What are you looking for?
sobota 16. listopadu 2019

BYDLÍM VI. (DEKORACE A AROMATERAPIE)



Vybírat si nábytek, montovat ho a užívat si, že v bytě můžu konečně fungovat byla hezká etapa. Taková dospělácká. A náročná. Ale ta doopravdy zabydlovací část, kdy už řešíte tu útulnost, doplňky, vůně a všechno to, co ve finále dělá domov domovem, je ale mnohem, mnohem hezčí a příjemnější. S podzimem a zimou jsem se do toho naprosto ponořila a kromě kytek a pár designových doplňků z mých oblíbených e-shopů, jsem utratila miliony i za sezónní dekorace. Pokud mě sledujete na Instagramu, tak vám nemohlo uniknout, že už mám doma vánoce. Docela jsem se vyřádila i na podzimní výzdobě, ale na tý vánoční jsem se fakt utrhla ze řetězu. Kytky, sezónní dekorace a svíčky, to jsou teď moje bytový stavební kameny. Respektive důvod tý cozy atmosféry, díky který svůj byt ani moc nechci opouštět a vlastně mi vůbec nevadí, že ob den leje a je šedivo. Svoje nejoblíbenější koutky jsem vám teda nafotila do dnešního článku v rámci kterýho bych vám ve spolupráci s Notinem ráda představila svoji aktuální svíčkovou obsesi. Nejde totiž o ledajaký svíčky! 







Znáte značku Woodwick? Jde o svíčky s dřevěným knotem, kterej praská, když svíčka hoří a ten zvuk evokuje krb. Útulnost level nekonečno. Já dostala svoji první od tety k svátku a byla jsem uplně v šoku z toho, že tuhle dokonalost neznám. Že ji spousta lidí nezná. Že každej jede Yankee Candle a přitom v těch YC obchodech mají právě i Woodwick. Podle mě je to tak, že jakmile ji jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít žádnou jinou. Já už mám doma několik soudků a jednu lodičku, která je totálně kouzelná a je to jedna z nejhezčích dekorací, která vůbec může bejt. Akorát teda pozor, vyhoří asi 3x rychleji než soudek, tak s tím počítejte. 

Nevím, jestli to víte, ale Notino má kromě kosmetiky a parfémů taky obří kategorii bytové vůně, já tam poslední dva roky brala právě Yankee Candles, ale vzhledem k tomu, že mám dost často svíčky ráda zapálený jen kratší dobu přes den, kdy zrovna sedím u počítače a kolikrát se tak stane, že je musím před odchodem pryč sfouknout dříve než stihnou roztát až ke krajům - zbytečně mi pak prohoří jen prostředek. Woodwick svíčky jsou užší a asi i díky tomu knotu fungujou jinak. Doporučuju se podívat na jejich Instagram, kterej vás pohladí po duši. 

Jestli vám můžu poradit, jak na výběr - dojděte si je očuchat do kamenný prodejny (třeba Yankee Candles) a zapamatujte si svoje favority. No a pak je přihoďte k objednávce kosmetiky na Notinu, protože je tam najdete v průměru o stovku levněji než v obchodech a to už je celkem znát, že ano. 



Tyhle vzorečky jsou třeba super na vyzkoušení toho, jestli vám daná vůně opravdu sedne i zapálená. Takže pokud se vám občas stane, že vám nějaká svíčka krásně voní nezapálená a když vám doma hoří, tak vás z ní bolí hlava... well, takhle tomu můžete předejít. 









Nevím, jestli jste podobnej blázen do vůní jako já, ale podle mě je aromaterapie uplně magická. Hlavně co se levandulový vůně týká, ta má na mě blahodárnej vliv a proto ji mám i vytetovanou. Kromě toho ji mám v relaxačním polštářku, jako svíčku i jako esenciální olejíček do difuzéru. Taky si ji dávám ve formě limonády nebo drinku, když to někde mají a když jdu na masáž, chci k tomu právě levandulovej olejíček. A na obličej samozřejmě levandulovej krém. Schválně mi řekněte, jestli to takhle máte někdo taky a s jakou vůní.

Užijte si zbytek fotek a nechte se naladit na tu moji vánoční vlnu. Je to hrozně fajn!!!







Add your comment

  1. Moc se mi líbí, jak bydlíš. Máš to fakt moc hezky vyzdobený a vymyšlený🙂. Ty praskající svíčky jsem ještě neměla možnost vyzkoušet, ale snad se k nim někdy dostanu.

    A že už máš doma Vánoce? Vždyť to nevadí, je to hezký a když ti to dělá dobře, tak paráda.

    ZAJÍMAVOSTI ZA ZÁŘÍ A ŘÍJEN 2019 I OBLÍBENCI

    OdpovědětVymazat
  2. S levandulovou vůní jsem leta valcila, ale letos v létě po opakovanych komarich mejdanech na mem tele jsem se docetla, že odpuzuje hmyz, takže jsem capla tu největší co jsem v zahradnictvi našla a sup s ni na noční stolek. Brzo jsem si na tu vuni zvykla a dokonce si ji oblibila. Nebudu lhat, už to ma chudinka za sebou, nejsem zadnej Mičurin, ale v létě po ni opět sahnu! Jinak ma oblibena vůně je zelený čaj a v závěsu růžový grep. LUCA

    OdpovědětVymazat
  3. Já jednak moc nedekoruji a jednak mám doma ještě podzim (vázu s podzimním listím). Vánoční dekorace mi domů smí až po začátku Advent, stačí když užv krámech mají všude vánoční výzdobu. Ale chápu, že každej to má jinak.
    Svíčky pálím spíš kvůli atmosféře, pokud chci vůni (což chci hlavně v práci, bo mám kancl na kuchyní závodní jídelny), tak sáhnu po aromalampě a kápnu si do ní nějakí olejíček od Saloosu. Moji oblíbenci jsou litsea cubeba, eukalypt a levandule.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásná dekorace, já mám doma podzimně vánoční dekoraci, ještě mám na parapetu dýně, protože jsou stále v dobrém stavu, ale už jsem vytáhla i vánoční svícny, světýlka a stromeček. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤