What are you looking for?
pondělí 31. května 2021

KVĚTEN V OBRÁZCÍCH

Květen utekl jak lusknutím prstu a zvládl vystřídat zimní i letní teploty. Pro zajímavost jsem se teď před sepisováním tohohle článku podívala na článek o loňským květnu a zasekla jsem se na tom natolik, že jsem prošla i několik dalších měsíců a je úžasný vidět, co všechno se stalo a jak moc jinej člověk ze mě po tom roce je, přestože mám občas pocit, že jsem zaseklá na jednom místě - stačí se reálně ohlídnout o pár měsíců zpátky a vzpomenout si na všechny ty události a pocity. Někdy k tomu stačí projet galerii telefonu a dojde vám to. 


Když prostě chceš vypadnout z města, i když je naprosto otřesně...
Program se naštěstí vždycky vymyslet dá. A tak jsem na chatě strávila dva dny učením se pokeru.


Po roce objednávání jídel s sebou už jsem zakotvila u svých oblíbenců, kteří se navíc dají považovat za zdravou stravu. Kuře z Kro Kitchen je jednoduše dokonalý. 
Psí parťáci a popracovní vinný návštěvy.
Láska, kterou teď vídám minimálně jednou za 14 dní, protože to je nejsladší stvoření, který ve svým životě mám a tu dávku lásky prostě potřebuju. ❤
Fuego kuchařka je opravdová bible a říká to každej, kdo jí má. Skvěle napsáno, ilustrováno i nafoceno a já se nemůžu dočkat, až některý věci vyzkouším opravdu na ohni. 
Nikdy bych nevěřila, že budu v osmadvaceti sedět dlouhý noci u počítačovejch her. Walking Dead nás ale chytlo natolik, že to mnohdy dostalo přednost před večírkama. Spousta těžkejch rozhodnutí a hlubokejch témat k následný konverzaci. 
Svět se nám konečně začal vracet do normálu a začalo se chodit na zahrádky. Pracovně dokonce občas i dovnitř a já zas miluju život. 
Můj balkon se dočkal zeleného refreshe a nikdy jsem na něm netrávila tolik času jako poslední týdny.
před & po

Takhle teď vypadaj moje pracovní dopoledne. Do kanclu se uchyluju jen výjimečně, protože tenhle kancl mi vyhovuje mnohem víc. ❤
Občasné zkoušení nových receptů mi vydrželo a daří se.
Na sídlišti nám taky otevřeli krásnou vinárnu Vinoblok, kde míchaj i drinky a maj taky zmrzlinu, takže procházky jsou o to příjemnější. Pokud se někdy vyskytujete v okolí Střížkova - doporučuju. 
První raclette sezóny, nádhera.
A obecně spousta barevnýho jídla a plno nových chuťových kombinací. ❤
Backstage k následující fotce. 
Poctivě dokumentuju všechny svoje naše výtvory a pak je chci všechny společně nasdílet. Tady batát plněnej trhaným krůtím se zakysanou smetanou, cibulí, koriandrem a chilli. 
Mexická tortilla se spoustou zeleniny, vajíčkem a zbytkem hovězího se sýrem.
Něco jako ceviche, akorát z lososa. Skvělá věc do horkejch dnů.
A opět taky yuzu palačinky. 
No a čas od času samozřejmě i dovážka. Tady třeba Čestr. 
A tady další kouzelný posezení na balkoně. Tentokrát ne na mým, ale u Adélky. Adélku už jste tady mohli vidět několikrát, je to moje bývala kolegyně, obrovskej vzor a jedna z nejbližších kamarádek, která mě neustále posouvá dá. Víte, jak si někdo říká "What Would Blair Waldorf Do?", tak já mám takhle právě Adél. 

Jo, pořád běhám. Sice už ne 100km měsíčně, ale řekla jsem si, že nepřestanu a to držím.
Říkala jsem, že běhat kvůli postavě a kaloriím je špatnej důvod a je to pravda, ale... tý zmrzliny je poslední dobou fakt hodně. :DD
Méně častý nošení respirátorů znamená jediný - čas na rtěnky. YSL přichází s novou kolekcí rtěnek, které jsou oslavou rudých odstínů a jsou symbolem moci, vášně a nezávislosti. Všechny odstíny (já mám konkrétně Rouge Paradoxe, Rouge Libre, Nu Transgression) jsou naprosto nádherný a skvěle fungujou v kombinaci s vůní Libre. Ta je totiž taky sexy, smyslná a velmi ženská. Akordy bílého čaje v kombinaci se svěžestí levandule a výrazným pomerančovým květem. Vůni Libre si oblíbila spousta žen po celém světě a není se čemu divit - dodá vám přesně ten pocit sebevědomí, jaký od vůně chcete. Navíc má nádhernej flakón, takže se skvěle vyjímá i v interiéru. 
Tohle byla oficiálně moje první zahrádka. Šneci s Alexitou, tohle nám totiž chybělo fakt moc a doma to nešlo ničím nahradit. 
Další zahrádka byla potom s mamkou v Sie. Pršelo a ani nám to moc nevadilo. :D
Koukejte, jak je krásná. ❤
Taky jsem byla na bělení zubů, na které jsem chtěla jít už několik let. Zpětně nechápu, proč jsem to tak dlouho odkládala a naivně zkoušela všelijaký domácí bělící kúry. Tady jsem z výsledku naprosto nadšená a víc vám o tom sděluju v tomhle IG postu

Otevření zahrádek taky znamenalo, že jsme zase mohli být jako doma v našem milovaným Pointu.
A když to zrovna nebylo na sezení venku, tak se hrálo. Třeba Bitva o Bradavice nebo poker. 
No a taky se hodně mazlilo.

Já se vlastně vůbec nedivím, že mi ten měsíc tak utekl, že jsem nestihla ani napsat článek. Dělo se toho totiž evidentně fakt hodně a já si to hrozně užívám. Všechno. Doufám, že jste na tom podobně. 

Add your comment

  1. Tak hlavně, že se ti měsíc vydařil. A z fotek jídla jsem tedy dostala pěkný hlad. A taky si uvědomila, jak málo jídlo fotím - jsem větší žrout než fotograf :D. Minulý měsíc jsem vyfotila jen manželův narozeninový dort, jeden svůj oběd v HO a prvního letošního buřta na ohni ...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je v pořádku, fotíš jen to, co pro tebe má nějakou emocionální hodnotu a tak to má být. ❤

      Vymazat
  2. Miluju tvoje clanky a fotky❤️ preji ti at mas krasny cerven😘

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ok. :D Gratuluju, že máš zajímavější život, já jsem se svým uplně ok. :)

      Vymazat
    2. Kazdej mesic jak pres kopirak, akorat zmena znacek a kavaren. Ale to je asi norma mezi dnesnima influencerkama.

      Vymazat
  4. the food look delicious
    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back. thank you.

    http://www.rosetinz.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já to teda vezmu šmahem, jen co mě nejvíc zaujalo, takže: poker, deskovky, balkónový párty, nový parfém, nový úsměv, návštěvy malýho naprostýho zlatíčka, doma napečeno a BOŽE, to Sushi!!! potřebuju hned teď.
    Tak takovouhle ,,nudu" bych si teda nechala líbit :-D
    LUCA

    OdpovědětVymazat
  6. Mně se ten tvůj květen celkem zamlouvá. Tolik dobrého jídla až mi oči jdou kolem, zrovna se chystá oběd a už mám neuvěřitelný hlad. :) Yuzu palačinky mě zaujaly.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Dominiko, začínám mít pocit, že "LUCA" je nějaký tvoje alter ego, který ti nikdy nezapomene veřejně projevit náklonost :D A nebo jestli je někdo takhle poprděnej ze všeho co "uděláš", tak to teda potěš :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásny mesiac. Aj ja by som chcela mať taký pkný mesiac. Namiesto toho aby som sedela doma.

    AKO VYZERAJÚ HIPPIES V TEJTO DOBE?

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤