What are you looking for?
pátek 5. května 2017

TURISTOU VE VLASTNÍM MĚSTĚ



O víkendu jsem si po dlouhý době zase vyzkoušela, jaký je to být turistou v Praze, kterou už nějakou dobu považuju za svý město. Respektive si vždycky myslím, že už to tady znám a pak takhle někam vyrazím, třikrát se ztratím a zas a znova si uvědomím, že Pražák pořád nejsem a ještě asi nějakou dobu nebudu, haha. Každopádně tyhle dny jsou vždycky strašně príma a tenhle nebyl výjimkou a protože jsem i dost fotila - i když většinou jen na telefon - nabízí se z toho samozřejmě napsat článek. Tak se pojďte se mnou podívat, kam (a s kým) mě v jeden volnej den nohy nesly.




Protože byl První Máj, bylo jasný, že den začne randíčkem. Už nějakou dobu jsme pokukovali po novým snídaňovým menu v The Farm, kde je to naše srdcovka díky tomu, že jsme tam měli první rande, ale je pravda, že poslední návštěvy jsme nebyli uplně spokojený. Nebo aspoň já ne, jsem nějaká rozmlsaná. Ale šanci jsme tomu dát chtěli, je to Farma a byl První máj, že jo. No co vám budu povídat, šťastná volba to nebyla. Zas všechno trvalo sto let a ani jeden z chodů nás moc neoslovil. Kubova acai bowl neměla podle mě s acai nic společnýho, byly to rozmixovaný jahody s jogurtem, což je sice dobrý, ale víte jak no. Moje kaše byla zas jen vločky zalitý medem a na tom pár ořechů a jedna rozkrájená jahoda. Protože jsme tam seděli dýl a měli pak ještě hlad, dali jsme si rovnou i oběd a protože na Farmě je brunch all day, padla volba na anglickou snídani, kterou jsme si tam dávali už dřív. To, co nám donesli, jsem ale nemohla ani vyfotit. Bylo to jak z nějaký jídelny, párky z Tesca, suchej krajíc chleba, plátek eidamu, asi tři houby a vajíčka zespoda připálený a nasáklý olejem. Celou cestu ke Kyvadlu jsem pak nadávala!
 

Tentokrát naštěstí neplatilo, že ráno dělá den, protože zbytek dne byl boží. Na Letný jsme hledali rozkvetlej strom, abych dostala oficiální prvomájovou pusu a pak jsme došli pěšky až skoro k Náplavce, což byla super procházka. 



Kuba se potom odjel domů učit a já se sešla s přítelkyní jeho bráchy, se kterou jsme si strašně sedly a každou chvíli něco podnikáme. No a protože byla zrovna v plným proudu Veggie Náplavka, vydaly jsme se tam na obhlídku. Miluju obcházení stánků, zjišťování, co kde mají a plánovat si, co si dám - vždycky nejdřív projdu uplně všechny stánky a pak až si dám to, co mě zaujalo nejvíc. Jinak bych totiž koupila všude něco :D.



Moje volba padla na nejnovější nemléko (makovo-kakaové) a degustační mix exotickýho ovoce. Vypadal krásně, ale chuťově mě nadchlo jen žlutý Jack fruit, který bylo takovým mixem manga a pomeranče. Zbytek nebyl nijak výraznej a pokud jo, tak to není myšleno v pozitivním slova smyslu :D. 



Posilněné jsme se vydaly na Hrad. Respektivě chtěly jsme se tam svézt tramvají, která jela ale uplně jinam, než jsme chtěly, takže jsme si spíš zajely a to, že jsme se najednou vynořily u zahrad byla spíš náhoda než plán :D. Dvě "vesnický" holky v Praze no, co si budem... :D



V zahradách bylo ale prázdno, takže jsme si to užily, viděly jedno svatební focení a udělaly spoustu hezkých fotek různých zátiší. Po dlouhý době se mi ale nechtělo vytahovat foťák, tak jsem jen dokola cvakala mobilem.



Zahradama jsme došly k Hradu a protože Klárka chtěla na kafe, vyrukovala jsem s tím, že tam někde je vlastně ten hezkej Starbucks s výhledem na Prahu. Bohužel jsem ale nevěděla, jak se k němu dostat, takže jsme tak bloudily tam a zpátky a Klára mi už asi ani nevěřila, že tam nějaká kavárna je. Nakonec jsem musela zavolat Kubovi, aby mi poradil cestu, toho jsem samozřejmě pobavila a jeho vysvětlení mi ani trochu nepomohlo.



A pak jsme se uplnou náhodou ocitly na tomhle magickým výhledu, kde ani jedna z nás nikdy nebyla. Prošly jsme jen nějakýma nenápadnýma schodama a tohle se před námi rozprostřelo! Byla to nádhera! A navíc tam ani nebyly davy jako na všech ostatních místech v okolí Hradu.



A hádejte co? Ten Starbucks jsme našli jen kousek od toho :D. Tak jsme si poseděli u cappuccin a cheesecaku, abychom ukonejšily uchozený nožičky.



A jako ten výhled? NEJHEZČÍ! A navíc totální klid, nechápu!



A tyhle tulipány byly taky nad naše chápání! Co to je spešl odrůdu?



No a pak jsme si to zase sešly hezký celý dolů, prošli ty malebný uličky a uplně utahaný nasedly na tramvaj, ve který jsme málem usnuly, jak nás to bloudění a óchání nad výhledama zmohlo. Já si to celý strašně užila a bavilo mě něco takovýho, co bych normálně brala jako randíčkovskou věc, podnikla s kamarádkou. Bylo to zas něco jinýho a bylo to strašně fajn! Takže!! 

Je před náma další prodlouženej víkend a pokud bude aspoň jeden den hezky, vezměte nějakou svojí kamarádku (nebo třeba mamku!) a vytáhněte ji na procházku po městě. Ztraťte se v uličkách, vyfoťte se jako turistky a i nějakou tu zapadlou kavárnu určitě objevíte. 

A pak mi třeba napište, jak jste si to užily, jo? :)))

Add your comment

  1. Jééé Domčo, normálně na Prahu pořád kafrám, ale teď si říkám: Zatraceně tady není, kam jít ... Super článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásnej článek, ráda čtu tvé příspěvky, jsi takové optimistické sluníčko :) jen tak dál :)

      Vymazat
  2. V The Farm jsem ještě nebyl a tahle skutečnost od návštěvy odrazuje!
    Taky tam občas takový dny, o to víc mě Praha baví a ještě dlouho bavit bude :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, škoda tých raňajok, bol by to úplne dokonalý deň :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Praha není žádný tvý město, ty vidle :D poslední co chybělo, aby sis hrála na Pražačku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Vidle" je ten, kdo se chová jako buran, na velikosti jeho rodiště skutečně nezáleží.
      Praha je naše hlavní město. Naše - tedy všech.
      B.

      Vymazat
  5. Haha nad tím článkem jsem se pobavila :-) (myšleno v dobrém). Já jsem rodilý Pražák a taky pořád objevuji Dominiko, tohle místo znám a je pravda co píšeš, nebývá tam tolik ruchu, jako v jiných částech pražského hradu. Ale zase nevím, že je tam Starbucks. :-D co se týká farmy tak si mě odradila. Chystám se zkusit herbivore kavárnu. Jinak ti to moc sluší a připomněla si mi že musím zkusit další příchuť nemléka.❤ Když máme holčičí randíčko , tak většinou kroužíme v centru.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda ten tvůj den mi taaaaak připomíná mojí neděli s mamčou! :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Jaj, ako rada by som sa znovu do Prahy pozrela :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem ještě schopná v uličkách třeba Malé Strany zabloudit (a to tam už 30 pracuju :-D). Já okem turisty na Prahu nejraději koukám v letních ránech, kdy to beru pěšky z Můstu Královskou cestou přes Karlův most na Malou Stranu. V půl osmé ráno ještě žádní turisté, všude prázdno, klid, ještě není horko...
    Hezký prodloužený víkend

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤