What are you looking for?
čtvrtek 11. března 2021

ÚNOR V OBRÁZCÍCH


Únor byl skvělej. Uvědomila jsem si, že mi ten uplynulej koronovej rok dal vlastně strašně moc a že to všechno zlý bylo přece jen k něčemu dobrý. Naučili jsme se fungovat s tím, co máme a neřešit pořád, kdy už bude "všechno jak dřív", protože už stejně nevíme, co to znamená. Únor byl ještě ve znamení "volnějšího" režimu - vtipný, jak se ty hranice posouvaj - a mohli jsme se vídat a jezdit na výlety. A tak jsme to dělali, opět jen v úzcích kruzích, ale díky tomu taky v psychický pohodě. Tak se pojďme podívat na pár milejch momentů zaznamenanejch na fotkách. 


Homeoffice na návštěvách znamenal vždycky fajn kombinaci práce, dobrýho jídla, pití a taky třeba filmovýho večera. Vždy tématicky k tomu, co jsme zrovna rozebíraly. Třeba akciovej trh. :D
V kanclu jsme řešili vlastně obdobný věci a... občas k tomu byl potřeba drink. 
Výlet po dlouhý době a zas na dlouhou dobu naposled. Užito rozhodně na maximum. 
Procházky absolutně zmrzlou Prahou měly něco do sebe, přestože vám umrzaly ruce i v rukavicích.
Několikrát jsem viděla tohohle mýho oblíbenýho bobíčka. ❤

Homeofficy jsem vyladila téměř do dokonalosti.
Tradiční teplé drinky na zahřátí ve Fermé, našem vinohradským go-to baru. 
Nejkrémovější míchaný vajíčka jsou teď na mým jídelníčku pravidelně a obecně si v kuchyni tancuju mnohem častějc a nadšenějc než kdy dřív.
No a občas si prostě objednáme nějakou šílenost jako třeba tři český jídla najednou a jíme je celej den. No proč ne, že jo. Člověk si to musí udělat hezký a tohle je jeden z osvědčenejch způsobů.
Dva nepříliš spokojení zmrzlí jedinci na procházce, ale nějakým způsobem jedna z mých nejoblíbenějších fotek za poslední dobu. :D Vystihuje totiž všechno. 
Domácí miso, protože jestli je něco moje totální závislost, je to právě miso.
Zpátky do formy. Nejvyšší čas po těch týdnech pocovidovýho nabírání sil. 
❤ Tohle snad ani nemusim komentovat.
Lehký oteplení = créme de la créme. Každej rok. 
Daleko za hranicema pražskýho okresu. Jo, to byly časy. :D
Losos na kari in the making.
A jeden spokojenouš.
Kdykoliv mám něco v centru, plánuju si cestu kolem Muzea, nikdy mě nepřestane fascinovat a vždycky jsem z tý budovy uplně okouzlená.
A ano, taky je to nejfotogeničtější lokace.
Další z úspěšných kuchyňských experimentů. Tiramisu.
Tohle? ❤
No a TOHLE? Můj kavárenskej objev, Prokop Croissants, moje cheat meal každej tejden. 
Barevný radosti na zlepšování nálady při dlouhejch dnech v kanclu.
O jedno z krásných slunečný odpolední na balkoně s čajem a knížkou.
Další z firemních večeří s kolegama u mě doma.
Uznávám, že tohle je jedna z nejlepších večírkovejch her, jaký jsem kdy hrála.
Volnej teplej den = Jiřák & Fermé drinky.
Poslední bytová party. 
Poslední únorovej víkend jsem plánovala strávit celej doma, nicméně informace o tom, že budu doma povinně několik dalších týdnů, mi to trošku přehodila a i přes chladný počasí a únavu jsem se probrala a skočila s kamarádkou ještě na poslední brunch - v Etapě měli zrovna buchtičky se šodó a panebože, skvělý, naprosto.
Rozmrzávala jsem pak sice hodinovou vanou, ale stálo to za to. Ten brunch i ta vana.
No a pak jsem během dvou večerů (nocí) zkoukla Behind her eyes na Netflixu a doteď se mi z toho teda blbě usíná. Takový psycho, co by mě tak strašně vyšokovalo poslední epizodou, to jsem neviděla.
Wellness odpoledne a testování novinek z Notina jsem do víkendovýho plánu zakomponovala taky.
A na Jiřáku (chodim i někam jinam? spíš ne) jsem objevila nejlepší batátový hranolky a teplou levandulovou limonádu v Happy Bean Bistru. Už je jaro? Teplo? Už tam na ně zas můžu? Ten poslední únorovej týden byl fakt nádhernej a dodal mi energii snad na celej březen. To je totiž obvykle můj nejblíbenější měsíc, protože začíná bejt teplejc, všechno ožívá a hlavně má spousta lidí okolo mě narozeniny (včetně mě) a narozeniny já ráda, jak asi víte, oslavy bych nejradši dělala pro všechny svý kámoše. Bohužel tenhle březen je zase uplně jinej a nic moc se dít nemůže, čímž značně trpím.

Ale jak říkám, naučila jsem se to brát jak to je a nějak to prostě zvládneme. Posílám pusu a těším se zas brzo. Slibuju, že už se s těma článkama opravdu polepším, mám jich v plánu několik, včetně téměř dopsaných střihů. 

Add your comment

  1. Ráda čtu, žes měla prima únor. Já mám pocit, že žiju jen v home-office. Zbytky dnů jsou nějaký krátký. Ale taky jsme zvládli výlet do lesa, kde byl sníh a jinak nikdo, já sama vycházku na nasněženou Chodovskou tvrz a udělali jsme si doma vídeňský večer (vídeňský telecí řízek s vídeňským salátem a sacher se šlehačkou), na který jsme pozvali syna s přítelkyní a mojí mámu (už konečně oočkovanou, takže setkání už nejsou riziková).
    Tak uvidíme, co nám přinese březen (ale přiznám se, že nečekám, že by to bylo rozvolnění)

    OdpovědětVymazat
  2. Další článek na blog bude o filofaxu:) protože Smluvní podmínky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A i kdyby, tak co přesně máš za problém? Filofax je nicméně čistě Instagramová spolupráce. :)

      Vymazat
  3. Ahoj Domčo, zase super článek, jak já Prahu nerada, tak ty mi vždycky dáváš pocit, že se v ní šíleně pletu. Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak to mám radost. Praha je skvělá, každej si tady najde to svý podle mě. ❤

      Vymazat
  4. Ahoj, chtěla bych se zeptat na tvé prodloužené vlasy. Na některých fotkách to vypadá, jako by si měla na hlavě malé "plešky", souvisí to nějak s prodloužením vlasů? O prodloužení také dlouho přemýšlím, tak bych ráda věděla jestli je to něco, čeho bych se mohla obávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, teď jsem si toho na těch fotkách všimla, nejsou to "plešky", je to jen tím kontrastem a editem, kterej přidávám, na neupravených fotkách to není. Mám okolo obličeje jemný baby vlásky a když to stáhnu nahoru, tak to občas takhle vypadá na fotkách, ale v reálu ne. Navíc v týhle části vlasů jsem nikdy prodlužko neměla, vždy ho mám jen na zadní polovině hlavy, aby mi to nepřekáželo, když si vlasy přehazuju nebo různě češu. Takže to se nemusíš bát a já si dávám pozor na úpravu fotek, protože tohle fakt vypadá dost šíleně a nechápu, že jsem si toho nevšimla. :D

      Vymazat
  5. Tyto tvé články miluji. Já měla únor dost obdobný, i když hodně cestovatelský. Myslím si, že jídlo dokáže tyto hrozné časy zavřené dost zpříjemnit a to ať už doma dělané s láskou, či kvůli zabavení a nebo objednané :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotečky jako vždy. Na další články se těším 😍🥰

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤