What are you looking for?
sobota 23. dubna 2016

URBAN TRAINING

Pamatujete si, jak jsem byla někdy v říjnu na svým prvním Urban Trainingu se značkou Kari Traa a byla to pro mě první sportovní aktivita po MNOHA měsících? Já si to totiž pamatuju moc dobře. Byl to pro mě úžasnej nakopávač k tomu, začít se sebou něco dělat, protože jsem celou dobu umírala, žádný cviky nedokázala dokončit, hořelo mi celý tělo, při běhu jsem lapala po dechu, každou chvíli dělala, že něco fotím, abych si mohla odpočnout a nemusela dojet sérii a po dvou hodinách akce jsem ani nevěděla, jestli dokážu dolézt domů. Kromě toho trápení a vzteku na sebe se mi teda samozřejmě vyplavila spousta endorfinů a já jsem pak měla celej večer skvělou náladu (zatímco jsem vzdychala, že mě bolí celý tělo - a to jsem nevěděla co mě čeká další dva dny :DD). Prostě jak člověk sportem nepolíbenej. A to jsem přes deset let krasobrulila, dělala gymnastiku a balet a chodila do atletický třídy. Nepochopíš. No a pak jsem začala cvičit, žejo. A teď ve středu jsem šla na další Kari Traackej trénink a o tom bude tenhle článek.

Myslela jsem si, že budu fotit, abych měla materiál na článek. Koupila jsem si kvůli tomu i držák na telefon, co se přidělá na ruku. Dopadlo to tak, že jsem telefon vydolovala JEDNOU, protože jsem usoudila, že si to radši odmakám a pak použiju profi fotky od fotografa. 

Začínalo se na kamenný prodejně Norský módy, která se nachází kousek od Harfy a než jsme vyběhly, stačily jsme obhlídnout všechny ty krásný věci, dostaly jsme džus (ten jsem neměla třeba sto let!) a kromě toho taky týmový trička, který jsou vždycky v ceně startovnýho.

Úvodní fotka a jdem na to!

Urban Training je venkovní cvičení, který kombinuje kardio se silovým a intervalovým tréninkem, Užijete si čerstvýho vzduchu, poznáte části města, v jakých jste nikdy nebyli, jste v obklopení stejnejch bláznů jako jste vy a pokud jste náhodou poslední, za hlavou Vám houká houkačka, díky který jste schopný bejt během chvíli uplně vepředu jen abyste ji neslyšeli. 
Trénink probíhá tak, že vždycky kus běžíte na nějaký stanoviště a tam pak probíhá silový cvičení. Stanovišť bývá cca 5 a celý to zabere opravdu necelý dvě hodiny. No máknete si, ne že ne. 

Minimálně 4 trenérky jsou samozřejmostí, nenechají Vás se flákat nebo dělat něco špatně a suprově povzbuzujou.

Povzbuzujou zpravidla i všichni kolemjdoucí, protože dav ženskejch ve stejnejch tričkách prostě poutá pozornost. Takže pěkně v parku vedle nás třeba jedna alko-partička pokřikující "dej do toho všechno!" jako zajímavé zpestření.

Většina cviků je prováděna jednotlivě, pár jich je ale i párových, takže ideálně zlanařte nějakou kámošku, pokud se na nějaký takový trénink taky vypravíte!


Za běhu se asi usmívaly jen trenérky, proto pan fotograf nikoho jinýho radši nefotil - nedivím se :D

Nejdřív jsem kroutila hlavou nad holkama, co se rozhodly jít jen v tom týmovým tričku, já jsem si na něj pěkně dala svojí oblíbenou KT mikču, zkazila tak jednolitou zelenou barevnost týmu, ale bylo mi teplo. No ale pak už fakt vedro, klasika. Tak to šlo dolů a já udělala tu jednu jedinou fotku během tréninku. Ale ne místo cviků, až pak a ostatní mi mezitím utekly a to znamenalo co? Houkačku za hlavou, uaaaa :D

Šéfová!

Tyhle fotky se mi fakt mega líběj!

A já se soustředím na cvik, co všichni nesnášej a já miluju :D

"Sandři, vyfoť nás jak tady visíme, to bude dobrý!" "Ono to spíš vypadá jakože tam sedíte..." :D 

To je soustředění, co?!

A jedinej člověk, kdo je okouzlující i za sprintu (soutěž o hodinky, nevyhrály jsme je) je zas ta šéfová!

No a závěrečné protažení, abychom se další den hnuly a následný výklus zpátky k prodejně. Já teda nevím, protáhla jsem se pořádně, ale den poté se opravdu nemůžu hnout. Hořej mi lýtka při každým pohybu a celkově jsem nějaká namožená, až jsem si musela udělat restday. To asi ten běh, kterej normálně odmítám praktikovat.

Závěrečné vysmáté foto v kabince aneb noha dopředu pro hubenější vzhled. Trošku nám hrabalo, snědly jsme si raw burákový tyčky, poseděly půl hodiny na zemi a pak se s hekáním dohrabaly do metra a rozjely se do svých domovů.

Já jsem si tohle odpoledne strašně užila, neříkám, že to byla pohodička, to vůbec, byla jsem (a pořád jsem:D) pěkně vyřízená, ale už jsem to prostě zvládala. Nevlála jsem nakonci skupiny jako minule, nefňukala u každýho cviku, neodflakovala to, ale naopak si to užívala a byla hrdá, že tentokrát už jsem já ta, co to zvládá i líp než ostatní. Takže konečně zhodnocení stejně jako minule - totální nabíječka, motivace k dalšímu makání a víte co? Možná i ten venkovní běh občas zkusím praktikovat!


Add your comment

  1. Jé, skvělej článek :) To je paráda, že jste si tak mákly a máš krásnou postavu DOmi !!!

    OdpovědětVymazat
  2. To je super článek Domi :) Krásné fotky a určitě to musel být skvělý zážitek a pocit, že už toho zvládneš mnohem více než předtím! Mohla bych se zeptat, jak se o takové akci dozvím, případně, kde najdu místo a čas takového tréninku dozvím? Děkuji předem za odpověď, Terka :)
    :PS: Vypadáš na fotkách hrozně spokojeně a namotivovaně do dalšího takového podobného cvičení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na urbantraining.cz je seznam akcí, už jsem na to koukala :)) vstup za 450.. červnový Letňany mě lákaj :)

      Vymazat
    2. Děkuji slečně za odpověď :)

      Vymazat
  3. Wow, to musel byť skvelý zážitok, také niečo by sa mi veľmi páčilo.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  4. To je boží :)... Škoda že nebydlím v Praze. I když možná lepší - v tom obchodě bych určitě nechala výplatu jak se znám:D.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tréninky nejsou jen v Praze je to různý, mrkni na http://www.urbantraining.cz/urban-tour/ :)

      Vymazat
  5. Skvelé fotky a muselo to byť naozaj úžasné ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, musela to být pořádná makačka! :D
    Catamount

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá skvěle! A tvé soustředěné fotky, ty jsou nejlepší :) Na druhou stranu ta, jak si tam "sedíte" s Terezkou je taky úžo! :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, Domi, docela jsi mě nalákala! Budeš i na těch ostatních v Praze? A smím se zeptat, je to fakt pro profíky nebo jsou tam i "normální" (:D) holky, co si jdou třeba dvakrát v týdnu zaběhat? Když jsem totiž byla na tréninku NTC, neskutečně jsem tam umírala a to si myslím, že to se mnou neni zas tak špatný :D
    Krásnej den přeju!
    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, na těch dalších bohužel nebudu, v tom květnovém termínu mám brigádu a v červnovém jsem v Americe :( a jasně, že tam jsou normální holky, však se podívej na ty fotky, nikdo (kromě těch trenérek) nebyly žádný velký sporťačky, co by každou chvíli někde makaly :) je to právě super, že si tam nepřipadáš blbě a NTC si teda zas rozmyslím já asi :DD

      Vymazat
    2. jéé, to je škoda :( doufala jsem, že tě konečně někde potkám...děkuju moc za odpověď :) a k tomu NTC...byla jsem, když byla v Praze ta jejich loď, šla jsem původně na nějakej dvouhodinovej trénink a strašně jsem se těšila, no a nakonec z toho bylo 3,5 - hodinový peklo typu udělejte ve dvojici sto angličáků, sto dřepů a sto kliků...řeknu ti, že jsem pak přišla domů, lehla do postele a celý odpoledne spala :D neříkám, že jsou tam všechny tréninky takovýhle, ale na žádnej jinej jsem pak už radši nešla :D ale trenéři zase moc milý a to prostředí bylo taky moc hezký, všude ty jejich motivační hlášky a tak, ovoce pro všechny...jen to chce asi líp volit ty tréninky no :D jo a mimochodem, těším se na další tvůj cvičící článek, je to skvělá motivace :)

      Vymazat
  9. Super fotky. Zapotila som sa už len pri ich prezeraní. :D
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  10. je super,že si sa našla v tomto aktívnom zivotnom štýle :)

    http://andrea-de-blog.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. To musí být super akce, koukala jsem, že bude i u nás v Budějovicích, tak pokud seženu kamarádku, co by do toho se mnou šla, tak se přihlásím :-)

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá na pořádný trénink. Jenom to čtu a umírám! Ale s chutí bych si ho hned lupla. i když jak se znám, houkačka by mi byla v patách :D. Škoda, že v Olomouci není a v Ostravě jen jednou :-(. Mít ho někde poblíž tak bych se tam i přihlásila :).

    Líbí se mi jak s pracovním týmem a šéfovou sportujete :) Skvělá teambuildingová aktivita.

    Jinak jsem neodolala a koupila si Karitraa legíny na cvičení a jsou prostě boží, boží, boží...nejradši bych v nich chodila furt. A díky nim sportovala každý den do padnutí! Už chápu, že tě tohle namotivovalo k neskutečným výkonům ;).

    Měj fajn den, Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no tak to jsem ráda, že to s tou motivací s KT věcma chápeš, je to fakt boží :))

      Vymazat
  13. Ty seš vždycky tak motivační... Nejdřív bez přítele co ti všechno vysvětlí do fitka nelez, teď na urban training bez kámošky nelez... Ale dík, aspoň tam fakt nepůjdu :D navíc za 450!? Nike to má zadarmo.. A jak psala slečna výše, záleží kdo trénink vede, Radka je blázen a fakt se to s ní nedá, ale ostatní jsou v pohodě - umíráš, ale nejsou to cviky, který normální smrtelník nezvládá a tim pádem to fláká. Takže za mě doporučuju (y)
    Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D achjo, tak pardon, že sem upřímná no :) ve fitku je prostě většinou potřeba, aby ti to někdo vysvětlil a většina fitek má párkrát do týdne nastavenýho trenéra, kterej to pro zájemce udělá zdarma a je to rozhodně pro tebe lepší, než se tam sama plácat a nevědět co a jak máš vlastně dělat. Tady jsem doporučila kamarádku, protože ne každej rád cvičí s někým cizím (já jsem tak třeba klidně civičila tentokrát), takže to byl jen tip a ne že sama tam nesmíš. Zdarma to není, protože dostaneš triko (v dost vyšší hodnotě než je tahle účastnická cena), pití a raw tyčinku. Pochybuju, že Nike dává oblečení zadarmo ;)

      Vymazat
    2. A proto mám doma už tři trika, dvě běžecký a jedno NTC. Nejdřív si to zjisti ;) a dostali jsme taly pití, místo RAW tyčinky teda banán, ale ještě byly k dispozici kadeřnice a další služby a ano, všechno zadarmo.

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤