What are you looking for?
středa 30. června 2021

KLIDNĚ LEVANDULOVĚ

To, že má levandule uklidňující účinky je obecně známá věc.
 
To, že jsem já největší milovník levandule, jakýho si umíte představit, je - minimálně na mým blogu a Instagramu - taky obecně známá věc. 

Dnes jsem si pro vás připravila levandulovej článek o tom, proč je vlastně levandule tak skvělá a o mých nejoblíbenějších levandulových produktech všeho druhu. 

Květy levandule mají uklidňující až sedativní účinky, působí skvěle na úzkosti, snižují nervozitu a stres. Kapka oleje na zápěstí, pořádný nádech nosem a účinky byste měli hned pocítit. Pomocí levandule se také řeší poruchy spánku, lépe se díky ní usíná a navozuje hlubší fázi spánku (proto se doporučují levandulové koupele). Levandulový olej funguje také jako analgetikum při migrénách nebo svalových křečích. Zároveň má antibakteriální a antiseptické účinky, takže zklidňuje pleť a pomáhá hojit ekzémy, akné nebo i popáleniny a bodnutí hmyzem. I na růst vlasů má levandule pozitivní vliv. Už naše babičky také používaly levanduli na odpuzování molů v šatníku. Odpuzuje totiž hmyz obecně a platí i na vši. 

Než se vrhneme na beauty produkty, kterých je kosmetickej průmysl plnej právě díky jejím skvělým účinkům, mám pro vás pár tipů i na jiný věci.

  • zmrzlina - buď uplně levandulová nebo třeba borůvka s levandulí z Créme de la Créme 
  • limonády nebo gin tonic - stačí mít doma kvalitní levandulovej sirup a jste hotovej barman, fakt
  • sušenky - ze sušenejch květů levandule, občas na ně někde narazíte v kavárně nebo je fajn mít šikovný kamarádky, co vám je pečou k narozeninám
  • sušená levandule v masážních polštářcích nebo těch mini polštářcích, co se dávaj do skříně mezi oblečení
  • levandule na balkoně - pokud jí dáte dostatek vody a sluníčka, bude vám nádherně vonět a odhánět komáry (a to při letních večer velmi oceníte!)
  • levandulová sůl do salátů - super letní chuťovej twist

Na Notinu mám snad všechny levandulový produkty zasrdíčkovaný v oblíbencích a top 4 z nich chci vypíchnout:

1. Levandulový balzám značky Saloos - hydratační tuhý tělový krém, který se skvěle vstřebává, intenzivně vyživuje, regeruje a napravuje suchá místa. Já ho nejradši používám po opalování nebo na masáže

2. Levandulový zklidňující olej značky Soaphoria - takovej můj soukromej zázrak, co tahám všude s sebou právě kvůli jeho fyzickým i psychickým zklidňujícím účinkům

3. Koupelové mléka Weleda - dvě lžíce mléka do napuštěný horký vany a rázem jste jak v relaxačním spa

4. Platýnková maska Garnier - hydratační a zklidňující maska vhodná na osvěžení pleti, jedna z nejpříjemnějších masek, jaké jsem kdy vyzkoušela, proto mi v lednici téměr nikdy nechybí

Tolik moje levandulová doporučení. Pokud máte vy nějaký levandulý produkt - jakýkoliv, na cokoliv a odkudkoliv, kterej by mi neměl uniknout, prosím o info v komentářích a děkuju předem! :)

 

Add your comment

  1. Já ještě přidám svíčku s vůní levandule, levandulový olej do aromalampy a levandulové pusinky (přinesla je předloni kolegyně z vánočních trhů). Ale konkrétní tipy na značky nemám, nějak jsem si je nezapamatovala. A ještě svazečky levandulových květů - jen tak ve vázičce nebo pověšené. Jen bych potřebovala, aby mi ty moje dvě levandule na chalupě na zahradě víc květly. Nějak se jim chudinkám na Vysočině nedaří.
    A vlastně jeden tip - levandulová farma Starovičky. Já jí teda viděla jen na fotkách, ale levandulová pole vypadají super.
    Jinak prima článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já se chci jen zeptat proč je blog tak zanedbaný? Tak málo článků a na IG je to taky pořad dokola to samé, jak jsi hrozné happy a jak jsi to potřebovala nebo jak jsi na dne a jak potřebuješ vypnout/být sama/ najít true friends. A pak vděčnost za tyhle lidičky v tvým životě a pejsky a rodiče a chill a hurá zase s maminkou chvilka jen pro vás a pak už jsem potřebovala influencerske akce a rozruch a namalovat se… xlet pořad jeden kolotoč emocí naši Dominicty, uf

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤