What are you looking for?
sobota 14. května 2016

DAYS IN PICTURES I.


Opět se mi nashromáždila spousta různorodých fotek, ze kterých tak ráda dělám tyhle souhrnné deníčkové články. Posledních pár týdnu pro mě bylo hodně akčních, spoustu jsem toho zažila, zároveň se taky dost stresovala, občas brečela a hodně se smála. Prostě život, řekla bych. A teď Vám to teda rozepíšu trochu podrobnějc :D.


S Kubou jsme si vyrazili na Majáles. Konkrétně teda na jeho denní část, protože jsme se těšili hlavně na ty první kapely (UDG, Atmo, Paulie). Uplně nám to tak vyhovalo, užili jsme si sluníčka, místo alkoholu pili vodu, odolali svodům nezdravých jídel a zašli pak nakonec na super véču do města.

A na kafe <3

Ve FitFoodie jsem už jak doma, není týden, kdy bych tam nešla aspoň jednou, spíš ale víckrát. Naprosto jsem tomu propadla a líbí se mi tam úplně všechno. Milými majiteli a obsluhou počínaje, jednoduchým interiérem (kterej je sice poměrně chladnej, ale je to prostě bistro a ne útulná kavárna), vynikající nabídkou a dokonalejma dezertama konče. Jednou z mých nejoblíbenějších variant jídla je mleté hovězí maso s guacamole a batátový hranolky.

A kuřecí crispy burger v žitný housce. B-O-Ž-Í!

Líbí se mi, jak díky blogu potkávám pořád další a další zajímavý lidi. Třeba právě na týhle beauty akci, přičemž tahle fotka mě fakt baví!

Po sto letech v YamYamu jsem nemohla odolat jarním závitkům. A naštěstí jsem toho nelitovala a nelituju doteď. Z fleku bych si je totiž dala znova. Kdykoliv :D

A jako hlavní jídlo jsem zvolila Its Green. Pálivý jako blázen, ale s hovězím masem naprosto perfektní chuťová kombinace. Navíc jsem si fakt užila i tu rýži, protože já a přílohy k sobě poslední dobou moc nepatříme.

Příprava snídaní mě prostě baví nejvíc a nejradši bych vlastně snídala celej den. Proč to takhle nemůžu fungovat? :D Tohle je zrovna klasická ovesná placka, sojovej jogurt, jahody a borůvkovej ZERO sirup.

Oblíbená sváča - žitnej chleba s avokádem. Další skvělou variantou, kterou jsem zatím nefotila je s plátkama uzenýho lososa a pocitrónovat. Mmmmmmm.

Poslední dva týdny jsem si taky užila super brigádu. Hlídala jsem děti jedný rodině, co žije trvale v zahraničí a do svýho pražskýho bytu jezděj tak jednou do roka na pár dní/týdnů a já jím dělám už třetím rokem chůvičku. Trávím tak celý dny s dvěma super skřítkama, komunikujem anglicky, je to všechno strašně roztomilý a mě to neuvěřitelně baví. Moje outfity na takový dny vypadaly přesně takto. A to dokonce i na prvního máje, kdy jsem s sebou teda měla převlečení na rande, ale usoudila jsem, že by mi byla fakt zima, takže jsem musela zůstat v tepláčkách. No co, na procházku na Letnou taky v pohodě.

A když Letná, tak the Farm a francouzský tousty. A jahodový knedlíky pro Kubu. 

Můj první vyzkoušenej zákusek ve FitFoodie, avokádovo-karobovej dort. Neskutečně sytý a výborný.


Nová nejčastější snídaně - banánový lívance (jeden banán, dvě vajíčka, skořice) potřený 100% kešu máslem a dozdobený ovocem. To jsou ty rána, kdy umírám blahem a miluju svůj jídelníček.

Mandlovo-banánovo-borůvkovo-levandulový smoothie. Oblíbenec všech oblíbenců.

A teď mi zas dochází, že je to pořád samý jídlo :D no ale tak znáte mě, já tohle prostě miluju a užívám si to. Tohle pro změnu z FitFoodie, proteinový lívance, ze kterejch jsem byla tak nadšená, že jsem je dokonce dala rovnou na první místo před batátový hranolky. A to je teda fakt co říct, to mi věřte.

S holkama jsme se potkaly na akci SecondRound, kde toho bylo klasicky spousta k vidění a mě zas pobavilo hlavně to, jak se tam většina lidí přišla jen ukázat, rádoby stylařsky se oblíkli a pak okázale postávali venku. To mě prostě rozesměje vždycky :D

S Eliškou jsme správně tiply, že na místě budou určitě k jídlu nějaký hotdogy a daly si tak předtím právě ty proteinový lívance. No a ten hotdog jsme si aspoň vyfotily, žejo :D

Co jsem ale na akci objevila a jsem za to fakt vděčná, je právě ta Lush vychytávka na tetování, o který jsem Vám psala ve svých oblíbencích v minulém článku.

Další můj hokus-pokus na snídani. Měly to být proteinový palačinky, dopadlo to jako proteinový trhance, ale co už. Je to jen vajíčko a protein a na to rozmixovanej řeckej jogurt s jahodama.

Tuhle fotku tady taky chci, protože ten den v ZOO byl nejvíc parádní.

Další dobrota, už snad ani nemusím psát odkud. Kuřecí maso ve špenátový palačince.

O víkendu jsme s holkama fotily novou kampaň pro Yves Roscher a já se na výsledný fotky moc těším. A tyhle milý balíčky byly super zpestřením. Strom už nám zdobí terasu, holinky si chválí mamka a já jsem u vytržení z 23 různých rtěnek, které jsme taky dostaly.

Opět banánový lívance, kešu máslo a ovoce.

Jablečno-mrkvovo-vločková sváča na jednu z hlídacích směn.

Naprosto dokonalá zmrzlina ze Světozoru, o kterým jsme opravdu netušili, že máme asi 5 minut od baráku a vlastně nějak nevím, jestli je to dobrý zjištění nebo ne - mám totiž obavy, že mě to tam bude táhnou mnohem víc, než je zdrávo. I když... v nabídce jsou teď "super ovocný zmrzliny", který obsahujou 80% ovoce a žádnej přidanej cukr ani tuk, takže vlastně proč ne! Já jsem ochutnala tu malinovou a jakoooo, to jsou fakt jen rozmixovaný maliny, takže přesně něco pro mě. Ale protože bych to nebyla já, abych zkusila jen tu zdravější variantu, dala jsem si ještě ořechovou s kousky slanýho karamelu. Protože slanej karamel je další z mých mnoha jídelních lásek a teda řeknu Vám - pro změnu dokonalost. Nově prý mají na zmrzliny i kelímky, ve kterých zvládnete donést kopečky v pevném stavu i až domů. Já jsem teda domů čekat nevydržela...

Jedna snapchat kvalitka. To jsme takhle byli s Maxem jen dva a strávili asi 4 hodiny na dětským hřišti. Hráli jsme si, povídali si, tulili se a ujídali peanut-butter-jelly-sandwitche (ACHJO!!!!:D).

A když nastal čas konce mojí hlídky nad dětma, rozhodla jsem se jim přivézt dobroty na rozloučenou. Viděli jste někdy hezčí krabičku na dorty s sebou? Já ne :))


Jakej ostříhanej fešák, co? <3

To jsme totiž takhle měli půlvýročí a já jsem už měsíc dopředu vymyslela tajnej program. Půjdem na Žižkovskou věž na drink. Kubovi jsem to odmítala prozradit a on si pak uplně od boku hned na první pokud tipnul správně. Jako chápete to? Z celý Prahy? Místo, na kterým jsem já nikdy nebyla a o kterým jsme se spolu ani nikdy pořádně nebavili?! :D Zůstala jsem konsternovaně hledět, ale nakonec jsem byla ráda, že nemusím hledat cestu. 

A nahoře to bylo fakt nádherný. Rozhodně stojí za návštěvu!

Oblaca jsou na můj vkus až moc fancy - i když to se dalo čekat na takovým místě, že ano. Drinky maj ale výborný. Aspoň z toho svýho z cherry likéru a čokoládových hoblin jsem byla nadšená.

No a hned další den jsme si ještě na rozloučenou před víkendem doma zašli na brunch do Cacaa. Klasikou už tady jsou vajíčka pro Kubu a acai pro mě. A k tomu většinou zkusíme ještě něco dalšího. Tentokrát (za Kubova protočení očí x 10) sladkej banánovej chleba s čokoládou a jogurt s granolou a ovocem. Bylo to geniální a já si proto zítra zkusím udělat svůj domácí banánovej chleba. Nějakej odlehčenější. Ale tu čokoládu stejně nevynechám :D. A klidně ho pak sním sama, hohohooo!

A aby to nevypadalo, že pořád jen žeru, přidávám i včerejší foto z hradeckýho Extrifitu. V Radlicích jsem se nefotila už poměrně dlouho, protože před tréninkem se přece nefotí a po těch, co mám s trenérem, což je většina, ze mě leje tak, že žádná fotka nepřipadá v úvahu. Ale baví mě to neuvěřitelně a nově jsem i začala chodit běhat. S radostí a bez jazyku na vestě. Další věc, kterou nechápu, ale evidentně se moje výkonnost zlepšuje a to je mnohem lepší a příjemnější efekt, než jen pouhý sledování skoro neviditelných změn na těle. Ty teda nějaký taky jsou, ale pořád to má dost daleko do mých ideálů. Přiznejme si ale - ty se stejně nedostavěj nijak zásadně rychle, protože prostě moje clean eating je narušený až moc často. Holt miluju jídlo tak moc, že mi to za nějakej extra přísnej jídelní režim nestojí. Ale snažím se, to jo. Tak mi držte palce, ať mi to jde zas následující týdny trochu líp!



Add your comment

  1. Hezky photo diary, vidim, ze toho do tydne zazijes fakt hodne, super recepty, ty urcite vyzkousim!

    www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ale jsou to teda dva týdny a kousek, tohle bych za tejden všechno fakt nedala :D:)

      Vymazat
  2. you are so beautiful..
    thanks for sharing these amazing pics
    kisses

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou fakt úžasný, jako vždycky! A hlavně to jídlo, bože! A se snídaněma to mám stejně, taky bych je jedla klidně celý den místo toho všeho ostatního, haha! A ta brigáda je fakt super! A jarní závitky jsou taky moje slabost!!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Domčo vypadáš výborně už teď, takže je super, že si užíváš jídlo a přitom ta změna je fakt vidět, kočka!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Týjo vždycky, když sem jednou za čas zavítám (a zasekám se tady na hodinu, žejo), tak si říkám, jak jsi se od minula posunula, že jsi fakt dobrá. A pak zase přijdu za měsíc a ty seš znova úplně někde jinde. Nechápu, jak to děláš, ale je to skvělý! Fandím Ti. <3

    OdpovědětVymazat
  6. Mně ani tak nevadí, když se na akci přijdou lidi pozersky podívat, jako když si fotí hotdogy. Fotit jídlo je samo o sobě dost zvláštní úchylka, ale hot dogy? Jídlo na fakt nízké úrovni nehledě na to, jak načančané to je, to myslíte vážně? Jaký to má smysl vyfotit si párek s rohlíkem?
    A přijde mi velice zajímavé, jak strašně snadno s tebou může tvé okolí manipulovat - minulý přítel měl tetování, aha, tak Dominika hned běží a nechá si dělat tetování. Tento přítel cvičí, aha, Dominika hned běží nakoupit si spalovače a permici do fitka. Možná bys měla v tomto směru zkusit trochu sebereflexe, pro někoho, kdo má bakaláře z psychologie, by to bylo určitě zajímavé. A třeba bys konečně začala být sama sebou a ne stále jen napodobeninou někoho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplně nevím, co ti mám říct na ten první odstavec, já nevidím smysl fotit si cizí párek v rohlíku, ať je sebehezčí, ale přišlo mi vtipný, jak ho fotěj ostatní, tak jsem si je vyfotila :) prostě fotíme rády všechno okolo, nepřijde mi na tom v podstatě nic špatnýho.
      Ohledně tý manipulace - trochu nesmysl. Dvě tetování jsem měla ještě než jsem poznala ex, pak jsem jen přidala na intenzitě, protože jsem díky němu našla tatéra, jehož styl mi prostě sedl na 100% a teď už půlroku hledám nějakého pražskýho, kterej by mi taky sedl, protože chci v tetování pokračovat. Cvičit jsem chtěla začít už v létě, tyhle úvahy se daj případně dohledat v starších článcích, pak mě oslovila Kari Traa značka a Kuba mě naučil chodit do fitka, čímž se to spojilo. Rozhodně jsem ale nezačla tak, že bych si "běžela koupit spalovače" jak píšeš :DD. Přijde mi trochu hloupý, že to hodnotíš tak, že jsem něčí napodobenina jen proto, že se inspiruju stylem života lidí okolo sebe, tím spíš když jde momentálně hlavně o ty pozitivní a pro život dobrý aktivity. Každej přece ladí svůj životní styl tak, aby si to vzájemně sedlo s partnerem nebo s přáteli, v něčem se doplňovat a v něčem se zas lišit a vzájemně obohacovat. Sebereflexi zvládám, neboj, spíš by mě zajímalo, jakej tvůj důvod k tomuhle rýpání :))

      Vymazat
  7. Ty jo, děláš ty vůbec něco jinýho, než že fotíš? Nemyšleno ve zlým..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale i jooo :D jen mě to prostě baví a vím, že si pak na všechno díky fotkám vzpomenu a mám o čem psát :)

      Vymazat
  8. Ňaaam, měla bys varovat předem, že se nemá na tyhle články klikat na noc s prázdnym žaludkem, Domi. :-P Mě zaujalo hlavně levandulový smoothie a FitFoodie, tam zajdu hned, jak budu v Praze. ;)) Jinak s tím cvičením, úplně chápu, jak se cítíš, já tady v Holandsku nějaký to kilo přibrala, protože jsem tu neustále ve stresu ze školy, která je zabijácká a to se pak vždycky láduju čokoládou od rána do večera :-P, takže jsem začala asi před dvěma měsíci pravidelně běhat, posilovat a to sladký se taky snažim trochu eliminovat :) a že by byly vidět nějaký extra změny, to se teda taky nedá říct :-P, ale aspoň má člověk víc elánu a celkově lepší náladu, což se taky počítá. :-P I když teda já podle těch fotek změny vidím Domi a to mně přišlo, že jsi měla hezkou ženskou postavu i předtím. :)


    Měj se krásně,
    Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Super článok aj fotky, radosť čítať :)
    | SYDNEYSLEEK |

    OdpovědětVymazat
  10. Malinovou (nebo jahodovou) zmrzlinu s velkým podílem ovoce a bez cukru jsem si dávávala za odměnu, když jsem šla z fitka, protože jsem na Chodově do metra chodila přímo kolem pobočky Světozoru. Skvělé byly obě. Co jsem do BBC přestala chodit, jsem ji myslím neměla...
    Ad anonym - myslím, že když se člověk inspiruje od lidí, které v životě potká (ať už letmo nebo s nimi žije), nemusí znamenat, že přestane být sám sebou. Prostě vyzkouší něco nového a buď mu to vyhovuje a stane se to součástí jeho života, nebo ne (a zkusí zas třeba něco jiného).To je prostě vývoj (spíš by bylo dívné, kdyby se člověk vůbec neměnil a neposunoval dál).

    OdpovědětVymazat
  11. Domi, jak já tyhle tvé extra dlouhé články zbožňuji! :) Mám sice tvůj blog ráda obecně celý a všechny tvé články čtu vždycky s velkým nadšením a radostí, co se zase dozvím nového a taky tipy, kam zajít nebo na čem si pochutnat, především v Praze a tak jsem si před týdnem utvořila svůj "malý" seznam restaurací a kaváren v Praze, které chci postupně všechny navštívit :) No, abych pravdu řekla, už je na tom seznamu skoro 50 :D A postupně budu odškrtávat :) Musím nutně všechny ty jídla, co tu ve článku máš ochutnat! Prostě musím! Mňam, bože, mám hlad :D :) A to jsem zrovna včera začala konečně pořádně jíst zdravě a každý den doma cvičím hodinu a půl různé cvičení. Úplně tě chápu s to tvou hlídací brigádou :) Já měla zatím sice jenom jednu na měsíc v kuse, dva roky zpátky v létě o prázdninách a byla to ta nejlepší brigáda! :) Hlídala jsem v Opavě slovenské rodině tři malé děti a bylo to něco úžasného, takové skvělé zážitky doteď z toho hlídání mám a doufám, že bude zase možnost mít takovou brigádu! :)) Ještě k tomu, když mám 4 mladší sestřičky o které jsem se taky starala jako nejstarší sestra :) Moc ti to sluší na fotkách, jak s přítelem tak ve fitku a máš opravdu krásnou postavu! :) Jde vidět, jak jsi se od začátku své snahy se cvičením a zdravějším jídelníček ztotožnila a vypadáš báječně :)) Mým cílem je mít postavu jako ty! Doufám, že se mi to za nějakou dobu podaří! Jsi má velká inspirace ve spoustě věcech a v hodně ohledech tě taky obdivuji :)) Ach, už jsem se zase rozepsala :D :) Musím už konečně zajít taky s přítelem na Žižkovskou věž, výhled jste měli opravdu nádherný! :) Do Lushe už chci zase po dloooouhé době zajít a mám v plánu odejít s plno věcmi, které mám na dalším seznamu :)) Jsem hrozná, na všechno potřebuji extra zvlášť mít sepsaný seznam :D Ale doufám v hloubi duše, že nejsem třeba jediná, ale taky se tu najde nějaký takový blázínek jako jsem já :)) Vidím, že sis akci s Yves Rocher a dalšími blogerkami náležitě užila, už jsem viděla vlog od holek z ACOS a vypadalo to skvěle! :)) Jsem velmi vděčná za tak skvělé blogerky a youtuberky jako jste právě VY! :) Tebe, Domču z dblogu, Miu z Kissbooku a holky z ACOS sleduji několikrát denně a vždy se těším na nový článek/fotku/vlog :)) Vy jste pro mě obrovskou inspirací :) Děkuji vám za to! Terka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤