What are you looking for?
pátek 29. září 2017

NOVÁ POLOŽKA NA WISHLISTU



No přiznejme si, že tenhle nadpis je poněkud závadějící. Novou položku na wishlistu mám téměř obden, některý si škrtnu hned a s některýma otálím tak dlouho, až už tu vytouženou věc nakonec nemají a já čekám, kdy mě zaujme něco dalšího. Stává se. Otálím občas i s přidáváním článků, což si v tomhle případě asi všimnete - ty zelený vlasy se nedaj přehlídnout :D. Teď je mám blonďatý a nejspíš půjdu zase na hnědo, nějak jsem se v tý světlý přestala cejtit. No a takhle to se mnou je. Jedna změna za druhou. Abych se ale vrátila k tomu názvu článku - to je totiž taky změna, jen trochu jinýho ražení a trochu větší než jen barva vlasů. Po 6 letech, během kterých jsem s hotovým řidičákem odmítala sednout za volant, protože se prostě strašně bojim a protože se se spojkou nikdy nebudu kamarádit, jsem začala zvažovat změnu přístupu. Kuba měl totiž od Toyoty na týden půjčenej jeden super model (C-HR) a já se do něj zamilovala. 

Do auta. 
Já. 
Nepochopim. 

Každopádně jsem se překonala a v Hradci na parkovišti, na kterým jsem měla i první hodinu autoškoly, jsem za ten volant sedla a půl hodinky si tam kroužila. Když mě tam pak pár set metrů před barákem Kuba donutil sednout znova, málem jsem nás přizabila a vystupovala jsem pak uplně rozklepaná, ale považuju za hrozně důležitý, že jsem za ten volant po tolika letech sedla. Ono totiž když si tejden vozíš zadek v tak pohodlným autě, ve kterým se zároveň cejtíš bezpečně, protože je velký a bytelný (podle mě vypadá jako kombinace tanku a vesmírný lodi) a zároveň využíváš jeho všemožný vychytávky, nějak se na to asi nedá nezvyknout. A vracet se pak k autobusu a metru je...hodně nepohodlný. A tak si začínám zjišťovat, co to vlastně obnáší mít vlastní auto. Kolik stojí provoz se všema těma nutnostma okolo, jak je to s parkováním a zda se vyplatí si koupit auto nové nebo z autobazaru. Pokud s tím teda máte nějakou zkušenost, šupněte mi info do komentářů, budu moc vděčná!





















Kabát, kalhoty - ZARA / košile, kabelka - MANGO / boty - BAŤA / náušnice - ASOS

Add your comment

  1. Krásné fotky, strašně se mi líbí ten kabát, protože jsem se do téhle barvy v poslední době zamilovala. :) A já řidičák nemám a ani si ho v nejbližší době neplánuji pořizovat, protože se prostě nemám jak k autu dostat. Ale to tvoje rozklepání chápu, já bych se toho právě strašně bála.
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Hehe, taky porad rikam, ze se nikdy nezamiluju do auta a jednoho dne si koupim uplne neco malinkyho, levnyho, ale kdo vi. Kazdopadne super outfit, moc ti to slusi a i kdyz nejsem moc na barvy, tak jsem si posledni dobou strasne zamilovala zlutou a ten kabat je proste bozi!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  3. Já vlastní auto měla a řídila jsem tak málo že jsem ho zas prodala 😂

    OdpovědětVymazat
  4. Domi, čím dřív začneš jezdit tím líp pro Tebe. Mysli do budoucna, až budete mít děti auto budeš potřebovat. Určitě se neboj, každé začátky jsou hrozné, ale ty to zvládneš! Hlavně je to pohodlné a ušetří ti to spoustu času. Já si život bez auta nedovedu představit. Držím ti pěsti.

    OdpovědětVymazat
  5. Já teda řidičák nemám, takže nevím, jestli jsem ta pravá psát nějaké postřehy. Ale já dělám v centru (na Malé Straně) a tam není kde zaparkovat. A navíc provoz je takový, že cesta MHD časově vyjde skoro stejně jako autem (vyzkoušeno, když mne párkrát vezlo domů kolega). Takže MHD je lepší řešení. Takže záleží na tom, kde bydlíš (jsou tam parkovací zóny? máte tam trvalý pobyt?) i na tom, kde pracuješ (máte parkovací místa? jsou v okolí parkovací zóny)... My třeba používáme auto jen o víkendech a na nákupy, jinak s ním i manžel jezdí poměrně málo (do práce v podstatě vůbec)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou dobrý poznámky, děkuju moc :) Třeba ten trvalý pobyt nemáme, ale nemáme u baráku ani zóny (zatím :D)...

      Vymazat
  6. Tak co se Prahy týče, je to občas dost šílený. Parkovat se nikde moc nedá, kvůli všemožným zónám a podobně. Ale i to se dá nějak vyřešit. :D Takže mimo nákupů a občasnýho jezdění do školy volím po Praze spíš MHD.
    A pokud chceš překonat strach a začít zase řídit, tak ti držím pěsti!!! Taky se toho ještě občas bojím. :D Jen bych ti možná doporučila zaplatit si pár hodin v autoškole, aby se člověk po tak dlouhý době zase rozjezdil. Myslím si, že by to bylo bezpečnější jak pro tebe tak pro ostatní řidiče. :D ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no právě, těch negativ pár je, ale i tak se s tím dá podle mě nějak pracovat, když se člověk trochu posnaží :))
      S tou autoškolou je to jasná věc, určitě bych se nepustila hnedka někam mezi lidi :D

      Vymazat
  7. Auto je drahá záležitost - nejenom pořízení, ale pak i údržba - servisní prohlídky každý rok, zimní pneu, pojištění, tankování.. Dle mě pro ,,městský typ" člověka, který se pohybuje hlavně v centru města, náklady neúměrné k využitelnosti.

    Ale jak si člověk zvykne na pohodlí a mobilitu, už se hold těžko vrací k vlakům a busům. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤