What are you looking for?
čtvrtek 3. března 2016

BEAUTY TIP: BOURJOIS VELVET EDITION

Holky a rtěnky. Neverending story, že jo? Nikdy jich nebudeme mít dost, nikdy nám nebudou stačit 3 červený odstíny a vždycky si oblíbíme nějakou, o který nám budou rodiče říkat, že nám nesluší. Schválně, je tady některá, kdo tohle nezažila? "Ta tmavá ti zmenšuje pusu." "No to je strašná barva." "Vypadáš jako upír." "Tenhle odstín ti dělá žlutý/modrý zuby." "Ta oranžová ti absolutně nejde k pleti." Nojono. 
Já jsem měla období, kdy jediná doba bez rtěnky byla ta, kdy jsem spala. Rtěnky miluju, fakt strašně moc, dokážou úžasně pozvednout každej look a já se v nich cítím hrozně dobře. Občas jsou ale STRAŠNĚ nepraktický. Nemůžem v nich normálně jíst a pít, nedá se v nich pusinkovat, ty matný zalejzaj do vrásek a nejsou na rtech zrovna dvakrát pohodlný. To pusinkování ale hraje největší roli, aspoň u mě teda. Proto jsem posledních pár měsíců nekoupila jedinou rtěnku a na ty svý dosavadní se jen ráno občas smutně koukla. Samozřejmě jsem se na tohle téma bavila s holkama a Domča mi doporučila zmatňující lesky/rtěnky od Bourjois. Měla jsem za to, že se tahle značka cenově pohybuje stejně jako třeba rtěnky Mac nebo Clinique, což jsou peníze, který nejsem ochotná investovat do jedný rtěnky, když stejně vím, že mě každej tejden baví jiná barva a proto jsem po nich nikdy nekoukala. Když jsem ale v Outlet aréně objevila přesně tu, co mi Domča doporučila, musela jsem ji vyzkoušet a jednu si rovnou odnést i domů. No a za další dva dny jsem objednávala několik dalších odstínů. Protože po tom rtěnkovým půstu se to vyplatilo a hlavně proto, že vyřešily všechny moje dilemata. 


Nejdřív Vám popíšu plusy a mínusy obecně a pak projedem konkrétní odstíny!

+ sytá a dlouhotrvající barva
+ matnej efekt, kterej se nedrolí a nezalejzá do vrásek
+ i přes matnej efekt nevysušuje, naopak dokonce vyživuje
+ drží a když už uprostřed mizí, dá se dobře doplnit, aniž by se to celý podělalo ještě víc jako u jiných matných rtěnek

- není k dostání žádný nude odstín (nude myslím spíš do hněda než růžova)
- málokde je mají, proto je třeba objednávat online
- no a online ta barva samozřejmě tak uplně neodpovídá

Cena rtěnek se online pohybuje od 170,- do 240,-. Já jsem je bohužel brala za tu vyšší cenu, protože jen na jednom e-shopu měly ten odstín, co jsem chtěla nejvíc a zas se mi nechtělo objednávat z více míst. S některými odstíny teda spokojená jsem, s některými už méně. Abyste vy případně nemuseli objednávat naslepo jako já, tak jsem Vám je takhle po odstínech pofotila i přímo na rtech. Pojďte se na ně se mnou podívat.


PEACH CLUB je klasická oranžovka. Přesně ta, kterou mi mamka neustále vymlouvá. Mně se na mně kupodivu i docela líbí a na jaro si ji umím dost dobře představit.

PERSONNE, NE ROUGE je prostě červenočervená, tak výrazná, jak jen může být. Já na tyhle typický červený moc nejsem, nebo jsem spíš možná ještě nenašla tu svojí top. Jsem spíš na ty tmavší červený tóny, i když je pravda, že v létě mě k opálený kůži strašně baví make-up složenej jen z řasenky a právě tahle výrazný rtěnky.  

GRAND CRU je ten odstín, co jsem chtěla úplně nejvíc. Protože to je přesně ta moje tmavě červená. Čekala jsem, že bude mít hnědší podtón, ale i tak je to jeden z mých nejoblíbenějších odstínů z týhle edice.

OLÉ FLAMINGO je u mě veliký šlápnutí vedle. Týhle koupi jako jediný fakt lituju, protože pochybuju, že si tenhle odstín někdy vezmu na sebe. Je to ta uplně řvavá růžová, ve který se prostě necejtím, Opět mám mnohem radši ty tmavší odstíny růžový a tu top už mám. Vlastně rovnou dvě. Jednu Rimmel a jednu Uma.

SO HAP´PINK je nejsvětlejší růžová, která je v nabídce. Nejsem na tohle žádnej expert, ale mám pocit, že má teplej podtón a to pro mě taky není uplně nejideálnější, nicméně je taková romantická a nebojím se, že bych ji nevyužila.

NUDE-IST je právě ta první, kterou jsem si koupila v Outletu, kupodivu teda ještě za vyšší cenu než jsou ty online, což mi moc hlava nebere, ale to nevadí. Tenhle odstín má už v názvu to, že se dá počítat mezi ty nude, i když já prostě jako nude vnímám trochu jiný barvy. Tahle je ale suprově neutrální a se studeným podtónem. Tady při tom focení mi navíc zrovna dokonale ladila s lakem na nehty. Tenhle odstín a ta tmavě červená jsou rozhodně moje dvě favoritky.

Závěrem už bych dodala jen to, že pokud hledáte rtěnku s matným efektem, která snese pusinkování a jídlo a která nebude vysušovat, ale naopak vyživovat, sáhněte právě po těhlech

Zajímalo by mě, jaká barva se Vám na mě nejvíc líbí a samozřejmě i jestli se Vám líbí takovejhle typ článku? 

Add your comment

  1. Mne sa praveze paci ta Ole Flamingo na tebe :D Ale uz sa mi viackrat stalo, ze nie a nie zachytit presny odtien rtenky na fotke. Netusim ako je to mozne, fotim to do zblaznenia stale, ale furt sa javi inak, ako v skutocnosti. Myslim, ze toto bude i tento pripad, lebo na tebe vyzera ozaj pekne a decente ruzovo-cerveno :)
    Sju Loves

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On to je dost přesnej odstín, já jsem si s tím nastavením dala práci a ani jsem to pak moc neupravovala kvůli těm barvám ;) prostě se v ní necítím, nevím čím to je :X

      Vymazat
  2. Všetky vyzerajú super, ale najviac sa mi páči Nude-ist (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. ty vypadají všechny naprosto úžasně :)
    I want spring

    OdpovědětVymazat
  4. domi, tobě sluší úplně všechny! neuvěřitelný, jak je to děláš:) já můžu úplně všechny odstíny rtěnek, jen jsem zatím stále neobjevila svou top v nude odstínu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, děkuju moc! Já mám nejvíc Nude od Essence a Maybelline!

      Vymazat
  5. Tolik rtěnek - to bych měla ještě do dalšího života :-D. Já mám rtěnku v koupelně u zrcadla na ranní namalování, v kabelce ji nenosím. Během dne používám na pusu jen nějakou pomádu nebo lesk. Poslední rtěnku jsem kupovala tak před rokem a ještě jí mám tak půlku...
    Z těch tvých se mi líbí Nude a Grand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkuju za komentář! Já jich mám spoustu a od všech samozřejmě víc jak půlku, nestíhám to vypotřebovávat.

      Vymazat
  6. No nalákala si mě, ne že ne :) Akorát by se mi taky nejvíc líbila Grand Cru a ta skoro nikde není dostupná :/

    OdpovědětVymazat
  7. všechyn odstíny ti sluší:) ja bych sama nevěděla který si vybrat

    OdpovědětVymazat
  8. právě jsem objevila nové pokemony - chci je všechny! :( :D Grand Cru je topovka <3

    OdpovědětVymazat
  9. To jsou boží barvy! A mě se na tobe ta zářivě růžová právě dost líbí ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Domi, takový článek mě velice baví a moc se mi líbí! :) Ty rtěnky jsou opravdu krásné a ráda si nějakou z nich pořídím! Každopádně mě se na tobě velmi líbí všechny :) Ani o jedné bych u tebe neřekla že ti nějakým způsobem nesedí :) :PS: Víc takových článků, prosim! Terka

    OdpovědětVymazat
  11. Zrovna ty poslední 3 odstíny se mi líbí nejvíce :D Vypadají opravdu skvěle!

    OdpovědětVymazat
  12. Vsechny ti strasne slusi, i ta ruzova mi na tobe prijde super. A tenhle typ clanku je uplne skvelej! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je bomba, čekala jsem cenu 500,- a výš ale tohle mě vázně překvapilo. Nejvíc se mi líbí prvni a poslední odstín, možná se na ní přeci jen podívám na internetu.:-) díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  14. Sluší ti snad všechny, fakt super :) Ta GRAND CRU tě přímo vystihuje a mně osobně se líbí ještě ta předposlední. Takové romantické barvičky já můžu :)

    OdpovědětVymazat
  15. za me grand cru, taky jasnej favorit:}:D

    OdpovědětVymazat
  16. tieto ruze mam aj ja velmi rada mohli by rozsirit farby ale hlavne aby ich neprestali vyrabat
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  17. Ježiš ty jsi všude tak neskutečná kočka! <3

    OdpovědětVymazat
  18. heh a mně se zrovna nejvíc líbí ta křiklavější růžová :). Ale všechny jsou nádherné, rtěnky já můžu. :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Krááááásný! Ty fotky. Miluju když někdo píše o kosmetice a ukáže ji i na sobě. Super Domi!

    OdpovědětVymazat
  20. Koupila jsem si Nude-ist (parfums.cz za 177kc) a taky jsem myslela, ze bude vic nude, ale jsem celkem spokojena. Jen mi vadi ta 'chut'. :-D
    Btw. Krasny nude odstin ma tekuta rtenka Matte me v odstinu Birthday Suit od Sleeku. Ta i voni a vydrzi strasne moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu zrovna taky mám, ale ta mě hodně vysušuje a taky to je spíš do růžova než do hněda :(

      Vymazat
  21. Tahle řada je fantastická! Mám, pokud se nepletu, odstín č.8, v minulosti jsem zkoušela č.5 a ta odolnost je neskutečná! :)

    OdpovědětVymazat
  22. tak já si jdu objednávat rtěnku z notina, když mají teď ty slevy až 70%.. rtěnku jsem měla vyhlédnutou už od doby, co na ni běžela reklama v televizi, jen najít ten správný odstín!? že mi doporučíš zrovna ty bejby, to jsem nečekala! :D GRAND CRU! děkuji <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤