What are you looking for?
neděle 1. října 2017

BEAUTY PICKS



Počet beauty článků by se na tomhle blogu dal možná spočítat na prstech jedný ruky, takže je na na čase vydat nějakej update. Už nějakou dobu totiž nepoužívám produkty, jaký jsem používala dřív - což byly hlavně věci z drogérky, přičemž jakmile mi jedna věc sedla, nic dalšího jsem nezkoušela. Pak jsem díky naší skvělý spolupráci s Douglasem objevila neskutečný množství novejch produktů a značek. A v rámci pozvánek na otevíračky různých prodejen s kosmetikou, akcí a PR balíčků jsem si vytvořila docela slušnej přehled a našla věci, který mi opravdu vyhovujou po všech stránkách a nemám vůbec problém s tím do nich investovat trošku víc peněz. Dnes bych vám teda ráda představila svoje dlouhodobý oblíbence.



Clinique je jedna ze značek, ke kterým jsem - jako asi každá žena - musela dospět. A teď jsem z ní naprosto nadšená. Ze všeho nejvíc asi ze servisu - na prodejně je vždycky nějaká milá konzultantka, která se mnou bude klidně hodinu vybírat ideální odstín make-upu a rtěnek. Plus mi k tomu navíc doporučí věci, který bych sama nikdy nevyzkoušela a který jsou samozřejmě naprosto skvělý. Třeba jsem se konečně naučila pravidelně používat denní krém, protože tenhle zelenej je tak příjemnej, že se na něj každý ráno těším. 



Konečně jsem taky objevila make-up, u kterýho zůstávám a nemám potřebu hledat žádnej novej. Clinique beyond perfecting je totiž jeden z mých 2 nejoblíbenějších produktů na sjednocení pleti (o druhém bude řeč dále v článku). Skvěle se nanáší, příjemně voní, je matnej a hlavně dokonale kreje, aniž by vypadal jako maska. A to je přesně to, co jsem potřebovala.



Rtěnky jsou tak nějak samostatnej příběh. Zatím mám z Clinique 4, dvě lesklý a dvě matný a rozhodně mám v merku několik dalších. Na těch matných miluju to, že opravdu držej a zároveň nevysušujou, jsou na rtech strašně příjemný a nikde jsem nenarazila na víc vhodný barvy, než právě v Clinique.





Co se týká péče o vlasy, šampony ráda střídám - mám totiž pocit, že mi nějakej chvíli vyhovuje, ale pak už si na něj vlasy zvyknout a neúčinkuje tak, jako na začátku. I proto ráda zkouším nový, převážně teda nějaký na blonďatý nebo zničení vlasy. Když se mi do rukou dostala sada Maria Nila, byla jsem na to strašně zvědavá. Maria Nila je veganská značka vlasový kosmetiky a mají právě ty znamé barevné masky, které neničí vlasy, vymývají se a vypadají super - já takhle jednou měla růžovou, jestli si vzpomínáte. No a tohle v krabici je vlasová péče - šampon, kondicionér, maska a krém. Oblíbila jsem si hlavně ten leave-in cream, kterej si při úpravě vlasů vždycky vetřu do konečnů, který se tím krásně proberou a úžasně voněj.





Od Douglasu jsem jednou dostala na vyzkoušení vzoreček Chloé, o pár dní pozdějc jsem si pro ní šla a okamžitě s ní tvořila zdánlivě nerozlučnou dvojku. Pak jsem ale s pozvánkou na fashion week dostala by Giorgio Armani a upřímně vám můžu říct, že už si nevybavuju, jak ta Chloé voní, protože Sì mě dostalo natolik, že jsem jím uplně posedlá a v životě jsem neměla krásnější vůni.



Kouzlo Armani produktů jsem díky Douglasu objevila už před pár měsíci. Dostala jsem taštičku s make-upem a pár dalšími produkty a poprvý jsem pochopila, jak se pozná high-end produkt od těch ostatních, na který jsem byla zvyklá. Při nanášení make-upu jsem nechápala, jak je možný, že je něco tak příjemný, tak lehoučký, tak snadno zapracovatelný a zároveň krycí - a co navíc vydrží dokonalý uplně celej den. No a od tý doby je to láska. Pochybuju, že někdy narazím na produkt, ze kterýho budu nadšená víc, než z Armani make-upu.



No a konečně se posouváme do kategorie, která je pro peněženku trošku únosnější. Moje 3 nejoblíbenější tekutý matný rtěnky. The Balm je all-time-favourite, je to dokonalej odstín, nevysušuje a voní mátou - používám ho skoro každý den. Elf mě dostal svým tmavším nude odstínem, kterej mi podle mě suprově sedí a opět je hrozně příjemnej na puse. Poslední favoritkou je pak matná Sephora, která má asi trilion odstínů a tahle narůžovělá nude u mě jednoznačně vede. Ve všech případech se teda dá mluvit o příjemných matných rtěnkách. Jsou i značky, co mají skvělý odstíny, ale pocitově je to šílený - za mě je tohle třeba případ NYXu - odstíny miluju a nejradši bych je měla všechny, ale na puse je v podstatě nesnesu.



Posledním rtěnkovým tipem jsou matný kousky od značky Smashbox, na kterou jsem slyšela chválu od ostatních blogerek a tak jsem neodolala a vyzkoušela je taky. A ten boom okolo nich byl oprávněnej. Jsou naprosto skvělý, příjemný a držej. Červenou jsem nosila v létě na fesťáky, čas na studenou růžovou přichází teď a ta tmavě fialová - na její čas jsem sama zvědavá, haha.



A na závěr ukázka mý "výstavky", respektive nejpoužívanější (a nejhezčí, ehm) produkty, co se mi nechtěj schovávat do kosmetickýho stolku, ale mám je na něm takhle krásně vyrovnaný. A neříkejte mi, že to takhle nemáte taky! 

Zajímalo by mě, jaký značky (hlavně v oblasti rtěnek) jsou vašimi favority a co vás třeba naopak vůbec neoslnilo?

Add your comment

  1. Tady ničím "do mlýna" nepřispěju - jednu rtěnku používám rok,make-upy téměř vůbec, ostatní kosmetiku drogérkovou. Zůstala jsem ve stádiu, kde ty jsi byla kdysi, a už se asi jinam neposunu, kosmetika není moje priorita.
    Ale moc se mi líbí odstíny rtěnek Clinique, tam bych možná i podlehla ;-), kdybych neměla zrovna koupenou novou rtěnku (v Lidlu ;-)), která mi zas chvíli vydrží (a barvy moc nestřídám).
    Ráda jsem ale nakoukla do pro mne ne úplně probádaných oblastí dražších značek

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanek, moc diky za inspo a tipy!
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  3. Mě osobně Clinique nikdy nezajímal, přijde mi strohý a bez nápadu, ale láká mě pleťovka od Clarins, jenže studentská peněženka by to zatím absolutně neunesla. Jinak jako značku miluju Urban Decay, což taky není zrovna levné :-DDD ale co se dá dělat, že ? Na vlasy to stále střídám, protože jakmile něco používám déle přestane mi to vyhovovat, moje vlasy jsou takový mršky= mastný vlasy, ale suchá vlasová pokožka....Rtěnky zatím kupuji především essence, protože mi stačí a výběr mají také slušný...Super článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné výrobky!

    Za mě jednoznačně šampón Big od Lushe, ale je potřeba ho střídat, já používám tuhé přírodní mýdlo na vlasy od malé domácí výroby Herbalka. A jako masku občas využiji čistý kokosový olej. Jinak v líčení nedopustím na rozjasňující korektory od Artdeco - jediná záchrana na mé kruhy pod očima. ;-) Týna

    OdpovědětVymazat
  5. Já z kosmetiky nejčastěji měním šampony a krémy na obličej. Dekorativní kosmetiku nestřídám tak často. Oblíbené make-upy make up bourjois 123 perfect (skvělé kryje a má lehkou texturu), dermacol make up cover dávám jako korektor, řasenka helena rubinstein lash queen nebo averde volume, krém na obličej teď zkouším zijaa nature olive a je úžasný jinak jsem věrná Nivea natural pure nebo alverde krému bez parfému, tělovému kokosovému olej od téže značky. Sprchovým gelům od manufaktury nebo Yves rocher. Co se týká rtěnek, tak to jsem marná (moc si pusu nemaluji) teď mám 2 rtěnky od cartrice jednu v nude odstínu a druhou red (dostala jsem je jako dárek),jinak spíš používám balzámy různých značek.Pro mě topka od eos nově zkouším labelino. Krémy na ruce miluji od manufaktury nebo dermacol aroma rituals. Poslední dobou mi vyhovuje šampon Dove pro jemné vlasy Advanced Hair Series (Oxygen Moisture), jinak šampony značky matrix. A parfémy bud dostávám nebo jsem věrná značkám Burberry (Woman,The Beat) a Dior (hypnotic poison).

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Domi,

    rtěnky vypadají všechny perfektně a ráda bych se zeptala, jestli opravdu drží a vypadají dobře? Už delší dobu hledám rtěnky (spíše matné), které, když to řeknu ošklivě, necuckovatí na rtech a jsou krásně vyhlazené, nesmývají se jen tím, že je mám na puse. Ani mi nevadí je několikrát za den přetřít, ale nebaví mě každých pět minut kontrolovat, zda rtěnku nemusím celou setřít a nanést znova, aby vypadala dobře :/ Což se mi stávalo například s NYX rtěnkama, takže už ty krásné barvy úplně odmítám nosit. Klidně si za ně i připlatím, takže děkuji za doporučení a odpověď.

    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, přesně jak píšeš - takhle jsem to měla s NYX. Proto jsem se pak celkově těch matných tekutých bála - ale Sephora a The Balm jsou opravdu bezchybný v tomhle směru. Hlavně ten The Balm si můžu vynachválit. Co se týká tuhých matných, tak rozhodně doporučuju Clinique (tekutý matný jsem tam nezkoušela, ale Eliška Z Time to Fit mi zrovna před pár dny říkala, že jednu má a že je skvělá. Tak se určitě v Clinique stav a omrkni to :)

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤