What are you looking for?
sobota 17. prosince 2016

MAKE YOUR VERY OWN PERFUME


Dobré ráno do posledního předvánočního víkendu!

Vánoce klepou na dveře a tudíž je nejvyšší čas vám konečně povědět více o tvorbě vlastní voňavky, což je aktivita, kterou jsem zmínila v tipech na dárky a většinu z vás to zaujalo uplně nejvíc ze všeho. Takže zatímco se já cpu hotelovou snídaní v Miláně a nemůžu se dočkat, co všechno tady dnes objevíme, vy se ještě zachumlejte do peřin a pojďte se podívat, jak tahle super originální věc funguje.


Když mi přišel email s nabídkou na vyzkoušení nové služby, která je v Praze první svého druhu, společně s prosbou o pomoc s rozšířením této informace, okamžitě se mi rozsvítily oči. Tolik mě baví, když si mě vybere někdo, kdo zrovna rozjel svůj projekt a poprosí mě o pomoc. V posledních dvou týdnech se to stalo hned dvakrát a já z toho mám radost. Je super dostávat za články peníze a blogem se tam moct skoro živit a stejně super je i prostě jen tak pomoct někomu, kdo to potřebuje a v kom vidím velkej potenciál. Dnes tedy budeme mluvit o PERFUMED PRAGUE

Místě, kde si můžete s odbornou pomocí vytvořit svou jedinečnou vůni.


Jestli jste si navíc někdy chtěli vyzkoušet, jaký je to být chemik - budete tu správně. Já si to užila neskutečně! Majitelé Borys s Olgou, kteří jsou vystudovaní v oboru ze zahraničí a jsou tak jediní v ČR, kdo se v takovéto vlastnoruční výrobě parfémů vyzná, se vás okamžitě ujmou a vyptají se vás, jaké vůně máte rádi, co používáte a jaké jsou hlavní složky té vaší oblíbené vůně. Já jsem si řekla, že si zkusím namíchat vůni podobnou mému oblíbenému sprcháči z Lushe s tím, že jsem věděla, že to bude silná a těžká vůně, kterou nebudu používat každý den, ale budu ji mít na speciální příležitosti. Kuba si oproti tomu vyrobil nádhernou dřevito-citrusovou kombinaci na každodenní použití. Je to tedy od začátku čistě na vašich potřebách.

Parfém se skládá z těla, srdce a hlavy. 

Každá z těchto částí může být tvořena až třeba čtyřmi vůněmi a s jejich kombinací vám Olga moc ráda poradí. Je totiž třeba, aby to k sobě hezky pasovalo, aby se vůně doplňovaly a hezky spolu souznily. Když si tedy vyberete vaše favority pro tělo, Olga vám poradí s konkrétním poměrem a vy si to sami odměříte a namícháte. Pak promícháte, očicháte a dáte se do výběru vůni pro srdce. A takhle postupujete až k hlavě. 

Smíchanou směs pravidelně zkoušíte přes papírky a kdykoliv můžete nějakou ingredienci přidat, když vám přijde, že není dostatečně cítit.

Mými hlavními složkami bylo pačuli, hedvábná bavlna, neroli, kardamom a mandarinka.

Byla jsem celou dobu tak soustředěná, že nemám jedinou usměvavou fotku :D

#shots #spíšneno

Hotovou vůni jsme si i pojmenovali, přelili ji do krásnýho flakónku, vybrali si víčko a dostali krabičku a taštičku. Prostě full servis.

Oba to hodnotíme jako strašně super zážitek, ze kterýho máme navíc originální vůni, kterou máme jen my a nikdo jinej.
No a pokud byste chtěli takovou tvorbu parfému darovat jako dárek, stavte se v Perfumed Prague (Karolíny Světlé 258/20, Staré Město, Praha) a kupte prázdnou lahvičku libovolné velikosti (999,- / 1599,- / 1999,-) v krabičce, kterou darujete a obdarovaný si s tou prázdnou lahvičkou potom přijde a vůni si do ní bude moct namíchat. Já věřím, že to někdo z vás určitě využije, já sama bych do toho šla hned znova - při prohlížení fotek jsem totiž zjistila, že tam měli i levanduli a já jsem si jí vůbec nevšimla!!!

Tak co na takovou aktivitu říkáte? Že je to uplná pecka?

Add your comment

  1. To je naprosto skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. toto je úplne skvelý projekt, škoda, že na slovensku také niečo nemáme. keď budem mať možnosť ísť do prahy na dlhšie, veľmi rada by som sa tam zastavila a vyrobila si vlastný, naozaj ma to láka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Časom bude určite takáto možnosť aj na Slovensku, ale všetko postupne :).

      Vymazat
  3. To musel byt skvelej zazitek, urcite jste si to uzili a verim, ze vysledky dopadli skvele! ;)
    S laskou
    Sandra / http://www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  4. úžasný nápad, niečo také som vždy chcela vyskúšať.


    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat
  5. je to pecka, už jen číst a dívat se na fotky stojí za to :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Domčo, na to, že děláš v marketingu, máš občas hrozný hrubky :-(

    Parfémy super, škoda jen, že to zase narvali spoustě blogerek, takže už to vidím asi po dvacáté a místo toho, aby to u mě vzbudilo zájem o produkt, mě to spíš odrazuje :-/ Tak to mám s většinou věcí, co propaguje spousta holek naráz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za hrubky se omlouvám, asi mi tam něco uteklo, chystala jsem asi 4 články za sebou, tak už jsem neměla sílu to všechno ještě procházet.
      Co se týká toho, kde všude to vidíš, tak s tebou vůbec nesouhlasim. Když se do něčeho zapojuju, zjišťuju si i to, kolik blogerek do toho bude zapojeno a tady šlo o pozvání mě, Ejvi a Beccu, což dvacet opravdu není, spíš je to skvěle rozprostřený mezi blogerky s různorodou cílovkou :)

      Vymazat
  7. Mně se ten nápad taky moc líbí, jak jsi psala, je v tom vidět velký potenciál :)
    Určitě to vyzkouším, až bude ta možnost :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle se mi vždycky líbilo v Londýně, je super, že se tenhle nápad dostal i k nám!:) A je to navíc i skvělej a nápomocnej tip na dárek!

    OdpovědětVymazat
  9. Je to parádní! A ani cena mi nepřijde nijak přemrštěná, když má pak člověk vůni, která je jen jeho ☺️ Mc fajn nápad, stojí za vyzkoušení. I podle fotek je všechno moc hezky připravené ☺️ T.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤