What are you looking for?
neděle 1. května 2016

SMOOTHIE QUEEN

Smoothie. Jedna z nejmodernějších, nejbarevnějších a nechutnějších svačin dnešní doby. Že jste tomu ještě nepropadli? Že nemáte žádnou svoji oblíbenou příchuť? To má jediné vysvětlení - ještě jste nenašli tu vaši dokonalou kombinaci. Tohle hledání chce totiž čas, není to jen, najít to, co omámí vaše chuťový buňky a vy budete mít pocit, že pijete nejlepší drink pod sluncem. Já jsem už ten svůj našla a právě dnes Vám ho představím. A kromě toho mého favorita ještě další dvě možnosti, které se u nás doma často objevují. 
Dlouhou dobu jsem domácí smoothiečka moc nechtěla, byly na mě příliš hutný a chuťově nevýrazný. Ve Ugu jsem sahala spíše po freshích, které se mi zdály více osvěžující a tak jsem i doma preferovala pouhé odšťavňování. Pak jsem ale objevila kombinaci, která mi vzala dech a uvědomila si, že smoothie se přece dá naředit a to nejen vodou nebo další šťávou. Může to být rostlinné mléko, které mám doma vždycky v zásobě kvůli snídaním a které v 99% vyniká skvělou a zajímavou chutí a tak když se na webu Blogerky.cz vyhlásila výzva o smoothie královnu a na výběr byly právě různé příchutě mých nejoblíbenějších Alpro mlék, nebylo co řešit. Snad jen poprosit mamku o pomoc a technické zázemí (děkuji děkuji!). Takže tady jsem, se svými oblíbenými příchutěmi a navíc mléky, z nichž některé jsem ochutnala uplně poprvé.
Pojďme na to, mně už se totiž sbíhaj sliny.

Budu Vás ale ještě chvilku napínat, začneme totiž odzadu a to nejlepší si necháme nakonec.

MRKEV - POMERANČ - GUARANA - NESLAZENÉ MANDLOVÉ MLÉKO

Oranžová varianta, která je asi ze všech nejjednodušší a zároveň nejklasičtější. Mrkev a pomeranč máme doma všichni, tím něčím navíc je potom guarana, využívaná hlavně jako povzbuzovací látka. Výborná varianta je ale i kardamom, který v oranžové kombinaci chutná taky naprosto perfektně. Mléko, které se mi k této kombinaci hodilo nejvíc bylo mandlové a toto neslazené (0.1g cukru na 100ml zatímco slazené 3g/100ml) jsem ještě nikdy neměla, proto jsem ho musela ochutnat nejprve i samotné - vážení, to je něco tak strašně dobrýho! Zvlášť pokud máte opravdu rádi mandlovou chuť - a to víte, že já miluju, mandlový máslo mám doma neustále, mandle uzobávám pravidelně na svačinu a z rostliných mlék u mě vede právě to mandlové.

AVOKÁDO - BANÁN - ŠPENÁT - KAKAOVÉ BOBY - OVESNÉ MLÉKO

Zelený nápoje nejsou pro každého, ale mám dojem, že kdo si je jednou zamiluje, už se jich nevzdá. Mě by třeba nikdy nenapadlo, jak dobrej může bejt ve smoothie právě špenát. Naopak avokádo s banánem jsou jedny z nejklasičtějších smoothie přísad s tím, že avokádo je dokonce superpotravina obsahující neuvěřitelné množství tělu prospěšných tuků, proto je velmi vhodné najít variantu jídla, kam ho budete rádi zařazovat (na opečeném chlebu s lučinou a pokapaný citrónem je taky dokonalý!). Uvnitř smoothie není jeho chuť příliš cítit, nicméně dodá nápoji krásnou jemnou a propojenou strukturu. Mléko jsem vybrala ovesné, které má logicky kaloricky vyšší hodnotu než ostatní rostlinná mléka a volila bych ho tak hlavně na snídaně nebo dopolední svačiny. V této kombinaci doplněné kakaovými boby chutná opravdu na jedničku.

BANÁN - BORŮVKY - CITRON - CHIA SEMÍNKA - LEVANDULE - MANDLOVÉ MLÉKO

A jsme ve finále. Moje nejoblíbenější kombinace, nejvíce osvěžující varianta, nejzajímavější mix chutí. Banánu i citronu postačí půlka a borůvky doporučuju mražené. Mandlové mléko je zde jasná volba, chia semínka přisypeme pro lepší výživové hodnoty a hlavně nezapomeneme na sušenou levanduli. Ta je totiž v tomhle receptu zcela zásadní a pokud Vám levandulová příchuť chutná, garantuju Vám, že z týhle kombinace budete na vrcholu blaha. Docela jsem teda bojovala s jejím sehnáním, až jsem v Karlíně objevila malý obchůdek věnovaný celý právě levanduli - od svíček, přes koupele, vonné ozdoby až po varianty k dochucování jídel. Škoda, že Vám nejde dát všem online ochutnat, protože nedokážu ani slovy popsat, jak tuhle kombinaci miluju. 

Tak co, jaká varianta Vás zaujala nejvíc? 
Jaký je Vaše oblíbený smoothie domácí výroby? 
Kupuje si rostlinná mléka a věděli jste, že to mandlový existuje i neslazený? 
A jste taky na levanduli ujetí tak moc, jako já? 

Mohla se bych se Vás na tohle téma zeptat na dalších milion otázek, protože by mě toho zajímala fakt spousta, ale zůstanem zatím raději jen u tohoto... Snad jen ještě - jak se Vám líbily fotky? Já jsem z nich docela nadšená, to ovoce a cokoliv z něj je prostě neuvěřitelně fotogenický.

Add your comment

  1. Domi fotky jsou úžasné. Taky musím poděkovat za inspiraci, protože i já jsem propadala smoothie. Je to rychlá a výborná sváča :D Už teď se těším na vyzkoušení těchto kombinací :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sponzoruje tě Alpro?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už nevim :D aspoň ty články čtěte...aspoň ty úvody! Máš tam k tomu veškerý info.

      Vymazat
  3. Božínku, já tady utírám slinu :D Fotky? Nádherný? Kombinace? Hodně lákavý :)
    Mléka jsem měla a některé mi chutnalo míň, některé víc, nejvíc kokosové a čokoládové

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to levadulové musím co nejdříve vyzkoušet! Vypadá báječně. A fotky skvělé!(jako vždy:))

    OdpovědětVymazat
  5. Domi, ty mě vždycky něčím dostaneš! Buď to jsou krásné outfity, fotky líčení a nebo právě jídla, které zbožňuji :) Všechny tři smoothie vypadají skvěle! A já si teď pokládám otázku "Jak je možné, že jsem žádné smoothiečko ještě neochutnala? Nechápu to, ale hned dnešní svačinou to napravím, protože tomuhle se prostě odolat vážně nedá <3 Už se těším až ho konečně ochutnám! Nejvíce se mi zamlouvá poslední varianta s borůvkama, levandulí a tím vším ostatním určitě velmi lahodným :) Ale postupně zkusím všechny tři varianty. Alpro si ráda kupuji, jak už mléka tak i jiné potraviny této značky, ale o neslazeném jsem ještě neslyšela, takže pro mě nová a zásadní informace! Musím říct, že s levandulí jsem ještě nikdy nic neměla a budu to muset co nejdříve napravit, když na ní poslední dobou slyším tolik chvály! Fotky máš krásné Domi, moc se mi líbí! To víš, jídlo je fotografické samo o sobě :)) Každý den tvůj blog projíždím tolikrát, že už si to ani nepamatuji, ale čím dál více se zlepšuješ! Tvůj blog čtu od začátků a ten pokrok tam jde sakra hodně vidět :) Přítel na tebe musí být hrdý, že má tak skvělou a šikovnou holku, která umí každého namotivovat a dát mu skvělé rady do života! Jen tak dál Domi! Tvůj blog je pro mě něčím jedinečný a hrozně ráda se tu vracím a sleduji, jestli už je nový článek, když vidím, že je tak mám takovou radost a s chutí se do něj vždy začtu :) Na tvůj blog se budou tvé čtenářky vždy rády vracet! Stejně jako já! Krásný den Domi :) Terka
    :PS: Na jaký objektiv jsi fotila tyto fotky? Nejsem žádný znalec, ale přijdou mi jiné než obvykle, nevím, možná se pletu. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty fotky opravdu nemají chybu! Já smoothie miluju, poslední dobou jsem si oblíbila banán, sójové mléko, nepražené raw kakao bez cukru a mandlové máslo :) Doporučuji! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsou naprosto nádherný profi fotky! Uplně se tady olizuju a mám na to strašnou chuť. Obzvlášť mě zaujala kombinace s levandulí, to musí být hodně zajímavý. Vždyť nedávno vyhrála soutěž i marmeláda s levandulí, takže něco na tý kombinaci bude. Já s rostlinnými mléky nemám moc dobrou zkušenost, ale vím, že to Alpro je nejlepší, bohužel je i dost nákladný:-( Ale všude kde jsou mandle, tak to je moje:-) Taky musím doma začít pravidelně dělat smoothie a pak mrknu znova na tyhle tvoje tipy - díky!

    Jinak na mým blogu je soutěž o smoothie maker, tak ji možná tvoje čtenářky rády využijí;-)

    Krásný den!

    giveaway smoothie maker

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levanduli v necem urcite vyzkousej, je to strasne zajimava a nevsedni chut! :) a s tou cenou u Alpra mas pravdu no, ja se snazim koukat casto v D&Mku po slevach, to jsou pak treba za 45,- a beru si jich vic do zasoby!

      Vymazat
  8. Všechny vypadají hrozně super a určitě je budu muset v nejbližší době zkusit! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. Teď budu asi jediná, která napíše, že v životě smoothie neochutnala. Vždycky jsem je měla zaškatulkované jako přeslazené a moc krémové pítí. Každopádně to poslední vypadá naprosto skvěle :). Až tomu jednou propadnu, určitě si na tvé recepty vzpomenu.
    Další věcí, kterou jsem v životě nezkusila je levandule. Nejsem fanda bylinek a takových věcí, a proto mě představa levandule v jídle trochu děsila. Netuším, jakou může mít v dortech nebo kávách chuť a asi se to těžko popisuje, ale mohla bys to prosím k něčemu přirovnat? :D Vážně si to nedokážu představit.
    Fotky se ti moc povedly. Ještě než jsem došla ke konci článku, říkala jsem si, že ty fotky mají naprosté kouzlo :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, ty jsi roztomilá :D ono to asi k ničemu přirovnat nejde právě, tak jak to voní, tak to i chutná, je to dost nevšední, ale v kombinaci s borůvkama se to skvěle doplňuje a je to osvěžující :) příteli to přijde prostě jako kytka v jídle a nechutná mu to (a ani nevoní samozřejmě) a můj taťka to zhodnotil tak, že má pocit, že pije pěnu do koupele, protože já si dávám do vany právě levandulovej olej :DD takže máš tady můj ženskej pohled a i ten mužskej :D

      Vymazat
  10. Krásny článok. Tie smoothie vyzerajú všetky moc moc dobre, ale prvý a posledný sa mi asi najviac pozdávajú. Chcem ich vyskúšať!

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  11. No to je dokonalost! Já bych si nejradši dala to levandulové :3 A smoothies miluju ♥
    https://lucyfitnesslifestyle.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Ty nám ale děláš chutě. Líbí se mi všechny smoothies, nejvíc asi borůvkový. Nevím, jeslti bych zvládla vypít ten špenát, asi bych udělala jen ovocný smoothie :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  13. Vypada to super, skvela inspirace :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem zatím trendu smoothies nepropadla. Nejsem velký milovník míchání a ovoce nejradějí jím "jen tak", takže asi proto.
    Mandlové mléko jsem měla jen klasické (slazené) a nenadchlo mne (viz recenze u mne na blogu - http://werka13.blog.cz/1511/mandlove-mleko-alpro). Zatím jsem se nedostala k tomu, abych mu na doporučení v komentářích dala šanci do kaše nebo musli...

    OdpovědětVymazat
  15. Jo a zapomněla jsem - ty fotky se mi moc líbí

    OdpovědětVymazat
  16. Tyhle kombinace by mě asi v životě nenapadly, ale věřím tomu, že finální výsledek je výborný. Nejvíc mě zaujala asi ta poslední varianta – díky té levanduli, určitě ale vyzkouším všechny! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak tu variantu s guaranou a mrkví jsem hned vyzkoušela (jen jsem teda neměla mandlové mléko, tak jsem tam dala vodu :D) a bylo to vážně dobrý! :) Skoro jako z Uga, haha. Díky za tip, příště zkusím další.

    OdpovědětVymazat
  18. Všechny tři varianty vypadají nádherně. Mohu se zeptat, jaký používáš "smoothie maker"? A případně jak jsi s ním spokojená, zda rozdrtí vše apod.? :) Díky za odpověď. P.S. Tvůj blog sleduji sice pár měsíců ale musím říct: skvělá (Tvá) proměna - ve všem! :)

    OdpovědětVymazat
  19. No mňam! Všechny vypadají skvěle, určitě si nějaké udělám. A můžu ti doporučit avokádo-banán-mango(nejlíp mražený), je to fakt bomba :) Jinak rostlinná mléka jsem si často kupovala, teď už to omezuji (občas koupím isolu ve výživě), protože se mi nelíbí to složení (a teď nemyslím cukr), takže si daleko levnější, chutnější a bez různých aditiv udělám doma :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ježíš to je tak krásný a ještě ke všemu fotogenický :) Ty jsi vážně obrázková královna :) Hned jak se vrátím domů, musím se poohlédnout po nějakém "smoothie mejkru" :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤