What are you looking for?
pátek 31. ledna 2020

SKINCARE TROUBLES & UPDATE



Zhruba v listopadu se mi totálně zbláznila pleť. Zašla jsem si poprvé v životě na kosmetiku a bylo to jak zmáčknout nějaký tlačítko, který spustilo věci, co můj obličej předtím neznal. O tom jsem vám psala už před Vánocema, kdy jsem se rozhodla nečekat, až se to spraví samo, ale nasadila jsem na to různý zbraně. Koupila jsem si kvalitnější produkty a Notino mi po konzultaci problému poslalo na vyzkoušení úplnou novinku na trhu - vakuový čistič pleti PMD Beauty Personal Microderm PRO, který bych vám po měsíci testování ráda představila společně s produktama, co teď používám, se stavem mý pleti (bez filtru, ať to je autentický, že jo) a dalšímu bojovýmu plánu. 



Tenhle přístroj funguje na bázi exfoliace, což je odstraňování odumřelých buněk kůže. Pleť se tak čistí a zároveň omlazuje. Odstranění těch odumřelých buněk vede k lepšímu proniknutí kosmetických přípravků do pleti a jejich lepšímu účinku. To jsem ostatně stihla sama vypozorovat. Nejen, že mám po čistění pleť hladkou jako miminko, ale i více vnímám vliv produktů, které používám. Pleť mám čistší, hydratovanější a méně začervenalou. Protože ji mám ale hodně citlivou, jdu na ni opatrně a čistič používám maximálně jednou týdně. Vždycky si z toho ale dělám rituál a hrozně se na to těšim. 

Čistič má několik variant nástavců - podle intenzity jakou požadujete. Princip fungování vám asi nejsem schopná textově vysvětlit, ono totiž i v návodu píšou, že je nutný si pustit instruktážní video, abyste náhodou místo pozitivního efektu nenapáchali nějaký škody. Pouštěla jsem si oficiální video od PMD, který vám sem rovnou vkládám, ať si umíte lépe představit, o co vlastně jde a jestli by to pro vás byl zajímavej produkt.


Já jsem s ním spokojená hlavně proto, že mám teď trauma z chození na kosmetiku a chci mít pod kontrolou, co se mi na pleť dostává a co se s ní děje. A když vím, že mě pravidelně čeká tenhle můj čistící rituál, nemám potřebu si hned každej pupínek mačkat, což jsem předtím dělala pořád. Učím se teda díky tomu pleti věnovat správným způsobem a zároveň neutrácím za ošetření, od kterých nevím, co přesně čekat. A taky lépe vidím, jakej následnej přípravek má na mě dobrej efekt, protože do pleti pronikne mnohem snadněji než dřív. 







Co se produktů týká, mám 4 značky, který mi vyhovujou a který různě točím a sleduju, co mi v jakým období dělá nejlíp. Jednou je Decléor, který jsem objevila rok a půl zpátky a od té doby si některé krémy a séra pořizuju pořád dokola. O rituálech s Decléorem jsem psala i celý článek (klik).



To, co už z ruky (respektive koupelny) rozhodně nedám, jsou produkty Biologique Recherche, které seženete jen v salonech, kde vám s výběrem poradí edukované specialistky, aby jste dostali přesně to, co potřebujete. Já byla zrovna včera v salonu na diagnostice pleti, abych věděla, v jakém stavu ji mám teď a jakým směrem se mám v péči vydat, abych to dotáhla do stavu, po kterém toužím. Ale k tomu se ještě dostanu. Od prosince teda používám světoznámou P50W, která se vťupkává do vyčištěné pokožky. A ta pak pěkně zrudne a chvíli hoří. Napoprvé to člověk vyděsí, ale zvyknete si. Je dobré ji taky trochu ředit - kapat na namočený tamponek. 



Oblíbila jsem si i používání sér. Jak těch od Decléoru, od BR nebo třeba právě tohoto od Lancôme, který jsem si pořídila k Vánocům a už jsem nadně. K němu mám i krém a ten už je pryč uplně - což mě teda celkem zklamalo, protože za tu cenu bych čekala, že produkty vydrží víc jak měsíc. Kromě toho jsem z této řady měla i krém na oční okolí, ale štípal mě, takže jsem ho vyřadila a opět se vrátila k oblíbenému Vichy Minéralu 89



Tady je aktuální stav mé pleti. Vůbec to, že jsem ji dostala do stavu, kdy jsem ochotná ji vyfotit a ne se hned po probuzení matlat korektorem, je pro mě výkon, za kterej si blahopřeju. Je vidět, že tady se péče a investice do kvalitních produktů fakt vyplatí. Člověk se pak cítí mnohem líp a denní make-up mu tak zabere o mnoho míň, než když musí pracně maskovat spoustu pupínků a flíčků. Na dolní fotce mám nanesenej make-up, kterej mi zabral všeho všudy 3 minuty. 





No a ze salonu jsem si po diagnostice odnesla pár nových produktů, které teď do svý rutiny přidám a budu pozorovat, co se stane. Je mi jasný, že by se hodilo i upravit stravu, pitnej (nealko) režim a víc spánku, ale... s tím momentálně nejsem schopná/ochotná nějak výrazně hýbat. Priority, že jo. 

Budu ráda, když se mi v komentářích pochlubíte, jakou skincare rutinu máte vy - jestli teda nějakou máte a nelajdačíte jako já ještě před pár měsíci. 

Add your comment

  1. Skvělý článek. Musím říct, že já teda svojí daily skincare routine miluju a je to fakt jak rituál. Začnu tím, že na tonizovanou pleť dám jako první sérum Mineral 89 - už mám asi třetí balení a tenhle produkt je trochu lifechanger. Pak nanesu denní/noční krém a očním krémem mažu pokožku kolem očí, všechny krémy používám od značky Aesop. Kdo nezná, fakt doporučuju. Občas si na noc dám noční masku nebo po aplikaci krému se natřu ještě makovým nebo makadamiovým olejem.

    Musím říct, že je ale fakt znát, pokud se pleti věnujete a dáváte jí kvalitní přípravky. A čím dříve začnete, tím lépe. Není to žádná ostuda. Samozřejmě, pleť je pak perfektní s dostatkem spánku, vody a nekouření, ale to je zas jiná kapitola.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤