What are you looking for?
středa 20. července 2016

FOOD DIARY #2

Rubrika, která se zcela jistě stane trvalou je právě food diary a já Vás tak vítám už u druhého dílu. Fotit jídlo mě neuvěřitelně baví a hlavně mě to motivuje k tomu, abych občas vymyslela a naučila se i něco nového než abych jedla pořád to stejné, což spousta lidí ve fitness světě dělá a já to nechápu, protože by mě to strašně unudilo a demotivovalo. Jídlo je radost a může jí být i když je zdravý. Já Vám toho dnes ukážu skvělý příklady!

Nejjednodušší a pro mě nejmenší přijatelná snídaně, kterou volím v případě, že mě dopoledne čeká kardio, kterým chci hned od začátku pálit tuky a nečekat, až spálím přijaté ranní sacharidy. Takže třeba před inline bruslením, na který jsme s přítelem začali pravidelně chodit.

Obvykle mě ale dopoledne nebo v době oběda čeká dvouhodinovka ve fitku, takže potřebuju mít dostatek energie a dělám si tak snídani bohatou na bílkoviny a tuky, protože po ní mám sílu a několik hodin nemám hlad.

Když mám chuť na aspoň kousek sladký snídaně, což je poměrně často, volím večerní chleba s ořechovým máslem a trochou ovoce.

A stejně často jako míchaná vajíčka si dělám paleo ovesnou, co vůbec ovesná není, jak jsem Vám popisovala už v minulém díle. Pro krátké opáčko - do hrnce dáte rozehřát kousek ghí, přilejete kokosové mléko z plechovky a nasypete strouhaný kokos. K tomu rozklepnete tři vajíčka a mícháte a vaříte až do kašovité konzistence. Já si na to přidávám ještě čiště ořechovou granolu nebo ořechové máslo, když granola dojde. A pokaždý, když jedu regiojetem, tam si koupím tohle mangový chia pyré a přidávám ke kaši. Pokud byste náhodou věděli, kde ho sehnat jinde, než právě ve žlutým vlaku, dejte mi určitě vědět, dě-ku-ju :D.

Varianta s jahodama a borůvkama.

Doma jsem dělala po dlouhé době pro celou rodinu banánové lívance, na které už tady kdysi dávno také byl recept. Opět ho ale stručně připomenu - rozmačkejte banán a 3 vajíčka, přidejte skořici a osmahněte z obou stran na kokosovým oleji. Ideálně pak potřít ořechovým máslem a přidat trochu ovoce nebo 100% džemu.

Dopolední svačinu si dávám jen pokud vstávám dostatečně brzo a mám mezi snídaní a tréninkem hodně času. Když mě čeká nějakej extra dlouhej a náročnej, ráda si dopřeju raw dort plnej výživnejch ingrediencí. Tenhle je klasicky z Cacaa.

Mini smoothie-bowl z červenýho ovoce, půlky banánu a obvyklých posypek.

Jedna větší, která byla dost možná v jednom z extra letních dnů i obědem. Kromě obvyklých posypek (chia,kokos,granola) i jáhlové a amarantové pukance.

Acai bowl z Herbivore.

No a jestli jsem něčím totálně posedlá, tak večerním chlebem s burákovým máslem a džemem. MI-LU-JU to a mohla bych to jíst celý dny, fakt. Nijak nezdravý to sice není, ale z hlediska kalorií a maker je to straaaaašně náročný, zejména díky vysokýmu podílu tuků, tak bacha na to.

Oběd ve městě znamená většinou salát. Naštěstí je maj všude tak dobrý, že je to vážně radost a ne žádná otravná dietka.

A občas si dám naprostej opak dietky :D třeba burger. Protože to je další věc, bez který bych asi nepřežila a kterou jsem se přitom naučila až v Praze s Kubou.

Oblíbenej domácí oběd - mletý hovězí a orestovaná cuketa.

Losos se špenátem a batátovejma hranolkama z trouby.

Krevety s batátama.

A zásilka ořechových másel, ze který jsem se div nerozbrečela štěstím. O Meridian kešu másle jsem Vám říkala už pár měsíců zpět, když jsem ho v Praze objevila a propadla mu. V Hradci jsem pak po něm měla jednoho dne absťák a tak jsem sedla k notebooku a googlila, jestli ho nenajdu někde online. No a našla. Na webu Zajíci v krabici mají eshop a tam nabízejí všechny možné produkty právě od Meridian foods. Šla mi tam z toho hlava kolem a nebyla jsem si schopná vybrat. Vyzkoušela jsem teda několik druhů ořechových másel, která jsou všechna tvořena ze stoprocent jen a jen ořechama, není v nich vůbec nic navíc, takže prostě to nejlepší, co můžete na trhu sehnat a díky tomu si je stihla za pár dní oblíbit celá moje i Kubova rodina. Pokud bych Vám teda měla doporučit jednu značku ořechových másel, je to rozhodně tato a nejsem v tom vůbec sama - na instagramu si se mnou notovalo i několik dalších foodie-holek, hihi.

Kromě másel mi také dorazily dva džemy a omáčka. OMÁČKA, která si zaslouží Caps Lock.

Z jejího složení (rajčata, kokosový mlíko a koriandr) jsem byla tak nadšená, že jsem ji hned druhej den po doručení musela vyzkoušet a udělat si vynikající oběd. Kuřecí maso s cuketovýma nudlema (udělanýma škrabkou a následně orestovanýma na pánvi) s tou omáčkou to bylo nebe v puse, který je navíc strašně rychle uvařený a taky sněděný, haha.

Přesouváme se k odpoledním svačinám - tou velmi častou jsou proteinový palačinky z MyProtein směsi. 50g směsi smíchám s 120ml mandlovýho mlíka a osmahnu na pánvi. Pak potřu tím, na co mám zrovna chuť. Kombinace rawtelly a kyselýho rybízu je boží!


Večerní chleba s pocitronovaným rozmačkaným avokádem a obloženej talíř.

Trocha toho zdravějšího raw mlsání.
NEJLEPŠÍ  čokoláda, jakou jsem kdy jedla. Našla jsem jí doma v lednici a na prasáka ji celou slupla. Šlechtí mě jenom to, že v ní aspoň nebylo mlíko ani rafinovanej cukr. Teď bych ale potřebovala vědět, kde ji seženu znova, protože prostě mmmmmmmmm.

Pokus o zdravej tvarohovej cheesecake, jakožto ideální odpolední jídlo nabitý bílkovinama. Korpus je z ovesných vloček, jogurtu a vajíček, první vrstva je pak tvaroh s jogurtem a rybízem a druhá je tvaroh s jogurtem a raw kakaem. Celej recept najdete tady u Péti, u který jsem se inspirovala. Akorát jsem ho nedoslazovala a místo toho pak finální podobu při servírování polila čokoládovým Zero syrupem.

Večeře zpravidla zapomínám fotit a to buď proto, že dojídám zbytky z oběda, takže by šlo o stejnou (jen rozbordelenější fotku) nebo proto, že je žlutý světlo, ve kterým nesnáším fotit nebo prostě proto, že si na to vzpomenu až potom, co jí snim. Nicméně tady večerní pečivo z Kauflandu, kam kvůli němu nutím Kubu jezdit skoro obden :DD s prsní šunkou, k tomu míchaný vajíčka a salát z polníčku a rajčat.

A tady kuřecí prso, který vypadá na fotce uplně maličký, přitom vůbec nebylo, opět s cuketou. Na to, že většinu čas jím brokolici mě docela pobavilo, že se tady ani jednou neobjevila. Polepším se a zhruba za týden a kousek se vidíme u třetího dílu!

Add your comment

  1. Tak to je teda mňamka! Ja som teraz poslednou dobou začala cvičiť a stravovať sa zdravo, len mám ten problém, že mám pocit, že aj keď vypijem vodu, tak priberiem. Ja viem, že si to len namýšlam, a teraz keď vidím, aké skvelé jedlá môžem jesť. Ja som úplne vyradila mäso, nevravím, že mi to chýba, ale niekedy predsa len príde chuť ... Ukladám si tieto tvoje fotky do priečinku ako inšpiráciu, ak ti to nebude vadiť :)
    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to vidím ta se za sebe stydím, že nejsem schopna na zdravou stravu přejít :D to je tak když žiješ pořád u maminky která vaří z obyč potravin, protože na nějaké zdravé, bio a tak nemá peníze, a prostě to sníš. A těm chutím taky ještě neumím úplně odolat. A na raw varianty taky nemám :D Takže jsem ztracená a nevím jak nejlíp začít, aby mě to nezrujnovalo, a aby to zároveň k něčemu bylo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na začátek stačí vypustit sladkosti,rychlé občerstvení a věci se spoustou přidaných látek. A pokud možno vařit ze základních surovnin a ne z polotovarů. Není nezbytně nutné mít hned všechno raw a bio...

      Vymazat
    2. Jak píše Stáňa no :) vůbec není třeba mít najednou všechno raw a bio, spíš to vem po malých krůčkách, pomalu. Z bílýho pečiva přejít na tmavý, nesmažit na přepalovaným oleji, jíst hodně zeleniny, vynechat sladkosti (nebo lépe všechno, co obsahuje rafinovanej cukr), nepít alkohol, hýbat se.. prostě taková ta klasika :)

      Vymazat
  3. Krásný papání a ten Cheesecake se Ti fakt povedl. :) Super inspirace, takový články mám nejraději.

    OdpovědětVymazat
  4. Mmmm,miluju články s fotkami jídla! :D Jinak todle mangový chia pyré jsem viděla v Albert,tak se tam zkus mrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, já na něj zrovna včera narazila i v Delmartu :)

      Vymazat
  5. Jeežiš dostala jsem neskutečnej hlad teda, všechno vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  6. Domi to vypadá všechno tak kráásně! Jsi fakt inspirativní a velká motivace <3

    OdpovědětVymazat
  7. Už tě nemám ráda :( Děláš mi fotkami chutě! No sorry, ale jako ten cheesecake? Mňam <3

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj ODmi, trochu jsem zapátralal a objevila jsem s tránku s tou čokoládou :) http://www.chocodelight.cz/produkty-tabulkova-cokolada.php

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤