What are you looking for?
středa 30. září 2020

PROFI & NEPROFI MAKE-UP ROUTINE

Nechat se čas od času nalíčit někým, kdo má v tomhle oboru vzdělání a zkušenosti, je skvělý. Myslím, že každá z nás občas ocení, když z ní šikovný ruce make-up artistky udělaj někoho trošičku jinýho. Make-up dělá strašně moc. Kluci by řekli, že je to podvod, my říkáme, že je to umění. Kouzla s ním ale umí jenom někdo. Já si říkala, jak to během líčení na fashion week odkoukám a zvládnu si pak ty kočičí oči udělat sama. Haha, JASNĚ. 

To byl hodně naivní předpoklad. Zkusila jsem to jednou, nešlo to ani vyfotit a tak jsem se zas velmi rychle vrátila ke svý klasice. Dnes vám teda ukážu ten rozdíl a pár svých all time fav produktů.
I během profi líčení jsme používaly moje produkty, protože jsem se chtěla něco přiučit a umět to pak využít. Naštěstí mám tak velkou kosmetickou výbavu, že by se za to kdejakej make-up artista nemusel stydět a tak není problém vykouzlit mi na obličeji téměř cokoliv. Notino má totiž na skladě snad úplně všechno a já jsem díky naší dlouhodobý spolupráci perfektně vybavená. 

Ten profi look byl založenej na černo zlatých kouřovkách a velmi mě bavilo, jak mi to udělalo hlubokej pohled. Přesně tohle bych si ráda uměla nalíčit, ani mi to nepřipadá takhle na pohled těžký na provedení, ale věřte mi - je. Rozhodla jsem se díky tomu, že zainvestuju do kurzu líčení, protože sama to evidentně nezvládnu.

Doma jsem pár dní po fashion weeku - zhruba dva dny po FW mám totiž chuť chodit v teplákách a nenamalovaná, abych vyvážila to šílený tempo uplynulých dní - jsem si doma nachystala všechny svý oblíbený produkty a pustila se do líčení. Ne rychle hned po probuzení před cestou do práce, ale během klidnýho dopoledne, s čajem, písničkama v pozadí a v dobrým rozpoložení.
Většinu věcí, co používám, už ode mě pravděpodobně znáte, jestli moje beauty články čtete pravidelně. Tenhle matující pudr Shiseido je ale tady na blogu novinka. Dostala jsem na něj doporučení od kolegyně a řeknu vám - lepší jsem neměla, srovnávám to i s YSL, který jsem používala doteď, ale na mastnou pleť je tohle opravdu to nejlepší, co jsem vyzkoušela. Navíc vydrží dlouho a cenově je taky příjemnější než ty high-end produkty.
TheBalm je moje dlouhodobá láska. Bronzer, tvářenku ani rozjasňovač už prostě od jiný značky nechci.
Další tip pro ty z vás, co bojujou s mastnou pletí a navíc mají podobně zapadlý oči jako já, takže se vám překrývá víčko a jakýkoliv stíny a linky se vám během dne slijou, je podkladová báze Artdeco. Stojí necelý dvě stovky a vydrží několik měsíců. A co hlavně - stíny s ní držej jako přibitý. Opravdu - nerada to přiznávám, ale občas se stane, že usnu nalíčená a ráno mám normálně hezký stíny. Ten zbytek už tolik ne, ale stíny prostě držej. :D


A dostáváme se k tomu nejoblíbenějšímu - paletky. Ty od značky Make-up Revolution podle mě vycházejí naprosto nejlíp co se poměru cena/výkon týká. Jsou za pár korun, ale udělaj hooodně muziky. Navíc jsem u žádnejch jinejch značek nenašla tak skvělý kombinace neutrálních barev. Tyhle dvě jsou moje nejoblíbenější, ale doporučuju vám omrknout celou nabídku.
No a výsledek - Domča, jak ji znáte. Nude stíny, lehká oční linka a rtěnka v barvě rtů. Klasika, která ze mě sice nedělá jinýho člověka, nemám v ní vyzývavej pohled a nepoutám pozornost, ale jsem to já a zvládnu to během 15ti minut. A to se ráno velmi hodí, to se musí nechat.

Add your comment

  1. Skvelý článok ja poslednu dobu makeup dosť zanedbávam ale tento článok ma dosť inšpiroval

    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ten profi makeup z MBFW na mě působí spíš umouněně, než svůdně. Tolik tmavá celkově se mi k tobě úplně nehodí, být to na mě, alespoň o pár odstínů bych zesvětlila vlasy, ubrala na obočí i očním líčení. Krásně by tě to prozářilo. Ale rozumím, každá máme svou představu a té se držíme, taky bych si do toho nenechala mluvit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suhlasim. Tie "kourovky" posobia tak trochu rozmazano a posobis v tom liceni starsie. Ale mozno to je len filtrom na fotke...? A vlasy by si si mala zosvetlit aspon na taku peknu cokoladovu farbu, ako si mala predtym :)

      Vymazat
  3. "Kluci by řekli, že je to podvod, my říkáme, že je to umění." - Co takhle se zkusit vyvarovat genderovým stereotypům? Je spousta žen, co makeup nezajímá, a naopak některé muže velmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domčo, ani nevíš, jak tě lituju, že na tohle (ne)musíš reagovat. Shrnula bych to jako diagnóza: písek ve vagí*ě, ale chci se vyvarovat genderovým stereotypům :-D LUCA

      Vymazat
    2. Já už se nad tím nepozastavuju, člověk ani na svým blogu nemůžu nic říct, aniž by to neschytal. :D:)

      Vymazat
    3. jak si to "schytala"? tím, že někdo věcně a slušně vyslovil (ač troufám si tvrdit, spíše řečnicky) otázku k tomu, co si napsala?
      a potvrdila sis to schytání tím, že se tě zastal někdo komentářem úrovně 10ti letýho dítěte? gratuluju a taky to ode mně ber spíše jako řečnickou :)
      Katka

      Vymazat
  4. Musim priznat, ze se mi ten profi makeup moc nelibi, dela te starsi. Sama se umis namalovat vyrazne lip!

    OdpovědětVymazat
  5. supr inspirace :) ale musim rict, ze se mi taky mnohem vic libi, kdyz se licis sama, zrovna ten makeup z fashion weeku podle mě fakt vypadá blbě.
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤