What are you looking for?
neděle 7. května 2017

MOJE OBLÍBENÝ MÍSTA #FAVFOODSPOTS



Kdybych měla říct, jaký dotazy mi na Instagram chodí nejčastěji, tak nebudu váhat ani chvilku. Odpověď je totiž jasná: Kam v Praze na něco dobrýho. Je vidět, že spousta z vás naprosto správně vysledovala jednu s mých oblíbených aktivit a to chození po kavárnách, bistrech a restauracích a ochutnávání jejich kuchyně. Naučila jsem se na tohle kavárenský povalování už v Olomouci, kde to bylo krásně levný a byly tam všeho všudy asi 4 použitelný kavárny, který jsem prostě točila dokola a dokola.V Praze je to poněkud náročnější, je tady toho spousta a každej měsíc se vyklube několik dalších míst, který zrovna otevřely a snaží se zaujmnout zajímavým meníčkem a stylovým interiérem. Já mám momentálně na seznamu míst, který chci co nejdřív navštívit, Vnitroblock a Cafefin. To už ale zase odbíhám od hlavního tématu článku. 

Dnes jsem vám totiž dala dohromady hned 7 mých aktuálně nejoblíbenějších míst, odkud vždy odcházím s nadšením a přesně vím, na čem si tam pochutnám. 
     __________________________________________________________


If Café má pobočky dvě a já miluju tu na Ípáku. Sice tam bývá narváno, ale není se čemu divit. Dorty z If Café jsou považovaný za jedny z nejlepších v Praze. Aby taky ne, když je dělá Iveta Fabešová, která byla v roce 2010 v kuchařské reality show Zdeňka Polreicha a od té doby vydala několik kuchařek a platí za uznávanou cukrářku. Dezerty jako ona rozhodně nikdo neumí a dojde vám to v okamžiku, kdy do If vkročíte a uvidíte dlouhou dezertní výlohu plnou malých uměleckých děl, které je skoro škoda sníst. Kromě dortů je v nabídce i krásné snídaňové menu, které máte zobrazené jako v novinách a tyhle detaily jsou něco pro mě. Já tam zatím vyzkoušela vejce benedict, vejce do skla a jeden z toustů z celodenní nabídky. Co se týká sladkého, dobré je prý úplně vše. Já jsem propadla citronovým tartletkám a velké malinové makronce, kterou na fotce sice nemám, ale často ji vídám na Insta, tak možná víte. A pokud ne, tak vyčkejte, já si ji příště dám a hned ji nasdílím.








Ten není třeba nijak představovat, protože pokud mě čtete pravidelně, musíte z těch avochlebů mít noční můry :D. Sdílím je totiž pořád, protože to je moje totální závislost a obsese, která trvá už několik týdnů a rozhodně to nevypadá, že by měla skončit. Celej článek o týhle kavárně jsem už psala, takže na něj můžete TADY mrknout a já k tomu dodám už jen to, že jejich zelená smoothie bowl je další dokonalou věcí, na kterou ani nestačej slova chvály. Takže volit mezi avotoastem, smoothie bowl nebo banánovým chlebem s burákovým máslem je fakt těžká věc. Proto tam chodím tak často!















Bar/kavárna/bistro/whatever je jedním z mých novějších oblíbenců, zatímco Prahou hýbe už nějakej ten týden. Najdete ji na Strossmayeráku a vyznačuje se například tím, že nemá nikde název ani logo. Aspoň ne lehce viditelný. Nebo taky tím, že je tam pořád plno, v jakoukoliv denní dobu. A v jakoukoliv denní dobu si tam můžete dát něco mňam. Akorát dopředu moc nevíte, co to bude. Mají sice stálý menu s pár klasickýma věcma, ale vždycky k tomu je ještě něco navíc. Něco spešl. Třeba langoše, haha. A snídaňovou ovesnou kaši (přičemž o víkendu jsou snídaně asi do 4) jsem nikde lepší neměla. K tomu přidejte výborný kafe, večer skvělý drinky, parádní atmosféru a je to jasný, místo na jedničku s hvězdičkou. Ve dne na randíčka nebo pracovní meetingy, večer na párty. 










Tak jako se říká, že v Coffee Room potkáte vždycky aspoň jedu blogerku, pro Cacao to platí skoro dvojnásob. Je totiž přímo v centru, vedle Palladia a tam se člověk ocitne stejně každou chvíli, takže není nic jednodušího, než si tam dajít na něco dobrýho. Já mám navíc za rohem práci, takže často chodím i na polední menu nebo třeba před prací na snídani. I tady točím dokola svoje oblíbence, který najdete všechny na fotkách níže. Salát s krevetama,mangem a avokádem je super lehká varianta výbornýho oběda, club sandwitch a pastrami bageta už tak zdravý nejsou, ale dobrý teda jo. Naprostý musthave je pak samozřejmě acai bowl s domácí granolou a banánem. Acai jsem si dávala už na několika místech a na tenhle prostě nic nemá. Dalším oblíbencem je bagel s uzeným lososem nebo omeleta se sýrem. Plus teda raw čokoládovej dort, ten jsme už dlouho neměla, ale jednu dobu jste ho na blogu mohli vidět asi tak stejně často, jako teď avokádový chleby. A i ty maj mimochodem v Cacau, na žitným chlebu a se zatřeným vejcem nebo uzeným lososem. 










I My Rawčkem jsem jednu dobu byla uplně posedlá. To když jsem byla na co nejvíc zdravý stravě a tohle pro mě byla jedná varianta mlsání, která mi navíc chutná víc než ta nezdravá. Klasickej dort se tady objevuje minimálně, to jste si asi všimli, na ty totiž uplně nejsem. Raw dorty z My Raw Café miluju, jiný už tolik ne, přijde mi, že tady je dělají prostě nejlíp. Navíc mají i degustační menu, kdy můžete ochutnat víc menších věcí za lepší cenu a to jsme vždycky volila já. Málokdy jsem se totiž dokázala rozhodnout pro jednu věc. Když už, tak to byly banánový palačinky nebo citronovo-levandulovej dort. Nejlepší! Jediný blbý je, že vůbec netuším, jak si tyhle dorty nebo jakýkoliv jídla z jejich nabídky počítat do maker, takže se tomuhle mýmu milovanýmu místu teď vyhýbám. Nemáte tip?














HK má taky víc poboček a všechny mají stejný kouzlo. Dřevěnej interiér, kvalitní ingredience a hrozně příjemný prostředí. K obědu mají vždycky strašně zajímavý kombinace, ovšem na mě jsou zajímavý až moc a proto zůstávám u svý oblíbený snídaňový varianty, která se podává celý den - avokádo, vajíčko, slanina a čerstvý pečivo. Taky maj dokonalý chai latté. A nic jinýho jsem tam nikdy neměla, takže mám opravdu jen jednu fotku. Rozhodně to ale patří mezi mý oblíbený místa, takže nelze nezmínit.




Řekla bych, že všechny doteď zmíněný místa má rád i můj Kuba. Až na Bistro 8 :D. Tam jsem ho donutila jít už dvakrát a mám obavy, že víckrát už se mi to nepodaří. Pro někoho, kdo má rád klasický snídaně to totiž asi fakt není. V nabídce jsou totiž vždycky 4 různý snídaňový tácy a každej je hrozně neobyčejnej a kombinuje zajímavý chutě. Já jsem byla pokaždý nadšená a vždycky, když na Instagramu u někoho vidím, že tam byl a že mají nějaký nový talíře, nejradši bych tam hned šla taky. Podle mě to má kouzlo a je to zase něco trošku jinýho, takže za mě rozhodne pozitivní hodnocení. Teď jen potřebuju někoho, kdo to tam se mnou bude chodit ochutnávat, když budou nový talíře! :D







No a jeden tip na závěr - já všechny jídelní místa hledám na Instagramu a když narazím na něco, co se mi líbí, pokaždý si vyhledám všechny fotky s daným umístěním a prohlídnu si, co si tam lidi dávají, jak to vypadá a jak to hodnotěj. A podle toho se rozhodnu, jestli tam jít a co si dát! :)

Doufám, že se vám článek líbil, že někomu pomůže a pokud máte nějaký tipy na vaše oblíbený (nebo zatím jen vyhlídnutý) místa, šup sem s nima a já si to hned projedu!




Add your comment

  1. K Bistru 8. Abych si jídlo užil, tak potřebuju aby se mi pohodlně sedělo a nebylo to utrpení :D Což prostě v Bistru 8 nejde, stolky tam jsou totálně mini a když si dáme oba snídani, tak se nám tam prostě nevejde a člověk se pak celou dobu soustředí aby něco neschodil (jeden snídaňovej tác zabere celej stolek). V mym seznamu by bylo The Farm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jó, ale i s tím výběrem jídla mám pravdu, ne? :P U mě by teda The Farm po minulý zkušenosti bylo na seznamu kam nejít :D Až tam půjdem s psama, tak fakt nevim, co si budu chtít dát :/

      Vymazat
  2. Děkuji za tipy! Stránku ukládám a někdy se někam musím podívat, fotky vypadají skvěle! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  3. Super inspirace :) A nádherné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kavarne su laska. 😍
    Ja len maly tip ako pocitat kolace z Raw Cafe... Skus si zadat do MFP 'Raw vegan (chocolate/vanilla/whatever) cheesecake'. Vacsinou maju okolo 200, 250-350 kcal, zalezi podla velkosti a hlavne maju vacsinou dost vysoky podiel tuku, ked to budes chciet fitnut do makier, kvoli orechom a kokosu a taak. :) Carbs su samozrejme tiez vyssie ale nic strasne. :) Ja takisto najviac milujem taketo 'treats' takze to mam omrkane... :)

    OdpovědětVymazat
  5. :DD Naprosto souhlasím s tím výběrem podle Instagramu, dělám to pokaždý! Vždycky nejdřív najdu menu, udělám užší výběr jídel a finální volba je podle fotek. :D A pokud chceš nějaký super tip, tak určitě Mezi srnky na Vinohradech! Nejmilejší obsluha, příjemný prostředí a to jídlo... pokud máš ráda všemožný bylinky, jejich chutě si zamiluješ! <3
    Jo, a Bistro 8 zní náhodou fajn. Strašně ráda ochutnávám nový a nový věci. Takže to zas musím vyzkoušet já, děkuji. :)
    Nikol (www.readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  6. Nic ve zlem, ale v jednom clanku jsi psala, ze te zakusky z if cafe neoslovily..pak ze teda ta tartaletka je fajn a potom, ze ty vejce hruza a ve vysledku jsem z toho pochopila, ze jsi tam nic sladkeho nemela.Nevim jestli mi to jen prijde, ale v seznamu je to proto, ze si tam udelala akorat pekne fotky.Mimochodem ja to tam miluju a je to pro me asi jedina kavarna, kam obcas jdu, protoze jdu na kafe s nekym asi tak jednou za dva mesice max a nemam jinak absolutne cas nekde vysedavat a tady je to jistota a blizko vsude :-) + to tam ma kulturu, kterou od kavarny ocekavam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rozhodně nepsala :)) neoslovily mě vejce benedict, protože mi přišli takový nijaký (přesně tak jsem to tuším i psala v tom článku). Ze sladkého jsem měla tartletku, což je snad v tomhle článku zmíněný dost jasně a malinovou makronku jsem chutnala od mamky, proto ji nemám na fotce, ale zmiňuju ji. V seznamu je to proto, že tam chodím strašně ráda, hlavně kvůli těm dezertům a geniálnímu kafi. :)

      Vymazat
    2. No jako chodíš tam kvůli dezertům, ale měla jsi tam jeden a do jednoho sis kousla :D

      Vymazat
    3. Teda jako abych dostávala sodu za to, že podle někoho něco nejim, to se mi ještě nestalo :D zajímavý. Každopádně kdo můj blog čte pořádně tak ví, že když si někdě něco oblíbím, tak si to dávám pořád a to je přesně případ ty citronový tarletky, chodím tam prostě na ní a když si moje společnost dá něco jinýho, tak ochutnávám a proto to doporučuju. Fakt moc nechápu, co je v tom za problém...

      Vymazat
  7. Super inspirace a skvelej clanek! Vzdycky u tvyho jidla dostanu hlad, haha. ;D Jinak to vsechno vypada fakt skvele, v Praze jsem byla nedavno a navstivila jsem jen bistro8 a moc mi to tam chutnalo! Jinak musim rict, ze Herbivore je muj absolutni favorit, urcite znas, ale u tebe jsem ho jeste nikdy nevidela!!!
    Uzasny fotky jinak, snidane je proste nej!!! <3
    Sandra
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  8. IF café a Cacao taky miluju :)) Za mě vede ještě Mama coffee a Ema espresso bar <3

    OdpovědětVymazat
  9. Hlásím se jako talířovej parťák!:) A jinak bezva tipy, cacao a jeho věhlasná acai bowl je prostě láska <3 Spolu s kindermaxi king dortem, na kterej prostě musíš jít!

    OdpovědětVymazat
  10. Ooo😱 To vyzerá dokonalo!! Škoda že u nás v okolí nič takéto podobné nie je. Musím navštíviť Prahu!

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  11. Naše rodinná srdeční záležitost zcela jednoznačně Café Savoy. Ani na snídaně, ani na obědy, ani na večeře bez rezervace nechoďte. A ten jejich větrník nebo Savoy ( mají i ve verzi mini). Doporučujinejen pro hradecké náplavy.

    OdpovědětVymazat
  12. Ježiš tohle dělám taky, vždycky něco zahlídnu, kontroluju a pak screenuju a přidávám na seznam :D Superm tipy! A s Bistro 8 to mám taky úplně stejně - já vždycky slintám a přítel mi na to kašle :D Takže taky řešim, s kým tam zají, chtělo by to co nejdřív!

    OdpovědětVymazat
  13. Domi, jakej Ípák? :D Odjakživa se říká Pavlák. :D Ale to je jen malá vsuvka, která mě mega pobavila. :D Jinak díky za super tipy. Zajímalo by mě, jestli mají v Coffee Roomu taky nějaký jiný jídlo, než zelený (viz fotky.) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda Pražák nejsem, ale už tu pár let žiju a "Pavlák" jsem slyšela někoho říct tak dvakrát, jinak všichni včetně Pražáků mluví o "Ípáku" ;) to, že to znáš ze svýho okolí jinak neznamená, že "se to odjakživa říká" :)

      Vymazat
  14. Ahoj Domčo, krásný fotky, docela si mě takhle na večer namlsala :3 Ještě štěstí, že nejsem přímo z Prahy a beztak většinou nedokážu bez snídaně vyjít z domu :D Jakmile se nenasnídám do pár minut po probuzení, tak je to se mnou k nevydržení :D Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  15. Všechny místa jsou Domi naprosto super :) Včera jsem byla v bistro 8 na taco snídaní a smoothie bowl a bože. Musím ochutnat víc, takže klidně dej vědět a zajdeme na další ochutnávačku, budu moc ráda :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤