What are you looking for?
neděle 20. března 2016

FRIDAY&SATURDAY DIARY

Dnes mám pro Vás můj (i Váš) oblíbenej deníčkovej post z posledních dní, který byly naprosto, ale fakt naprosto super a nafotila jsem během nich spoustu fotek. Hned na začátek podotýkám, že jsou všechny (!) focený na objektiv 17mm, kterej mám půjčenej na ozkoušení a už jsem si ho samozřejmě stihla totálně zamilovat. Je pro mě totiž dokonalou kombinací objektivu základního a portrétovýho. To ostatně uvidíte na fotkách, jak je každá jiná podle toho, jak jsem zrovna měla nastavenej foťák. Takže koho zajímá program mých uplynulých pár dnů a velká nálož (snad) krásnejch fotek - pojďme na tooo!

Ačkoliv na špatný nálady nijak netrpím, ve čtvrtek to na mě nějak padlo. Pokazilo se snad uplně všechno, byla jsem nešťastná ze sebe, z lidí okolo sebe, z toho, co se mi nedaří a bylo mi smutno. Totální třešinka na dortu byla, že v hradeckých Kočkách měli uplně naposled moji oblíbenou masalu. Tak jsem si aspoň na uklidnění dala hned tři.

Pak jsem se vydala po nějakých 6 letech na lekci jumpingu. Neprozíravě jsem si den předtím dala ve fitku legday, takže jsem celou skákací hodinu uplně umírala, ale strašně mě to bavilo a naprosto jsem si vyčistila hlavu, což byl vlastně cíl. 

A můj překrásnej Hradec mi taky zvedne náladu vždycky. Tyhle pohledy se prostě neomrzej!

V pátek měl Andy třetí narozeniny. Mně se podařilo usnout s mamkou v ložnici s pejskama vedle hlavy a ráno mě probudil pohled na Tobyho ve-spánku-vyceněný zoubky, haha. Většinu dne jsem pak strávila právě s pejskama, užili jsme si procházku v krásným počasí a přestože mi jednou utekli tak daleko, že jsem už skoro začala hysterčit, vrátili jsme se všichni v pořádku a s dobrou náladou. Chtěla jsem si pak Andyho jako oslavence vyfotit na instagram, ale frajírek zrovna neměl náladu na focení a na každý fotce se tvářil jako blbeček. Tak jsem to po pár pokusech vzdala :D

Odpoledne jsem se sbalila a vyrazila zpátky do Prahy, kde už mě čekal Kuba a společně jsme zašly na podvečerní Náplavku, která byla plná lidí, co si přišly, stejně jako my, vychutnat krásnej den a západ slunce. Náplavka je jednoznačně jedno z mých nejoblíbenějších pražských míst. A taky nejfotogeničtějších. Podle našeho pozorování jsou fotky od vody těma nejlajkovanějšíma :D.

Chaiteačko, bílý boťáky a labuť nebezpečně blízko. 

Z mýho kluka se stal fakt dobrej fotograf!

A jako tohle? Miluju!

Včera jsem dostala krásnou snídani, po borůvkách se teď můžu utlouct skoro stejně jako po malinách (ty ale nejradši mražený!). Mňam mňam. Jo a dělá mi moc velkou radost kolik z Vás už náš recept na ovesnou placku (TADY) vyzkoušelo a nasdílelo to na instagram!

Po klidným ránu jsme vyrazily do města, cílem byl brunch v Cacau a vybírání mýho dárku k narozeninám. Kuba se konečně dočkal a ochutnal acai, o kterým jsem doma pořád mluvila a já tentokrát neodolala slaným crosissantům. MŇAM!

Kromě toho jsem si dala smoothie (cornflakes, sojový mlíko, zázvor, lesní plody a med), což bylo taky moc dobrý, ale strašně sytý a strašně hutný, takže po snídani a tomhle brunchi už to na mě bylo trochu moc. #hamounek

Venku jsme pak rovnou nafotili i outfit. Tady je nejvíc vidět ten rozdíl mezi portrétovou 45tkou, záběr je o hodně širší, nicméně rozmazaný pozadí je tam stejně, clonu má totiž tenhle objektiv uplně stejnou jako ta 45tka.

Na sebe jsem si po dlouhý době vzala zimní kabát ze Zootu, teď by se mi totiž nastydnutí fakt nehodilo. Přidala jsem boty z Vagabondu, který máme s mamkou stejný a zatímco jí jsou jak bačkůrky, mně dodneška rozdíraj nohy, džíny z Topshopu a nový tričko (LINK), který mi přišlo z Shein v rámci spolupráce a jsem z něj dost nadšená. Jen si musím hlídat, aby nebylo rozhrnutý až moc a samozřejmě ho mám zakázáno nosit jinam, než na randíčka :D

Tady vidíte dokonalou ukázku rozdílu mezi focením na manuál a na automat. Fotka nahoře je nastavená z focení outfitu - tudíž na nejnižší clonu vytvářející rozostřený pozadí, proto jsem na selfíčku ostrá jen já. Na fotce dole je nastavenej automat, kterej si sám odvodí, co to fotím a jak asi chci, aby to vypadalo, rozezná na fotce dvě tváře a clonu vystřelí nahoru. Takže je nakonec ostrý všechno včetně jmen obchodů za námi. Moje rada teda zní - foťte na manuál, kdykoliv máte možnost, ty fotky jsou pak mnohem zajímavější! Já používám automat jen ve chvíli, kdy potřebuju něco vyfotit rychle a nechce se mi to nastavovat.

Pokračovali jsme prohlídkou pár obchodů, kde jsem si chtěla vybrat něco k narozkám. Proběhli jsme i Nike, kde jsem si zamilovala modrou mikinu. Modrá a Nike, to bych k sobě dřív nikdy neřekla. I když, když už jsem u toho, co bych o sobě nikdy neřekla, spadalo by tam určitě i vybírání dárků v sportovním obchodě.

Adidas mě klasicky dostal ještě mnohem víc. Vybrala jsem si tam tepláky, který jsem chtěla už hrozně dlouho, tílko a mikinu, do který jsem se zamilovala na první pohled a už se moc těším, až Vám jí na sobě předvedu. No a v A3 si zas vybíral Kuba a já se rozhodovala o kšiltovce. Doma jsem nám pak vařila oběd (hohohoooo!), uklidila jsem a zacvičila si Kaylu, protože se mi nechtělo táhnout do fitka. Udělalo mi radost, že jsem u toho neumírala tolik moc jako před dvěma měsícema, ale stejně to byl mazec :D Rozhodla jsem se ale, že si to ještě přidám k fitku, abych zas za měsíc neměla depku, že na sobě nevidím téměř žádnej rozdíl.

Tyhle dva dny jsem si hrozně užila a už se těším, až si třeba za půl roku otevřu tenhle článek a budu se při jeho čtení usmívat. Doufám, že Vám se líbil taky, užijte si klidnou neděli a  těšte se na další články. My dnes vyrážíme s Elitkama do Tater, tak Vás zas klasicky zahltíme. Ještě předtím Vám ale chci sepsat článek o tom, jak (ne)zvládám první týden mýho zdravějšího režimu.

Add your comment

  1. Hello from Russia!) Very nice, I love your blog very much!!

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotky... tiež mám Olympus a milujem ho.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. Havovia nemajú chybu, sú veľmi zlatulinkí! A ten top so šnurovačkou v tichosti závidím. :-D Je fakt super!
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  4. Tyyjo, ten šedej kabát je fakt krásnej! Nakonec snad budu smutná, že začíná jaro, jinak bych si ho běžela koupit :D A.

    OdpovědětVymazat
  5. Jooo, fotky jsou vážně překrásný :) A já vždycky článek přečtu jedním dechem, jak skvěle vše komentuješ. Taky Vám přeju skvělej víkend :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne fotky, milujem tieto tvoje random príspevky zo života. A fotografické rady ma potešili a isto potešili aj ostatných :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Domi, tyhle články stejně jako ty o cvičení nebo o zdravé stravě zbožňuji! Tvé fotky jsou skvělé a jsem ráda že v tom vidím takový rozdíl :) Vidím že sis užila super víkend. Až budu v Praze přes víkend určitě musím konečně taky zajít na Náplavku, ještě jsem tam nebyla a ty mě pokaždé nalákáš svými fotkami! Jinak ti adidas věci jsou krásný :) Přeji klidný a pohodový zbytek víkendu. :PS: Máš roztomilé pejsky! :) Terka

    OdpovědětVymazat
  8. Domi, prosím, jakou máš velikost toho trička? A odpovídá tvé normální? Strašně ti sekne! Děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
  9. Fotky jsou naprosto božský! :) A to Adidas černobílý triko, nejlepší klasika - taky by se mi líbilo :)

    Everythin Kate


    OdpovědětVymazat
  10. Nádherný, NÁDHERNÝ fotky :) Tyhle články mám moc ráda, jsou plný pohody a řekla bych i inspirace, jak trávit dny. :) A hafani jsou rozkošní. A ty jsi kočka :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  11. Pekný random fotiek. Máš úplne nádherných zlatých psíkov.
    Prajem ti krásny zbytok nedele a úspešný štart do nového týždňa.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  12. Ten outfit je super :) už jsem se dívala na IG, jak ti to triko sluší .. já zatím moc nepřišla na chut tady té modě šněrovacích věcí, ale tobě to fakt neskutečně sluší, jsi asi prvni člověk, na kterém se mi to moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  13. nádherné fotky! a ta Nike mikina :3 miluju takové oblečení!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Domčo ... ty fotky s 17 mm objektivem jsou opravdu nádherné. Jen pro upřesnění, jedná se o tento objektiv? http://www.olympusobchod.cz/katalog/objektivy-filtry/objektivy-pen-om-d-487439/mzuiko-digital-17-mm-118-black-ART05631 ... Dík moc za info a krásný pobyt v Tatrách :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné fotky, jeany ti sluší nejvíc.

    Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Určite máš za sebou krásne dni. :) S tým fotením na manuále súhlasím na 200% ! ;)
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  17. To tričko je fakt super a moc ti sluší, Domi :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Jde vidět, že sis těch pár poslední dní náležitě užila a tak to má být. Máš moc pěkné fotky, takové plné zážitků. :)

    Somethingbykatep

    OdpovědětVymazat
  19. Článek opět naprosto perfektní a fotky nádherný! Náplavku taky miluju a ten objektiv vážně vypadá hodně dobře!! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky! =) seulementteresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasný úžasný... radost pohledět, pozitivní energie, žádné ,,pokoutné reklamy,, Fandím ti (Vám) :)

    OdpovědětVymazat
  22. Fotky opět krásný. Miluju Tvůj blog :) Já byla v sobotu na Náplavce na trhách, poprvý, narazila jsem na ně úplnou náhodou (neznám Prahu a tak jsem tam tak nějak zabloudila) a je to tam moc příjemný. Byla jsem u Nikči a Lucky na workshopu u Vás v Elite Bloggers Hubu a máte to tam fakt moc příjemný. Z celýho výletu v Praze jsem psala článek, bylo to fakt moc příjemný a závidím, že se holky můžete takhle scházet a dávat si blogerský rady :D

    OdpovědětVymazat
  23. Hezký fota, super :-) Ale Domi, já když vždycky vidím ty vaše odhalený kotníky, tak mi naskakuje husina - Tobě není zima? :-) :-) :-) Týna

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤