What are you looking for?
úterý 31. prosince 2019

THANK YOU, NEXT - 2019 RECAP



Když jsem se do tohohle článku chtěla pustit poprvé, měla jsem z toho husí kůži. Po dlouhý době jsem si totiž pamatovala hlavně ty negativní věci a ne ty pozitivní, jak bylo vždycky mým zvykem. Asi to bylo tím, že těch negativních bylo letos výrazně víc a taky byly výrazně bolestivější než kdy jindy. Dokonce jsem chvíli přemýšlela, že bych tenhle článek mohla vynechat. Ale pak jsem si udělala čaj a začala dávat dohromady fotky. A už po pár minutách jsem si uvědomila, že jsem uplnej trouba. Že to sice celkem jistě nebyl nejlepší rok mýho života, ale že jsem toho během něj zažila tolik skvělýho, že bych v žádným případě nemohla tvrdit, že to byl zbytečnej rok a že bych byla radši, kdyby vůbec nebyl.

O tři hrnky čaje později se teda pouštím do tohohle článku. Mám přečtený všechny svoje roční rekapitulace, co tady na blogu mám - už od roku 2015 - a jsem uplně naměkko z toho, jak strašně je na tom vidět, že se někam posouvám. Ne vždycky uplně dokonalým směrem, ale řekla bych, že ten vývoj je správnej. Letošní rok nebyl tím nejšťastnějším po vztahový stránce, ale po tý pracovní a po tý kamarádský rozhodně jo. Asi se neříká nadarmo, že všechno se děje z nějakýho důvodu a co se má stát, to se stane. Já doufám a věřím, že na události a zážitky z roku 2019 jen tak nezapomenu. A že ty lidi, co mám okolo sebe teď, kolem sebe budu mít ještě hodně, hodně dlouho. Protože si díky nim připadám... bohatě. A strašně, strašně vděčně a šťastně. ❤ A všechny ty vzestupy a pády... Všechny mě někam posunuly a naučily mě si vážit všeho kolem sebe. A ty rozbitý ideály? No co, svět není dokonalej a asi je dobrý mít ty růžový brýle sundaný. Dokonalost přece ke štěstí potřeba není.

Tak pojďme na to. Jakej že byl rok 2019?


KOLEM SVĚTA

Začneme tím, díky čemu byl tenhle rok fakt dobrej. FAKT DOBREJ. Lepší než jakýkoliv roky předchozí. Cestování. Ne že bych byla na cestě kolem světa, to ani nemám na seznamu životních plánů (ne že bych nějakej takovej sepsanej měla :D), ale viděla jsem mnohem víc míst, než bych si uměla dopředu představit a naplánovat. Naučila jsem se, že každej výlet nemusí být naplánovanej měsíce dopředu, ale že ta spontánnost tomu dodává šťávu. 

1)FLORIDA

Začalo to v březnu Floridou. Do poslední chvíle jsme s Kubou zvažovali, jestli pojedem nebo ne, jestli nám to stojí za ty peníze a mě za prošvihnutej půlmaraton s tátou. Nakonec jsme se před noc rozhodli, že poletíme a tak jsme letěli. Byla to fakt dovolená, žádný honění se za památkama, který jsem zažila na svý první americký dovolený - i když v NY to k tomu prostě svádí a byla by škoda to všechno nevidět. Floridu jsme si užili v poklidu, ve skvělý partě, s několika super aktivitama, skvělým jídlem a pravidelným grilováním.









2)RAKOUSKO

Přes léto jsem si u našich prosadila aktivní dovolenou na horách, ať máme po všech těch all inclusive nějakou změnu a ať můžeme vzít s sebou i pejsky. Přestože bylo většinu týdne pěkně hnusně a já měla pěknou depku z čerstvýho rozchodu, zpětně bych řekla, že jsem si to užila. Každou noc jsem do tří koukala na Lucifera a byla ráda, že jsem aspoň na pár dní pryč z Prahy a mám čas si všechno srovnat v hlavě. To, že se mi to tentokrát vůbec nepovedlo je už jinej - a teď nepodstatnej - příběh.











3)BUDAPEŠŤ

Těch last minute výletů bylo letos víc, ovšem tenhle jasně vede a asi to jen tak něco nepřekoná. O Szigetu jsme s Vojtou mluvili už nějakej tejden dopředu, ale všechno to bylo takový "no uvidíme, dáme dohromady partu a třeba pojedem"... Partu jsme dohromady nedali a v době, kdy už festival probíhal a já jsem to dávno vzdala, mi Vojta zavolal, jestli teda kupujem lístky a DRUHEJ DEN RÁNO jedem. No... já tak nějak neměla nic lepšího na práci (:D) a tak jsem to odsouhlasila, přes noc se sbalila a se svítáním už čekala na Florenci na autobus. A byl to geniální výlet. Jak ten jeden den v ulicích města, tak u druhej den na Szigetu, kde byl ten den největší highlight Post Malone. Není náhoda, že to je můj nejposlouchanější umělec na Spotify za uplynulej rok.









4)TURECKO

Protože jsme s mamkou trošku zhejčkaný a stejskalo se nám po "pravý letní válecí dovolený", vyrazily jsme spolu ještě v září na tejden do Turecka. Taková holčičí dovolená plná opalování, čtení, kafíček a drinků.







5)VARŠAVA

Po nočním příletu z Turecka jsem si jen doma vyměnila kufr a jela zpátky na letiště. Čekal mě totiž letošní jedinej zahraniční presstrip - Varšava s CCC. Byla tam zima jak blázen, ale po tom týdnu válení a téměř nulový komunikaci s kýmkoliv v mým věku, jsem si to s blogerskou skupinkou hrozně moc užila. 







6)BARCELONA

Objev uplynulýho roku je pro mě rozhodně wakeboarding. A to, že jsem hned svoji první sezónu letěla do Barcelony právě kvůli wakeparku je pro mě zpětně uplně nepochopitelný. Jak moc mě to chytlo, jak skvělý je, že mám kolem sebe lidi, co mě dokopali k tomu, to zkusit a který jsou na stejný vlně. Pár přátel stačí mít, tak se to říká, ne? :)))









7)BENÁTKY

Během podzimu a zimy se nikomu moc výletovat nechce - pochopitelně. Ale protože byl Kuba na erasmu a my se mezitím stihli dát zase dohromady, nedalo se nic dělat a MUSELA JSEM CESTOVAT I V ZIMĚ. :D A bylo to skvělý. I Benátky, který byly částečně pod vodou.




8)MILÁN & VERONA

A tyhle dvě města jakbysmet. Ale o tom už jste ode mě slyšeli několikrát, takže to nebudem dál rozmazávat, ale půjdem rovnou na další část tohohle ročního shrnutí.



BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE

... protože někdo to cestování platit musí, že jo. Tohle je ale hned druhej bod, díky kterýmu byl tenhle rok hodně povedenej, protože ač se mi v osobním životě zrovna dvakrát nedařilo, v tom pracovním docela jo. Natož v druhý části roku, kdy jsem si konečně rozmyslela, co chci a co naopak nechci dělat. A na blogu jsem měla spoustu krásnejch kampaní. Mezi ty, na který nejradši vzpomínám patří třeba:



Runczech. Srdcovka, co mě pravidelně celej rok zvedala z gauče a nutila trénovat i v době, kdy jsem chtěla jen ležet, brečet a jíst. :D Ne, opravdu. Tohle je prostě geniální spolupráce.



Décleor. Značka, kterou jsem před spoluprácí vůbec neznala a naprosto jsem jí propadla. Blbý je, když si něco oblíbíte tak moc, že už nechcete nic moc jinýho, ale v marketingu tý značky se mezitím vymění tým a nastavěj takový podmínky, za který už s nima nejste ochotný spolupracovat a přitom byste strašně chtěli. No... i tak to v blogerským světě chodí. 



L'Oréal. Několikaměsíční kampaň v rámci který jsme mimo jiné natáčeli i profesionální video. Produkty používám dodnes a další si pořád kupuju a doporučuju je každýmu. Přesně takhle by měla probíhat každá spolupráce.





Ecco. Značka, která pro mě byla dlouhý léta finančně zapovězená a měla jsem jí zafixovanou jako značku, kde si občas nakoupí moje mamka a některý kabelky bych jí nejradši ukradla i o několik let pozdějc. Takže to, že s nima teď pravidelně spolupracuju a mám několikery jejich boty, je pro mě naprostá pecka a chápu, proč stojí tolik, kolik stojí.



Obrovskou radost mi udělala i spolupráce se značkou esenciálních olejíčků Young Living a to hlavně díky tomuhle nádhernýmu difuzéru, kterej mi v balíčku naprosto nečekaně dorazil. Je nádhernej a dodává obýváku super atmosféru. Teď s ním mám ještě navždycky spojenou Kubovi větu: "Pustíme si páru?". :D



S'Oliver. Další skvělej a kvalitní brand, jehož jsem už pár měsíců součástí a dělá mi to ohromnou radost. Díky tomu totiž nemám vůbec potřebu chodit každejch 14 dní do Zary nebo do Manga a kupovat si další a další věci, který pak stejně nestíhám nosit, protože jakmile si něco oblíbím, mohla bych to nosit pořád - a tak je fajn, když se to hned nerozpadne, že jo. 



Ale moje práce je zhruba 50:50 blog a marketigový aktivity v agentuře nebo sama na sebe. Respektive mám pár svých klientů, pro které vytvářím obsah na sociální sítě a pak pracuju v Tastu, kde mám na starosti každou chvíli něco jinýho. Občas přednáším a následující rok bych se chtěla věnovat hlavně reportážím, rozhovorům a organizování akcí.



Pracovní highlight roku 2019 je myslim celkem jasnej.



Nicméně vytvářet obsah mě taky hrozně baví a ráda bych si přibrala ještě alespoň jednoho fotogenickýho klienta, pro kterýho bych mohla chodit kreativně tvořit do ateliéru.

PROJEKT ROKU 2019: MOJE DOMA ❤

Co jsem loni začala, to jsem letos dotáhla víceméně do konce. Jasně, ne všechno je tady podle mějch představ, závěsy mám už několik měsíců odložený na židli a místo botníku a skříně na kabáty mám pořád narvaný Ikea tašky, ale to, co tvoří domov, to už tady dávno je. Miluju tenhle byt, jsem sama sobě vděčná za to, že jsem si ze všech variant vybrala právě tuhle a už teď se těším na letošní jaro a léto, kdy se zaměřím na balkon. 

Z tohohle...
Přes tohle...
A tohle...
K tomuhle. 😍





V Ikee jsem byla jako doma a ani jednou - ani jednou jsem tam z toho nebyla rozčilená. Užila jsem si každej kousek tohohle zařizování. Jediný, kdy jsem trošku nervy ztrácela bylo, když mi někdo sebral košík narvanej nádobím a spoustou malejch věcí, který se mi FAKT NECHTĚLO vybírat znova. Ale všechno dobře dopadlo!



Takovou radost jsem měla pokaždý! ❤

Bordel...
Tadááá, z bordelu obývák.

MOMENT(K)Y

Díky tomu, že pravidelně reportuju i svoje jednotlivý měsíce, zvládla jsem dát dohromady i spoustu momentů, který jednotlivý měsíce vystihly. Tahle část dá určitě víc mně, než vám, ale já vždycky říkám, že tyhle rekapitulace dělám z velký části i pro sebe, protože se k tomu pak ráda vracím. Letos jsem opravdu přečetla všechny, co tady od roku 2015 mám.











































































A TY SEŠ JAKO MÓDNÍ BLOGERKA, JO?

A co by to bylo za rekapitulaci, kdyby v ní chyběly outfity! Ne že bych ji za tenhle rok nafotila nějak extrémně hodně, ale pár jich bylo, takže se na ten vývoj pojďme podívat a já jsem sama zvědavá, jestli jich v roce 2020 zvládnu nafotit víc.











































...A TAK TO NEBYL TAK HROZNEJ ROK, NE?

No... nebyl. Vlastně nebyl. Ale doufejme, že 2020 bude výrazně lepší. Zatím o tom mám svý pochybnosti - ale možná je lepší nemít žádný očekávání a být mile překvapenej, ne? :D ŽIVOT MĚ NAUČIL, VIDÍTE?! Ne, fakt. Bude to už jen a jen lepší. Míň zlomenejch srdcí, víc objímání a pus na čelo, víc tulení, hodně zdraví, úspěchů, peněz, cestování... Hlavně žádný skromný přání, že jo. :D



A víc takhle cool fotek, prosím. Ideálně v rozpoložení, který jim odpovídá, ehm. 



"A už to bude? To nový desetiletí?"

Děkuju, že tady se mnou jste. Ať už na Dom by Dom chodíte pravidelně nebo jen občas swipnete z Instagramu. Jsem vděčná za každýho z vás. Už pátej rok tady můžete číst radosti a starosti jedný úplně obyčejný holky a já doufám, že v tom budem ještě pěkně dlouho pokračovat. Baví mě to s váma a těším se, co si na mě rok 2020 nachystá. Po osobní i pracovní stránce. 

A vám všem držím palce, ať je tenhle hezky vypadají rok hezkej doopravdy a ne jen napsanej na papíře. Užijte si Silvestr i začátek nový éry. Ať už jako zvířata nebo v úplným klidu jako to plánuju já. Každej podle svýho a s úsměvem na rtech. 

Děkuju a... a tak. Vždyť vy víte. 🥂❤ 

Add your comment

  1. Domi, krásnej novej a veselej i tobě! Ať je to pořád jízda, ale mnohem veselejší, než byla ta letošní :)

    OdpovědětVymazat
  2. V první řadě přeju krásný Nový rok! Hlavně hodně zdraví a úspěchů. :) Chtěla jsem ti jen napsat, že ti neskutečně fandím, co se jak sportu tak módy týče! Jsi fakt neskutečná! A taky poděkovat, za to, že jako jedna z mála blogerek na české scéně nosíš tak neotřelé outfity, které dokáží zaujmout okamžitě, když se na tvoji fotku podívám :) V nepodlední řadě ten byt máš fakt krásný. :) My letos rekonstruovali, takže vím, kolik úsilí to stojí. :) Přeju ti, ať se ti do budoucna daří. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, přeju pohodový rok 2020. Ať jsou v něm tvé cesty pokud možno málo klikaté a hlavně ať vedou k cíli a potkáváš na nich fajn lidi.
    Ten lońský rok jsi měla opravdu bohatý a to, že nejsou všechny dny úžasné, to je prostě život.
    MMCh - jsem ráda, že je ještě někdo, kdo se vrací ke svým starým článkům na blogu. Pro mne je blog právě i taková konzerva vzpomínek a zachycených okamžiků, které by možná zmizely beze stopy. Vlastně možná hlavně, protože ho čte jen pár lidí a rozhodně není profi :)
    Tak hezké dny

    OdpovědětVymazat
  4. naozaj skvelé zhrnutie roku :P závidím ti (v dobrom) hlavne tie cestovateľské zážitky :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤