What are you looking for?
neděle 2. srpna 2015

DIARY DAY: REGULAR DAY & SHOES DECISIONS


Dnes jsem si pro Váš připravila další ze série deníčkových článků, tentokrát ale nejde o žádný speciální den, kdy bych šla na nějakou akci, která by stála za zdokumentování, ale o můj úplně obyčejný den. Ty prázdninový dny si doma v Hradci fakt moc užívám, věnuju se tomu, čemu chci, pracuju na blogu, na svých plánech a každý večer jdu spát s úsměvem a pocitem, že ten den byl super, i když byl třeba celej proflákanej, haha. Ráno pak vstanu a během prvních dvou hodin se stihnu jen nasnídat (a u toho shlédnout pár videí na youtube) a pohrát si s psíčkem venku na terase. Nesnáším, když je ráno hektický a já musím spěchat. Vůbec nejhorší je situace, kdy odcházím z domu a ještě mi nestihl vychladnout čaj, takže se ho ani nemůžu napít - to je pro mě totální smrt, která se děla téměř každý školní den, brr.


Když mám uplně volné dopoledne, chystám nějaký články, upravuju fotky nebo zkouším něco nového. Tady jsem zrovna poprvé testovala stativ a pomocí chytrý Olympus aplikace, jsem se snažila o první video. Z mého soustředěně-naštvaného výrazu můžete vydedukovat, že se mi to nepodařilo, protože aplikace funguje jen na focení, ale ne na video a jinak se mi to prostě nepodařilo zaostřit, tak jsem s tím po chvíli sekla a našla si jinej program. (Pokud byste někdo z Olympusáckých kolegů věděl, jak na to ostření, budu vděčná za radu!)


Tím programem byl úklid pokoje, na kterej mám někdy fakt náladu, pustím si k tomu nahlas muziku a zpívám a tančím si u toho. Během toho jsem musela vyfotit svůj oblíbený koutek s Me to you medvídkem a kresbou, kterou mi nakreslil můj drahý a od té doby má čestné místo v čele pokoje. Takovýhle dárky mají stejně největší kouzlo a člověk si jich nejvíc váží!


Tipy na knížky jste tady ještě nikdy nečetli, proto jsem cvakla i stoh knížek, které mám rozečtené nebo už dočtené. Girl Online už zná nejspíš každý, já jsem ji ještě stále nedočetla, nějak si s ní dávám na čas a je mi líto ji dočíst. Naopak knihu Jak mi Starbucks zachránil život jsem si půjčila už podruhé, četla jsem ji loni na dovolený u moře a hrozně mě bavila, takže letošní čtecí plán na dovču je úplně stejný! Doufám, že nejsem jedinej blázen, co čte knížky pořád dokola a není to jen Harry Potter :D Jeden Den byl zpracován i filmově, u toho jsem si pobrečela a když jsem ho konečně našla i v knihovně, musela jsem ho zapůjčit a aktuálně ho mám rozečtený. Průvodce stylem je opět jedna z knih, co hýbou online světem. Za mě je to super volba, čte se mi to moc hezky a spoustu tipů si fotím nebo poznamenávám, protože na nich prostě něco je! Navíc je kniha naprosto nádherně graficky zpracováná a to je taky velký plus!


Ovšem tahle kniha mě za poslední dobu dostala nejvíc a pokud zrovna hledáte nějako oddechovku, rozhodně se po ní poohlédněte. Já jsem milovník filmu Ďábel nosí Pradu, znám ho zpaměti, knihu stejně tak a jedním dechem jsem přečetla i druhý díl (Pomsta nosí Pradu). No a tohle byla přesně stejná situace! Než se mi dostaly do ruky Všechny důležité kontakty, tak jsem každou volnou chvilku trávila sledováním seriálů, tady mě však autorka dokázala znovu vtáhnout do děje tak rychle, že jsem pak už jen četla a četla, dokonce ani na Colours jsem ji nedokázala odložit a teď mě zase mrzí, že už jsem jí dočetla, klasika.


Přišel mi super kryt na telefon. Z jeho vzhledu jsem uplně nadšená, ale na telefonu mi vydržel asi půl dne. Jsem totiž tak zvyklá na toho ušatýho pejska by Marc Jacobs, ve kterém se mobilu nikdy nic nestane, ať spadne kamkoliv, že tak maličký a naprosto nebytelný kryt mě hrozně znervózňoval a musela jsem ho zase sundat a použít spíš jen jako prvek na výstavku. Naštěstí stál na aliexpressu asi jedno euro, tak mi to ani nemusí být líto :D


Kdysi jsem v Tchibu zahlédla tuhle nalepovací tabuli a sobě i příteli jsem jí pořídila domů. Strašně mě baví si na ní psát různý motivační věty, před státnicema jsem tam třeba měla i několik vzkazů od rodičů a jednou bych takhle chtěla mít vymalovanej celej kus zdi! Vzhledem k tomu, že teď nemám nic moc na práci a stejně nejsem schopná se pravidelně dokopat ke cvičení, musela jsem napsat jeden z dalších vzkazů sama sobě! No a když na tu tabuli koukám xkrát denně, nezbývá mi nic jiného než...


...ten zadek zvednou a fakt jít cvičit! Většinou volím buď program od Jillian nebo teď nově Kaylu Itsines a jako kardio navíc si přidávám boxování do pytle, kterej fakt miluju a už mi pomohl v několika psychicky vypjatých situacích! No a čím jiným si to ještě zpříjemnit, než nakoupením nějakých oblečků právě pro účely cvičení, že ano? Já jsem zvolila mramorovou sportovní podprsenku z H&M a legíny z eshopu nejlegíny.cz


Ke každému plně využitému dnu patří i kafíčko v kavárně a nějaká ta holčičí chvilka! Většinu těhlech chvilek teď trávím s Barčou a moc si to užívám. Je zvláštní, jak se s někým jen tak zběžně znáte vlastně roky a pak se vaše cesty zkříží společným zájmem a vy si sednete jako do tý doby snad s nikým! Doufám, že máte taky někoho takovýho, s kým si osobnostně naprosto sednete a díky tomu, že žijete v některých směrech uplně jinak, máte si pořád co říct a pokaždý je to naprosto super!


Zmiňovat, že na kafi skončíme pokaždý v kočičí kavárně, už snad ani nemusím...


Než jsem se já dostatečně vypovídala a vypila to boží kafe, v salonu mi ostříhali psa, toho pak samozřejmě pofotím - tady totální kápo s cigárkem - a taky přijelo PPL s velkým balíčkem, chahá!


A v balíčku hned dvoje New Balancky! A právě teď potřebuju Vaší radu. Vybrala jsem tyhle dvoje (jedny jsem chtěla výrazný a druhý naopak hodně neutrální), ale nakonec si nechám jen jedny, protože i já už mám dost rozumu a vím, že tolik bot prostě nikdy neunosím, takže si asi umíte představit, jak probíhá takový rozhodování! Zahrnuje vyházení celý skříně a skládání potencionálních outfitů, abych ověřila, který unosím víc. Nejhorší pak ale je, když oboje vycházejí na podobný počet kombinací, což se stalo přesně v tomhle případě. 



Tyhle světle hnědo-oranžové jsou taková jednoduchá klasika, s ničím se moc netlučou a rozhodně nevyčnívají. Zato se však dají kombinovat na milion způsobů a u mě tenhle tvar boty asi vede ze všech NB nejvíc.




Naprostou novinkou byl pro mě tvar týhle černo-barevný varianty, která mě dostala hlavně tím mozaikovým vzorem a tím, že je to něco uplně jiného, než na co jsem u NB zvyklá. Kombinování těchlech krásek vyžaduje jednoduchost a boty pak krásně vyniknout a outfit tak nebude v žádném případě obyčejný.


No schválně, jaký byste mi doporučili vy? Třeba se ve výběru shodneme!

Add your comment

  1. Ty béžový jsou boží :)
    Jinak s knížkama to mám stejně jako ty, svoje oblíbené čtu klidně i třeba desetkrát.. :) Teď potřetí Hedvábníka, a to ho mám někdy od jara.

    floral dress

    Hot diamonds

    OdpovědětVymazat
  2. Ty béžový!
    (ty druhý mi připadají skoro až ošklivý, takže možná nejlepší rádce nebudu :D)
    A článek jako vždy parádní:) Ale jediný knížky, který jsem četla několikrát jsou právě některý díly Harryho Pottera, jinak nic:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě myslím, že s tím Potterem to má takhle spousta lidí no :D

      Vymazat
  3. Tento príspevok ma veľmi bavil, vypila som si pri ňom kávičku:) Za tipy na knižky som ti veľmi vďačná, čítam rada, ale občas mi pri výbere kníh dochádza inšpirácia... Voľné dni trávim v podstate podobne:) A z topánok sa mi trošku viac páčia tie béžové:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že sis to užila, děkuju za komentář a knížky si určitě sežeň :)

      Vymazat
  4. Tie bežové sú krásne, rozmýšľam, že si budem musieť také kúpiť aj ja. Domči, tieto články od teba milujem úplne najviac :)

    http://baribircak.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kup kup, NB jsou mega pohodlný botky :) a děkujuuu <3 (nejlepší oslovení, btw!)

      Vymazat
  5. super fotky :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Ja by som brala béžové, tak nejak sa mi aj k tebe hodia viac. Ale pri takomto rozhodovaní sa mi väčšinou stane, že aj tak si nakoniec nechám oboje :D A skvelý článok! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek! :) Za mě určitě vítězí černo-barevná kombinace, béžové jsou sice taky fajn, ale na tebe je to až moc velká nuda ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Zase skvělý článek :)
    Za mě jsou to ty světlé, přece jen mám raději jednodušší kousky, které se s ničím nebijí a vznikne pak skvělá kombinace :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ooooo dekuji za dalsi uzasnej clanek slecno Dominicko:) dneska jsem ho fakt potrebovala, ani beh mi nepomohl zlepsit den na prd.
    A nejvic se mi libi pejsek, ma uplne roztomily zuby:D joo a hlasuju pro cerny NB:)
    Jinak jestli Te bavi Jill, tak ted ma novej program-Bodyshred a vypada to jako velka parada, ja zacinam zitra, kdyztak na to mrkni:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooooo, děkuji za další úžasnej komentář, slečno Anetko <3
      Pejsek má přezdívku zoubek nebo zubálek, takže :DD
      A na Jill mrknu, dnes jsem to pro změnu úplně zazdila :X

      Vymazat
  10. Oba páry jsou krásné!! Kdybych měla vybrat jedny, vybrala bych asi ty béžové, ale měla bych taky těžký rozhodování!!
    lovestylebytez.com

    OdpovědětVymazat
  11. new balancy su najlepšie botky a co sa tyka vyberu mas to tazke fakt a asi ti neporadim ani ja pretoze sama by som nevedela ktore si vybrat obidve sa daju skombinovat a vytvori sa vyborny outfit takze drzim prsty s konecnym vyberom :)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý článek:) Já jsem četla Se šarmem Pařížanky, ke které se občas vracím, když mám šatníkovou krizi :D a Jeden den mě teda víc bavil ve filmové verzi, ale možná je to tím, že jsem právě flm viděla jako první. Já bych asi taky vybrala ty světlé NB, jsou super. A na tý první fotce vám to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty máš doma boxovací pytel? :D Domčo, ty se nezdáš! Asi se tě začnu bát :D Jinak to pokračování ďábel nosí pradu bych si taky chtěla přečíst. A Domčo, jde nějak dát Pen na stativ a vyklopit přitom obrazovku? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brácha ho má, tak ho často využívám :DD
      A ten PEN... no jako jde, ale musíš si k tomu stativu koupit nějakou posuvnou destičku, aby ti na ní foťák mohl vyjet do strany a pak jde ta obrazovku vyklopit. To vklápění dolů není uplně praktický no, ale dá se to vyřešit. Dokonce na tu destičku myslím dávaly odkaz holky z ACOS, když psaly o věcech, co potřebují k blogování :)

      Vymazat
  14. Já bych brala ty béžový, jsou parádní a myslím, že ti sednou víc. :) Tak nějak se k tobě prostě víc hodí. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já hlasuju pro světlý! Ty si nech určitě! :)

    OdpovědětVymazat
  16. já bych brala béžové, i přesto, že se mi líbí oboje... k tobě se ale, dle mého, hodí více ty světlé:) každopádně věřím, že bys oba dva páry nakombinovala skvěle a hlavně, že je to těžké rozhodování:)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤