem zjistili, že jsme pozitivní 3 dny před Štědrým dnem, měli jsme tolik plánu s naší rodinou, kam pojedeme, všechny uvidíme, jak si vynahradime celý ten rok, co jsme se tak málo vidali.

    Nakonec jsem si myslela, že to dopadlo nejhůře, jak mohlo. Ale opak byl pravdou. S milujícím přítelem jsme spolu doma, štědrý den jsme si parádně užili, dokud jsme měli oba chuť a čich.

    Teď se těšíme, že se po Novém roce uvidíme i s celým zbytkem rodiny a já nemůžu být vdecnejsi za mého skvělého přítele, který mi vždy dokáže zvednout náladu ❤

    Věřím, že si to také s rodinou vynahradis, jak to jen půjde a užiješ si s nimi každý moment 🥰

    Měj se moc krásně, Domi. Plno pozitivní energie, nejhezčích Vánoc, co můžeš mít, užij si posledních pár dní tohohle roku s babičkou a svými přáteli, toho klidu, dokud máš možnost si odpočinout od práce a všech povinností a šťastný nový rok! 🥳🎄😊

    OdpovědětVymazat
  2. Dominiko, Vánoce bez nejblížší rodiny - to ti to nevyšlo dobře. Je fajn, že to babička a kamarádi zachránili a užila sis je.
    Ale neodpustím si moralitu (ostatně totéž jsem říkala i synovi ;-)). Večírky v bytech... - to se snad teda ani ty hospody nemuseli zavírat... Vím - měli jste kliku, ale prostě ve chvíli, kdy se zavírá kde co, mi to přijde trochu zvláštní (asi stejně jako vyrazit do nacpaného NC).
    Užij si volno i vstup do dalšího roku. Třeba bude míň divný než ten letošní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, chápu, o tohle jsem si v podstatě řekla. Napsala jsme to ale asi špatně. Scházíme se s naší úzkou skupinkou, prostě partička přátel, abychom to měli pod kontrolou, nechodíme po velkých akcích plných lidí. V tom je rozdíl oproti těm hospodám, člověk přijde do styku stále se stejnými lidmi a nemusí sdílet žádné společné prostory s cizími. Sami doma už bychom to psychicky nezvládali, takže tohle pro nás bylo v rámci předvánočního času nejlepší řešení a před cestou domů jsme samozřejmě absolvovali testy, abychom nikoho neohrozili.

      Taky přeju krásný start roku, který snad bude lepší než minulý - laťku moc vysoko nemá, tak snad to bude ok. :)))

      Vymazat
  3. Achjo ❤Určitě si to pak ale krásně vynahradíte a věřím, že ten další rok už bude lepší. Musí!

    Nás doma covid otravuje taky. ZASE :D Plány na svátky sice byly úplně jiný, už toho mám taky plný zuby, ale na všem špatným je něco dobrýho. V tomhle případ třeba hodně času na všechny díly How to get away with Murder :D (tip od Domči, děkuju!)

    OdpovědětVymazat
  4. Být z týmu Petra Ludwiga a vypisovat, jak jste dělali party v bytech, to mi přijde docela odvážné :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala v komentáří výše, napsala jsem to asi špatně, nešlo o žádný velký párty (to snad ani na bytech nejde, ne?), ale o sešlosti naši úzký skupinky přátel a brali jsme to maximálně zodpovědně. Prostě jsme chtěli trávit společnej čas a před odjezdem k rodičům jsme byli na testech, abychom nikoho neohrozili. O Petrovi navíc nikde nepadlo ani slovo, pokud vím. :)

      Vymazat
  5. I tak krásné Vánoce jsi měla, jen škoda, že ne úplně s rodinou, ale hold člověk někdy nenadělá. Také jsme se s těmi nejbližšími přáteli vídali a naštěstí také bez covidu. :) Takže ty tvoje "párty" chápu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤