What are you looking for?
pátek 6. srpna 2021

ONION SMASH BURGER

 

Nepovažuju se za žádnýho extra kuchaře, naopak, kolikrát dokážu zkazit i nezkazitelný, ale na druhou stranu poctivě nasávám všechny informace, který se ke mně dostávaj ze všech stran. Ať už z domácího společnýho vaření, kdy koukám pod ruce šikovnějším jedincům, z netflixových dokumentů, youtube videí, z kuchařek nebo z nových chutí v restauracích. 

A proto existujou jídla, který mám vyladěný k dokonalosti. Jedním je třeba právě tenhle burger. Nepřeháním ani o kousek, když řeknu, že každej, komu jsem ho udělala (a těch lidí už bylo dost, ne třeba dva), prohlásili, že je to nejlepší burger, co kdy jedli. A všichni chtěli recept. A spousta z vás v reakcích na jakýkoliv burgrový stories taky, takže nastal čas vaření nafotit a nasdílet to pro vás, ať si pochutnáte. 

Není to úplná klasika, ale není to ani nic ultra komplikovanýho, přesto to nějakej čas zabere (počítejte klidně hoďku) a nedoporučuju se to snažit nějak urychlit nebo ochudit, protože ten zážitek pak nebude takovej. 

POTŘEBUJETE:

- kvalitní hovězí maso na burgery - nejlepší mám ozkoušený z Naše maso 
- kvalitní bulku, která se při jídle nerozpadne - ruku do ohně dám za ty, co si pečou v Rohlíku (tyto)
- majonéza - buď si udělejte domácí nebo sáhněte po nějaký s vyšším procentem žloutku, ať to stojí za to (např. značka Spak)
- palička česneku
- 1 velká cibule na 1 burger
- demi glace (např. Konečně vývar) - ne nadarmo je popisováno jako tajná přísada šéfkuchařů
- plátkový cheddar

POSTUP:

1) Začněte majonézou. Nejdřív si v troubě upečte česnek - odkrojte horní část, sundejte ten úplně vrchní obal a nechte půl hodiny péct. Kontrolujte průběžně. To, že je hotový poznáte podle toho, že začne vnitřek vylézat ven. Počkejte až aspoň trochu vychladne a vymačkejte do připravené majo. Pořádně promíchejte!

2) Cibuli nakrájejte a nechte na másle zhnědnout - pomalu, potrvá to minimálně půl hodiny. Jakmile bude podle vašich představ, stáhněte teplotu plotny na minimum a přidejte pár lžic demi glace, aby v něm cibulka plavala. Nechce chvíli jemně problublávat a pak jen udržujte teplé než uděláte maso. Osolte.

3) Bulky rozkrojte a obě půlky namažte máslem. Potom je hoďte na pánev na střední stupeň a nechte opéct. Nepřekračujte žádnej krok, ale tenhle se vám může zdát zbytečnej, takže zdůrazňuju - opečte je na másle, je to nejlepší. A od tý doby už takhle budete opejkat všechno pečivo, toustovač už nikdy nebude ono. 

4) Maso odleželé do pokojové teploty opepřete a osolte. Hoďte burger na rozpálenou pánev s trochou oleje a rozmačkejte maso na placku - mačkejte co nejrychleji a mějte puštěný odtah, může to kouřit. Jakmile se maso po krajích zatáhne, otočte placku a na ni hoďte plátek cheddaru. Když lehce roztaje, přeložte placku napůl a navrch hoďte další kousek cheddaru. Dojít to pak nechte jen na prkýnku, ať maso neuděláte moc. 

5) Spodní část housky namažte česnekovou majonézou, to potřete cibulkou povařenou v demi glace, na to hoďte maso s cheddarem, přiklopte bulkou a zakousněte se do nejlepšího burgeru, co jste kdy měli. 

Všude to poteče. Ale stojí to za to, slibuju. 
A nezapomeňte mi pak dát vědět, jaký to bylo a koho jste tím dostali do kolen!

Add your comment

  1. Vypadá to pěkně, i když já se přiznám, že jsem burgerům nikdy nepřišla úplně na chuť kvůli tomu, jak blbě se jí (přesně to "poteče to všude" nesnáším :D). A jsem ráda, že jsi zas přidala článek s tématem, co už tu docela dlouho nebylo (myslím recept, ne jídla z restaurací).

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, nádhera, nádhera! Akurát by som to mäso vymenila za vegetariánsku možnosť :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluji burgery a tenle vypadá naprosto luxusně, teď mají i za super ceny masa, možná zkusím nějaký vytvořit.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤