What are you looking for?
čtvrtek 20. dubna 2017

MUM AND DAUGHTER RELATIONSHIP



Protože 14.5. bude Den Matek, vyvstává skvělá příležitost vám trochu přiblížit moje rodinný vztahy, na který jsem dostala už nějakých pár dotazů. Tím spíš se to hodí proto, že tohle téma nádherně zapadá i do "DO Pandora" kampaně, respektive do pilíře DO CARE, protože o koho bychom se měli víc starat a na kom by nám mělo více záležet než právě na rodině. Rodina je základ a já upřímně nechápu, že to někdo nechá zajít tak daleko, že se s rodinou přestane bavit a vídat. Já si to absolutně neumím představit, s mamkou si v podstatě obden voláme, s tátou si píšem a posíláme fotky a s bráchou to samý. Dnes to ale bude hlavně o mamce. Tématicky!

Asi víte, že už pár let u rodičů nebydlím. Odejít na vysokou do jinýho města byla podle mě nejlepší volba. Nejen proto, že jsem se osamostatnila, naučila se fungovat sama za sebe, zařizovat si věci a osobnostně jsem se posunula uplně jinam, ale taky proto, že se mi strašně zlepšil vztah s rodičema. Bylo to takovýto období, kdy mi hrozně vadilo, že jsem pořád pod dohledem, přestože už jsem vlastně dospělá a pořád se musím dovolovat, jestli můžu jít večer ven. Dohady o tom, v kolik přijdu z plesu si pamatuju dodnes - mamka po mě kolikrát chtěla, abych byla ve 12 doma a to ten ples v podstatě pořádně začínal žejo :D. Moje mamka je taky pěknej detektiv. Vždycky mi na všechno přišla, vždycky! Její vrcholnej detektivní kousek byl, když odhalila, že jsem měla doma přes noc přítele, protože bylo nakrojený máslo jinak, než ho krájíme my. Tuhle story vyprávíme na rodinných oslavách dodnes. Byly období, kdy jsme se s mamkou hádaly o všem - o tom, co dělám, co nosím, co jím a s kým trávím čas.

A teď? Už si to blbý období ani neumím představit. Co se vidíme míň a nemáme tak možnost mít na sebe ponorku, je to parádní! Vedeme dlouhý telefonický hovory, kdy si vyprávíme první a poslední, mamka čte každej můj článek a každej komentář se mnou rozebírá, všechno ji zajímá a kdykoliv přijedu domů, vymyslíme si nějakej společnej program. Chodíme na dlouhý procházky s pejskama, na kafe, na obědy, do fitka, na nákupy nebo do kina. A večer spolu sedíme u Ordinace nebo Topstaru a drbem. Zbytek rodiny a třeba i chlapy. Mamka je pro mě moje kamarádka, je jednou z těch, kterým říkám většinu toho, co se mi v životě děje. Říkám jí, když žárlím, když mi něco nejde, když mám o sobě pochybnosti. Ona mě vrací nohama na zem, nechává si ode mě radit v oblíkání, zkouší mnou objevený recepty a stěžuje si, když ji štve taťka. Těším se, až za mnou příští týden přijede do Prahy a já ji vezmu po svých oblíbených kavárnách, ukážu jí to u Kyvadla a společně s pejskama prochodíme Stromovku. Až si zas užijeme ty holčičí dny. 

Mít mamku za kamarádku je to nejlepší. 

A další nejlepší věc je to, že když tohle bude číst, tak bude vědět, že to nejsou jen prázdný slova, ale fakt. A o tom to je.



















Add your comment

  1. Moc pekný článok. Ja mám s mojou mamkou ten najlepší vzťah na svete :D Možno to znie prehnane, ale je to tak. Samozrejme, sú chvíle, keď sa aj my pohádame, ale nedeje sa to často a keď sa to udeje, nevydržíme to a hneď sa musíme udobriť, vyrozprávať sa.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. Jakobych ten článek napsala já! :) měla jsem to uplně stejně, když jsem ještě žila u rodičů, vadilo mé mamce na mě všechno a mě na ní taky, všechno jsme navzájem moc řešily a pěkně si lezly na nervy. Teď když žiju s přítelem, tak k našim chodím jednou až dvakrát týdně na návštěvu (každý týden) a je to naprosto super...pokaždý si máme co říct, každá máme vždy nějaký novinky, dáme společnou kávičku..a pak se zase stará každá o sebe :) ...jinak Pandora samozřejmě krásná - jako vždy! :) ..přeji krásný den

    OdpovědětVymazat
  3. Krásnej článek! Moje mamka je zároveň moje nejlepší kámoška a když jsem šla na vejšku do jinýho města, tak se v podstatě ani nemělo co zlepšovat, spíš jsme z toho s mamkou byly obě smutné, že spolu už nebudeme tak často. Na druhou stranu, když se jednou za čas pohádáme, tak to ale stojí za to. Pandoru jsem mamce koupila loni k narozkám, takže si ted užíváme vzájemné kupování korálků:)
    http://cheesecakebysandra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) moje mamka už má náramek plnej, takže tentokrát jsem sáhla po náušničkách :D

      Vymazat
  4. Uprimne zavidim takovy pekny vztah s mamkou :) ja jsem ho nikdy nezazila a popravde si moc nedokazu predstavit, ze bych mela jeste nekdy bydlet "doma". Posledni dobou se snazim najit k mame aspon nejaky vztah (prece jenom je mi to lito), ale absolutne to nejde. Kazda jsme uplne nekde jinde, odlisne zajmy, predstava moji budoucnosti a proste ve vsech zasadnich otazkach se absolutne mijime. Snad jednou budu mit dceru, se kterou to bude vsechno jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí... držím palce, ať to třeba aspoň časem vyřešíte, byla by škoda kdyby ne :(

      Vymazat
  5. Nejvíc mě dostalo: ,,že bylo jinak nakrojený máslo'' :DDDD Moje mamka je taky taková detektivka... a nestačí mi než říct, máme to úplně stejně! Těším se vždycky, když dojedu za našima na vesnici z města, jak si uděláme pěkný víkend, uvidím pejsky, půjdeme všichni ven, v pátek otevřeme láhev vína k TV (kterou na bytě nemáme, o to víc mě občas překvapuje, co se v TV děje:D) a prostě budeme drbat! Moje mamka je taky má kamarádka, ale zároveň k ní mám takový ten zdravý respekt, a tak si myslím, že by to mělo být :) Nedovedu si to bez rodiny vůbec představit!

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé rodinné vztahy ti můžu jen v dobrém závidět a přát. Rozumím tomu, že když máš s rodinou dobré vztahy, nedokážeš si představit, že by to mohlo být jinak. Ale věř, že někdy se člověk může snažit sebevíc, může dělat první poslední, ale stejně to na dobrý vztah s členem rodiny nestačí a vrací se jen zloba. A člověka to tak deptá, že nakonec ty vztahy omezí proto, aby si zachránil vlastní rozum a zdraví.
    Udržovat s rodinou dobré vztahy je určitě priorita, ale někdy to prostě nejde. Je lepší se obklopovat lidmi, které člověk miluje, než se držet té části rodiny, která za to nestojí...
    Já jsem vděčná za to, že těch milovaných lidí mám kolem sebe dostatek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že když to člověk nezažije, tak to asi ani nemůže pochopit, nicméně i tak můžu říct, že mě to mrzí a jsem ráda, že sis to ujasnila aspoň takhle :)

      Vymazat
  7. Moje mamka a ja mame taky hodne kamaradskej vztah. Normalne travi mladistvi v mym veku vetsinou cas s kamaradama, ja radsi s mamkou. Chodim s i na kafe, jezdim na kole, litam na vikendy na dovolenou, muzu si s ni povidat hodiny, kez bych mela s tatkou stejnej vztah... Je hezky cist, ze to tak mas stejne. <3
    S laskou,
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  8. Samostatné bydlení dělá divy :-). Znám to z obou stran ;-). Já odcházela z domova až po VŠ (ono sehnat byt v osmdesátých letech byl i tak skoro zázrak) a mé vztahy s rodiči to určitě vylepšilo. A podobné to bylo se synem - když se odstěhoval (byť bydlí 20 minut od nás), tak nám to vztahy taky vylepšilo.
    Tak ať ti ten pěkný vztah s mamkou vydrží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je fajn , že to funguje oboustraně :)) děkuju moc, ať vám také vydrží :)

      Vymazat
  9. To s tím máslem je vtipný. Mojí sestru matka odhalila podle podobný věci. Sprchová hlavice visela přes kohoutek opačně než jsme to všichni dělali. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, tak to je taky dobrý, i když zas je fakt, že něco takovýho mě upoutá taky okamžitě :DD

      Vymazat
  10. Krásný článek, moje mamka je zároveň i mojí největší kamarádkou, ale my to tak měly vždycky a ani u nás neprobíhaly ty boje (kdy, kam, v kolik se vrátit) což znám i ze svého okolí :D, takže moje stěhování bylo strašně těžký, i přes to že se doma vyskytuju stále dost, ne jen na víkendy :D je to krásné mít s rodinou úzké vazby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš super, jsem hrozně ráda, že vidím, že to takhle má spousta z ná!

      Vymazat
  11. Wow, že by si někdo dal takovou práci s reklamou na Pandoru, to vidím poprvé!! Jen bych si teda příště dala větší pozor na pravopis, a to raději u všech článků. Někdo, kdo dělá marketing a PR, by tohle měl mít v malíčku.

    OdpovědětVymazat
  12. Domčo, také bych být Tebou zvážila, zda nezapracovat na své češtině :-) Je škoda, když jsou v článcích chyby. Měj se hezky a mnoho prima zážitků s mamkou. Kristýna

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤