What are you looking for?
pondělí 23. srpna 2021

ČERVENEC V OBRÁZCÍCH


Jsem jediná, komu přijde, že červenec trval tak dvě vteřiny a kdo nechápe, že už se blíží podzim? Rozhodně to není stížnost, užívám si všechno to dění a svět v pohybu. Červenec byl zase plnej krásnejch akcí a srpen není žádnou výjimkou. Tak se na to pojďme podívat.


Letní počasí láká k piknikům a tak jsme se s holkama k jednomu konečně dokopaly. A zjistily zjevné - když hlídáš pejsky (co pejsky, psy!), nechoď na piknik s bílou dekou. Nechoď na piknik s jídlem. Nechoď na piknik. :D Nebo měj pevný nervy - a to my jsme nakonec většinu času měly a pak se odměnily ještě zmrzkou. 

Když nebylo uplně letní počasí, byl to signál začít konečně skládat lego. Už ho mám hotový a bylo to krásně terapeutický. Teď bych zas chtěla puzzle. 
Červenec taky tradičně znamená hodně oslav. A oslavy dost často organizuju já - tahle nebyla výjimkou. Tajný oslavy už mám zmáklý i pro lidi, u kterých není nikdy do poslední chvíle jasný, jestli dorazej a jestli budou mít oslavnou náladu. V Yaltě se to povedlo a podle mě jsme snědli a vypili uplně všechno. 
Dejte mi steak a vždycky se budu tvářit takhle.
Výjimečně za kulturou a rovnou na tuhle magickou Bylo Nebylo výstavu. Už na ni máte čas jen do 29.8., tak jestli jste to doteď oddalovali a nechcete to propásnout - šup šup!
Ano, další ze série "dejte mi steak a budu šťastná"
Další chata, další pejsci, další hezký chvilky.

Další jídelní radosti. 
Lidský radosti. ❤ 

A jídelní i lidský dohromady samozřejmě. 
Vyzkoušela jsem taky novej wakespot kousek od Prahy a doufala, že na něm budu častejc, protože jsem si ho zamilovala na první pohled. Vypadá to ale, že se nejdřív budu muset stát samostatně pojízdnou a jestli mě k tomu nedokope tohle, tak už asi nic.
Dva největší zážitky v červenci byly jasný - degustace s Pavlem Tvarohem v Yaltě a Piknikon
V Yaltě jsme měli možnost ochutnat různé giny v různém neobvyklém skupenství - nic z toho nebylo v tekuté podobě, jak je u ginu obvyklé. Všechno to byly naprostý výbuchy chutí a já to neumím popsat slovy. Zkuste si hlídat, kdy se Pavel Tvaroh někde objeví a vyzkoušejte. Já taky doufám, že ho zase přístě chytnu. 
Yalta a Point, to jsou takový naše domácí místa, kde slavíme všechno, co slavit jde. ❤
Další highlightem pro mě bylo konečně úspěšné prosvětlení vlasů. S tím prodlužkem to není sranda a teď to konečně vypadá podle mých představ. Děkuju salonu Bei Capelli.
S Klárkou nám docela ladí pracovní doba - respektive nám ladí ta nepracovní, takže zvládáme vychytat naše oblíbený místa uplně prázdný a cpát se v době, kdy ostatní obvykle nejedí. A je to děsně fajn.
Nejlepší zkušeností v červenci byl kurz vaření s Romanem Vaňkem, kterej jsem dostala od bráchy k Vánocům a je to jednoznačně jeden z nejlepších dárků, jaký jsem kdy dostala. Neskutečně mě to bavilo, dělala jsem si detailní výpisky, sama sobě udělala nejlepší steak a naučila se skvělou houbovou omáčku, kterou jsem teď zkoušela i doma a byla stejně geniální jako na kurzu. 

Dost originální akcí byl VIP set od Lost Frequencies v Mánesu. S holkama jsem tam v našich společensky laděných outfitech skákaly jak o život a pak jsme ještě vtipně přejížděly do Ledáren na koncert Paulieho Garanda, kam se v podstatě hodilo naprosto cokoliv jen ne to, co jsme měly na sobě. 
Polovinu měsíce jsem hlídala pejsky a bylo to strašně skvělý. Jsem díky nim pokaždý mnohem vyklidněnější a taky mnohem víc doma - logicky. 
A taky víc venku na procházkách.
A na balkoně. Ještě víc než obvykle, takže vlastně téměř nonstop.
Žádný vyhlášený plněný knedlíky jsem zatím v restauraci nestihla, zato ty domácí - ty jo. ❤


Moc hezkou akcí byla glorchestra, která má ještě několik dalších zastávek, tak doporučuju nezmeškat. Kombinace živýho orchestru s moderní hudbou různých žánrů je super zajímavá, navíc na báječnejch lokacích, kterým jde i celé vstupné. 

No a dostáváme se k Piknikonu. Konceptu piknikových večerů na úrovni fine-diningu. Zážitek, který vám zůstane v paměti dlouho. Dále ukázka fotek, ať si umíte představit tu atmosféru. Pokrmy si společně dotváříte, takže je to velmi originální rande nebo prostě skvělej večer s přáteli, jak jsme si to udělali my v naší na poslední chvíli poskládaný partě, která si skvěle sedla a pokračovala po pikniku i dál do centra. 
Další piknik se bude konat v Botanické zahradě po zavíračce a hádám, že to bude opět naprosto magický, tak rozmýšlejte, jestli nemáte co oslavit nebo jestli si nechcete jen tak udělat radost a zážitek.
S Vnitroblockem se loučilo moje oblíbené Saltys, tak jsem ještě stihla dorazit na poslední brunch.
A pak na několika hodinovou procházku Stromovkou s několika pejskama. ❤
Zakončenou ochutnávkou humra a pejskama tak ospalejma, že usínali vsedě. 
Na závěr tu už tradičně máme outfitové okénko.
A úplným závěrem ještě tenhle roztomilouš

Doufám, že se máte fajn a že si to rychle plynoucí léto užíváte plnými doušky, ať máte na co vzpomínat. A nemyslím jen ty velký zážitky. Ty malý občas znamenaj mnohem víc. 

Add your comment

  1. Obdivuji fotky jídla. Já jsem hladovec, takže se nejdřív chápu příboru a až pak si vzpomenu na focení. Takže pokud mám fotky jídla, tak jsou talíře neesteticky rozhrabané :).
    Prima zbytek srpna

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤