What are you looking for?
pondělí 13. června 2022

PRACOVNÍ MÍSTO A KNIHOVNA

 

Jednou z mých (a podle čtenosti i vašich) nejoblíbenějších kategorií tady na blogu, je o bydlení. Vlastně se nedivím, když jsem si totiž teď přečetla ten uplně první článek a připomněla si, jak šílený to celý kupování bytu a načasovaní jednotlivejch plateb a prací na hodiny bylo, nechápu, jak je možný, že to vyšlo a že je to teď jenom úsměvná vzpomínka. 

No to jen tak na úvod. Dnes totiž do týhle kategorie přidávám novej článek a to konkrétně o svým pracovním místě, který jsem si doma vytvořila. Původně jsem si dala pracovní stůl do ložnice (druhou ložnici má totiž zatím brácha a až se odstěhuje, uvidíme, jak se bude využití místností měnit), koupila si tam externí monitor a pracovalo se mi tam dobře. Jenže pak přišel covid, já tam seděla každej den spoustu hodin a měla jsem nervy z toho, že nikam jinam nemůžu a tak jsem si tím to pracovní místo zkazila, že tam od tý doby sedím minimálně a "přenosnej" pracovní koutek jsem si udělala na jídelním stole s výhledem na knihovnu, obývák a balkon. Tam stejně sedím nejradši. 


Svoje pracovní místo potřebuju mít čistý, uklizený a příjemně vyvoněný. To znamená buď zapálenou svíčku anebo aspoň otevřenou nějakou co voní i sama o sobě bez zapálení. Momentálně je to svíčka od Radu Crystal (stejně jako váza). 

Na stole mi dlouhou dobu stály opřený puzzle, což můžete znát ze starších fotek. Protože ale čas od času potřebuju nějakou obměnu míst, kde trávím hodně času, brouzdám pravidelně po portálech jako je Favi.cz, kde spolehlivě narazím na nějaký doplněk, který nutně potřebuju a pak si užívám tu lehkou změnu. Naposledy jsem takhle objevila nástěnku, která puzzle okamžitě nahradila a dodala mému koutku osobitější ráz. Vytiskla jsem si na ni svoje oblíbený fotky na polaroid, abych měla na očích svoje nejmilovanější lidi a přidala pár vzpomínek z poslední doby. Huláka z Harry Potter studia, leták z muzea Sherlocka Holmese a vstupenku na Imagine Dragons. A až seženu víc kolíčků, doplním i další, který mám zatím jen ve vzpomínkový krabici - a neříkejte mi, že žádnou nemáte, každej ji má.
V rámci pracovního tématu se může hodit i doporučení na kvalitní obal na notebook od české značky Belany. Jde o ručně šitý kousek z kvalitní kožensky, korkové látky a 100% bavlny. Vypadá skvěle, skvěle drží a skvěle taky notebook chrání. K němu jsem si pořídila i obal na kabely, o kterém jsem předem netušila, jak moc se hodí a o kolik lehčí je život, když nemáte kabely volně rozmotané v tašce. 

Na co se taky pravidelně někdo ptá je nálepka na macbook. Tu mám z Uniqfind už několik let, vypadá skvěle a za celou dobu se ani kousek neodloupnul, což popravdě nechápu, ale velmi oceňuju. 
No a protože za součást pracovního koutku považuju i již zmíněnou knihovnu, pojďme se ve zbytku článku podívat ještě na ni. Vybírala jsem v Ikee jako ostatně většinu základního vybavení mojí domácnosti a nejdřív si pořídila jednu, abych po pár dnech zjistila, že jedna nestačí a dojela si pro druhou. Tágem jsem si dojela pro druhou, protože to bylo levnější než využívat rozvoz, ehm. 
Kromě knih (no nepovídej), v ní mám ještě španělštinu, sbírku Apetitů, deník Tam a Zpět, úkryt dárků a pár kytek na ozdobu. Jednoduše proto, aby vypadala jak se říká pinterestově. Akorát bych teď potřebovala ještě třetí, jelikož se mi přestávají vejít nový tituly. 
Různě po bytě mám pak odložené rozečtené knížky. Pravidelně mám rozečteno něco detektivního, něco hřejivýho a něco vzdělávacího a to nosím s sebou všude - po bytě i po venku. Momentálně to je Nepříliš šťastná rodina a Vše, co vím o lásce. V obýváku pak mám ještě v košíku několik dalších rozečtených, které mě ale buď tolik nechytly a plánuju se k nim vrátit později nebo čekám, až na ně budu mít rozpoložení nebo to jsou třeba takové, které stačí číst po kapitolách, protože nenavazují.
Tolik tedy k pracovnímu koutku a jestli máte nějakou vychytávku na práci doma, o kterou byste se chtěli podělit, budu moc ráda, když ji zmíníte v komentářích. 

Add your comment

  1. Já rozlišuju pracovnu na práci (na to používám bývalý synův dětský pokoj, kde taky žehlím a suším prádlo) a koutek na brouzdání po netu, psaní blogu, mailů... - ten mám v obýváku. V pracovně to nemám vyzdobené vůbec (tam jsou na zdi ještě fotbalové plakáty po mladým), v obýváku mám nad pracovním stolem mapy. Jedinou mou vychytávkou, která stojí za zmínku, je právě to rozdělení práce - zábava do jiných místností (ale chápu, že na to nemá každý prostor).

    OdpovědětVymazat
  2. Místo, kde se člověku dobře pracuje je pro mě také základ. Nad stolem mám nástěnku plnou fotek a pohledů a kolem pokojovky, knihy a dekorace. Měla jsem to ale obráceně - nejprve jsem dlouho pracovala u jídelního stolu a v době lockdownu teprve pořídila pracovní stůl i monitor. Tvůj pracovní prostor vypadá moc útulně a příjemně. :) Malé dřevěné kolíčky na nástěnku jsem také sháněla dlouho a nakonec jsem je objevila v dm.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé a útulné místečko. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤