What are you looking for?
sobota 7. února 2015

INSTAX MINI 25 REVIEW


Jak už jsem zmínila mockrát, instax jsem dostala jako první a nejlepší vánoční dárek od milého. Je to polaroidový fotoaparát, což znamená, že vám fotka vyleze hned po stisknutí spouště a během pár minut (v závislosti na venkovní teplotě) se vám fotka postupně vybarví. Bohužel mi ale dlouho předlouho trvalo, než jsem se s ním naučila zacházet, jelikož nikde nebyly žádné pořádné návody, které by vysvětlovaly nastavení režimů tak, aby to pro mě bylo pochopitelné a učit se fotit metodou pokus-omyl při ceně cca 25 korun za jednu fotku nebylo uplně příjemné. Proto jsem si řekla, že až se s ním aspoň trochu naučím, tak vám o tom napíšu. A teď už se myslím vyrovnal (!!) počet zkažených a povedených fotek, takžeee: Instax mini 25 recenze je tady! :D Snad stručně a jasně!



Tímhle modelem instaxu se dají fotit i selfíčka, což my samozřejmě využíváme pomalu víc než klasický fotky. Slouží k tomu malé zrcátko, ve kterém vidíte to, co bude potom na fotce. My jsme se už naučili, že selfie jsou ideální s makro čočkou, která je v základním balení instaxu a umožňuje fotit z bližší než 50cm vzdálenosti. Instax bez čočky totiž ostří až od vzdálenosti 50cm.



Červeným power tlačítkem vše začíná, samozřejmě. Tlustá žlutá čára ukazuje přítomnost náplní uvnitř a číslo na displeji udává počet zbývajících snímků. Náplně se prodávají většinou po deseti kusech, ale dají se sehnat i výhodnější po více. To deseti-kusové balení stojí v rozmezí 199-299 a údajně se bude zdražovat. Instax funguje na baterku a ta by měla vydržet cca 200 snímků. Další věcí, co se ukazuje na displeji, jsou režimy DARK a LIGHT. Dark se používá ve tmě, aby měl blesk větší intezitu. Light by se měl používat na přímém denním slunci, ale podle našich zkušeností by se měl používat kdykoliv venku, když není tma a je úplně jedno, jestli je slunce nebo pod mrakem.V režimu light se blesk vypne, jinak je automatický. Po zapnutí se instax hodí do automatického režimu, kdy se vám na displeji neukáže ani D ani L, v tom případě je blesk spuštěný a na tento řežim se fotí hlavně uvnitř v umělém osvětlení. Další dva režimy jsou režim krajiny, netřeba vysvětlovat a pak režim, který se ukazuje formou blesku a já vlastně doteď nechápu, k čemu slouží. Někde jsem našla uvedené, že by se jím měly fotit postavy, ale vždy mi z toho vylezla přesvětlená fotka, jak ostatně uvidíte v ukázkách níže, takže tento režim nepoužívám (a pokud někdo víte, jak ho využít, napište mi to do komentáře, prosím!).



Tyto 3 fotky jsou focené na režim Light, takže bez blesku a prostřední selfie ještě s přidanou čočkou. Celkově se mi tyhle fotky líbí asi nejvíce, jsou hezky probarvené a jsou na nich vidět i obličejové rysy. Snažím se teď tedy fotit hlavně za denního světla a mám tím pádem méně zkažených fotek.


Umělé světlo uvnitř kavárny, automatický režim.


Stejný případ - automatický režim.


Zde si nejsem jistá, jestli jsou fotky vyfocené dobře, je to všechno za tmy a nejspíš na automatický režim, přičemž by to asi mělo být na Dark. V té době jsem ho ale ještě nepoužívala, protože jsem se někde dočetla, že na Dark se má fotit na diskotékách na párty, tak nevim. Selfíčka jsou opět ještě s přidanou makro čočkou.


Automatický režim v umělém osvětlení uvnitř bytu a první foto bez čočky, tzn ze vzdálenosti větší než 50cm a druhá s čočkou, takže z bezprostřední blízkosti.


A na závěr pár vrcholně nepovedených fotek :D První je vyfocena omylem, protože instax má dvě spouště, jedna zepředu, jak je vidět na fotkách a jedna na dolní boční hraně a já přesně za tu hranu vždy instax chytím a několikrát se mi povedlo omylem spoušť stisknout a vyplýtvat tak fotku. Proto doporučuju instax hned po vyfocení požadované fotky vypnout, aby se Vám to nestávalo také. Druhá je ukázka toho, proč jsem přestala používat ten nepochopený-blesk-režim. Tady je totiž kombinace blesk (protože přece fotíme lidi) a light režimu a fotka je totálně přepálená, což mě fakt mrzí, protože tam jsme i s Andym. Poslední je selfie foceno za deního světla na automat, tím pádem blesk, co nebyl třeba a výsledkem přesvětlená fotka.

Doufám, že jste z toho aspoň něco pochopili a to nejen to, že Dominika neumí psát recenze :D Každopádně pokud máte nějaké dotazy, tak pište do komentářů a pokud budu vědět, ráda vám odpovím. A pokud s tím umíte líp než já a máte nějaký rady pro mě, tak budu moc vděčná!

Add your comment

  1. I can't read it because I don't understand the language but I must say that I'm so jealous that you have one of these cameras, I heard it is great :)
    http://stormia-fashion.blogspot.com/
    xoxo, Mai ♥

    OdpovědětVymazat
  2. lol prosím tu poslední ne :D :D, jsem ti měla vyfotit tu, co mám u sebe já ! ta je ♥♥♥ O:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé Instax závidím, píšu o něj Ježíškovi pravidelně, tak snad příští rok konečně... :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám od podzimu instax mini 8, nevim uplne jaky je mezi nimi rozdil, ale vzhledove se mi libil nejvic :) taky se s nim porad ucim, vetsinou pri foceni dam na to, jake nastaveni fotak sam doporucuje, ale uz mi taky nekolik fotek skoncilo uplne cernych a v koši.. stale se mam holt co ucit :D

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  5. Jé to je super článek, jestli se mi jednou instax dostane do ruky tak sem určitě zabrousím, není nad dobrou radu :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  6. Hodně bych si ho přála, ale přijde mi, že je to poněkud drahé. Každopádně fotky máš krásné! :)

    http://day-life-with-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Takový foťák by se mi taky líbil :) Pěkné fotky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. opravdu to chce se s tím naučit pracovat, ale ty fotky za to stojí :) pamatuju si, že už jako malá jsem vždycky toužila si v cirkuse nechat udělat polaroid s velbloudem :D doufám, že si na něj někdy našetřím, moc by se mi to líbilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Insta bych si TAK přála! Ale u mě by to nebylo v bezpečí, jak mám úchylku fotit pořád a všechno, byla bych strašně chudá:D

    OdpovědětVymazat
  10. skvely, mam ten vetsi klasicke polaroid a je uzasny:)

    PS: Zvu te na svoji novou giveaway, budu rada kdyz se pripojis:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2015/02/beauty-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤