What are you looking for?
pondělí 15. dubna 2019

FLORIDA DIARY



Nepsaný předsevzetí víc - a dál než jen do vedlejšího státu - cestovat, mi vychází na jedničku. Pár týdnů zpátky jsem se rozhodla doplnit partu, se kterou byl Kuba na Floridě už minulej rok. Jeho ségra je tam totiž na univerzitě s tenisovým stipendiem a rodina a kamarádi ji tam jezdí navštěvovat. A asi nemusím říkat, jak dlouho mi trvalo rozmýšlení, jestli se letos nechci přidat taky - asi tak půl vteřiny. :D V Americe jsem do tý doby byla jen jednou, bylo to na tři týdny s našima, když jsme tam jeli pro změnu za mým bráchou, kterej rok studoval v Iowě. Za ty tři tejdny jsme zvládli Toronto, Chicago (kde jsem nechala část svýho srdce a nutně se tam jednou musím vrátit) a New York a celý to bylo naprosto skvělý. Další dalekou cestu jsem absolvovala až poslední vánoce - Thajsko s partou kámošů a to byl zas uplně jinej příběh, celej článek o něm najdete TADY. No a podívat se o tři měsíce pozdějc zase na druhej konec světa a navíc tam oslavit i narozeniny, na to se přece nedá říct ne. 





A tak jsme jeli. S jedním kufrem plným oblečení a druhým uplně prázdným - na nový oblečení. :))



Už jsem teda zažila několik dovolenejch s rodičema, několik jen s partnerem, jednu s partou kámošů a teď tuhle - 4 páry společně - a bylo to taky naprosto skvělý. Na fotce najdete dva Kubovi sourozence, schválně, jestli dokážete tipnout, kdo jsou. :))



Začali jsme ve velkým. Hned z letiště jsme jeli na Miami Open, kde zrovna hrál Federer a po něm Karolína Plíšková. Bylo to naprosto neuvěřitelný a já bych si bývala přála, abych nebyla tak zničená, jak jsem z toho letu a časovýho posunu byla, protože jsem díky tomu ten druhej zápas v podstatě prospala a chtělo se mi únavou až brečet. Biologicky jsme tam totiž byli do šesti do rána. 







Hned první full day v Americe byl můj narozeninovej den. Bylo potřeba zařídit spousta věcí okolo ubytování, auta, nakoupit potraviny, naplánovat program a všechny tyhle technikálie, ale zvládli jsme si aspoň projít naše městečko, podívat se k pláži a taky zajít na dort. 



Ne jen tak ledajakej dort. Do Cheesecake Factory na ty nejznámější cheesecaky na světě. A taky teda asi nejkaloričtější. Ten Kubův oreovej měl přes 2000 kalorií - chápete to? Já ne. :D 





WEST PALM BEACH

Mít jedno velký auto pro všechny se hned během prvních dnů ukázalo jako ne-uplně-chytrá volba. Protože zatímco kluci chtěli hlavně odpočívat a pít, s holkama jsem chtěly pořád někam jezdit a co nejvíc toho vidět. Protože kvůli bazénu nemusím letět do Ameriky, žejo. No a tak jsme hodně kompromisovali. Nějaký dny byly vyloženě válecí a někdy jsme vyjeli do okolí. První výlet bylo West Palm Beach. Nikdo z nás samozřejmě dopředu nic negooglil a tak to celý byla pokaždý improvizace nebo shánění tipů na poslední chvíli. Tady jsme třeba zjistili, že v neděli je všude (VŠUDE!) zavřeno. Ne, že bychom měli v plánu nakupovat v luxusních buticích, ale víte jak. Nicméně bylo skvělý, že nebyla téměř nikde ani noha a my jsme si tak tu krásu mohli užít v podstatě sami. Myslím, že ten luxus, klid a upravenost všeho dýchá z následujících fotek.

















To, jak je tam všechno překrásný, čistý a luxusní mě vlastně udivovalo od prvního do poslední dne.



Tuhle fotku jsem házela na Instagram s hashtagem #telenovela, protože mi to přišlo nejvíc výstižný a vtipný a vám podle reakcí asi taky. Jsou vztahy, který jsou prostě od začátku pevný, nic s nima neotřese a nic nikdy nevyhrotěj a pak jsme tady my. No co no. :)))








Pak byly taky dny, kdy jsme se sebrali jen s Kubou a vyrazili si někam sami. Užít si sebe navzájem, projít se, navštívit kavárničky, na který nás užije, ale zbytek skupiny už tolik ne a samozřejmě něco pofotit. Naštěstí je i na Floridě fotogenickej každej roh, takže jsem už druhej den měla fotek na tejden dopředu. Pohybovali jsme se hlavně v městečku Delray Beach a Boca Raton. Od obojího jsme kousek bydleli a protože Kubova ségra má všechny ty nejhezčí a nejlepší místa prochozený, v podstatě jsme ji na slovo poslouchali a zkoušeli to, co nám doporučila. Třeba tyhle acai bowls v Playa Bowls.











TACOS TUESDAY

Nevím, co je víc typicky americkýho, než tohle. Tacos Tuesday je pro mě definice tradickýho američního večera, protože jsem o tom četla snad u každýho, kdo v Americe byl. A samozřejmě jsme si to nemohli nechat ujít, pár dní dopředu jsme si udělali rezervaci a pak se na all-you-can-eat narvali tacos k prasknutí. 










"Udělej mi hezkou fotku," může dopadnout i takhle, když zrovna přijde větší vlna, než jste čekali. :D





Ty vlny byly fakt neuvěřitelný. Obrovský a silný. Dokonce byla vyvěšená ta poslední varovná vlajka, při který se ještě může do vody. Naše skupina si to ale evidentně užívala velmi.







Tady jeden naštvanej kluk v tričku. Spálenej kluk. Protože JSEM MU RÁNO U BAZÉNU NEŘEKLA, AŤ SE NAMAŽE A ON SE TAK KVŮLI MĚ SPÁLIL. :D Holky, nejsem v tomhle sama, že ne? 



Čím je Amerika taky vyhlášená, jsou samozřejmě nákupy. Výhodný nákupy u značek, co v ČR stojej mnohem víc peněz. Já jsem si pak teda musela sama sobě přiznat, že v mým případě to rozhodně není, že bych tady těma nákupama ušetřila, protože bych si to za ty český ceny nekoupila, protože by mi to prostě přišlo zbytečný. Tady jsem se ale občas uplně utrhla ze řetězu a najednou jsem potřebovala uplně všechno, haha. 





Tyhle boty jsem si zamilovala uplně na první pohled při první návštěvě Macys. A pokaždý, když jsme tam jeli, jsem se na ně chodila koukat a přemýšlela, jestli do nich investovat nebo ne. Nakonec jsem si před koncem dovolený koupila uplně jiný a o dvě hodiny později nutila Kubu, ať se tam se mnou vrátí, že si je musím nutně vyměnit za tyhle. 






Kromě tenisovýho zážitku jsme si dopřáli ještě hokejovej, ze kterýho jsem byla uplně nadšená. K ledu mám holt od malička vztah a na hokej koukám ráda i v televizi, natož naživo v takovýhle atmosféře.



(Jedna z mých nejoblíbenějších fotek celý dovolený.)





Celkem hodně času jsme věnovali sportovním aktivitám. Zpočátku proto, abychom překonali jetlag a pak proto, že nás to společně chytlo (a taky proto, že jsme strašně moc jedli a potřebovali to aspoň částečně vyvážit, žejo). Ať už se jednalo o ranní výběhy, kruháče na workout hřišti nebo třeba tenis. I když ten jsme pro zachování vztahových vazeb dali jenom jednou. :D















A taky jsme se teda dost váleli u bazénu nebo na něm. 





Hlavně teda ten druhej tejden, kdy jsme se přestěhovali do naprosto luxusní vily u golfovýho hřiště a rázem se nechtělo tolik výletovat ani nám holkám. :D



I na pláži jsme samozřejmě byli několikrát. Ale na pohodlí u bazénu to nemělo, co vám budu povídat.





MIAMI

Obecně nejdoporučovanější věcí od vás, co se Miami týká, byl Wynwood. Umělecká čtvrť, kam jsme teda zamířili v rámci výletu do Miami jako první. A ano, bylo to působivý, ale že by to ve mě zanechalo nějakej hlubokej dojem a zážitek, to zrovna ne. Ale hezký, stylovka a asi by byla škoda to minout.













Oproti tomu u vody se mi líbilo moc. Ale to se mi líbí u každýho přímořskýho města, to je taky fakt.









The Salty Donut byl další z opakujících se tipů a tomu se nedivím vůbec. Podle mě jsem lepší donut nikdy neměla a jako bonus měli i super kafe - jediný, o kterým jsem za celej pobyt řekla, že je super. 





Myslíte, že takhle kouká i na mě?!



Samozřejmostí byla Miami Beach. A teda upřímně - kdyby tam nebyly tyhle fotogenický budky, je to uplně o ničem. Prostě obří dlouhá pláž plná lidí. 





Po Ocean Drivu - stezce, která vede podél pobřeží a jako jedno z mála míst v Miami má opravdu atmosféru - jsme se projeli na kole, protože po tom Kuba hrozně toužil. Já kolo nenávidím, ale to jsou právě ty kompromisy, co jsou někdy potřeba.





Nejvíc se mi líbilo South Point molo. Byl tam klid, nádhernej výhled na všechny strany a mělo doopravdy kouzlo.









Nejlepší smoothie bowls jsme našli v Raw Juce. Tyhle kavárny maj spoustu poboček a my tam byli několikrát. Bowls byly totiž opravdu sytý díky ořechovýmu máslu, co tam bylo vmíchaný a celkově byly ze samejch zdravejch ingrediencí. 













V Miami jsme se taky vydali na plavbu lodí, abychom si prohlídli všechny ty miliardářský vily, kterýma je tahle oblast známá a vysnili si, jak budeme jednou žít my. :D











Tuhle bych si nechala líbit!







Akorát jsem ještě nevymyslela, jak se k nějaký takový dostanu. Ale ještě mám snad čas. :)))



No a takovýhle nádhery stály taky skoro na každým rohu.



A abychom si to snění ještě trošku přiživili, půjčili jsme si na jeden den Mustanga. Nádhernýho. Už po deseti minutách jízdy mi bylo smutno z toho, že ho budeme muset vrátit (a že zas budu brzo jezdit všude metrem :D).



Tak asi začnu tím, že se pustím do obnovy svého řidičského umu a jakmile dořeším vybavení bytu, přijde na řadu auto. Velký plány, to mi jde. 





Užili jsme si to maximálně. V podstatě jsme většinu dne jezdili po okolí. :D









Nejlepší a zároveň nejpálivější fresh, jakej jsem kdy měla!



"Pavle, tvař se, jakože se máš dobře!" :DDD



Achjo. ❤



Dalším jídelním tipem, co jsme dostali a využili, byla Pura Vida. Zdravý bistro, narvaný lidma ve sportovním oblečením a těma typickejma insta-fitness-holkama. Kdyby to nebylo tak drahý, dala bych tomu možná i 10/10, ale ty ceny mi tady občas přišly fakt uplně mimo. Nejen tady v tý konkrétní restauraci, ale i třeba v potravinách. Cokoliv zdravýho bylo mnohonásobně dražší než nezdravýho. Ovoce a zelenina třeba uplně za nesmysl. To je za mě na Americe ta nejsmutnější věc. Ale v souvislosti s tím jsem vám chtěla ukázat i to, jak zhruba jsme jedli. Snažili jsme se to nepřehánět s nezdravým jídlem, ale kdybych měla spočítat, kolik kalorií jsme zhruba denně snědli, asi bych se divila, že jsme nepřibrali víc než jen pár kilo. Ale co, byla to dovolená a teď to zas dáme dolů, žádná tragédie. Ale pojďme konkrétně... Snídaně jsme si dělali na baráku a vždycky to byly vajíčka s toustama - na těch já na dovolený ujíždím, protože domů si pečivo nikdy nekupuju a tak jsem na dovolený jak utržená... 



Jako svačiny nebo obědy jsme s Kubou volili již zmíněný smoothie bowls.



Večeře jsme měli ve většině případů doma a to formou grilování. Protože posedět večer u grilu u dobrýho masa, pít drinky, povídat si a občas si i zahrát nějakou společenskou hru - to nám vyhovovalo úplně všem. Pořádnou párty jsme měli jen jednu - díkybohu - nejen, že nám všem bylo špatně další dva dny, ale někdo skončil i s rozseknutou rukou a rozbitým oknem v pokoji. Divočina!

No a na obědy jsme většinou chodili za Natálkou na univerzitu, kde se jedlo formou bufetu. Jak vidíte, šlo o typický americký jídla. Burgery, hranolky a podobně a ještě jsme vždycky snědli aspoň dva talíře. 



Tady ještě jednou to dokonalý donutový hřešení.



A na závěr jedna typická instagramová bowl. V ananasu. Co na tom, že to v tom ananasu stojí o tři dolary víc než v misce, na fotku to prostě potřebuješ. :D 

Každopádně nějaký shrnutí na konec článku. Celý tyhle dva tejdny byly pecka. Strávila jsem je se super lidma a konečně jsme zas někde byli s Kubou spolu. Objevila jsem zas novou část světa a viděla hezký místa a koupila si super věci, který budu mít s touhle dovolenou spojený. Ale znova už bych tam jet nemusela. Florida jako celek - aspoň to, co jsem viděla a ano, vím, že toho nebylo zas tak moc - mě neoslovila. Neměla jsem moc žádný očekávání, takže jsem byla zklamaná vlastně jen z Miami, kde jsem ty očekávání měla, ale prostě přišlo mi to celý bez atmosféry a nelíbilo se mi to jako celek, ale jen jako určitý části a to mě neuspokojilo.  Když jsem tohle zamyšlení hodila na Instagram, dostalo se mi spousty reakcí, že to vnímáte uplně stejně, tak na tom asi fakt něco bude. Florida holt asi není uplně to místo, co by každýho uchvátilo a kam by se chtěl každej vracet. Já jsem každopádně ráda, že jsem tam byla, viděla to, zažila to a teď se těším, jakej další výlet - v nějaký vzdálenější budoucnosti - podniknu. 

Add your comment

  1. Suuuuuper článek. Super fotky a díky za to, že jsem se (aspoň takhle) na Floridu mohla podívat s tebou🌸. Je vidět, že ty Američani to mají v hlavě poskládané úplně jinak, než my Češi🙂.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  2. To vypada uzasne. <3
    S laskou,
    Sandra / https://shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. Na těch fotkách od moře ti to moc sluší. Ovšem ty boty... - ty mi přijdou jako fakt úlet ;-). Vypadá to, že jste si to náramně užili a to je fajn. Nebyl trochu těžký návrat do pracovního procesu;-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Užili, to rozhodně! Ale návrat těžkej nebyl, naopak jsem se i docela těšila, vždycky to tak po dovolený mám. :))

      Vymazat
  4. Mě přijde, že si toho z Floridy opravdu moc neviděla, takže je docela divné to tvé "odsouzení". Proč jste nejeli do Everglades parku? Do Kennedyho NASA centra? Do Universal studia v Orlandu? Nebo Key west?
    Upřímně mě by půjčeným mustangem brázdění po snobácké Miami a válení se u bazénu nebo koukáním na drahé vily taky asi jako dovolená nestačilo. Ale možná je to tím jak sis to (ne)naplánovala ty, než tím, že by místo (ne)mělo co nabídnout ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože na těhlech místech byla tahle parta už loni a vzhledem k cenám za to všechno, se jim to nechtělo absolvovat znova a brali to teď spíš odpočinkově, čemuž jsem se já prostě přizpůsobila a nenutila jsem Kubu, ať to se mnou objíždí znova.

      S programem, co jsme měli, jsem byla spokojená a hodnotím pouze to, jak na mě Miami a Florida celkově působila. I kdybych nakrásně viděla všechny ty zmíněný místa, pořád to budou jen jednotlivý místa, který asi super jsou, ale není to atmosféra jako celek. A tak jsem to celý myslela. :))

      Vymazat
    2. No ale nechápu, moc jak na tebe Florida mohla nějak působit, když si z ní téměř nic neviděla, tak to myslím zase já. Myslím, že čtenáře a hlavně sama sebe trochu odrazuješ k (další) návštěvě, a to právě nechápu. Všechny zmíněná místa mají své kouzlo a svou atmosféru, která pak jako celek tvoří atmosféru Floridy. A okolí Miami sice působí atmosférou, kterou popisuješ, ale další části Floridy jsou právě úplně jiné.

      Vymazat
  5. Krásné fotky, a to jídlo! :-)
    Nejsou na Floridě taky ty zábavní parky? Proč jste nebyli tam? Prý si to dost užijou i dospělí :-)
    Chci ti už delší dobu napsat, že se začínám trochu bát tvého obočí :-) Nepřemýšlíš, že trochu ubereš? Vždyť už jsou to takoví dva obří slimáci :-) To samé řasy, vidím slepené trčící větvičky. Při tom jako tmavovláska bys to takhle uměle vůbec nemusela dohánět. Barvu vlasů máš teď ale pěknou (ta umělá délka už se mi tolik nelíbí).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :)

      Jsou, ale jak jsem psala v komentáři výš, ostatní tam byli loni a musím teda uznat, že to mě mrzelo ze všechno nejvíc, Universal studio bych si užila rozhodně.

      K tomu zbytku asi nemám moc co říct. Jsem spoko, extra umělý mi nepřijdou ani řasy, ani obočí.


      Vymazat
  6. furt se nemůžu rozhodnout jestli jsou strašnější ty boty co sis tam koupila nebo ty nemocniční sandály, v kterých si tam přijela ... doufám, že se tě neptali odkud jsi, taková ostuda ...

    OdpovědětVymazat
  7. to muselo byť skvelé ! :) krásne fotky

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
  8. Haha, tak až do teď jsem si myslela, že jsem jediná, která může za všechny katastrofy světa, které potkají mého přítele:D Je fajn slyšet, že se to děje i jinde:)

    Každopádně je vidět, že jste si dovolenou užili a to je hlavní. Jak už někdo psal, taky si myslím, že je škoda, že jste Miami a okolí trochu více neprozkoumali, myslím si, že jsou i místa, kde nemusíš platit nějaký velký vstup. Osobně kdybych si půjčila auto, tak klidně nějaké méně luxusní, ale na víc dnů a vydám se do okolí. Takhle to na mě trochu působí, že jste si ho půjčili hlavně pro pěkný ,,insta photos,, ...neber to zle. Zároveň mě trochu zaráží, že bys na Floridu nechtěla jet znovu, ale zároveň píšeš, jak si tam vyhlížíš super luxus vilku. Vím, je to samozřejmě nadsázka...ale sama cestování miluju a pokaždé, když někam jedeme snažím se zjistit, co vidět, najít ty nejhezčí místa, prostě aby ta cesta stála za to a měla jsem možnost vidět to nejlepší. Kdybych jela na Floridu a v podstatě z ní nic neviděla, byla by to pro mě osobně promarněná dovolená a peníze. Radši než do super fotogenickýho jídla a oblečení bych dala peníze za super zážitky. Ale rozhodně to nepíšu jako kritiku, každý z nás tráví dovolenou jinak a každého potěší něco jiného:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, děkuju za tenhle konstruktivní komentář, naprosto ho chápu a beru. My jsme měli půjčenou dodávku pro 7 lidí na celé dva týdny, akorát jsme ji nefotili. :D Mustanga jsme měli jen na jeden den, protože Kuba si ho hrozně chtěl vyzkoušet a samozřejmě jsme ho využili i na ty fotky. S tou vilou to samozřejmě nadsázka byla, respektive není potřeba to vázat na Floridu, ona se dá postavit všude. :)) Já během svých dovolených ráda poznávám ty místa tak, jak si je užívaj místní, proto pro mě jsou důležitý i obyčejný procházky a jídla po kavárnách a nemám z toho pocit, že by mi něco ušlo (snad jen to Universal Studio, haha).

      Vymazat
  9. Já myslím, že takový výlet by se líbíl i mě. Hele s tou telenovelou to máme obdobně :-D mě tak občas můj vztah taky připadal... jsme se několikrát rozešli a až poslední 2 rok to táhneme vkuse. :) Jinak s tím spálením to znám taky :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem ten článek s chutí otevřela, že si připomenu svoje cestování na Floridě a zjistila jsem, že jste skoro nikde nebyli :D Chápu, že každý si to naplánuje dle svého...vy jste jeli za sestrou, na nákupy a na takové to městské poflakování po Miami, ale nelíbí se mi, že ten článek se jmenuje Florida diary a v závěru shrnuješ, že tě Florida neoslovila.. To je trochu mimo. Ale některé fotky máte opravdu super! Štěpánka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme tam nejeli cestovat ale na dovolenou, to přece neznamená, že článek nemůžu pojmenovat jako floridskej deníček. A přesně tak, každej si to naplánuje podle svýho a podle toho pak taky shrne dojmy, nic mimo mi na tom nepřijde, když jsem ještě zdůraznila, že vím, že jsme toho zas tak moc neviděli. :)

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤