What are you looking for?
pondělí 30. října 2017

VÍKENDOVÉ BRUNCHOVÁNÍ



Moje víkendy se dělej na dva typy. Hradeckej víkend a víkend v Praze. V Hradci celej víkend proválím, ven jdu maximálně tak s pejskama nebo s našima na oběd. Většinu času ale strávím doma, odpočívám, nabírám energii, užívám si dlouhý horký vany a tak. Tyhle odpočívací víkendy střídám s víkendama, kdy zůstávám v Praze a na který se vždycky strašně těším, protože si na ně dělám plány několik dní dopředu. Ne vždycky nakonec vyjdou tak, jak jsem chtěla, ale ani to není žádná tragédie. Tenhle víkend se točil hlavně okolo pozdních snídaní. V týdnu totiž snídám až v práci a to většinou jen vajíčka natvrdo s ovocem nebo proteinovou kaši s ovocem. Jsou to teda takový rychlovky, nouzovky a žádný velký potěšení. O víkendu si to teda potřebuju vynahradit a tenhle uplynulej víkend to dokonce vyšlo tak, že jsem snídala venku oba volný dny. A bylo to nejnejnej. Až tak, že jsme si s holkama řekly, že z toho uděláme tradici.



V sobotu ráno jsme s Kristý zapadly do Cobry. Jestli Cobru neznáte, tak se jedná o podnik na Strossmayeráku a žije to tam od rána až...no vlastně do rána. Mají snídaně, obědy, svačiny, večeře a spoustu cool drinků. Večer si tam bez rezervace nesednete a ráno vlastně většinou taky ne. My jsme šly samozřejmě naslepo, protože jsme nevěděly, v kolik se vykopem z postelí a měly jsme štěstí na poslední volnej stůl. Obě jsme si daly jejich pověstný lívance s malinovou náplní a zakysanou smetanou. A já sojový chai latte. Když vím, že neplánuju pracovat, nemám na kafe po ránu vůbec chuť a tak ujíždím na chai latte. V kavárnách ho totiž nemají ze sirupu, ale opravdovější, takže krása. Venku byla kosa a pršelo, takže jsme focení odsouvaly nějakou tu hodinku a pěkně si tam poseděly, probraly první a poslední a zdrbly všechno možný. Prostě holčičí randíčko, co vám k tomu budu vysvětlovat, že jo.





Na nedělní ráno jsme si s Alex a Nikol vytipovaly Café Letka, kde jsem nikdy nebyla a kde jsme si tedy musely na místo hezky počkat. Já jsem se těšila na vafle, který jsem si vyhlídla na Instagramu a samozřejmě mi bylo řečeno, že o víkendu je jiný menu než přes týden a vafle nejsou. Klasika. Aspoň mám důvod tam jít brzo znovu. Stejně už byl spíš čas oběda a tak jsme šly všechny do slaných variant pěkně velkých snídaní a skvěle se najedly. U toho jsme samozřejmě taky zvládly probrat všechno přes chlapy, práci, blogovou sféru, spolupráce a aktuální trendy. Nechtělo se nám hned po jídle loučit, tak jsme vyrazily ještě do centra, prošly pár obchodů a já pak vyrazila poprvé po úrazu kolena, na kruhovej trénink do ERS gymu, kterej jsem objevila asi tři týdny před zraněním a uplně si to tam zamilovala. O tom vám ale napíšu ještě samostatnej článek, dnes zůstanu u toho jídla. Teda skoro...









Mohlo by totiž se zdát,  že tenhle článek nemá žádnej hlubší smysl a že vám vlastně jen dávám tip na dvě místa, kam si můžete zajít na něco dobrýho, což je sice taky pravda, ale má to i tu hlubší message. Tyhle naše holčičí dýchánky jsou pro mě přesně to, díky čemu jsem ve finále uplně spokojená. Jsou to ty malý milý věci, který dělaj dny hezkýma, ty prosmátý hodiny, všechno to plánování společných událostí a aktivit, to, jak si rozumíme. To, že se mám na koho obrátit, když mě všechno sere, s kým se poradit o tom, jak řešit věci, se kterýma si nevím rady a s kým si prostě rozumím. A s kým se dobře jím, protože i to je samozřejmě hodně důležitej bod :DD. 

Tak schválne zkuste nějakou kámošku nebo kámoše vytáhnout o víkendu na nějakej dlouhej brunch a uvidíte, jak hezkej víkend si tím zařídíte.  
Fakt, vyzkoušeno za vás!



A v komentářích mi určitě dejte vědět, kam rádi s kamarádama vyrážíte vy a třeba mi předejte nějaký tipy, jestli z toho s holkama fakt máme mít tradici, tak potřebujem pěkně dlouhej seznam míst! :))


Add your comment

  1. presne takéto "dýchanky" ja môžem :) kopa dobrého jedla, skvelá spoločnosť a výborná atmosféra! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. Já ti teda nechci kazit iluze, ale chai latte je obyč latte s chai kořením, takže si dáváš kafe a jako koukám ani o tom nevíš. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja nechci kazit iluze tobe, ale chai latte nevidelo kafe ani z vlaku, utfg prosim :)))

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤