What are you looking for?
pondělí 25. dubna 2016

CHEAT DAY

Vzhledem k tomu, že snažím Vám (a vlastně i sobě) dokumentovat svůj cvičící a jídelní vývoj, je jasný, že svý místo tady najde i článek s názvem Cheat day. Takovej den jsem totiž měla tak nějak poprvé (i když uznávám, že v minulosti takovýhle dny nebyly výjimkou, jen to bylo trochu jiný - žadnej cheatday, ale prostě normálka, achjo :D). No a proto bych Vám ráda přiblížila, proč to proběhlo, jak to proběhlo, jaký jsem z toho měla pocity a jaký jsem si z toho udělala závěry. Takže jestli Vás tohle téma zajímá, tak pojďte číst

Než začnu mluvit o donutech, bylo by asi vhodný říct i něco málo k tomu, proč se takovej den zařazuje. Zase rovnou říkám, že nejsem žádnej odborník, nemám to nijak zdravotně podložený nebo odůkazovaný, ale načetla jsem si k tomu hodně článků, probrala to s několik lidma, na jejichž názory dám a klasicky - chci si vyzkoušet, jak moje tělo reaguje. Poslední zhruba 2-3 týdny jsme s Kubou jeli fakt zdravej režim a zároveň low-carb. To znamená sacharidy pouze na snídani, něco málo k dopolední svačině a příloha k obědu (ani ne vždycky). Odpolko a večer už bez toho. A samozřejmě žádný mlsání, žádný jednoduchý cukry, sirupy, čokoládičky, nic. Mně tam občas skočilo chaiteačko, takže bych spíš měla mluvit o posledních dvou týdnech, ale co, nikdo není dokonalej. Po nějaký době takovýho režimu si tělo zvykne a začne stagnovat, zpomalí hubnutí a to je ten moment, kdy se zařazuje cheatday. (Oukej, přiznejme si, já v tomhle režimu jedu zatím tak krátce, že tenhle stav určitě ještě nenastal, ale prostě....ehm :D). Slouží k nakopnutí organismu, tělo dostane pomyslnou facku v podobě značně zvýšený dávky sacharidů a další dny tak opět spaluje jak o život. Důležitou (pro mě asi ještě důležitější stránkou) je i ta psychická - když se dlouho držíte zpátky, tak prostě máte chutě. I když já si pořád libuju v tom, že i to zdravý je strašně dobrý a není to tak pro mě ani zdaleka žádný utrpení, naopak ráda vymýšlím nový varianty a kombinace jídel. Ty chutě na sladký ale stejně máte, i na slaný samozřejmě. O jablečným burgeru se mi snad i v noci zdálo. No a když tyhle chutě ukojíte, tak jste pak zase víc motivovaní k tomu zdravýmu stravování a víte, že za odměnu si za nějakou dobu zase dopřejete něco nezdravýho. Aby to bylo dlouhodobě udržitelný.
A tak jsme si s Kubou řekli, že tohle zkusíme a asi 3 dny jsme plánovali, jak bude takovej den probíhat, kam všude půjdem a co nám chybí tak moc, že si to v tenhle den prostě musíme dát. Měli jsme zároveň i restday, takže jsme si z toho udělali super společnej den - kterej ale nakonec až zas tak super nebyl, ale k tomu se dostanu.

Začali jsme teda rovnou snídaní - oba milujem pečivo a já za sebe můžu říct, že to mi fakt chybí (naštěstí už mi začal chutnat opečenej žitnej chleba, díkybohu) a proto jsem neodolala možnosti croissantů, sladkejch koláčů a taky prvnímu ochutnání světoznámejch donutů, pro který jsem šla do M&S, protože když už, tak chci dobrý a ne nějaký obyčejňáky z Alberta. Byly naprosto VYNIKAJÍCÍ a klidně bych se jich ujedla, jenže... jenže. Hned po snídani nám bylo oběma hrozně špatně, chtělo se nám spát, byli jsme mrzutí a bylo nám fakt těžko. Já jsem si dokonce po dvou hodinách po snídani řekla, že to by možná k cheatdayi stačilo, protože takhle se celej den cítit nechci :D. Žádný výčitky, to vůbec, já si to jídlo hrozně užila, každý. Jen to tělo si už odvyklo a bylo to znát.

Před obědem jsem se vydala za holkama do Hubu, kde jsme měly klasickou páteční coffee hour. Někdy to znamená, že se tam fakt sejdem jen u kafe a někdy je tam kromě kafe obrovská spousta zákusků a chlebíčků. A tohle byl zrovna ten druhej případ.

Při pohledu na malinovej košíček se mi rozzářily oči a bylo jasný, po čem sáhnu.

Začala jsem chlebíčkem s uzeným lososem - mňam!!

A pak tím malinovým košíčkem, kterej byl ale obří, tak jsem si ho dala půlku, protože mě za chvíli čekal oběd. Byl geniální, ještě teď se mi sbíhaj sliny, já jsem prostě malinová holka.

Momentky, aneb Terez se těší na jídlo a Eliška fotí zásadně s vyplazeným jazykem :D <3

Pak už jsme se sešli s Kubou na oběd v mý nejoblíbenější burgrárně - Le Burgeru. Vím, říká se, že v Praze jsou lepší, ale v žádný nemají jablečnej burger, kterej jsem si já, jako milovnice dost zvláštních chutí, uplně zamilovala na první kousnutí a proto jsem Kubu přemluvila, že musíme zrovna sem.

Chápete, jak strašně moc je tohle dobrý?

Následovala procházka, hledání levandulovýho obchůdku v Karlíně (spoiler na článek o smoothies!) a při tom nám hezky vytrávilo. Taky jsem si z Olympus Roomu půjčila další objektiv, tentokrát 25mm, takže jestli vidíte na fotkách rozdíl, je to tím. Zas je to něco mezi tou 17mm, co jsem si chválila minule a portrétovou 45mm.
V Karlíně jsme taky objevili novou kočičí kavárnu, kam se brzo chystáme na kafe a jestli to tam bude boží, tak Vám o tom určitě napíšu doporučení! 

Selfíčko na ten 25mm objektiv. Už vidíte ten rozdíl? S klasickým objektivem bychom tam byli víc celí a bylo by za náma vidět nějaký pozadí, s 45mm bychom tam měli jen nosy :D. Takže tak. A tady se mi navíc fakt líbíme!

No a když Karlín tak přece Bistro Proti Proudu.

Nejlepší levandulová limonáda na světě! V nějaký kavárně na Václaváku maj prý i levandulový kafe, takže to bude moje další zastávka, protože kromě milovnice malin a Toblerone jsem ujetá i na všechno levandulový.

A protože jsem si nebyla schopná ani ochotná vybrat mezi sladkým a slaným, dala jsem si obojí. Hero sendvič s parmskou šunkou, čedarem a rukolou a potom bezlepkovej medovník. Mrkváč a ledový kafe skončily u Kuby v bříšku.

Další zastávka mělo být Pepe Lopez a churros. Nešli jsme tam, protože jsme prostě byli přecpaní a myšlenka na to, jak strašně sladký ty churros jsou nás prostě odradila. Třeba příště...
Poslední částí, která už nebyla zdokumentovaná byl McDonald, do kterýho chtěl jít Kuba. Já jsem si tam plánovala dát aspoň lentilkový McFlurry, ale bylo mi už tak blbě, že to prostě nešlo. Vzala jsem si teda s sebou domů hranolky, který jsem pak stejně ani nesnědla. 

Domů jsme se loudali, nemluvili, bylo nám špatně a nevěděla jsem, jestli vůbec dojdu večer na vlak domů

Když se ohlídnu o pár týdnů (možná měsíců, dobře) zpět, nepřijde mi to jako až tak hroznej jídelní den, řekla bych, že jsem si občas dala takhle do nosu i normálně (kromě tý snídaně teda) a nemyslím si, že by mi bylo nějak extra blbě nebo těžko. Prostě to tělo bylo zvyklý.
A mě teď na jednu stranu hrozně těší, že už si zvyklo na to zdravý a kvalitní jídlo, po kterým má člověk energii, není protivnej, že je mu těžko, chce se mu hýbat a být aktivní. Protože večer, kdy se jen oba válíme přejedený v posteli a nedáme si skoro ani pusu není uplně večer podle mých představ :D. Já v cheatdayích určitě pokračovat chci, je to fajn odměna za snahu (když člověk ale samozřejmě během těch zdravejch dnů nijak nepodvádí) četla jsem tipy, že buď jednou za týden cheatmeal (jedno nezdravý jídlo) nebo jednou za 14 dní cheatday (celej den jíte to, na co jen mte chuť), ale uvidím, jak se to bude vyvíjet. Spíš bych ráda poslouchala svý tělo a až budu mít na něco obří chutě, tak tomu podlehnu (pokud to nebude hned zítra, ale třeba za ten týden/dva :D). 
Už na sobě začínám pozorovat změny od doby, kdy jsem k pravidelnýmu makání ve fitku přidala i správný jídlo, takže v tom hodlám pokračovat a myslím si, že je pro mnou požadovanej efekt mnohem lepší si dát takhle klidně i víc nezdravých věcí v jeden den, než každej den uždíbnout kousek čokolády nebo dortu, aby se s tím to tělo muselo vypořádavat každej den.

Kromě toho jsem si taky uvědomila, že přestože netrpím žádnejma výčitkama z nezdravýho jídla a neberu to tak, že po dortu (nebo takovýmhle celým dni) okamžitě přiberu 5 kilo, můj přístup k jídlu se změnil. To nezdravý, který je samozřejmě moc dobrý si užiju v době, kdy se na něj těším a pak v tý chvíli, kdy ho jím. Ta chvíle je ale strašně rychle pryč a následujících několik hodin je mi těžko a říkám si, jestli to za to stojí. Když si dám něco zdravýho, což je ve většině případů taky moc dobrý, mám z toho radost nejen při jídle, ale i po něm, protože se cítím dobře a jsem ready na cokoliv dalšího mě ten den čeká. Mám pak ze sebe dobrej pocit a jsem ráda, že se ke svýmu tělu chovám správně a že se pomalu přibližuju ke svým cílům. Mám radost, když dokážu doma večer odolat dortům z oslavy, mám radost, když si místo chaiteačka dám sojový latté a vím, že až přijde ten den, kdy si tohle všechno povolím - užiju si to, vynahradím si pár chybějících dobrot a pak budu zas plná síly do dalšího makání na sobě. V takovýhle fázi prostě teď jsem a jsem za to strašně ráda.

Je mi jasný, že je tohle přesně to téma, který tady vyvolává nejvíc debat, který nejsou zrovna milý a příjemný, takže bych Vás chtěla poprosit, než se tady hodíte do anynomu a napíšete mi něco hnusnýho, zamyslete se nad tím, jestli byste to chtěli číst vy a jestli to nejde protichůdnej názor napsat slušně. Já nikomu nic nenutím, jen Vám ukazuju, jak se v tomhle směru vyvíjím já, co zkouším a jaký z toho mám následně pocity. A jsem opravdu upřímně zvědavá na Vaše názory na tuhle "problematiku".

Add your comment

  1. Moc pěkný fotky :)
    Já osobně cheat day nezařazuju, přestože tělo dostane šok, přijde mi to fakt strašně kalorická bomba pro tělo, jsem potom těžká, nafouklá, je mi zle a jak říkáš, ta chvilka, kdy si to užívám je v řádu minut během konzumace :) Od pár lidech z fitka vím, že to funguje především na kulturisty a ne uplně ty, kteří chtějí zhubnout a postavu vysekat. Tělo se s tím vypořádává mnohem déle po takovém dni. K "clean eating" jsem prostě začala poslouchat své tělo, tzn. volím co nejmenší zlo když mám na něco chuť a nejdu do té největší prasárny, nicméně do toho, co uspokojí mé chutě, a funguje to pro mne mnohem lépe, každopádně mám teď jít trochu za hranice a testnout hranici a nepodlehnout, jak dlouho vydržím vyloženě jíst velmi zdravě. Vzhledem k tomu, že potřebuju dát cca 3-5 kg dolů během kratší doby, najíždím na bílkovinnovou dietu, která pro mne fungovala nejvíc a nikdy ani nenastal žádný jojo.. každopádně všem vyhovuje něco jiného a pokud tě tohle uspokojí, není třeba se toho bát, určitě to zase spálíš během kardia :) Adéla

    OdpovědětVymazat
  2. Jak říkáš ty, já o tom taky moc nevím nebo vlastně tak 10x míň jak ty, jak tak koukám, ale vypadá to dobře. Už jen kvůli všem těm dobrotám! Já se snažím jíst zdravě taky, ale většinou to mám spíš tak, jak říkáš ty, že jsi to měla předtím...jím zzdravě všechno jde dobře, a pak si jednou sednu s kamarádkama do kavárny a už to jede! Ale super nápad :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Uau! Nádherné fotky a skvělý článek. Obdivuji tvé celkové odhodlání. Já kolem posilovny jezdím raději obloukem a se zdravou stravou teprve teď začínám trochu více, než dřív. Cvičím jen trochu doma a jinak procházkuji s kočárem a se psy. :)

    http://baby-mamalifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ja se teda vyjadrim :D mne to teda pro normalniho cloveka prijde naprosto zbytecny, ja jim vyvazene a pestre a kdyz je na neco chut, tak si to proste dam:)) protoze jeden dortik nebo burger nikoho jednou za cas nezabije.. A to ze to nakopne organismus.. Vubec nechci vedet, jak by mi po takovym cheat day bylo, navic sama pises, jak vam bylo hrozne, tak to moc nechapu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však taky nemáš vůbec stejný cíle jako já, pochybuju, že chceš kromě rýsování i hubnout :) já jsem to totiž nejedla jednou za čas, ale asi tak obden a to už tak v pořádku není, takže si dám radši pevnější režim a budu ze sebe mít lepší pocit.

      Vymazat
  5. Domčo, vždycky obdivuju tvoje fotky jídel na instagramu, ale nejde mi do hlavy jedna věc :D jakým objektivem to fotíš? Já mám tou 45mm celkem problém, že bych si asi musela stoupat na stůl :D a ty to máš vžycky tak hezky nafocené a ještě rozostřené.
    Zajímalo by mě taky, ty jsi absolvovala školení od olympusu? Pomohlo ti to v něčem? Mám pocit, že tam není tolik režimů a foták se dá snadno nastavit, nebo se pletu? Popřípadě prozradíš, jak máš foťák nastavený? :D Omlouvám se za tu spoušť dotazů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no s tou 45tkou mas pravdu, proto na ni fotim jidlo jedine doma, kde neni trapny vstavat od stolu :D jinak ale takhle v restauraci pouzivam 17mm nebo 25mm (tim je zrovna focenej celej tenhle clanek, i se tam o tom zminuju)...obcas i na zakladni objektiv, kdyz jinej nemam k dispozici. A fotim na manual, takze clona nastavena na nejnizsi moznou hodnotu (u 45 je to f1.8 a u zakladu myslim f3.5).
      No a na Olympus skoleni jsem byla v dobe, kdy uz jsem fotit docela umela, takze to pro me bylo spis opacko a pochopeni technickejch veci, urcite je to super moznost, takze ji vyuzij!

      Vymazat
  6. Chápu, že vám bylo špatně. Mně je po donutkách špatně už od pohledu. Nějak na mě křičí ta mastnota a sladkost :D
    Pamatuju si, jak se kamarádka vrátila po mononukleoze, měla dietu a po dlouhé době jsme zašly do kina. Koupily jsme si nějaké zobání a jí pak bylo špatně další 2 dny. To tělo bylo zvyklé na zdravé a hlavně nemastné věci a to je přesně opak toho, co jsme si tam daly. Tenkrát jsem to moc nechápala, ale teď už tomu rozumím.
    Když si dělám něco jako "cheat day", nakonec stejně skončím u toho, že si dám jen "cheat meal", protože nakonec nemám celý den chuť na nic hříšného. A taky to souvisí s tím, že bych se po takovém dni cítila, jako že okamžitě přiberu 5 kg. Ale s tím se snažím bojovat, protože právě tím stresem přiberu nejvíc.

    PS: Cheat day nebo zdravý režim, to jídlo na tvých fotkách vypadá vždycky úžasně.

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou mononukleózou jsem to měla taky tak a právě jsem se tomu pak učila rozumět, ale už je to dlouho :) a s tím přibíráním ze stresu máš pravdu, já naštěstí nikdy nemlsám s myšlenkou, že potom okamžitě přiberu, prostě jsem v poho a to je podle mě ideální stav.
      Děkuju moc za chválu fotek :)

      Vymazat
  7. Oliver's Coffee Cup tady je levandulové kafe, já teda měla jen tu limonádu, ale přišlo mi to hrozně drahé přitom nic extra, interiér je tam hezký, ale jnak nic moc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je ono! No jsem na to zvědavá, já jsem si teď pořídila sušenou levanduli domů, tak uvidím, co s ní vymyslím, vyhovuje mi to ale víc než jen ty sirupy, ze kterých kafe i limči určitě jsou :/

      Vymazat
  8. Já mám v poslední době se stravou docela "problém". Jím více méně pořád stejně, a řekla bych, že hoodně zdravě. Nejím žádné čokolády, smažené věci, limonády apod. A jediný cukr, který jím, je z ovoce nebo raw tyčinek. Jenže poslední dobou jsem pořád taková nafouklá, cítím se jako koule :D a taky jsem trochu přibrala. Přitom cvíčím, a neflákám to. Takže asi taky budu muset nějak překopat jídelníček a vyzkoušet něco jiného. Nikdy jsem takový cheat day nevyzkoušela.. Samozřejmě, že si jednou za čas dám burger nebo tak, ale nebrala jsem to jako "cheat day", pokud mě chápeš :D. Ale vždycky, když si dám nějaký vege burger nebo něco smaženého, tak se cítím hrozně těžce, asi jako to popisuješ ve článku. Každopádně fotky máš opět skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář :) možná už máš to tělo prostě zvyklý jak na pohyb tak na zdravou stravu... A ty raw tyčinky by taky mohly být problém, co mám zkušenost, tak jsou právě strašně moc kalorický, i když jakoby zdravý. Já když už je jím, tak jen dopoledne, stejně tak teda i ovoce (kromě jahod, ty jím klidně i v noci :D, ale ty jsou z ovoce to nejmenší "zlo".)

      Vymazat
  9. Domi, velkej obdiv za to, že se takhle držíš se stravou. Já tu vůli prostě nemám...vydržím 2 tejdny bez cukru a pak na sobě vidím, že je z toho skoro půl ročního pravidelnýho cvičení něco vidět a řeknu si, nojo tak obden mě jedna sušenka nezabije, po tom přece nenaberu...no a pak už se to se mnou zas veze. Teď se zase držím, občas dělám nějaký zdravý dorty doma na ukojení těhle mejch denodenních chutí na sladký, ale i tak mě to u sebe vždycky mega zklame...Cvičím totiž skoro obden a moje postava tomu zdaleka neodpovídá. A nejhorší je, že si za to můžu sama, protože vím, že to je tím sladkým :D. Jinak jak píšeš, taky jsem si už hrozně navykla na zdravou stravu a už mi to přijde automatický a chutná mi to :) Ale tím sladkým to prostě vždycky totálně rozbiju :D..Takže teď mi prozraď, jakožto "cukrzávislákovi"...JAK TO SAKRA DĚLÁŠ, ŽE VYDRŽÍŠ 3 TEJDNY ÚPLNĚ BEZ SLADKÝHO?!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosim tě, vždyť ty jsi uplně boží, fotky z dovči a tak, ehm ehm!! :-*
      Ale chápu tě naprosto! Mně většinou zažene chuť na sladký nějaký ovoce, což je nejmenší "zlo", aspoň je to přírodní ovocnej cukr, žejo. Takže třeba v Ugu bych mohla být každý dopoledne na nějakej ovocnej džusík. Nejlepší lék na chuť na sladký je ale uplně easy - žádný sladký doma nemít. Protože jakmile ho máš, tak ho prostě sníš, odoláš třeba dva dny, ale pak už to prostě nejde, když víš, pár kroků od tebe to je :D Když jsem pak venku, tak už si to víc rozmyslím a dokážu odolat líp - nejlepší argument je ten, že aspoň ušetřim a bude to pro mě osobní win win. Hlavně prostě když už makám, tak chci aby to mělo efekt a to se sladkým nejde dohromady nooo... BOHUŽEL. #toughlife :D

      Vymazat
  10. Ahoj,musim rict ze sportuju odmala a zavodne beham,cheat day zarazuju kazdy tyden a pak jim extrémně zdrave ale k snidani mam vzdy neco zdraveho a pak uz jim nezdravy,ver ze pak ti bude celej den oukej,mam 10 letou praxi cheat day...výborná vec pro tele,jen poranu nezacinej nicim tezkym,klidne si dej jen bilej jogurt a pak donuty💋

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooo, to je naprosto výbornej tip, hned si mě naladila na ten den za dva týdny <3 děkuju moc, zní to docela logicky, tak se těším, až to vyzkouším.

      Vymazat
  11. Chutě mají velké oči... :-) - prostě jste si toho naplánovali moc najednou.

    OdpovědětVymazat
  12. Domi, ja ta sledujem uz naozaj dlho, prisla si mi vzdy ina ako ostatne blogerky, uplne nad vecou vsetkej tej "fit mody", pricom ma velmi inspiroval tvoj clanok o tom, ako si sa naucila mat rada svoje telo, clanok bol niekedy z leta minuleho roku. A podla tvojho vzoru som sa s tym zacala stotoznovat tiez. Preto teraz presne nechapem, o co ti ide...chces schudnut, alebo byt stylova ako ostatne blogerky? To, ze mas rada jedlo vieme vsetci. Obmedzovat sa donekonecna sa neda, pokial teda nie si prave samo luba instagramova "fitnesska"...neber tento koment ako hejt, len mi to proste nejde do hlavy, nepresiel ani rok a tvoje myslienky a posty sa vzajomne vylucuju :) v kazdom pripade ti zelam, nech si stastna akokolvek, velmi ti to svedci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je docela dobrá poznámka, kterou hned vysvětlím... Já se s tím článek pořád ztotožňuju, vůbec to není tak, že bych neměla ráda svoje tělo a byla ze sebe nešťastná a chtěla zhubnout abych byla šťastnější. Je to celý o tom, že jsem se po pár letech dala zase do pravidelnýho pohybu, nejdřív jen tak pomalu a občas, jenže pak mě to fakt chytlo. Ve fitku kolem sebe vidím hodně lidí, co má skvělý výsledky a mě se to strašně líbí. Baví mě se zlepšovat a když už jsem si to tak oblíbila, tak bych ráda měla taky ty výsledky. Je to prostě takovej přirozenej vývoj.
      A jestli mě sleduješ dlouho, tak sis určitě i všimla, že dostávám občas dost čočku za to, že nejsem typická hubená blogerka, což mě sice občas (hodně) zamrzí, ale stejně mě to nedonutí nosit jen volný oblečení, abych něco zakrývala. Prostě já jsem já a tohle je můj vývoj. Jsem teď fakt hodně spokojená s tím, jak teď žiju a funguju, takžeeee...tak. Snad jsem to nějak smysluplně vysvětlila :D

      Vymazat
    2. A ještě k tomu jídlu vlastně, já si právě libuju v tom, že i to zdravý jídlo je vlastně výborný, když umíš hledat a kombinovat věci :)

      Vymazat
  13. Tenhle článek jsem přečetla na jeden nádech Domi, je vážně skvělý! I když s ničím podobným nemám zkušenosti tak čtu tvůj blog s velkou oblibou a obrovským nadšením :) Jen tak dál Domi, jsi pro mě velká a nekonečná inspirace a nikdy jí být pro mě nepřestaneš :) Velmi tě obdivuji a nic si z těch hloupých a urážlivých komentářů nedělej! Přeji ti krásný zbytek dne :) Terka

    OdpovědětVymazat
  14. Kočičí kavárna v Karlíně je skvělá, maj tam dokonalý (vegan x bezlepek x raw) dorty (Oreo-cheessecake? Ano, prosím!). Což mi připomíná, že už jsem tam dlouho nebyla, i když na FB se fotkama tamních kočiček kochám každý den :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤