What are you looking for?
středa 10. července 2019

VEN Z BUBLINY



Komfortní zóna, ta bezpečná bublina, kde je nám dobře. Pohodlně, klidně, sebejistě. Občas opravdu není potřeba chtít víc než zrovna máte. Pokud jste spokojení, šťastní a naplnění, buďte v ní. Ale já osobně tipuju, že vám to naplnění moc dlouho nevydrží. Lidi jsou od přírody zvídaví tvorové a chtějí se posouvat dál, ať už kariérně nebo i co se sociálního kolektivu týká. Já jsem toho zářným příkladem. Stačí, že mi někdo podá prst a já už se přitahuju. Chci všechno a všude. A to jsem dřív radši byla doma, než jít kamkoliv s lidma, který neznám. Zuby nehty jsem si držela svojí bublinu, kam jsem pustila pár lidí a dělala jsem jen věci, který jsem si dopředu nalinkovala. A když se vyskytla nějaká příležitost, co mi nezapadala do plánu? Ne, děkuju. Odmítala jsem to. A pak jsem přišla do Prahy. A naučila jsem se říkat na ano i na věci, ze kterých mi ze začátku vstávaly vlasy hrůzou. Jednou z těch největších výzev byla tenkrát organizace marketingový akce - Social Date - psala jsem o tom zase samozřejmě i článek a kdo by potřeboval namotivovat, okamžitě si ho mazejte přečíst - tady. Praktikuju to takhle vlastně dodnes. Ve většině případů se to povede a já se posunu o skok dál - kolikrát třeba uplně jiným směrem, než jsem měla v plánu, ale o to zajímavější to je. Chci se ale dostat k tomu, že ne vždycky ta volba musí bejt dobrá. 

Protože i mně se samozřejmě stalo, že jsem šla do něčeho, co si prostě nesedlo. Kde jsem byla nešťastná a dlouho jsem se snažila sama sebe přesvědčit, že to dělám pro sebe a pro svojí budoucnost. Že mi to pomůže, že stačí zatnout zuby a časem to půjde líp. Jenže nešlo. A pak je umění sám sobě i svýmu okolí přiznat, že na to prostě nestačíte. Že to dělat nechcete. Že takhle nejste šťastní. A může jít o cokoliv - o práci nebo o vztahy. Umět přiznat, že na něco nestačíte nebo že to takhle nechcete a umět odejít, je taky umění. 

Být mimo komfortní zónu vám má přinášet radost. 

Ty výzvy, na který kývnete, vás mají bavit. Jasně, můžete mít trošku nervy a necítit se uplně schopně a ve svý kůži, ale to by mělo přejít jakmile se do toho dostanete. Pokud se v něčem opravdu necítíte a většinu času jste nešťastní, není potřeba si to obhajovat tím, že jste přece chtěli vykročit ze svý bubliny a zkusit něco jinýho. Není to one-way-road. Zavřít jedny dveře znamená, že se jinde otevřou další. A když se neotevřou samy, tak na ně prostě půjdete zaťukat. 

A proč tohle píšu u článku plnýho fotek outfitu? Asi proto, že tyhle šaty jsou taky mimo moji komfortní zónu, celou cestu do Varů jsem přemýšlela, proč jsem si nevzala něco jinýho, že to nejsem já, že jsou hrozně odhalený... a ve finále jsem se v nich cejtila uplně božsky. Takže tak. To teď ale vůbec není důležitý. Chci, abyste se spíš zamysleli nad těma dveřma.

Jestli náhodou není čas nějaký zavřít a jestli už není čas se odhodlat k tomu zaťukání. :)))  



















#OOTD

Šaty - značka Edited z About You - odkaz
Boty - značka Edited z About You - odkaz
Kabelka a brýle - Gucci
Šperky - Ellissi

A jedna bonusovka na závěr. :D




Add your comment

  1. Jako jo, určitě, souhlasím, moc pěkně napsáno, je vidět profesionál a cit. Já mám zase zkušenost i s tím, že přiznat si fakt, že na to prostě nemám bylo vedlejší, ale lidsky, prostě to nešlo tzv. "našroubovat", nešlo to, drhlo to, stálo to neuvěřitelné množství sil, energie, potu, bezesných nocí, depresí, úzkostí ..... mohla bych dlouze pokračovat, až najednou jsem povolila, nějak jsem už "nemusela, vydrž, to zvládneš...apod...." a to, co mě sužovalo, to primární, kvůli kterému jsem se cítila tak na dně se potvrdilo realitou, že to není jen o mě, že druhá strana je taková a nesedneme si...tak to bývá a tak to v lidském životě je. Vydržela jsem, nyní přišla obleva - úleva a nezvyklý klid a jasno..., dost zvláštní....nevím, jestli jde pochopit, co jsem tím chtěla říci. díky za možnost sdílení. E. A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuju právě za to sdílení a jsem hrozně ráda, že jsi k tomuhle uvědomění došla. Já přesně chápu, co tím chceš říct. ❤

      Vymazat
  2. Pěkně napsané a šaty i doplňky vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. Já se bez mučení přiznám, že jsem pohodlná a ze své komfortní zóny vystupuji vyloženě nerada. Ale obdivuju každého, kdo do toho jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, však na tom taky není nic špatnýho, když je člověk šťastnej. :)

      Vymazat
  4. Tak tyhle šaty??? Ty ti teda fakt seknou. A jinak tě za ty Social dates hodně obdivuju. Dělat přednášky? Ty jo. Z toho je mi blbě jen to slyším. Já si nejsem jistá, že by mě k tomu někdo donutil. Hrozně, ale fakt hrozně rudnu a dělají se mi fleky ve výstřihu a neumím mluvit. Už je to lepší a mnohem víc se dokážu s lidma bavit a vyjadřovat svoje názory, ale přednáška?

    No... prostě jsi dobrá🙏.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ LEVNÝ NUDE RTĚNKY Z DROGÉRIE? YES, PLEASE!

    OdpovědětVymazat
  5. Šaty jsou krásný a moc ti sluší. Článek snad nejnudnější, co jsem na tvém profilu četla, připadá mi naprosto prázdnej až na výkřík ,,vystup ze svý komfortní zóny", pro mě momentálně totální klišé, který omílá každý všude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názor chápu, ale u mě na blogu to rozhodně není klišé, na který jsem sesbírala inspiraci jinde. Naopak si myslím, že tím jsou moje články protkaný dlouhodobě a když se to aktuálně týká mýho života, tak to je prostě znát. :)

      Vymazat
  6. Ahoj Domi,
    za mě článek taky nudný, vyloženě jsem přeskakovala odstavce, ale i tak vím, o čem byl, je to prostě takové klišé. Budu se těšit na další, některé jsou vážně úžasné čtivé. Třeba na ta témata, která si slibovala. Třeba to tentokrát klapne.
    Šaty jsou krásné. Nejvíc by se mi líbily s podpatky místo pantoflí.
    Štěpánka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, snad se ti budou ty další číst líp. Děkuju za zpětnou vazbu. :)

      Co se týká podpatků, po kolonádě ve Varech jsem v nich celej den lítat nechtěla a na den se mi zdají pantoflíčky ok, večer bych samozřejmě podpatky volila, to souhlasím, že by vypadalo ještě lépe.

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤