What are you looking for?
sobota 1. dubna 2017

GASTRO TIP: ALRISO RISOTTERIA ITALIANA


Rubrika s tipama na restaurace není z těch úplně pravidelných a častých, proto mě překvapilo (příjemně!), že mi v poslední době hodně z vás psalo, že to jsou jedny z vašich nejoblíbenějších článků. Musím ale uznat, že na tom něco je, taky si u ostatních ráda počtu o místech, kam zajít a často se takhle nechávám inspirovat. Takže když nám s Kubou přišla pozvánka do restaurace Alriso Risotteria Italiana, bylo to jako na zavolanou! Momentálně si navíc vybíráme kurz vaření, který jsme dostali k Vánocům od Kubovýho taťky a já si brousím zuby právě na italskou kuchyni, takže jsem se na ní tady ještě víc naladila.



Restaurace se nachází na Betlémském náměstí II. na Praze 1, tudíž přímo v centru a to je vždycky příjemnej bonus. Celé menu je navíc bezlepkové, což potěší všechny, kteří nějakým způsobem řeší stravu a lepku se snaží vyhýbat.







Prostředí je samozřejmě laděno do stylu Itálie, proto jsme dostali okamžitě chuť na Aperol. Venku byla zima jako blázen a já měla skoro pocit, že jsem na horách. S nima mám totiž Aperol a italskou kuchyni spojenou - asi nikdy jsem v Itálii nebyla u moře, zato na horách každej rok. 
K aperolu jsme dostali ochutnávku domácího rýžového chleba a protože já jsem na chleba (a pečivo obecně, achjó) ujetá, tak jsem byla nadšením bez sebe. Z chleba. Asi mi stačí málo. Nebo byl prostě jen tak moc dobrej.



Jako předkrm jsem zvolila sušenou šunku s parmezánem a Kuba grilované krevety na rukolovém salátku. Obojí bylo stejně tak dobrý jako to vypadá!





K hlavnímu jídlu jsem si dala plátky hovězí svíčkové na rozmarýnu a přinesli mi je takhle dokonale rare ještě na rozpálený syčící pánvi. Ta kombince s rozmarýnem byla dokonalá a jako příloha mi posloužil právě ten rýžový chleba.



Kuba se rozhodl pro polední menu, které zrovna bylo v nabídce. Kachna s grilovanou zeleninou a polentovou kroketou. Musím teda uznat, že jeho jídlo bylo ještě lepší než to moje, až jsem mu trošku záviděla! A polentu se snad naučím dělat doma nebo co.



Co nás dostalo nejvíc byl moment, kdy nám číšník natiskl dezertní menu na prostírání. To bylo fakt stylový! Akorát teda v italštině, ale naštěstí to s námi celé projel a vysvětlil co je co. I když svojí volbu bych si zvládla objednat i italsky a Kuba italsky mluví skoro jak rodilej, takže to vlastně ani nebylo potřeba :D.



Nevím, jestli to ještě někoho překvapí, ale mojí volbou bylo samozřejmě tiramisu. A způsob servírování (i chuť) opět na jedna hvězda!



A Kubova panna cotta.





Shrnuto do pár slov: Celý menu se nám moc líbilo, všechno chutnalo, personál strašně příjemnej a ochotnej vše popsat a vysvětlit a co je taky důležitý - nádherný záchody a koupelna! 

Pokud tedy někdy budete v centru Prahy hledat něco na uspokojení italských choutek nebo pokud jste bezlepkáři a hledáte místo, kde se nemusíte složitě ptát na složení, rozhodně vám můžeme doporučit právě Alriso. Na celý menu i s cenama můžete mrknout TADY a já doufám, že nemáte po přečtená článku takovej hlad a chuť na všechno možná jako já po jeho sepsání :D.

Add your comment

  1. To vypada skvele. Ja v Italii zila, takze jsem na tyhle jidla dost narocna ve vyberu a chuti, ale kdo vi, treba to tam fakt je tak dobry. Diky za tip Domi! <3
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to hezky.
    Já můžu doporučit restauraci Pod věží na Dražického nám. (u Karlova mostu) - byli jsme tam zajíst synovu promoci a byli jsme spokojení jak s jídlem tak s obsluhou.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤