What are you looking for?
pátek 30. dubna 2021

DUBEN V OBRÁZCÍCH


S přibývajícím množstvím slunečních paprsků úměrně stoupaj i příjemný momenty venku. Na covidovej režim, kdy je všechno zavřený už jsme všichni dávno zvyklí po těch měsících (a věřím, že nejsem jediná, kdo se bojí, jaký peklo se v Praze rozpoutá, až se všechno otevře a lidi budou chtít dohnat to, co zameškali v tomhle útlumovým období) a umíme si užít to, co dělat můžeme. Sedět v parku, opalovat si tváře, teplý kafe vyměnit za ledový, s kapsama plnejma ubrousků ochutnávat novinky z milovanýho pekařství, přesazovat pokojovky, zařizovat si balkóny, chystat chaty na letní sezónu a v kuchyni využívat sezónní ingredience - v dubnu samozřejmě medvědí česnek do všeho. No pojďte se na můj duben v obrázcích podívat detailněji. 


Jedna z nejhezčích narozeninových kytek a jeden z mých nejoblíbenějších outfitovejch kousků - jarní oversized bunda z jarní kolekce s.Oliver. Jsem nadšená z toho odstínu a dlouho jsem na nějakej kousek nedostával tolik pochval. Mají ji kdyžtak i v khaki verzi. 
Tím, že zase chodím do kanclu nebo jsem v režimu přerušovanýho hladovění není úplně obvyklý, že si doma dělám snídaně. Ale když už na to přijde, dělám si je fakt hezký. Avotoasty, vajíčka a na závěr klidně ještě něco sladkýho. Nasytí to na půl dne a pohladí nejen v břichu, ale i na pohled.
Mi-lu-ju balkonový posezení.
Domácí smash burger, kterej chci jíst do konce života. Maso zapečený s cheddarem, cibulka povařená v demi glace a majonéza z pečenýho česneku (+ teď i medvědího samozřejmě). A bulky maj nejlepší na Rohlíku! 
Nejlepší bylinkový máslo ze 3 ingrediencí. 
Italský chutě poprvé.
Podruhé.
A zpátky k vlastním výtvorům. Palačinky s yuzu pasuju na jeden z mých nejlepších sladkých výtvorů.
Dobře, jim i jiný burgery, než ten svůj. 
Na ústřice jsem měla chuť několik týdnů a počkala si na to nejhezčí počasí. Protože jíst je venku na sluníčku je zlepšuje ještě o dalších 100%. 
Office treats.
Office treats trošku jinak. K sledování Likehousu (čistě z profesních důvodů samozřejmě, jednou jsme oddělení sociálních médií, tak musíme mít přehled) jsme potřebovali něco silnějšího než kafe, takže z toho byla mexická večeře - tacos & margarity.
Pokud koukáte na Netflixu na Bold Type, mám pro vás jednu tajnou informaci. Už existuje i 4.série, jen ještě není na Netflixu a musíte si jí stáhnout. Má 16 dílů a je nejlepší. Bold Type pro mě byla celej duben taková comfort show. Kdykoliv jsem se cejtila hůř, pouštěla jsem si tohle a pomáhalo mi to koukat na věci jinak a vážit si žen, který okolo sebe mám. Už aby byla venku i posledí série.
Moje oblíbená momentka z gaming-víkendu. Život s playstationem. 
Ale nebylo to jen o jídle a válení. Chytlo mě domácí cvičení s Pamelou - jo, asi o rok později než všechny ostatní, ale já jsem holt někdy pomalejší. 


Procházky a veselo.
Sezóna espresso tonicu taktéž zahájena.
A dokonce jsem zjistila, že umím brzo vstávat, když je venku sluníčko a čeká mě hezkej den. Což je překvapivý, protože poslední měsíce nevstávám před desátou. Kolikrát spíš až ve 12 a pracuju klidně do noci, protože mi ten režim takhle obvykle vyhovuje víc.
Mezi další highlighty patřilo pár dní v Hradci a pravidelný kafíčka s mamkou.
Pražský kafíčka s Kájou, někdy pár minut mezi prací, někdy od rána až do noci.
Nový zelený úlovky.
Domácí květinářství a tohle světlo.
V neposlední řadě taky nový vůně od značky Atelier Cologne. Na jedné z mých historicky úplně prvních blogerských akcí jsem dostala právě tenhle modrý parfém Cèdre Atlas s vyrytým monogramem a byla jsem z toho úplně vedle. Proto jsem byla nadšená, když jsem brand objevila v Notinu a rozhodla se si vůni znova objednat, zkusit ještě další a zjistit si o značce víc informací, který chci předat i vám, ať víte, až na ni třeba někde narazíte. 

Francouzská značka Atelier Cologne nabízí luxusní parfémy založené na vysoké koncentraci prvotřídních esenciálních olejů, jedná se o unisex vůně a flakony jsou vyrobeny z kvalitního francouzského skla s ručně vyráběnými koženými prvky + se na ně dá právě vyrýt cokoliv podle vašeho přání, což je skvělej dárek. 

Moji favorité jsou Cèdre Atlas, kde se elegantně mísí dřevité a citrusové tóny - hřejivé cedrové dřevo, italský citron a indický papyrus. Tato nevšední kombinace vonných složek dodává parfému lehce orientální nádech. Druhým favoritem je potom Bergamote Solei, kde dohromady skěle hrají citrusové tóny italského bergamotu, aromatický černý pepř ze Srí Lanky a levandule pěstovaná na pobřeží Středozemního moře. Každá vůně je úplně jiná a na každém voní trošku jinak. Já unisex vůně zbožňuju, asi proto, že se víc blíží těm pánským, nic sladkého holčičího na mě nikdy neucítíte. 
A ještě pár rychle cvaknutých outfitů. 

Pokusy o self-therapy při procházce po sídlišti.

A ta nejlepší terapie na světě. ❤️
Kafe. U stolu v kavárně. Unreal
A momentky z hradecký procházky na závěr. Začala jsem mnohem víc chodit sama pěšky. Kdykoliv je hezky a mám čas, jdu prostě radši pěšky. Poslouchám u toho podcasty, písničky nebo prostě jen ruch města a přemýšlím si nad svýma věcma. V Hradci jsem takhle obešla všechny svoje dřív navštěvovaný místa a uvědomila si, jak strašně moc se během pár let změnil můj život, kam jsem se posunula, jaký šrámy na srdci a duši se mi zvládly dávno zahojit a svým způsobem mě to strašně uklidnilo. 

Ne nadarmo se vždycky k našim uchyluju v době, kdy se trošku potřebuju dát dohromady. Ono to prostě funguje.
No a ještě jeden highlight, co nesmím zapomenout zaznamenat. Setkání s budoucí maminou Míšou. 7 měsíců utajila svý rostoucí břicho a já to doteď nechápu. Každopádně miluju, jak se ten život vyvíjí a jak se moji blízcí posouvaj různejma směrama a zářej štěstím. Je krásný to sledovat a zároveň se těšit, kam život zavane mě. 

Add your comment

  1. Na každé druhé fotce kelímek. Nepřemýšlela jste o pořízení nějakého hrnku, který použijete víc než jednou a na půl hodiny? Je to drobnost, ale může mít dopad, zvlášť když jako influencerka půjdete příkladem. Kvůli pandemii neuvěřitelně narostla odpadovost a jsou to hlavně právě kelímky a plastové obaly na jídlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, s tím bych měla něco dělat, díky za připomínku. :)

      Vymazat
  2. Člověk se ani neohlédl a je tu květen. I když dneska dopoledne to vypadalo na začínající podzim ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vídáte se ještě s Alex? Dlouho nebyla na fotkách; možná je jen zase někde v zahraničí?

    OdpovědětVymazat
  4. Super šála na fotce s kufrem. Odkud je prosím?

    OdpovědětVymazat
  5. S tou Míšou je to dobrý :-) Ale proč to tajila i před tebou takovou dobu? Myslela jsem, že jste velké kamarádky.
    Mě se kolegyně v práci ptala, jestli už taky pomalu plánujeme rodinu, a já při tom byla už v 6. měsíci :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme, ale kvůli covidu jsme se dlouho neviděly a jen si psaly, protože nebydlí v Praze. A rozhodla se to prostě říct jen rodině a s kamarádkama to sdílela až teď. Hádám, že každej to nechce křičet do světa hned a chce si to udržet sám pro sebe. A vidíš, ve finále to asi ani nemusí být vidět! :)))

      Vymazat
  6. Nesoushlasim s tim, ze jsme si na "vsechno zavreny kvuli covidu VSICHNI zvykli". Ja jsem si nezvykla a priustavni chovani by nemelo by zvykem

    OdpovědětVymazat
  7. Píšu to stále dokola, mám ráda tyto tvoje články a fotky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Domčo, můžu se prosím zeptat, jak se jmenuje to skvělý bistro/kavárna v Hradci, kam často s vašima chodíš? Dávala jsi sem pár fotek a psala, že jeho návštěvu nikdy nevynecháš, když jsi doma. Do Hradce se chystám v červnu a nějak to na tvém blogu už nemůžu najít :-( Díky moc, Bára

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc za odpověď viz výše. A jinak skvělý fotky, tvůj blog mám moc rada. A to nejsem vůbec typ, co by trávil čas na sociálních mediich a četl blogy. Ale ten tvůj me už dávno zaujal a rada tvoje články čtu už cca 5 let. Tak v tom prosím pokracuj, jsi fakt dobra! Bára

    OdpovědětVymazat
  10. Chybí mi tvoje články. 1x za měsíc vydávat článek...achjo

    OdpovědětVymazat
  11. Veľmi krásne fotky. Najviac sa mi páčia kvetinky, či už tie domáce alebo tie okrasne.

    RESPECT COCO CHANEL

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤